Ford Focus ST

nam...

Tulipahan tänään kokeiltua sinistä 5-ovista Focus ST-mallia. Oli kyllä kerta kaikkiaan hieno vehje. Jos katseita haluaa kääntää sporttisella autolla, on ST-malli siihen erinomainen vaihtoehto, kun vastaavaa ei meinaa ihan joka päivä aja ohi.

Valmistajan mukaan ST:ssä on 8% kevyempi ohjaus normaaliin Focukseen verrattuna, joka tuntui älyttömän hyvältä käsissä. Moottoritieltä poistuessa rattia vääntäessä tiukimmissakin mutkissa tuntuu, että auto on nopeudesta riippumatta koko ajan täysin hallussa, niin kevyesti se kääntyy. Auton kääntösäde ei kovinkaan suuri ole, ja ratti kääntyy yllättävän paljon suuntaan kuin toiseenkin.

En tiedä tarkemmin ST:n ja normaalin Focuksen välisestä äänieristeestä, mutta ST pitää aika kovaa meteliä, ilmeisesti luodakseen urheilullista tunnelmaa. Tyhjäkäynnillä se humisee aika voimakkaasti matalalla äänellä, ja moottoritiellä 100km/h nopeudessa meteli kuuluu suhteellisen kovalla pauhaavan radion yli, joka ei niinkään miellytä pitkässä ajossa.

Penkit ja sisusta - nam... Penkit on suht syvät ja todellakin urheilullisen näköiset verrattuna vaikkapa Audi S3:n penkkeihin. ST:n penkeissä ei oikeastaan normaalin kokoinen nuori ihminenkään mahdu liikkumaan oikeen mihinkään suuntaan, kun penkin tyynyt ottavat joka puolelta vastaan. Keskikonsolin yllä on kolme ylimääräistä mittaria: ahtopaine, öljypaine sekä öljylämpötila. Miinusta sisätiloista kovan ulkoa tulevan metelin lisäksi antaisin vaihdekepin sijoituksesta verrattuna kyynärnojan sijoituspaikkaan. Kun kynnärpää on normaalisti kyynärnojalla, ei käsi ylläkään vaihdekepin yläpäässä oleviin vaihteisiin, 1,3,5:n ollenkaan. No, väliäkö sillä. Autosta kuitenkin löytyy täydet 6 vaihdetta, kun alla on 2,5 litrainen bensamoottori, ja hevosvoimiakin löytyy runsaat 225. Omaksi yllätyksekseni auto kiihtyy todella tehokkaasti kolmosvaihteella alhaisesta nopeudesta moottoritien nopeuksiin ilman mitään vastarintaa, mitä normaaleissa autoissa ilmenisi heti alkukiihdytyksessä johtuen liian suuresta vaihteesta.

ST:ssä kytkin vaatii totuttelua, sillä saa painaa aika runsaasti kaasua, ettei auto nykäse nostaessa kytkintä millä tapaa tahansa. Tässäkin toki saattaa olla valmistajan taka-ajatus, joka auttaa kuskia tajuamaan riittävän kaasun painamisen, jottei auto sammu risteykseen.

Tähän asti olen pitänyt Audi S3:sta hienoimpana pienehkönä hintaluokkansa sporttisena autona, mutta en enää. ST menee kevyesti yli kaikkien sporttiversioiden, joita olen edes nähnyt. Auton sporttisuuden huipentaa aivameton käynnistys, joka ilmeisesti löytyy muistakin Fordeista. Toisin kuin mm. uudessa Audi A4:ssä, autossa ei edes ole mitään erillistä "slottia/korttipaikkaa" avaimelle, tai sen paksuhkolle rungolle. Avaimen voi huoletta vaikka jättää taskuun tai heittää johonkin keskilokeroon, ja painaa käsijarrun vierestä Start-nappia, joka käynnistää auton. Mm. Audi A4:stä poiketen, käynnistysnappia joutuu ST:ssä pitämään pohjassa kunnes moottori käynnistyy - pelkästä painalluksesta autoon tulee vain virta päälle.

Kaiken kaikkiaan ei voi todeta muuta kuin että kyseessä on älyttömän hieno urheilullinen auto, jonka ottaisin omakseni ihan koska vaan.

7

2711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hintaa

      22000e
      suomessa min. 40000e että saat kaupasta sen ulos

    • voi...

      Voin kokemuksesta kertoa että uusi Audi S3 on paljon parempi kaikessa kuin Focus ST. Audissa enemmän potkua, neliveto, laadukkaamman oloinen ja tietenkin järkyttävän paljon nopeampi niin suoralla kuin mutkissakin. Et taida olla kummoinen kuski jos et huomaa S3:n paremmuutta, autot ovat kumminkin aivan eri "sarjassa".

    • kun poju

      noin kovasti voortia ylistää, johtuu tietty siitä kun ei kunnon autoa ole koskaan ajanut. Ei se ST mikään yliauto ole ja on esim. MPS 3 parempi, nopeampi ja halvempi. Uusi S3 on taas ihan omassa hintaluokassa eikä näihin voi verrata. Kaikkihan auton ottaisi mutta ostaminen on sitten eri juttu...

      • veteraanim

        Audi on autounionin kaksitahtisen DKW:n jälkeläinen. DKW oli täyspaska auto, kuten aikanaan Ifa. Kyllä kyllä kovalla mainosrummutuksella saadaan keskinkertaisestakin kulkuneuvosta auto, kun vielä laitetaan kunnon hintalappu, niin a vot!

        Sama juttu paskojen Skodien kanssa...mainos on valttia..ja suomalaista viedään.


      • heinää
        veteraanim kirjoitti:

        Audi on autounionin kaksitahtisen DKW:n jälkeläinen. DKW oli täyspaska auto, kuten aikanaan Ifa. Kyllä kyllä kovalla mainosrummutuksella saadaan keskinkertaisestakin kulkuneuvosta auto, kun vielä laitetaan kunnon hintalappu, niin a vot!

        Sama juttu paskojen Skodien kanssa...mainos on valttia..ja suomalaista viedään.

        kyllähän audi ja skoda on huippupelejä kun mennään mallistossa hinnat alkaen malleista ylöspäin. Se onko ne fordia parempia on merkityksetöntä ja henkkoht mausta kiinni. Itse ottaisin st fokkerin, kun sellainen on nytkin alla. Kaverin a3 on kyllä kanssa hyvä turbodiesel autom.


    • Anonyymi

      Tietääkö joku miten saan poistettua vikahälytyksen viallisesta parkkianturista. Yksi peruutustutkan anturi on irronnut ja pitäisi tilata sähköhuolto erikseen jotta sen saisi korjattua. Ainakaan Konalan autokeskuksessa sitä ei huollon yhteydessä tehty. Sanoivat, että sen voi itse kytkeä pois, mutta ei minun taidoillani sitä tehty. En tarvitse parkkitutkaa ja hälytys kilahtaa aina lähtiessä ja varoitusvalo jää palamaan kojetauluun. Auton malli on 2017 st line.

    • Anonyymi

      A3 on pieni!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe