Royal Canin???

noviisi_*

Olen aivan uusi "kissaharrastaja" ja pelkästään tuo kissanruokien kirjo on aivan valtavaa.

Olen ymmärtänyt sen, että on markettiruokaa ja parempaa eläinpuotiruokaa. Ostin eläinkaupasta Leonardoraksuja (sis. 80% kanaa, 10% kalaa) ja sain kaupanpäällisiksi näytepussin Royal Canin Feline Kitten 34-raksuja.
5 kuukautinen kissanpoika pitää molemmista.

Ajattelin, että voisin ehkä netistä tilata tuota Royal Canin tuotetta ison pussin. Leonardoraksuja ei oikein taida olla liiemmin netissä myytävänä?

Onko Royal Canin hyvää kuivaraksua vai löytyisikö parempaa? Ajattelin tilata sitä 10 kilon säkin, koska se tulee niin paljon halvemmaksi. Annostustaulukon mukaan se riittäisi noin viideksi kuukaudeksi.
Onkohan se hölmö idea? Onko niissä yleensä myyntiaikaa riittävästi jäljellä, jos noin suuren säkin tilaa.

16

7808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ollut

      Royal Canin pentuna käytössä.
      Kannattaa ostaa iso säkki. Ota säkistä esim. 10 l ämpäriin ruokaa ja säilytä säkki hyvin suljettuna viileässä ja kuivassa paikassa.

      Toiset royalin ruuat pitävät sisällään vaarallisia lisäaineita, ainakin bha:ta ja bht:tä. En tiedä kuuluuko pentupapanat näihin enkä muista, mitä ne muutoin pitävät sisällään.

      tämä on yksi syy miksei meillä raksuja juurikaan nykyään syödä.

      Kannattaa perehtyä muutenkin tarkkaan teollisten kissanruokien sisältöön. Kaikkea kamalaa on tarjolla.

      Tutustu ulkomaiseen nettikauppaan:
      http://www.zooplus.com/

      Ainakin märkäruuat ovat edukkaita ja toimitus ollut nopeaa.

      Muutama hyvä linkki lisäksi:
      http://www.ipsitilla.fi/
      http://personal.inet.fi/koti/maaru/
      http://www.incat.fi/

    • ???

      Itsekin ensimmäisen kissan ostaessani menin eläinkauppaan ja pyysin "hyvää" ruokaa kissalleni. Tarjosivat sieltä Royal caninin kitten 34 -ruokaa. Minähän sitä ostamaan ja muutaman tunnin kuluessa kissa ulosti verta. Noh, minulla ilmeisesti herkkävatsainen kissa, toisaalta kaupan purina one:sta niin ei tapahtunut, en tiedä missä vika?

      • Anonyymi

        Royal Can on parasta! Hähhää


    • munuaiset

      En suosittele kuivamuonaa ei ainakaan jos kissa on vanhempi kuin 7, munuaiset joutuu koville kissa kun ei luontaisesti juo.

    • Hyvin maistuu

      Kasvattaja jolta kissat ostimme, suositteli Royal Caninin kuivaruokia. Joten 12 kuukauden ikäiseksi pennut söivät Kitteniä, sen jälkeen kolmea eri laatua eli Sensiblea, Oral Sensitivea ja Exigentia. Eli kolmessa eri kupissa, jokaisessa yhtä laatua, ja syövät niitä sitten sekaisin. Kaikki menevät todella hyvin, varsinkin Oral Sensitivea rakastavat (se loppuu aina kupista ekana).

      Meillä on se juttu, että märkäruokaa eivät kisut suostu syömään. On kokeiltu kymmeniä merkkejä, eikä mikään juuri maistu. Vähän närkkivät, mutta hyvin vastahakoisesti. Joskus menee, kun ei muuta kertakaikkiaan ole tarjolla, mutta emme oikein viitsi niitä kiusata, kun tiedämme että ei maistu.

      Meidän kissoillemme nämä ruoat näyttävät sopivan, molemmat voivat hyvin ja turkit kiiltävät; mitään vatsaoireita ei ole ollut koskaan.

      Veden juominen meillä toistaiseksi on ollut hyvin hallussa, koska alusta alkaen on ollut sellainen laite joka kierrättää vettä koko ajan, ja josta vesi valuu ikäänkuin purona. Vesi pysyy raikkaana, ja näyttää maistuvan kissoille hyvin.

      • HK83

        Kissoilla oma vesiputous! :D


    • noora

      Royal Canin ei todellakaan ole mitään kehuttavaa tavaraa. Lähes yhtä hyvää kuin markettiraksut.
      Kissa ei raksuja tarvitse vaan ennemmin ruokavalioon saisi kuulu raaka liha ja märkäruoka. Jos kissa ei nauti märkäruuan syömisestä niin tuskin nauttii munuaisvaivoistakaan. Aina ei saa mitä haluaa, lapsikin varmasti nauttisi jos saisi syödä vain herkkuja mutta onko se sitten oikein?

      • AlluKolli

        Royal canin on kauheeta moskaa, viljaa ja lisäaineita niitä RC:ssä riittää. Me on syötetty kisoille 15 vuotta RC:tä ja yksi kissoista kärsi säännöllisesti verisestä ripulista, ei edes osattu epäillä 'laatu' raksujen oevan syyllinen. Sitten tajusin lukea tuoteselosteen (FIT32) ja googlailla ja totuus paljastui.

        RC:tä ei kannata ostaa koska parempaa saa halvemmalla.

        Meillä on nyt kokeilussa power of nature ruuat, ja vaikuttas olevan ok.
        http://www.sydanystava.com/power_of_natureKissa.html
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8330032


      • Anonyymi

        Meidän kissa ei koske märkään vaikka olis viikon syömättä. Varmaan tekee sellainen hyvää sisäelimille. No onneksi syö raksujen lisäks raakaa. Ainaki possua ja kalaa.


    • kissamestari

      Jotkut boikotoi Royal Caninia sen hinta-laatusuhteen takia, jotkut taas sen takia, että ne eivät kerro ruoissaan mitä ne sisältävät.

      Minä boikotoin Royal Caninia siksi, että he käyttävät ruoan säilömiseen BHA:ta ja BHT:tä, mikä on ihmisillä kielletty. BHA:n ja BHT:n on osoitettu aiheuttavat lemmikeillä allergiaa ym.

    • diudaudui

      Hyviä raksumerkkejä ovat esim. Applaws ja Power of Nature. Näitä kannattaa kokeilla. PONea on aika huonosti saatavilla, mutta Sydänystävän sivuilta sitä voi tilata. Kannattaa aluksi ottaa 60% lihaa sisältävää.

    • karvaistenkaveri77

      Power of Nature ehdottomasti parasta...
      Loppu meidän kollien virtsakivivaivat, pissailu ja oksentelu
      kun ostin pojille Kunnon Ruokaa. :)
      Suosittelen ehdottomasti. Vanhat myrkyt kesti poistua elimistöstä noin
      kuukauden päivät mutta nyt on kauniita, kiiltäväturkkisia ja hyvävointisia
      kolleja kotona. Enkä enää koskaan muuta ruokaa anna.

    • Karkkikisut

      Hyvälaatuiset raksut voivat olla osana ruokavaliota (mahd. hyvä lihapitoisuus, viljattomat, mielellään sokerittomat), mutta jos kissalle kelpaa, tuoreruokaa olisi hyvä olla mahdollisimman paljon. Siis tuoretta lihaa, esim possun sydäntä, naudan palapaistia, kanapaloja kypsennettynä, seitiä, muita kaloja silloin tällöin.

      Tuolla viestiketjussa on viitattu RC-murojen aiheuttaneen jollekin kissalle veriset ulosteet. Apua - siitäköhän johtui meidänkin toisen kissan sairastuminen tuohon vaivaan?!? Meidän kisut saivat pentuja juuri RC-penturuokaa.

    • tittidittidii

      meillä menee applaws kitten raksuja. sisältävät 80prosenttia lihaa. kissanpennut on hyväkuntoisia ja turkit näyttää hyvältä. kakan haju väheni, kun tajuttiin ostaa laadukkaampia raksuja ja nykyään ei muut murot enää kelpaakaan.

    • 2+20

      BHA ja BHT ovat myös karsinogeenisiä aineita eli aiheuttavat syöpää. Ei ihme, että ihmisruokiin ei saa käyttää. Jos ruokapussissa lukee "sisältää EU:n hyväksymiä antioksidantteja/lisäaineita", voi olle melkoisen varma, että jompaa kumpaa tai molempia ruuasta löytyy.

      Myös mm. Hill'sin ruuissa on vaikka mitä moskaa, pahin taitaa olla märkäruoka jossa yksi ainesosa on selluloosa, siis paperin valmistusaine! RC:ssä taas on vehnägluteenia eli vehnän valkuaista, joka ei taatusti ole kissalle luontainen valkuainen, vaikka sen väitetään sulavan erinomaisesti (pussin kylki siis väittää). Mikähän %-osuus mahtaa kokonaisproteiinista olla gluteenia, mene ja tiedä...

      Meillä syödään Power of Naturen Natural catia, missä ei ole lainkaan viljoja eikä perunaa. Märkäruokina raaka liha & kala, märkäruuista Porta 21, Miamor, ShinyCat yms. laadukkaammat ruuat. Näitä muuten saa tilattua zooplus.fi kautta, sieltä löytyy myös useimpien ruokien suhteellisen tarkat sisällysluettelot.

    • Husouxd

      Meilläkin pentu syö RC kitten raksuja. Olen kuitenkin lukenut kyseisestä merkistä niin paljon pahaa, että aion piakkoin vaihtaa merkkiä. Ajattelin ostaa sellaista merkkiä kun Orijen, sitä kun on monissa paikoissa kehuttu. Vaikutti myös omissa silmissä hyvältä kun sen ainasosia luin. Toisena vaihtoehtona mielessäni on Applaws. Ja täytyypä tarkistaa millaista tuo power of nature on...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe