Tuta, Tite vai mikä?

opiskelukriisi

Nyt on tässä tullut jo hetken mietittyä, mitä ainetta kannattaisi lähteä opiskelemaan. Päävaihtoehtona oli pidempään tuo tietotekniikka, kun kiinnostus ohjelmointiin, tietoliikenne yms. asioihin oli suurikin. Mutta viimeisen parin vuoden aikana ohjelmointikiinnostus on laskenut, osana varmaankin siitä ettei itseopiskeluna ainakaan tuntunut mitään saavan aikaseksi. Enkä ole varma riittääkö taidot sitten loppujen lopuksi itse koodaamiseen.

Toisena vaihtoehtona on jo pitkään ollut AMK:n puolelta logistiikkainsinööri, varsinkin kun olen varastohommia tehnyt koko pienen ikäni. Siksi siis tuotantotalous kiinnostaisi korkeakoulupuolelta, varsinkin tuo toimitusketjun johtaminen. Mietin vaan että pärjäisinköhän siellä, koskaan en ole kovin hyvä ollut ns. lukuaineissa (eli lukiossa taloustieto, historia yms). Matikkakin oli lähempänä keskitasoa. Kielissä sen sijaan olen aina ollut hyvä... Kiinnostus kyseiseen alaan olisi kyllä suuri.

Uskon kyllä pääseväni molempiin koulutusohjelmiin jopa papereilla, enkä tarkoita tässä nyt TKK:ta vaan lähinnä LTY, TTY tai sitten pohjoisempia vaihtoehtoja.

Olisiko kellään itse aloja opiskelevalla antaa neuvoja/kokemuksia yms. että millaista on ja miten niissä pärjää?
Vai kannattaisiko suosiolla jäädä PK-seudulle ja mennä tota AMK inssiä suorittamaan...

2

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TKK Tutalainen

      Itse lähtisin sinuna opiskelemaan tietotekniikkaa TKK:lle, kun kerran kiinnostusta löytyy. Sivuaineena voit sitten lukea esim. tuotantotaloutta. Taitojahan kertyy siinä opiskellessa, eli ei tarvitse huolestua ettei osaa riittävästi entuudestaan.

      Tietotekniikan osaajille löytyy hurjasti kysyntää, ja töitä löytyy varmasti jo varhaisessa vaiheessa opintoja. Siksi siis TKK:lle että täällä ne työpaikatkin on. Tietotekniikkaa ei ole edes kovin vaikea päästä lukemaan, tutaa hieman vaikeampi, mutta molemmat varmasti työllistää hyvin. Tietotekniikassakin on vähemmän koodauspainotteisia pääaineita (esim. ohjelmistoliiketoiminta), joten ei pidä miettiä että opinnot olisi pelkkää koodin vääntämistä.

    • <Annina>

      Lähtökohdathan sulla on kunnossa. Suosittelisin, että ottaisit tutan pääaineeksi ja tietotekniikan sivuaineeksi. Saisit kasattua itsellesi kovan paketin, kun lukisit toimitusketjujen hallinnan pääaineena ja tietotekniikan sivuaineena. Erilaisten tietojärjestelmien hallinta kyseisessä tutkinnossa on kuitenkin oleellinen asia.

      Uskon, että pärjäät hyvin yliopistossa. Niin kuin sanottu itse teoriapuoli opitaan luennoilla. Keskitason matematiikka antaa ok lähtöalustan pakollisiin Di matematiikan opintoihin, mutta se ei yksin riitä kurssien läpivientiin. Vaatii myös pientä panostusta:)

      Kannattaa harkita LTY:tä, sillä yliopiston tuotantotalouden yksikkö on pohjoismaiden suurin ja laatupalkittu kansainvälisesti kolme kertaa. Opetuksen taso on siis tod.hyvä ja proffat osaavia.

      Ehdottomasti yliopistoon lukemaan! Tsemppiä päätöksiin:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe