Isot kissat pääasia, mikä puisto/-osa?Ngala?

Leopardityttö

moi

Suunnittelemme reissua E-Afrikkaan ensi keväänä, sekä visiittiä Krugerin puistoon, ja kysymys kuuluu: Onko Ngala jotenkin 'ylivertainen' (ainakin hinnassa on:) verrattuna ihan johonkin 'mattimeikäläisen' budjettiin sopivaan safarihässäkkään, esim josain restcamp-tyylisessä jutussa Krugerissa? Saako muualla kuin ihan private-game driveissa kuitenkin rauhaa sen verran ettei kymmeniä ihmisiä samaan aikaan ihastele samaa leijonaa..? vai onko mahdollista myös hieman huokeammin saada pikkusen privaatimmin ihastella kauneutta...mulle tää on niiin iso juttu ja jotenkin arastelen turistiryntäys-fiilistä..arvostaisin kovasti kokemuksia, ja onko yhtään osviittaa (odottelen tarjousta mutta nettisivunsa kovin laajat)antaa paljonko maksaa 3-4 pvän safari majoituksineen ja safareineen ym.? Krugerissa, esim. Satara rest camp:issa?

Ja lopuksi; onko tässä kiertueessa mitään järkeä:

4-5 pvää Kapkaupungissa, sieltä vuokra-autolla garden routea, Winelandseihin ja Cango:on katsomaan ja paijaamaan Gepardeja (jeee!!!), ajo Port Elizabethiin ja sieltä lento joko Jo.burgiin tai suoraan Krugeriin..4 pvää (3 yötä) Krugerissa, ja lento takaisin Kapkaupunkiin, siellä 2-4 pvää. (yht. 14 yötä). Toki voisi yöpyä vikat yöt Jo.burgissa mutta kun se meri on aina meri...:)

Kiitos ja kumarrus, kaikki vinkit auttaa!!
t. Leotypy

3

1398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herr Doktor

      Kokemukseni Krugerista rajoittuu Private Gameihin. En tiedä minkälainen on ryntäys noissa "yleisissä" paikoissa. En myöskään tiedä tiedä miksi Ngala olisi sen kummempi paikka kuin muutkaan.
      Leijonia näkee muuallakin kuin vain Krugerissa. Esimerkiksi Port Elisabethin pohjoispuolella Addo Elephant parkissa, Hluluwe Parkissa Durbanista pohjoiseen jne jne.
      Garden Route on mielenkiintoinen ja siihen saisi kulutettua koko 14 päivää !
      Lennä suoraan Krugeriin. Joburgissa ei ole mitään erikoista - suurkaupunki niinkuin kaikki muutkin.
      Miksi uudelleen Kapiin? Matka on pitkä. Esimerkiksi Krugerista joko autolla tai lentäen Durbaniin Zulumaahan. On Intian valtamerta ja vaikka mitä. Kotiin pääsee helposti reittiä Durban - Joburg - Eurooppa.

    • minjuk

      Ite menisin varmaan kapkaupunkiin, ja sieltä ajaisin garden routea kohti ja sitä pitkin kwazulu-nataliin. amanzimtoti, durbanin kupeessa, on todella mukava paikka majailla. ihania rantoja kuten myös durbanissa. aivan törkeän ihanaa seutua! sieltä pääsee kätevästi lentokoneella suoraan nelspruittiin ja sieltä vuokra-autolla krugeriin jossa vierähtää helposti useampia päiviä. suosittelen krugerin yösafareita (: itse näin kaikkea pikku liskoista hyenavauvoihin jotka oli juuri menossa nukkumaan kun ajettiin paikoille.

      krugerin majoitus on muutenkin leireissä ok, tosin en tiedä millasta nyt kun siellä on kesä. ite olin etelä-afrikan talvella.

      ja jos mielit gepardeja summuita näkemään niin todellakin suosittelen cangoa! iha uskomaton kokemus päästä kahden lähen täysikasvuisen gepardin kanssa samaan häkkiin, vaikkakin vain n.10 minuutiksi. ja kaikki tämä oli halpaa, vain n. 14 euroa. :)

      • e-a:ssa asuva

        "Ite menisin varmaan kapkaupunkiin, ja sieltä ajaisin garden routea kohti ja sitä pitkin kwazulu-nataliin. " Maisemat hienot juu, mutta kestääkö p*rse? Matka on pitkä.

        Safareista: Voit maksaa miljoonan ja nähdä vain muutaman antiloopin tai voit ajaa yleistä tietä pitkin vuokra-autolla ja nähdä jonkin puiston leijonat tien vieressä (aidan sisäpuolella toki). Puhumme nyt luonnosta ja villieläimistä, eikä niitä ole ohjelmoitu olemaan tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Omat kokemukseni esimerkiksi yösafareista ovat todella vaihtelevia - välillä on nähty paljon (pari kertaa mm. leijonien onnistunut metsästysyritys) ja välillä ei olla nähty yhtään mitään. Pienemmissä, yksityisissä puistoissa on yleensä enemmän eläimiä pienemmällä alueella ja useimmat puistot myös paikantavat ison vitosen eläimiä ennen kuin turistit viedään ajeluille, eli monesti esimerkiksi leijonien näkeminen pienissä puistoissa voi olla varmempaa kuin isoissa. Ei kuitenkaan taattua. Pienten puistojen huono puoli on myös se, että tiet harvemmin ovat asfalttia ja jos sattuu tulemaan sopiva vesisade niin tiet on pakko sulkea ja sitten istutaan sisällä.

        Turistiryntäyksestä on paha sanoa mitään: Itse olen esim. Krugerissa ja Addossa ollut liikkeellä omalla autolla ja saanut ihastella leijonia, elefantteja ja leopardeja ihan yksin (hemmetin hyvällä tuurilla!!) ja toisaalta taas useimmiten paikalla on lauma muitakin ihmisiä. Pienissä yksityispuistoissa pyritään yleensä siihen, että yksi autollinen saa ihailla jellonia hetken ja sitten vaihdetaan vuoroa, jolloin eläinten ympärillä ei pyöri kymmentä autoa samaan aikaan.

        Cangon kaltaiset paikat ovat tietysti takuuvarma keino nähdä isot kissat ja muut eläimet läheltä - tosin ilman luonnonmukaista ympäristöä - ne eivät ole samalla tavoin villieläimiä kuin vapaana puistoissa elävät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2295
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1940
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1735
    4. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      160
      1678
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1641
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe