Venäjän toyterrieri, luonne

toittiszs

Mulla ei ole kovin hyvää kuvaa kyseisistä koirista. Olen nähnyt koiraohjelman, jossa esiteltiin rotua ja jonkun ihmisen koiria, ne koirat vaikkutti jotenkin aroilta. Myös 5 vuotta vanhassa suomalaisessa kirarotukirjassa sanotaan, että ne voivat olla jopa agressiivisia.
Eli pitääkö paikkansa, että nämä koirat ovat arkoja, pelkopurijoita, äksyjä? Haluan sellaisten ihmisten mielipiteitä, joilla on kokemusta näistä.

9

7802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toyterrieri

      Meillä on venäjän toyterrieri 3v. narttu. On joissakin tilanteissa arka esim. silloin kun tapaa uusia ihmisiä tai koiria. ei anna vieraiden silittää pään päältä vaan rinnuksista. ei voi sietää lapsia, on pari kertaa näykkässyt kersoja kun ovat nopeasti tulleet lähelle tunkemaan käsiään sen naamalle. muuten kotona koira on kiltti ja leikkisä eikä yhtään pelokas. muuten kyllä melko ärhäkkä.. en yleensä lenkillä anna ihmisten silitellä sitä, varsinkaan lapsien koska se selvästi "pelkää" niitä, joskus joku aikuinen ihminen on onnistunut silittämään "nätisti" ja koiran on käyttäytynyt erittäin hyvin. rähisee yleensä isoille miehille ja muille koirille ulkona. :) alkuun kesti muutama kuukausi että koirani tottui miesystävääni, alku oli mustasukkainen mutta nykyään tuleva toimeen. joskus äijäni härnää koiraani joka antaa sitten samalla mitalla takaisin :)

      • toittissczczcz

        Ärhäkkä, näykkii, murisee muille koirille, pelkää vieraita :(


      • erittäin

        tutulta! :) Meillä on pari toitsulia enkä kyllä vaihtaisi mihinkään muuhun rotuun ikinä. Näillä on sitä luonnetta eikä ole mitään ressukoita. Ulos mennessä hätistetään kaikki ihmiset ja oravat pois tieltä. Rasittavaako? Välillä, mutta pääosin vain hauskaa. Eivätpähän tule vieraat lässyttämään ja silittelemään ja pysyvät kakarat kaukana kun muuten tulee hammasta ja haukut päälle. Näihin toitsuihin pitää tehdä vaikutus, sit kun olet sen kaveri niin se on herttaisin olento sulle koko maan päällä. Ja suojelee kyllä kaikelta pahalta koko pienen elämänsä ajan, koko parin kilon olemuksellaan. Ei ole väliä tuleeko vastaan karhu vai pittbull, tai vaikka taskuvaras. Tätä koiraa pelkää kaikki kun se suuttuu.


    • ennakkoluulo

      Pitää muistaa miten koira käyttäytyy, siihen vaikuttaa monet tekijät varsinkin YMPÄRISTÖ.

      Oli rotu mikä tahansa, mitä tapahtuu jos?
      pentua ei sosialisteta (totuteta erilaisiin ihmisiin(lapsiin), liikenteeseen, lemmikeihin/toisiin koiriin jne.

      Koulutus vaikuttaa koiran käyttäytymiseen. Koira jolla on selkeä johtaja tuntee olonsa turvalliseksi (onnellinen koira). Silloin koiran ei tarvitse stressata ja olla levoton.

      Ei ole mikään ihme jos koirasta tulee arka, pelokas, äksy, räksyttäjä... kun omistaja pilaa koiransa. (tahallaan, koska ei vaivaudu ottamaan selvää miten koira peruskouluttaan, hoidetaan).

      Sitten ne ihmiset valittavat koirat ovat arkoja, pelkopurijoita, äksyjä lisäksi agressiivisia.

      Esim:
      " lapset kiusasivat koiraa. Koira alkoi pelätä lapsia, joten siitä tuli arka" Omistaja sanoo että tuo meidän venäjän toyterrieri on luonteeltaan arka".
      Ei pidä paikkaansa!!!

    • mutta vilkas

      meillä toitsut ovat avoimia ja kilttejä eivätkä agressiivisia. Paitsi silloin kun narttu on saanut pennut ja puolustaa niitä voi haukkua ärhäkkäästi ja uhitella mutta kiinni ei käy. Kyllä kaikista koirista saa vihaisen ja epäluotettavan jos sitä ei kasvata ja sosiaalista toisiin eläviin olentoihin kuten lapsiin, aikuisiin, toisiin koiriin niin isoihin kuin pieniinja muihin eläimiin jos on mahdollista. Myös kaupungin hälyyn ja ihmismassoihin on hyvä totuttaa jo pienenä niin kiltti tulee ja iloinen. Omistan neljä toitsua ja kaikki ovat lauhkeita kuin lampaat ja ehtivät joka paikaan suuren uteliaan luonteen vuoksi.
      Tottelevat kiltisit käskyjä joita annan. muistakaa koiraa tarvitsee vain aikaa, rajoja ja paljon rakkautta näillä lempeä opetus on poikaa.

    • sissi

      Meidän toitsulla, 3v, on aivan mahtava luonne, eli on samalla sohvaperunaa, "mammanmussukkaa, mutta lenkkeilykin on mukavaa, jos ilmat vaan mukavat, pakkanen ja sade eivät yhtään innosta (tosin eivät kai meitä omistajiakaan:)). Kovasti meillä jutellaan, löytyy paljon erilaisia "sanoja", ääniä ja niillä vastailee.

      Itsepäinen on, mutta helppo napata kainaloon, kun ei esim suostu ulkona kävelemään millään tiettyyn suuntaan; )Oppii helposti uusia asioita
      Arka vieraille, mutta tutustuttuaan ottaa vieraat ilolla, suorastaan ylipursuavalla, vastaan. Haluaa istua ja seurustella sylissä.
      Ulkona haukkuu muille koirille, pelkää, mutta tämän vuoden kun on meillä ollut edistystä tapahtunut siinäkin asiassa, nyt jo ohitetaan koiria haukkumatta. Eli siis koulutuksesta sekin kiinni.

      Aivan upea koira, suosittelen !

      t. entinen ison koiran omistaja

    • toy2

      minula on toy ja se on kilti luonteltan ylesesti toyt ovat aika kilteja muta ei nin pelokaita

    • Suru<3

      Meillä on toy (toinen menehtyi juuri sektion jälkeen, jäi kolme pentua) Luonteeltaan meidän rakkaat ovat aivan ihania! Narttu oli hiukan arka vieraita kohtaan ja lapsia arasteli. Uros on itse lempeys ja ei arastele mitään. Ainoa haitta on välillä uroksen räksytys. Tykkäävät olla sylissä ja aina mukana kaikkialla. Nyt yritetään pitää emottomat pennut hengissä!

    • Anonyymi

      Naapurissa ko tapaus löytyy eivätkä ole olleet kovinkan tyytyväisiä lemmikkiinsä. Koiranpentu kun on todella arka eikä sitä juurikaan houkuta hihnassa liikkuminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe