Eteisessä haisee rintamamiestalossa

Homettako sisäportaiden sis...

Muualla kodissamme ei haise pahalta, mutta heti verannalta tultaessa sisäeteiseen sieraimiin tunkeutuu ikävän outo, imelä, tunkkainen haju..vaikea selittää sitä..

Olen yrittänyt paikallistaa mistä se haju tulee. Matalalla se ei tuoksu lainkaan eikä eteisen keskellekään enää. Onkohan nyt niin että meidän portaissa pesii sädesieni?! Voisko yläkerrassa tuoksuva vanha pinttynyt tupakanhaju tulla heti portailta vastaan. Portaita kävellessä ylemmäs haju ei enää niinkään haise..

Tarkoitus on avata portaiden seinät ja vetää se kokolattiamatto irti portailta. Myös repiä irti lankkuja nähdäksemme onko jotain kosteusvaurioita nähtävissä. Mutta erottaako sitä mahdollista hometta paljaalla silmällä sieltä portaiden onkaloista millään konstilla?

Pitäisikö nyt ottaa yhteyttä johonkin terveystarkastajaan? Tekeekö ne jotain tutkimuksia vai pitäisikö kääntyä jonkin firman puoleen ja teettää kalliit testit?

Ei siitä ole pitkää aikaa kun ostaessamme taloa tähän tehtiin kuntokartoitus eikä mitään ongelmaa löydetty. Varsin terve talo pitäisi olla..mutta jostain tuo haju kyllä tulee! Oikein alkaa suututtamaan kun miettii sitä ja kuinka paha ongelma meillä tässä onkaan. Jospa koko talo saa purku tuomion?!

Pystyykö portaista vielä terveitä portaita saamaan?

4

5516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,,,,,

      Terveystarkastajat koulutetaan tekemään homeenhajuhavaintonsa heti, kun astuvat ulko-ovesta sisään. Tämä siksi, että usein se talon haju on tunnettavissa vain silloin, koska ihmisen hajuaisti turtuu parissa sekunnissa eikä sitä hajua enää sitten välttämättä enää sisätiloissa aisti hetken kuluttua. (Tämä myös vinkiksi kaikille asunnonostajille.)

      Eli ei se homeongelma välttämättä siellä teidän portaissa ole eikä sitä homettakaan läheskään aina paljaalla silmällä näe (varsinkaan sädesieniä, jotka ovat bakteereita).

      Noissa asuntokaupan kuntotarkastuksissa ei homeongelmat tule esiin. Ne ovat vain päällisinpuolinsilmäilyä eivätkä ne kuntotarkastuskaverit mitään homeista yleensä edes tiedä. Ja vaikka se tarkastaja olisi homeenhajua aistinutkin, niin ei varmasti olisi siitä mitään puhunut (ainakin jos myyjä oli kartoituksen tilaajana).

      Teidän kannattaisi tilata homeongelmiin kunnolla perehtynyt kuntotutkija ennen kuin alatte repiä paikkoja. Terveystarkastajat eivät tee kuntotutkimuksia. Saattavat tulla paikalle haistelemaan sellaisissa tapauksissa, että ollaan jo sairastuttu homeista.

    • ffughuyghijio

      omassa vastaavassa talossa poistin lastulevyn seinästä ja varsinkin katossa oleva levy haisi vanhalta. lattian avasin ja tarkistin purut ja lisäsin uutta purua päälle. ennen talossa oli puolet tiloista kylmänä esím.eteinen ja kyllähän siellä kosteeta silloin on. tuskin sun talo on purkukunnossa mutta ei vanhaa taloa voi verrata esim uuteen kerrostaloasuntoon jossa kaikki pinnat on uusia ja mieletön ilmanvaihto

    • ..mutta..

      Meillä myös vanha rintamamiestalo,jonka ostimme 5 vuotta sitten.
      Ensimmäisen talven tullen eteisessämme haisi,voisin kuvitella,samoin kuin teillä.
      Olimme tietysti paniikissa ja ajattelimme että on pakko olla hometta jossain.Pähkäilimme että mistä ihmeestä haju voi olla peräisin.Haistelimme lattiaa,ei haissut,eteisen vanha kiinteä kaappikaan ei haissut???Pähkäiltiin asiaa kuukauden verran jolloin haju katosi kokonaan.Unohdimme koko jutun.
      Seuraavana talvena sama juttu,ja taas ihmeteltiin.Ja taas haju katosi.
      Sitten talven jälkeen teimme vähän remonttia ja tarvitsimme lisää sulaketaulusta paikkoja uusia kodinkoneita varten.Sulaketaulu sijaitsee eteisessä lähes katon rajassa.
      Sähkömies avasi sulaketaulun hoitaakseen homman.Ja kappas kummaa!!Sulaketaulun takana oli 5 kpl KÄRISTYNYTTÄ HIIREN RAATOA!!!Niissä oli vain kuiva nahka luiden ympärillä ja vierellä kuolleita koppuraisia matoja.
      Joten meidän hajumysteeri ratkesi.
      Jostain ne hiiret olivat sinne päässeet ja saaneet säkärin.Onneksi ei tullut oikosulkua.
      Sähkömies yritti "tehdä jotain" ettei ne hiiret sinne enää mistään kolosta pääsisi.
      Seuraavana talvena tuli taas sama juttu,mutta silloin tiedettiin mistä tämä johtui ja kutsuttiin tuttu sähkömies kaivelemaan sulaketaulua.
      Viime talvena ei tätä ongelmaa ollut,liekö hiiret viihtyneet ulkona kun oli niin lämmin talvi,vai eivätkö ne enää päässeet sinne??En tiedä...
      Ihan vaan vinkkinä tämän kerroin,josko teilläkin olisi eteisessä vanha sähkökaappi kun on vähän samankaltaista ongelmaa.Ja vanhassa talossahan hiirillä on oikein oivat kulkureitit noin muutenkin.
      Joten älkää nyt heti alkako repimään paikkoja,tarkastakaa ihmeessä sähkökaapin tausta SÄHKÖMIEHEN kanssa.
      Toivottavasti kyse olisi vain noin pienestä asiasta eikä tarttisi pelätä hometta.

    • vain sähkötaulu

      ei välttämättä vain sähkötaulun takaa, vaan kaikkiin rakoihin hiiret työntyy syksyllä, talon ulkoseinissä jos vain on sentinkin mentävä koko,hiiret suurtentaa sitä ja pääsee esim ulkovuorilautoja pitkin kulkemaan minne tahansa pesäämään talveksi, saattavat ulostaa ja virtsata sinne ja jopa kuollakin,,joten sitten joko kuivuvat tai mätänevät ajan mittaan.
      Nämä kaikki ovat mökkiläisten harmeina, ei se home ole pahinta hottia, toisaalta teidän kertomuksessa vivahtaa että ne mattojen alapinnat ovat haurastuneet ja mätänevät pois, jos yksikin lauta on lastulevyä, se kostuessaan haisee juuri kuin kuvasitte, kaikk sellasen voi heittää pois,,muuten iloitkaa asumisesta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe