Remmi rähjäys =/

henna_-

Mulla on vuoden ikäinen sakemanni narttu, jonka kanssa tein itse huomaamattani pienen virheen. Koira on peruskoulutettu: tulee luokse käskystä, istuu, antaa tassuja, menee maahan, odottaa, hakee lelun, etsii lelun, pysyy käskystä vieressä vaikkei olisi kytketty remmiin ym ym... mutta sitten tämä remmirähjäys = tosille koirille. Koira ei haukkunut ennen lenkillä muille koirille, mutta sitten kerran tuli vastaan nainen joka kysyi saako päästä oman koiransa irti haistelemaan ja minä sanoin että tottakai. Noh siitä alkoi remmirähjäys, eli nyt koirani luulee että kaikkia vastaan tulevia saa haistella, mutta sitten kun suurin osa ulkoiluttajista ei annakkaan haistaa, alkaa koirani räksyttämään perään.
Kokeilin tiukkaa kieltoa, namien avulla, sitten ostin elektronisen haukun estopannan = joo-o ei totta tosiaan toimi, kun piippailee miten sattuu =( tämä on tosi kiusallista, koska ihmiset luulee koiraani vihaiseksi kun se haukkuu ja se että koirani on saksanpaimenkoira ei yhtään edesauta asiaa. ( niitä kohtaan on niin paljon ennakkoluuloja). KOira ei todellakaan ole vihainen vaan kiinnostunut, eli tämä ei ole mitään agressiivista. onko kellään samanlainen tilanne? miten saitte rähjäyksen loppumaan?? kiitos jo etukäteen=)

21

2021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minullakin

      Eli minulla on täysin sama tilanne oman koirani kanssa. Koira on kiltti, ei koskaan tekisi kenellekään pahaa, mutta remmissä rähjää. Toisille koirille ja joskus myös ihmisille. Minun koirani on kääpiörotua, joten se ei välttämättä aiheuta pelkoa ihmisille, mutta minulle valtavaa häpeää. En tiedä mitä tekisin asian kanssa.

    • tämä että

      Meillä oli hauvan kanssa samanlaisia ongelmia, muutamalla lisäyksellä, ja siitä päästiin eroon sillä että lenkki loppui heti kun ensimmäinen hau pääsi (toisen koiran ilmestyessä näköpiiriin).

      Eli palasimme kotiin sisälle asti ja lähdimme takaisin samantien. Ja kun sama meno jatkui niin taas uudelleen ja jossain vaiheessa lisäsin väliaikaa nortin polttamalla ennen uutta yritystä. Ja sama juttu uudelleen ja uudelleen.

      Ensimmäisenä päivänä (jolloin oli toki niitä muitakin haukkumisongelmia), tehtiin varmaan lähemmäs sata lenkkiä, tai siis sen aloitusta. Mutta siitä se sitten pikkuhiljaa lähti sujumaan. Tärkeintä siinä on päättäväisyys ja sitkeys, sitä ei kannata sitten jättää puolitiehen vaan joka ikinen kerta täyskäännös ja uusi yritys kotoa saakka.

      Menee perille jästipäiseenkin koirankalloon. Olen tästä maininnut tälläkin palstalla muutamille joilla on näitä haukkuongelmia ollut ja joku on antanut palautetta että jo samana päivänä oli saanut homman toimimaan paremmin.

      Ja sama menetelmä toimii kaikessa remmiriekunnassa.

      • henna-_

        tuohan on ihan nerokas ajatus=) tätä siis yritämme seuraavaksi =)=)


    • itse.

      opettanut ja vahvistanut kyseistä käytöstä. Ratkaisu on varsin yksinkertainen,otat koirasi hallintaan jo huomattavasti ennen ohitusta ja silloinhan ei ongelmaa synny,eikös niin?Nyt varmasti ajattelet,ei se usko, alkaa haukkumaan.Jos koirasi alkaa haukkumaan,silloin koirasi ei osaa/ymmärrä käskyäsi ja silloihan sinulla onkin kyseessä hallintaongelma.Moni koira osaa asioita ja tottelee käskyjä häiriöttömässä tilassa esim,kotona.Mutta sellainen koira ei todellisuudessa osaa vielä mitään.Tässä on tämä ongelmasi ydin,kuvittelet koirasi osaavan,mutta todellisuudessa se ei osaa.

      • henna-_

        no joo, ei se nyt ihan niin ole ettei koira mitään osaa, koska kuten sanoin että esim metsässä, soramontulla ym "koiran juoksutuspaikoissa" tätä ongelmaa ei ole. vaikka montulle tulisi toinen koira, koirani ei lähde hötkyilemään tai hauku, vaan pysyy käskystä vieressä!Siis näissä tilanteissa ei edes välitä toisista koirista. Ongelma on siis pelkästään remmiin kytkettynä lenkillä.

        Itse ainakin uskon että koska en ole antanut kertaakaan montulla lupaa koiralle mennä toisen koiran luo, niin siksi se ei siellä edes sitä yritä, mutta koska lenkillä kerran siihen luvan annoin, niin siitä syystä tämä rähjäys.

        Ihminen on erehtyväinen, siinä minä missä sinäkin. Sen myönnän että ongelma on narun tässä päässä eikä koirassa, mutta en sitä etten mitään olisi sille saanut koulutettua!


      • koiria 40v

        kun ei se aina noin ole, mitä tässäkin te väitätte. On koiria, jotka ei reagoi koskaan toisiin, on vastakohtia näille, ja itse aiheutettu, huhhuh, lapsetlapset...

        Jos olen 5km päässä ja koirani vaikka rähjäisi, VÄLITTÖMÄSTI KOTIIN, HEHHEH!!! Ja mitä koira oppii, ei hevonpaskaa tuosta.

        hallinta, juu,mutta ei sekään aina oo selitys.

        Jokaisen kohdalla löydettävä se oikea keino, ei ole yleispätevää tapaa saada tuo käytös pois, ja joillekin se jää, syystä tai toisesta.


      • koiriakoiriamonta

        etukäteen...no huh, kellä toimii, kellä ei!!! Turha antaa neuvoja, koska noi on aivan syvältä.


      • voi olla
        koiriakoiriamonta kirjoitti:

        etukäteen...no huh, kellä toimii, kellä ei!!! Turha antaa neuvoja, koska noi on aivan syvältä.

        Voi olla tosi syvältäkin, mutta tiesitkö että sitä varten tämä palsta täällä on että voi ihmiset keskustella asioista. Tiesitkö että kun ihminen on yksin ongelmiensa kanssa ja kokee olevansa umpikujassa niin se idea siihen tapaan mikä toimii oman koiran kanssa, voi löytyä juuri täältä.

        Älä hyvä ihminen siis nollaa ehdotuksia joita näet täällä, millään näsäviisailla kommenteilla, vaan anna toinen, perusteltu ehdotus. Ellei yksi tapa toimi sinulla voisi olla se parempi.

        MIELUUMMIN SIIS RAKENNA KUIN REVI TAI EDES VIISASTELE...


    • mieleen

      asia joka on pitkään minua vaivannut. eli miksi suurin osa koiran ulkoiluttajista ei halua antaa koiransa haistaa vastaan tulevaan toista koiraa, jos se ei ole agressiivinen?? Maalaiset yleensä sanoo että kaupunkilaiset on ahdasmielisiä yms, mutta itse olen huomannut, että kaupungissa saa paljon enemmän koirakevereita kun maalaiskunnissa!

      On outoa että jos oma koira olisi kiinnostunut vastaan tulevasta, niin vastaan tulevat omistajat vaan kiskovat suu supussa omaa koiraansa eteen päin ja mulkoilevat pahasti. mitä pahaa siinä on jos koirat haistaa toisiaan? kyllä koirakin tarvitsee sosiaalisia suhteita muihin koiriin. tai ainakin minä annan koirani haistelle jokaista vastaan tulevaa joka myös antaa, eikä minusta siinä ole mitään pahaa. Harmikseni useimmat vastaan tulevat eivät edes vastaa kysymykseen saako koirat haistaa, vaan katsovat pahasti ja jatkavat matkaa =(

      • kanssa ihmetellyt

        Samaa asiaa ihmettelen minäkin, vaikka täällä pk-seudulla kuitenkin kohtuullisen hyvin tulee koiranomistaja juttuun toistensa kanssa. Mutta aina on joukossa sitten muutamia tässä lähiseudullakin, jotka kulkevat nokka pystyssä ja kiskoo remmii kun viimestä päivää estääkseen koiria moikkaamasta toisiaan.

        Kuitenkin suurin osa remmirähinöinnistä voitaisiin välttää sillä että ihmiset olis rentoja koiriensa kanssa kävellessä ja antaisivat koirien nuuskasta ohi kulkiessansa toisiaan.

        Eri asia sitten tietysti todella aggressiiviset koirat, mutta nehän pitäs yleisen turvallisuuden nimissä muutenkin lopettaa, eikä kiusata pakottamalla elämään elämää joka on niille loputonta kärsimystä ja taistelua.

        Oma koirani on remmirähisijä, mutta vain ellei saa moikata toista, tai sitten niissä tapauksissa joissa toinen ärähtää ensin.


      • ettei koiran tarvi oppia haistelee jokaista vastaantuliaa ja niitten koiria, jos koiran antaa jokaista koiraa nuuskia nii se oottaa sitä jo kaukaa ja mitä tapahtuu jos ei saa nuuskia, ulistaan perään. helepompi on että koiralla on muutama koirakaveri ja koirapuistot on sitä varten että siellä nuuskii ja leikkii ne keille se passaa.

        itellä ainaki ottaa aivoon jos joku päästää koiransa minun koiraani nuuskimaan ku ihan selvästikkää se ei mulle passaa.

        ja monet tappelut jäis väliin jos kaks toisilleen vierasta koiraa pidettäs erossa toisistaan.
        Ainakaa mun koirat ei ilman lupaa mee muita koiria tervehtiin, ja siihe pitää myös olla molempien taluttajien (omistajien) hyväksyntä ennen ku nii tehhään.


      • tietysti
        Onnenkäpälä kirjoitti:

        ettei koiran tarvi oppia haistelee jokaista vastaantuliaa ja niitten koiria, jos koiran antaa jokaista koiraa nuuskia nii se oottaa sitä jo kaukaa ja mitä tapahtuu jos ei saa nuuskia, ulistaan perään. helepompi on että koiralla on muutama koirakaveri ja koirapuistot on sitä varten että siellä nuuskii ja leikkii ne keille se passaa.

        itellä ainaki ottaa aivoon jos joku päästää koiransa minun koiraani nuuskimaan ku ihan selvästikkää se ei mulle passaa.

        ja monet tappelut jäis väliin jos kaks toisilleen vierasta koiraa pidettäs erossa toisistaan.
        Ainakaa mun koirat ei ilman lupaa mee muita koiria tervehtiin, ja siihe pitää myös olla molempien taluttajien (omistajien) hyväksyntä ennen ku nii tehhään.

        Totta, siihen tarvitaan molemminpuolinen suostumus, mutta siitä olen täysin eri mieltä että monet tappelut jäis tappelemati kun pidetään ne erillään.

        Päinvastoin: 90% suomen remmirähisijöistä ei olisi remmirähisijöitä mikäli koirat saisivat tutustua toisiinsa ohi mennessään. Se on koirien tapa tervehtiä toisiaan.

        Mikä ihme siinä on että jotkut on niin koppavia että tämä ottaa heidän arvolleen niin helekutisti? Ylpeys? Ennakkoluulot? Minä olen parempi kuin tuo ääliö tuossa, minä ja minun kulta-fifini, emme varmasti halua olla missään tekemisissä tuon sekarotusen kirppukasan kanssa, emmehän fifi-kulta?


      • kysymys.......................
        Onnenkäpälä kirjoitti:

        ettei koiran tarvi oppia haistelee jokaista vastaantuliaa ja niitten koiria, jos koiran antaa jokaista koiraa nuuskia nii se oottaa sitä jo kaukaa ja mitä tapahtuu jos ei saa nuuskia, ulistaan perään. helepompi on että koiralla on muutama koirakaveri ja koirapuistot on sitä varten että siellä nuuskii ja leikkii ne keille se passaa.

        itellä ainaki ottaa aivoon jos joku päästää koiransa minun koiraani nuuskimaan ku ihan selvästikkää se ei mulle passaa.

        ja monet tappelut jäis väliin jos kaks toisilleen vierasta koiraa pidettäs erossa toisistaan.
        Ainakaa mun koirat ei ilman lupaa mee muita koiria tervehtiin, ja siihe pitää myös olla molempien taluttajien (omistajien) hyväksyntä ennen ku nii tehhään.

        tuollaisista tilanteista että tulis tappeluja. tässähän puhuttiin nimenomaan siitä/sellaisista koirista jotka ei oo agressiivisia!!!!!!!!
        Oma koirani on remmirähisijä, mutta se rähinä on innostunutta eikä agressiivista, eikä se oo koskaan alkanu kenenkään kanssa tappelemaan. joten ei tietenkään kannata sellasten antaa haistaa joilla on taipuvuutta äristä pahalla toisille koirille, mutta ei siinä oo mitään pahaa jos koirat haistelee harmittomasti.

        ärsyttää suunnattomisti että joillekkin koira on nimenomaan NIIN KOIRA! minun koira on minulle ainakin YSTÄVÄ ja saa toki kaikin mokomin haistella toisia, jos toisetkin tahtoo...

        ja toi on muuten ihan totta että just niitä joiden koira rähisee remmissä katelleen tosi pahasti. ihmiset aina on valmiita arvostelemaan toisten koulutus tapoja vaikka varmasti omalla koiralla on edes yksi pieni huono tapa mitä tällä remmirähisijällä ei ole. minuakin yks muija katteleen beaglensa kanssa tosi tuimasti ku ohi mennään, ja sit ku kävelen lenkillä niiden talon ohi niin se samainen beagle räksyttää pihalla suunnilleen 24/7 narunpätkässä, niin eihän tuo sitten yhtään huono tapa ole, etenkään taajama alueella.


      • lauman kanssa solmussa
        kysymys....................... kirjoitti:

        tuollaisista tilanteista että tulis tappeluja. tässähän puhuttiin nimenomaan siitä/sellaisista koirista jotka ei oo agressiivisia!!!!!!!!
        Oma koirani on remmirähisijä, mutta se rähinä on innostunutta eikä agressiivista, eikä se oo koskaan alkanu kenenkään kanssa tappelemaan. joten ei tietenkään kannata sellasten antaa haistaa joilla on taipuvuutta äristä pahalla toisille koirille, mutta ei siinä oo mitään pahaa jos koirat haistelee harmittomasti.

        ärsyttää suunnattomisti että joillekkin koira on nimenomaan NIIN KOIRA! minun koira on minulle ainakin YSTÄVÄ ja saa toki kaikin mokomin haistella toisia, jos toisetkin tahtoo...

        ja toi on muuten ihan totta että just niitä joiden koira rähisee remmissä katelleen tosi pahasti. ihmiset aina on valmiita arvostelemaan toisten koulutus tapoja vaikka varmasti omalla koiralla on edes yksi pieni huono tapa mitä tällä remmirähisijällä ei ole. minuakin yks muija katteleen beaglensa kanssa tosi tuimasti ku ohi mennään, ja sit ku kävelen lenkillä niiden talon ohi niin se samainen beagle räksyttää pihalla suunnilleen 24/7 narunpätkässä, niin eihän tuo sitten yhtään huono tapa ole, etenkään taajama alueella.

        on tuo remmirähinä. Jos totutat koiran tervehtimään, se olettaa, että niin tehdään...jos et koskaan ole antanut tavata vierasta koiraa, koira voi kokea ne jonakin outona tms. ???

        Itse en anna hihnassa tervehtiä, satunnaisesti, mutta silloinkin koira on käskyn alla ja saa luvan. vapaina ollessa harvat koirat rähjäävät, koska ne voivat lähestyä toisiaan "luonnollisella" tavalla eikä remmi ole vääristämässä niiden elekieltä.

        Mielestäni yhtä ja oikeaa keinoa ei ole, ja pirun helppo sanoa, että joo, koiran on uskottava kun sille sanotaan EI...itsekin vaihtelevasti painiskelen asian kanssa, ja jos ehdin, vien välillä laumani erikseen ulos, sillä 'joukossa tyhmyys tiivistyy'. Onnea kaikille tämän asian kanssa taisteleville, edistyville ja tästä kärsiville.
        On koiria, jotka ei edes reagoi toisiin, vaikka menneisyyden kokemukset olis samankaltaiset, itselläni nimenomaan yksi ei-rähisijä, mutta jos toiset alkaa, sekin yhtyy solidaarisuudesta ;-)

        Mielestäni koiran tehtävä tai oikeus tai mikä lie, ei ole tavata hihnassa toisia.


      • pää punaisena usein
        kysymys....................... kirjoitti:

        tuollaisista tilanteista että tulis tappeluja. tässähän puhuttiin nimenomaan siitä/sellaisista koirista jotka ei oo agressiivisia!!!!!!!!
        Oma koirani on remmirähisijä, mutta se rähinä on innostunutta eikä agressiivista, eikä se oo koskaan alkanu kenenkään kanssa tappelemaan. joten ei tietenkään kannata sellasten antaa haistaa joilla on taipuvuutta äristä pahalla toisille koirille, mutta ei siinä oo mitään pahaa jos koirat haistelee harmittomasti.

        ärsyttää suunnattomisti että joillekkin koira on nimenomaan NIIN KOIRA! minun koira on minulle ainakin YSTÄVÄ ja saa toki kaikin mokomin haistella toisia, jos toisetkin tahtoo...

        ja toi on muuten ihan totta että just niitä joiden koira rähisee remmissä katelleen tosi pahasti. ihmiset aina on valmiita arvostelemaan toisten koulutus tapoja vaikka varmasti omalla koiralla on edes yksi pieni huono tapa mitä tällä remmirähisijällä ei ole. minuakin yks muija katteleen beaglensa kanssa tosi tuimasti ku ohi mennään, ja sit ku kävelen lenkillä niiden talon ohi niin se samainen beagle räksyttää pihalla suunnilleen 24/7 narunpätkässä, niin eihän tuo sitten yhtään huono tapa ole, etenkään taajama alueella.

        kun sanoo, että niitä, joiden koirat rähisee, katsotaan pahasti. Voi että kun nolottaa joskus, eikä koirani oo ees pahimmasta päästä, jos näin vois sanoa. Eikä kenenkään oo asia osottaa toista sormella! Jokaisella on ne omat puutteensa, tai sitten ei hyväksytä toisten epätäydellisyyttä!


      • L
        pää punaisena usein kirjoitti:

        kun sanoo, että niitä, joiden koirat rähisee, katsotaan pahasti. Voi että kun nolottaa joskus, eikä koirani oo ees pahimmasta päästä, jos näin vois sanoa. Eikä kenenkään oo asia osottaa toista sormella! Jokaisella on ne omat puutteensa, tai sitten ei hyväksytä toisten epätäydellisyyttä!

        Oman koirani kanssa pärjättiin ohituksissa aika hyvin, kunnes eräs välkky koiranomistaja piti koiraansa vapaana ja koira pääsi tulemaan juosten meitä kohti ja luoksemme. Ei se vihainen ollut, mutta sen jälkeen on koirien ohitus karannut täysin käsistä, kun 8kk puupääni ärisee ja haukkuu kaikille vastaantuleville koirille -ajaakseen ne kauemmaksi olettaisin. Hieman kauempaa ohitus yleensä onnistuu nätisti, mutta kapealla tiellä ei toisen koiran ohituksesta tule mitään. Ei auta namit ei lelut. Ihmiset katsovat pahasti ja itseänikin hävettää kun ei auta vaikka kävelisin käsilläni nakkimakkarat sieraimissa, koirani ei kiinnostu minusta vaan hyökkäilee uhkaavasti toisia koiria päin. Tunnen itseni epäonnistuneeksi ja samalla kuitenkin kihisen kiukusta sille koiranomistajalle joka päästi koiransa juoksemaan vapaana... minun tehtävänihän se olisi ollut ajaa toinen koira pois kuten kunnon johtajan kuuluu, vaan mitenkäs sen teet kun yrität pitää oman koirasi ojennuksessa ja samalla remmiin kompastellen hätyyttää toista koiraa pois. Helppoa kuin kvanttifysiikka.
        Mitään oikotietä koirien kauniiseen ohitukseen ei varmaan ole, eli kova työ on nyt edessä opettaessa otukseni siihen, että toisen koiran näkeminen tarkoittaa iloista yhteishetkeä minun kanssani. Huoooohh.


    • ----,,,,----

      kuinka pienestä kiinni on koiran kanssa "täydellisen ohituksen" pilaaminen.
      Itse kehottaisin vähentämään huomiota, ottaamaan tyhjiökauden päälle ja sitä sitten hiljalleen lähteä purkamaan. Koska tärkeintä on että saat koirasi korvat sata prossasesti auki, jonka jälkeen koirasi todellakin kuuntelee tuossa tilanteessa sinua.

      • Musta susi

        Hihnassa toisten koirien tapaaminen koiralle on hyvin ongelmallista. Hihna vääristää koirien elekieltä, jonkun omistajan käytös muuttuu niin radikaalisti että koira reagoi siihen, jonkun koira voi luulla olevansa oman laumansa johtaja ja tämän takia kuvittelee että hänen tehtävänsa on suojella omistaajansa, jne. Eli jos joku ei halua oman koiransa haistelevan toisia koiria hihnassa (allekirjoittanut lukeutuu) niin sallikaa se heille.

        Jos ohittamisessa on ongelmia, lähtisin itse ratkaisemaan tilannetta vahvalla hallinalla tai sitten huomion kääntämisellä ohjaajaan. Vahva hallinta on hyvä ratkaisu, mutta ei sovi kaikille koirille tai omistajille. Pitää myös tietää mitä on tekemässä ettei tilanne käänny huonomapaan suuntaan.

        Parempana vaihtoehtona pitäisin tuota jälkimmäistä. Eli jos koiralla on joku lelu mistä se oikeasti tykkää, esim narupallo. (Tässä vaiheessa unohtakaa ne makupalat, aikasemmalle koiralle niiden tarjoama elämys on aika vähäinen.) Koiralle voi myös opettaa jollakin lelulla leikkimisen tätä tarkoitusta silmällä pitäen. Sitten mennään johonkin paikkaan mistä kulkee ohi koiria lenkillä, parastahan olisi jos saisi jonkun tutun kulkemaan oman koiransa kanssa ja näin "hallitun harjoituksen". Aloitetaan harjoittelu riittävän kaukaa toisesta koirasta ja vain seuraamalla toista koiraa. Kun oma koira etäisyyden päästä toimii ko tilanteessa halutulla tavalla, palkataan se lelulla leikkimällä. Tästä sitten koiran edistymisen mukaan siirrytään lähemmäksi ja ruvetaan itse liikkumaan koiran kanssa. Ja jossakin vaiheessa palkkaamista harvennetaan, sillä tuskinpa kukaan haluaa lenkillä kanniskella "valmiin koiran" kanssa leluja.

        Yllä on mainittu vain pari tapaa, jotka eivät ole ainoat avaimet onneen. Lopuksi vielä totean että kaikki koirat ja omistajat on erillaisia ja kaikille ei kaikki koulutustavat sovi ja muistakaa että koira on tapaeläin. Se mitä ette halua koiran aikuisena tekevän, ei se myöskän saa tehda 2.5 kuisena pentuna.


    • pedonhaltija

      Olen uusi koiran omistajaa ja olen ihan ymmälläni näistä kirjoituksista. Olen opiskellut erilaisia asioita menestyksellä, mutta esim. yllä olevasta opastuksesta en ota mitään selkoa. - Koirani ei ota namipaloja, jos se havaitsee jotain mielenkiintoista, esim. koiran. Se ei huomioi lempileluaan, jos se havaitsee toisen koiran.
      Omalla kotikadulla on paljon koiria ja juttelemme omistajien kanssa usein sekä koirat hyppelevät. Toisinaan tulee vastaan vieraita henkilöitä ja koiria, niitä ei tervehditä. Eli niille sitten äristään kuin häkistä karannut peto.
      Yllä olevan mukaan koiriin ja ihmisiin suuntaamamme erilainen käytös aiheuttaa ärinän. Tätä käytöstä ei voi muuttaa, uskon kuitenkin, että koiran käytöstä voi muuttaa, kun asian keksii. Erilaisia kaupallisia ratkaisuja ja purkeilla heittelyä en lähtisi toteuttamaan, uskon, että jotain tähän löydän.

    • puttemanne

      Yleensä kyllä ne, jotka eivät halua koiransa haistelevan toista koiraa hihnassa, tuntevat koiransa. Sen elekieli jo etukäteen kertoo, että rähinä on tulossa. Nämä hihnassa "tervehtijät" eivät tunnu ymmärtävän koirien sielunelämää tai elekieltä lainkaan. Ei pidä ihmetellä meitä jotka isoine uroskoirinemme painatamme ohi katse tiukasti eteenpäin. Senverran tunnemme vastuuta sinunkin lemmikistäsi, ettemme halua jättää vekkejä sen nahkaan. Sellaisia ne isoegoiset ovat, ei se mitään vihaisuutta ole, vaan liittyy koira/koira -tilanteisiin. Antakaa meidän vaan rauhassa mennä, niin on paras kaikille.

    • nbgfrtbrttrbt

      Meillä ei haistella hihnassa ja kyse ei ole siitä, että koirani rähjäisivät. Päinvastoin, ovat erittäin sosiaalisia. Meillä ei kuitenkaan ole travetta, saati mielenkiintoa pysähtyä 100 kertaa lenkin aikana juttelemaan paskaa ventovieraiden kanssa, kävelemme siis ohi. Koirani tietävät tämän ja homma toimii.

      Monelle koiralle on epäselvää nuuhkitaanko vai ei, omistajan pitäisi olla selkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1276
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe