Vertailukohta 1

Dekkari.

...

Tässä luettavaksi aihetta,miten scientologit itse kertovat L.Ron Hubbardistaan:

Näin scientologit itse kuvailevat suuren johtajansa elämää:

"L.Ron Hubbard syntyi Tildenissä Nebraskassa 13. maaliskuuta 1911. Hänen isänsä oli Yhdysvaltain laivaston komentajakapteeni Harry Ross Hubbard. Hänen äitinsä oli Dora May Hubbard (os. Waterbury de Wolfe, erittäin sivistynyt nainen, harvinaisuus siihen aikaan).

Ron vietti suuren osan lapsuusvuosistaan suurella karjatilalla Montanassa. Tällä farmilla hän oppi lukemaan ja kirjoittamaan kolmen ja puolen vuoden ikäisenä.

L.Ron Hubbard piti nuoren karjatilallisen elämää erittäin miellyttävänä. Päivät kuluivat ratsastuksen, puolivillien pikkuhevosten kesyttämiseen, preeriasusien metsästämiseen ja ensiaskeleiden ottamiseen tutkimusmatkailijana.

Sillä juuri Montanassa hän tutustui ensimmäisen kerran toiseen kulttuuriin: Mustajalkaintiaani- eli Pikunikulttuuriin. Hänestä tuli Pikunien veriveli ja hän kirjoitti myöhemmin heistä ensimmäisen julkaistun romaaninsa Pukinnahkaprikaatit.

Ennen kymmenettä ikävuottaan Ron oli saanut erittäin perusteellisen kasvatuksen sekä koulussa että äidiltään.

Jo 12-vuotiaana L.Ron Hubbard oli lukenut lukuisia maailman suurimpia klassikkojen teoksista ja hänen kiinnostuksensa filosofiaan ja uskontoon oli herännyt.

Ei niin,että tutkimusmatkailija hänessä olisi vaiennut. Tältä ajalta oleva Montanan uutislehti kertoi sen tähden eräästä Helenan uusimmasta oppikoululaisesta:"Ronald Hubbard on erikoislaatuisuus olemalla ainoa poika, joka on onnistunut saamaan partiolaisten kotka-merkin 12-vuotiaana. Hän on ollut partiolaisena Washingtonissa (D.C.) ennen Helenaan tuloaan".

Washingtonissa hän ystävystyi läheisesti presidentti Coolidgen pojan, Calvin nuoremman kanssa, jonka varhainen kuolema lisäsi L.Ron Hubbardin kiinnostusta ihmisten mieleen ja henkeen.

Seuraavina vuosina 1925-1929 ollessaan 14-18 -vuotias nuri herra Hubbard oli heräävä ja innostunut maailmanmatkaaja ja seikkailija. Hänen isänsä oli lähetetty Kaukoitään ja L.Ron Hubbard vietti nämä vuodet matkustellen läpi Aasian saaden taloudellista tukea varakkaalta isoisältään.

Hän tutki monia valtatateiden ulkopuolella olevia paikkoja ja näki oudolta vaikuttavia ihmisiä ja tapoja. Mutta Pohjois-Kiinassa ja Intiassa opiskellessaan pyhien miesten johdolla hänet valtasi kokonaan kysymys ihmiskunnan henkisestä kohtalosta.

Isosisän kuoltua Hubbardin perhe palasi Yhdysvaltoihin ja opiskeltuaan intensiivisesti Swavelyn valmistavassa koulussa Manassasissa Virginiassa ja Woodwardin valmistavassa koulussa Washingtonissa hän kirjoittautui George Washingtonin yliopiston teknilliseen tiedekuntaa vuoden 1930 lopussa.

George Washingtonin yliopistossa L.Ron Hubbard oli yliopiston "The Hatchet"-nimisen lehden toimittaja ja hän oli monien yliopiston kerhojen ja yhdistysten jäsen, joista mainittakoon Twentieth Marine Corps Reserve,The George Washington College Company.

George Washingtonin yliopistossa ollessaan hän opetteli lentämään ja huomasi erinomaiset taipumuksensa liitolentäjäksi.

Siellä ollessaan hän kirjoittautui myös yhdelle ensimmäisistä Amerikan yliopistossa pidetyistä ydinfysiikan kursseista.

Tuskin 20-vuotiaana opiskelijana hän elätti itsensä kirjoittamalla ja jo muutamassa vuodessa hän oli vakiinnuttanut asemansa ammattimaisena valokuvaajana ja teknisten artikkeleiden kirjoittajana ilmailua ja urheilua käsittelevissä aikakausilehdissä.

Näinä kiireisinä yliopistovuosina hän järjesti aikaa toimiakseen Karibian elokuvaretkikunnan johtajaana vuonna 1931

Vuonna 1932, L.Ron Hubbard, 21-vuotiaana, vei päätökseen kunniahimoisen ensisuorituksen. Länsi-Intian mineraalitutkimuksen johtajana hän teki ensimmäisen täydellisen minerologisen selvityksen Puerto Ricossa. Tämä perinteellisten traditioiden mukainen uraa uurtava tutkimusmatka toi esiin ennustettavia täsmällisiä tietoja toisille hyödyksi.

Myöhemmin toisilla vähemmän aineellisilla alueilla ensisuoritukset olivat hänen tapansa monen monta kertaa.

30-luvulla hänestä tuli vakiintunut lehtimies, jonka töitä julkaistiin yli 90 aikakausijulkaisuissa ja -lehdissä.

Hänen tältä kaudelta peräisin olevat ilmailua koskevat artikkelinsa Urheilulentäjä-nimisessä lehdessä käsittelivät mm. Länsi-Intian saariston lentosuunnistusta.

Vuonna 1936, 25-vuoden ikäisenä, Hubbard oli Hollywoodissa valmiina erilaisiin seikkailuihin. Työskennellen useiden filmien käsikirjoitusten tekijänä hän sai sopivasti mainetta Columbia-yhtiöiden tekemästä, hyvin tuottoisasta filmistä nimeltä Aaresaaren salaisuus.

Hollywood on aina ollut sopiva paikka se tutkimiseen "mikä pitää ihmiset vedossa", eikä 30-luvun loppupuoli ollut poikkeus. Tosiasiassa L.Ron Hubbard ajoittaa vuoteen 1938 oman esityksensä elämän primäärisen lain löytämisestä. Tämä laki on lyhyesti ilmaistuna käsky: "Pysy elossa!". Hän sanoo "Tuona ajankohtana kirjoitettiin teos, joka käsitti ihmisen ja hänen toimintansa". Tämä oli yhä julkaisematon "Excalöibur" (Kuningas Arthurin miekka), sensaatiomainen teos, joka oli yhteenveto elämästä perustuen hänen analyyseihinsä ihmiskunnan tilasta. Ratkaisevia näissä oli hänen tutkimusmatkansa, muut matkansa ja kokemuksensa eri puolilla maapalloa kaikenlaisten ihmisten parissa.

Johdonmukaisena seurauksena hänen tutkimussaavutuksistaan ehdotettiin L.Ron Hubbardia12. joulukuuta 1939 -tuskin 30-vuotiaana Tutkimusmatkailijan kerhon jäseneksi. Hänet valittiin asianmukaisesti jäsneksi 19. helmikuuta 1940. Nyt alkoivat kunnianosoitukset tulla.

Samana vuonna hän järjesti itselleen aikaa purjehtiakseen pitkin Alaskan rannikkoja "Magician"-nimisellä purjeveneellään, jota hän kutsui "Maggieksi", kartuttaen tietoja syrjäisistä purjehdusväylistä ja saarista Amerikan luoteisen valtameren vesiltä.

Vuonna 1940, 17. joulukuuta hän sai höyry- ja moottorialuksien kapteenin lupakirjan USA:n kauppaministeriöltä. Neljän ja puolen kuukauden sisällä hän oli saavuttanut myös toisen todistuksen meritaidoistaan; USA:n laivaston hydrograafisen toimiston myöntämän "Purjealusten kapteenin lupakirjan kaikille valtamerille".

Toisen maailmansodan syttyessä 1941 hänet määrättiin Filippiineille, johon hän nuorena oli tutustunut.

Hän selviytyi sodan alkuajoista eteläisellä Tyynellä merellä. Hän näki omakohtaisesti tarpeeksi sotaa tympäytyäkseen siihen.Vuonna 1944 hän huomasi olevansa rampana ja sokeana Oak Knollin laivastosairaalassa. Komentaja Thompsonilta, joka kuului USA:n laivaston lääkärikuntaan ja joka oli hänen isänsä ystävä ja Sigmund Freudin henkilökohtainen oppilas, hän jo nuorukaisena oli saanut laajan koulutuksen ihmismielen alueella. Hän kehitti menettelytavat, jotka auttoivat häntä selviytymään vammoistaan ja palauttamaan kyvykkyytensä.

Kaiken kaikkiaan hän vietti melkein vuoden Oak Knollissa, jon aikana hän yhdisti tietonsa idän filosofiasta, ydinfysiikasta ja kokemuksensa ihmisten parissa. Hän sanoo "Otin tehtäväkseni löytää ydinfysiikasta ja fysikaalista universumia koskevasta tiedosta seikkoja, jotka täysin puuttuivat Aasian filosofiasta".

Hän päätteli, että hän saavuttamansa tulokset voisivat auttaa toisia tulemaan kyvykkäämmiksi ja onnellisemmiksi ja juuri tänä ajanjaksona hän muotoili ensi kertaa joitakin Dianetiikan ja Scientologian perusperiaatteita.

Vuonna 1947 hän oli tervehtynyt täydellisesti.

Vuonna 1948 hän kirjoitti kirjan Dianetiikka: Alkuperäiset teesit, joka on ensimmäinen virallinen selostus hänen mieltä ja elämää koskevista löydöistään. Käsikirjoitusta monistettiin runsaasti ja se kulki nopeasti kädestä käteen useissa maissa.

Tavallisen kansan kiinnostus Dienatiikkaan kasvoi. Kirjeitä, joissa pyydettiin selvityksiä ja neuvoja alko virrata. Niihin vastaaminen alkoi tulla koko päivän työksi.

Aiheesta tarvittiin täydellinen kansanomainen kirja, joka vastaisi kaikkiin kysymyksiin. Kustantaja Hermitage House oli innokas painattamaan sellaisen kirjan. Siinä oli kuitenkin yksi ehto; käsikirjoitus oli toimitettava kuudessa viikossa.

Kirja kirjoitettiin kuudessa viikossa.

Tämä oli mielen anatomia ja teknologia, jota kutsuttiin auditoinniksi. 180 000 sanan läpimurto, Dianetiikka; Nykyajan tiede mielenterveydestä nousi räjähdyksenomaisesti kirjojen myyntilistoille toukokuussa 1950 valaisten kuten kynttilä pimeässä antaen elämää ja toivoa. Se tarjosi paikkansa pitävän, toimivan mieltä käsittelevän opin, joka pystyy odotusten mukaisesti parantamaan ihmisen tilan; se nousi New York Timesin bestsellerlistan huipulle ja yksinkertaisesti jäi sinne.

Lähes välittömästi tuhannet lukijat alkoivat soveltaa kirjan tetoja ja virallisia ja epävirallisia Dianetiikkaryhmiä ilmestyi kaikkialle maahan.

Oivaltaen jo tällä asteella, että mieli itsessään, olipa se sitten miten vapautettu tahansa, oli rajoittunut ja että oli olemassa jotakin, mikä "elävöitti" mielen, hän antoi luvan Hubbardin Dianetiikan tutkimuslaitoksen perustamiseen helpottaakseen tutkimuksia mielen maailmassa. Näin syntyi Scientologia.

Tuona aikana yritti Yhdysvaltojen hallitus monopolisoida kaikki hänen tutkimustyönsä ja pakottaa hänet työskentelemään projektissa: "Ihmisen tekeminen vaikutuksille alttiimmaksi" ja hän oltuaan haluton se yritti kiristää häntä kometntamalla hänet takaisin aktiivipalvelukseen suorittamaan tätä tehtävää. Lukuisien ystäviensä avulla hän onnistui välittömästi eroamaan merivoimista ja pakenemaan tätä ansaa. Hallitus ei koskaan antanut tätä hänelle anteeksi ja pian aloitettiin hänen työtään vastaan ilkeämiliset peitettyt kansainväliset hyökkäykset, jotka ovat osoittautuneet vääriksi ja perusteettomiski ja jotka ovat kestäneet 27 vuotta ja ovat saavuttaneet huippunsa, kun hallitus on haastettu oikeuteen vaatimalla siltä 750 miljoonan dollarin vahingonkorvausta salahankkeista.

Tutkimisen ja kirjoittamisen vauhti lisääntyi.Jo tiiviiseen ohjelmaan lisättiin luentoja. Nämä luennot, jotka tavallisesti oli järjestetty yhden tai kahden viikon tehokkaiksi kokoontumisrajoiksi, ova tulleet kuuluisiksi ja monet niistä ovat säilyneet nauhoitettuina tai kirjoina.

Oaklandin luentosarjat syyskuussa 1950 ja Los Angelesin luentosarjat marraskuun loppupuolella samana vuonna ovat saatavissa kirjana nimeltä Muistiinpanoja luennoista.

Vuonna 1951 julkaistiin Itseanalyysi, hyvin käytännöllinen teos,joka tarjoaa menetelmän, jolla kuka tahansa pystyy itse parantamaan muistiaan,reaktioaikaansa ja yleistä kyvykkyyttään.

Vuonna 1951 ilmestyi myös Tiede elossa pysymisestä, 506-sivuinen teos, joka luonnostaa ja kuvailee yksityiskohtaisesti ihmisen suhteen fysikaaliseen maailmaan ja antaa täsmällisen mallin ihmisen käyttäytymisen ennustamiseen.

Vuonna 1952 L.Ron Hubbard julkaisi kirjan Scientology 8-80, joka kuvailee ajatuksen ja aikaisempien identiteettien fysikaaliset ilmetymät ruumista ympäröivien virtausten ja harjanteiden muodossa.

Uusi kurssimuotoinen luentosarja järjestettiin Philadelphiassa myös vuonna 1952; Philadelphian tohtorikurssi. Nämä luennot, jotka kaikki on nauhoitettu ja ovat nykyään saatavissa, käsittelevät hyvin yksityiskohtaisesti hengen käyttäytymismalleja- jännittävä kuvaus hänen nyt tutkimuskohteenaan olevasta hengen maailmasta.

L.Ron Hubbardille tarjottiin ja annettiin monia kunniapalkintoja ja kunniamerkkejä. Hän otti vastaan Philadelphian kunniatohtorin arvon, joka annettiin tunnustukseksi hänen merkittävästä työstään Dianetiikassa ja siitä, että hän oli ollut "innostuksen lähde monille ihmisille... joita hän oli inspiroinut korkeampiin opintoihin tällä alueella...".

Ratkaiseva virstanpylväs sivuutettiin Dianetiikan ja Scientologian historiassa helmikuussa 1954, jolloin ensimmäinen Scientologiakirkko perustettiin.Tämä tehtiin säilyttämään tutkimuksen alkuajoista peräisin oleva periaatteiden uskonnollinen luonne.Oli selvää,että hän oli ollut koko ajan tutkimusmatkalla uskonnollisella maaperällä. Olkoompa tekniikalla tai opilla nimi tahansa ja tulkitkoon epäilijät ja sensaationlietsojat sitä millä tavalla tahansa oli selvää,että historiasta ja ihmisten ikivanhoista henkeä koskevista kysymyksistä tietoisille ihmisille tämä oli ilman muuta hengen valtakunta ja sen turvapaikka.

Dianetiikka ja Scientologia vyöryivät lumipallon tavoin Yhdysvaltojen poikki ja levisivät muihin maihin-Englantiin kaikkien ensimmäiseksi. Jo vuonna 1951 kustantaja Casini oli julkaissut ensimmäisen italialaisen painoksen Roomassa.

Vuonna 1954 pidettiin Phoenixissa toinen luentosarja. Nämä olivat hämmästyttäviä puheita koko elämän ominaisuuksista ja perusluonteesta. Nykyisin niitä voidaan lukea kirjasta Phoenixin luennot. Juuri tässä sarjassa hän kuvaili nuo Scientologien aksiomit, nuo itsestään selvät totuudet, jotka muodostavat filosofisen pohjan koko uskonnolle.

Ja vuonna 1955 USA:n Columbian liittopiirikunnan piirikuntatuomioistuin vahvisti, että hän on pappi.
Marraskuun 13. p:nä 1957 Kansainvälinen merentutkimussäätiö, jonka päämaja on Miamissa Floridassa , nimitti hänet seuran jäseneksi hänen panoksestaan merentutkimusta ja meritieteitä koskevien tietojen ja löytöjen kehittämissen ja laajentamiseen.

Viisikymmenluvun loppupuolella L.Ron Hubbard muutti asumaan Saint Hill Manoriin, joka on laaja ja erittäin kaunis Yrjöjen aikainen kartano Sussexin kukkuloiden keskellä Englannissa. Hengen yhä laajempaan vapauttamiseen oli kehitetty jatkuvasti tehokkaampia menetelmiä ja hänen silloinen tutkimustyönsä oli väistämättömästi johtava hengen vapautumiseen - ihmiskunnan suurten uskonnollisten johtajien monituhatvuotinen tavoite.

L.Ron hubbard oli kuitenkin sananmukaisesti jalat maassa pysyen kääntymässä hänellekin uuteen suuntaan. Vuosina 1959 ja 1960 nyt kiinteästi Saint Hillissä asuen hän teki sarjan vallankumouksellisia kokeita kasveilla täydellisesti varustetussa kasvihuonelaboratoriossa kartanon alueella. Syyskuun 25. päivänä 1959 paikallisessa sanomalehdessä kerrottiin: "L.Ron Hubbard, jonka kartanon alueella suorittamat tutkimukset kasvien elämästä vaikuttavat vallankumouksellisilta puutarhanhoidolta, on suorittanut kokeita, jotka viittaavat siihen,että kasvit käyttäytyvät tietyissä tilanteissa hyvin samalla lailla kuin ihmiset.

Eräs aikakausilehti kuvaili hänen löytöjään kasvien elämän luonteesta 25 vuotta tämän päivän menetelmiä ja ajatuksia edellä oleviksi. Tämä osoittautui paikkansa pitäväksi ennusteeksi, sillä 13 vuotta L.Ron Hubbardin keksintöjen jälkeen Sveitsin, saksan, Neuvostoliiton, USA:n, Englannin ja Kanadan tieteellisisää tutkimuslaitoksissa tehdyt, erittäin tarkasti kontrolloidut kasvien elämän reaktioita koskevat kokeet ovat vahvistaneet oikeiksi hänen löytönsä.

Vuonna 1961 hän perusti kurssikeskuksen nyt vakiintuneiden Dianetiikan ja Scientologian menetelmien opettamista varten varmistaakseen käytön yhtenäisyyden. Opiskelijoita tuli sinne kaikkialta maailmasta ja he palasivat seuraavien vuosien aikana paikallisiin akatemioihinsa ja käyttivät opiskelumenetelmiä, jotka mullistivat täysin opetuksen filosofian.

Opiskelijoiden epäonnistumiset pystyttiin korjaamaan ja oppimisen esteet oli voitettu vuoteen 1965 mennessä.

Yli kaksi vuosituhatta ihminen oli uneksinut henkisestä tilasta, jossa hän, täysin vapaana oman mielensä aberraatioista, voisi todella olla täysi itsensä. L.Ron Hubbard nimitti tätä "Clear"-tilaksi. Ja Saint Hillissä elokuussa 1965 hän ilmoitti, että clear-tila oli saavutettu

Budhan unelma, vain harvojen saavuttama, oli todellisuutta. Ihminen pystyi olemaan clear.

Ja todellisuus, mikä oli ja on clear, on kaikkien saavutettavissa, jotka seuraavat hänen tarkkaan viitoittamaansa reittiä. Tämän reitin hän nimitti "sillaksi", koska se oli kaari kurjuuden,rappion ja surun pohjattoman kuilun yli kyvykkyyden ja onnellisuuden ylätasanteelle.

Vuonna 1966, tasoitettuaan tien cleariksi, niin että se oli turvallinen ja varma muiden kulkea, hän perustajana luopui kaikista virallisista hallinnollisista tehtävistä Scientologiasta.

Hän löysi ja kehitti hämmästyttävää clearin yläpuolella olevaa aineistoa, joka tunnetaan nyt ylempiasteisina kursseina. Nämä ovat khdeksan OT-vaihetta, jotka mahdollistavat clearille operoivana thetanina sellaisten kykyjen saamisen, joita aikaisemmin ei ole selvästi uskottu ihmishengellä olevankaan. Operoiva thetan on henkinen olento, joka toimii aineellisen maailman laeista riippumatta.

Helmikuussa 1966 julkistettiin OT I ja OT II, vuoden 1967 lopussa tapahtui OT III:n läpimurto.

Loistavaa tutkimussuoritusta, OT III:a on nimtetty "tuliseinäksi". Siihen sisältyvät salaisuudet katastrofista, joka johti elämän tuhoutumiseen, kuten tiedetään, linnunradan tällä vyöhykkeellä. OT III:n lopputulos on todella sellainen tuote, josta ihminen on unelmoinut; täydellinen itsemääräämisen palautuminen ja täydellinen vapautuminen lannistuneisuudesta.

Samoihin aikoihin muodostettiin uusi scientologinen ryhmä. Kuunnellessaan L.Ron Hubbardin suunnitelmia uusista tutkimusretkistä ja tutkimuksista, mm. muinaisiin kulttuureihin, tahtoivat monet scientologit liittyä häneen ja auttaa häntä. He ottivat käyttöön nimen "Sea Org" (Meriorganisaatio).

Tammikuussa 1968 julkistettiin OT-vaiheet IV,V,VI sarjana henkisiä kykyjä, jotka ovat saavutettavissa ja syyskuussa 1970 tuli OT VII. OT VIII on vielä julkistamatta.

Nämä OT-vaiheet ja niiden yksilössä henkiin herättämät kyvyt ja tietoisuus ovat suurimmat lahjat ihmiskunnalle rehelliseltä mieheltä, joka on säilyttänyt kosketuksen tavalliseen kansaan ja pysynyt vaatimattomana.

Ihmiset kaikkialla maailmassa ovat sitä mieltä,ettei heillä ole uskonnollisempaa ystävää.".

D :)

4

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rrraygun

      "George Washingtonin yliopistossa ollessaan hän opetteli lentämään ja huomasi erinomaiset taipumuksensa liitolentäjäksi."

      Onko se kotka? Ei. Onko se teräsmies? Ei. Se on L. Ron Hubbard!!

      "Oivaltaen jo tällä asteella, että mieli itsessään, olipa se sitten miten vapautettu tahansa, oli rajoittunut ja että oli olemassa jotakin, mikä "elävöitti" mielen,"

      Itsestäänselvyys, aistimmehan ovat rajatut ja hyvä niin.
      Aika suosittuja nuo lainausmerkit scientologeilla. Ei taida mielikuvitus riittää.

      "Operoiva thetan on henkinen olento, joka toimii aineellisen maailman laeista riippumatta."

      Olisipa hauska nähdä tämä käytännössä, miten se onnistuu.

      "Budhan unelma, vain harvojen saavuttama, oli todellisuutta. Ihminen pystyi olemaan clear."

      Tarkoittaakohan tuo että ollaan vaan hiljaa ja ajattelematta?

      Vaikka tuo kaikki pitäisi "paikkansa", niin entä sitten? Vaikka saa paljon asioita aikaan, ei se tarkoita että olisi jotenkin viisampi kuin muut, eikä varsinkaan että ne asiat olisivat aina hyviä. "Valaistuksen" kokemuksia voi kokea kuka tahansa. Jos hän olisi oikeasti "valaistunut" ja kaiken materiaalisen yläpuolella, niin mihin hän rahaa olisi tarvinnut?

      • Dekkari.

        ...(tosin tekaistusta sellaisesta) ei puutu muuta kuin pyörän ja ruudin keksiminen....

        Varsinainen Clark Kent....

        D :)


      • Operating Thetan

        >>"Operoiva thetan on henkinen olento, joka toimii aineellisen maailman laeista riippumatta."
        ---Olisipa hauska nähdä tämä käytännössä, miten se onnistuu.


      • Operating Thetan
        Dekkari. kirjoitti:

        ...(tosin tekaistusta sellaisesta) ei puutu muuta kuin pyörän ja ruudin keksiminen....

        Varsinainen Clark Kent....

        D :)

        >>...(tosin tekaistusta sellaisesta) ei puutu muuta kuin pyörän ja ruudin keksiminen.... >Varsinainen Clark Kent....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe