Vertailukohta 2

Dekkari.

Ja näin muut kertovat:

Stuart Gordon: Suuri Huijausten Kirja;

"Lafayette Ron Hubbardin, scientologiakirkon perustajan elämä oli yhtä suurta huijausta. Hän väitti olevansa normanniaatelisen kreivi de Loupen jälkeläinen ja että hänen isänsä oli komentajana USA:n laivastossa. Hän kertoi myös varttuneensa Montanan erämailla, (itse asiassa Iowassa) ja erään intiaaniheimon adoptoineen hänet, vaeltaneensa idässä ja olleensa erään Freudin henkilökohtaisesti opettaman terapeutin oppilaana.Tuo kaikki on samanlaista valhetta kuin hänen väitteensä, että hänet on upotettu neljä kertaa ja että hän oli haavoittunut yhtä monta kertaa taistellessaan japanilaisia vastaan Hollannin Itä-Intiassa II maailmansodan aikana. Itse asiassa, vaikka hän palveli laivastossa luutnanttina, hän ei koskaan joutunut taisteluun.

Totta on vain se, että hän kirjoitti 1940-luvulla mielikuvituksellisia juttuja Scifi-roskalehtiin. Hän suolsi niitä nopeasti, muttei koskaan tienannut pahemmin niistä.

"Minä tiesin aina,että hänellä oli valtava halu päästä käsiksi isoihin rahoihin", päätoimittaja Sam Merwin muisteli myöhemmin,"hänellä oli tapana sanoa, että paras tapa onnistua siinä, oli perustaa jokin uskonto".

Siispä hän teki niin. Astounding Science Fiction-lehden huhtikuun 1950 numerossa hän kertoi "dianetiikasta", psykoterapian muodosta, jonka avulla pystytään paljastamaan meissä kaikissa piilevä yli-ihminen.Tuon julkaisun päätoimittaja John. F. Campbell kirjoitti innostuneesti sen olevan "kylmän tarkka menetelmä saada selville kuinka ihmismieli toimii".Hubbardin kirjassa "Dianetiikka,henkisen terveyden moderni tiede", väitetään, että hänen menetelmänsä pystyisi vapauttamaan "Engrammeja" (salakielisiä teidostamattomia muistoja) "reaktiivisesta ajattelusta ja parantamaan näin kaikki sairaudet. vaikka tuo kirja oli jaaritteleva ja sekava,sitä myytiin valtavat määrät.Sen mukaan jokainen pystyi "auditoimaan" (psykoanalysoimaan) ystäväänsä ja paljastamaan hänen syvälle painuneet muistonsa ja sitten ystävä voisi tehdä samoin, oletettavasti.

Pian karismaattinen Hubbard tienasi suuria summia.Hän ei masentunut vararikosta, eikä FBI:n tutkimuksista ,vaan perusti scientologiakirkon, saaden siten verovapauden ja viranomaiset jättämään hänet rauhaan. Hän väitti saaneensa tieteellisesti todistettuja todisteita ihmissielun olemassaolosta ja kehitti kokonaisen opin maailman rakenteesta ja julisti, että todellinen minuutemme on kuolematon "Thetaani". Yli 1 000 maailmankaikkeuden luoneista thetaaneista on sijoittunut moniin tuhansiin ihmisruumiisiin, mutta materiaan kietoutuneina ne ovat unohtaneet kaikkitietävän alkuperänsä. Scientologia pyrkii palauttamaan ("puhdistamaan,clearaamaan") uskolliset opetuslapsensa operoivan thetaanin ("OT") tasolle käyttämällä E-mittaria, eräänlaista teknistä loistoa uhkuvaa galvonometriä (jonka avulla, myöhempien raporttien mukaan noita opetuslapsia aivopestiin). "Se on suurinta hölynpölyä mitä tähän asti on kirjoitettu", kommentoi eräs Australian hallituksen raportti vuonna 1965 Hubbardin oppia maailman rakenteesta. Kuitenkin tuohon lahkoon hurahtaneet uskoivat kaiken. Kirjaimellisesti.

Kun Hubbard oli karkoitettu USA:sta vuonna 1959, hän ryhtyi vetämään lahkoaan East Grinsteadissa Sussexissa, Englannissa. Median paljastettua sen epäilyttävät menot, jäsenten sieppaukset ja väitteet, että se muka on "maailman suurin henkistä terveyttä edistävä järjestö" johti siihen, että Australia kielsi scientologian vuonna 1965. Myös Ebnglannissa esitettiin vaatimuksia lahkon tutkimisesta. Vuonna 1967 Hubbard lähti merelle oman yksityisen laivastonsa kera. nuoret, pikkuisiin pöksyihin pukeutuneet tytöt pukivat ja riisuivat hänet,välittivät käskyjä hänen äänensävyllään hänen vainoharhaisuutensa yhä vain kasvaessa. Tarina tästä "merten orgioista", lahkon myöhemmästä siirtokunnasta Floridassa (nimellä Yhdistyneet Kirkot, Clearwater), sen soluttautumisesta USA:n hallitusten virastoihin ja Hubbardin omasta katoamisesta on naurettava, muttei lainkaan hauska. Niitä, jotka rikkoivat lahkon sääntöjä vastaan, nöyryytettiin, niitä jotja yrittivät lähteä siitä, vainottiin ja niitä, jotka olivat joutuneet "vihollislistalle", kuvailtiin vapaaksi riistaksi, jonka saattoi tuhota keinolla millä hyvänsä.

Hubbard kuoli 24. tammikuuta 1986 ollessaan yhä piilossa. lahkon uudet johtajat kiistivät jipa tämän. Totuutta on vaikea saada selville scientologien asioista. Totta on ainakin, että Hubbard käytti herkkäuskoisia hyväkseen ansaitakseen omaisuuden.


D ;)

4

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rrraygun

      "olleensa erään Freudin henkilökohtaisesti opettaman terapeutin oppilaana."

      Eikös sen pitänyt inhota psykologiaa.

      • Dekkari.

        ...lopahti siinä vaiheessa kun tämä "Freudin henkilökohtaisesti opettaman terapeutin" äly riitti toteamaan,että Hubbard olisi kiireelisen hoidon tarpeessa ?

        Toin mikä kummastuttaa ko. jutussa,niin missään ei mainita kyseisen terapeutin nimeä,miksiköhän ei ?


      • Äksä...
        Dekkari. kirjoitti:

        ...lopahti siinä vaiheessa kun tämä "Freudin henkilökohtaisesti opettaman terapeutin" äly riitti toteamaan,että Hubbard olisi kiireelisen hoidon tarpeessa ?

        Toin mikä kummastuttaa ko. jutussa,niin missään ei mainita kyseisen terapeutin nimeä,miksiköhän ei ?

        Jätkän nimi oli Cmdr Thompson.


      • Operating Thetan
        Dekkari. kirjoitti:

        ...lopahti siinä vaiheessa kun tämä "Freudin henkilökohtaisesti opettaman terapeutin" äly riitti toteamaan,että Hubbard olisi kiireelisen hoidon tarpeessa ?

        Toin mikä kummastuttaa ko. jutussa,niin missään ei mainita kyseisen terapeutin nimeä,miksiköhän ei ?

        >>äly riitti toteamaan,että Hubbard olisi kiireelisen hoidon tarpeessa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe