Gardani tempun teki

Vaarallista peliä

Kuulin eräänkin jutun kaverilta, jolla kerran oli gardanipeli ollut. Sen tuttu oli ajanut sillä gardanipelillä olisko ollu sakemannien eli italian poikien tekemä. Se gardani oli vallan yrmyksi äitynyt keskenkin matkan ja ruvennu sitä kuskia koiville mätkimään. Oli kiiruusti pitäny tyssätä se matkan teko ja heittää se villipedoksi äitynyt rautakanki vallan lepikkoon. Ihan oli koipensa mustelmila. Mitä lie gardani päähänsä saanu mutta se vääpelismies hetikohta viipymättä meni kauppaan ja. Arvatakin saattaa että siitä lähtien on kettinkipelillä ajellu sillä kiiltävä kettinki molybdeenijauholla terästettynä on rauhallinen eikä juuri yrmyksi äidy.

8

1004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Diploomi Inssinööri

      Gardanit tekevät poikkeuksetta noin joka pyörässä, sillä eihän heikko rautakangi kestä valtavaa voimaa jonka sen päässä villisti kieppuva vipstaaki aiheuttaa. Katki menee ja kovasti kipeää tekee, kyllä tämän allekirjoittaa jokainen gardanipyörällä ajellut. Jaloteräskettingi taas on ikuinen eikä edes teorissa voi poikki mennä.

    • Seppo-Markku Markunseppo

      On sillä kettingillä huonokin puoli, nimittäin tämä voiteluväli. Uudessa paketissa kun präntättynä on teksti, joka kehoittaa voitelemaan aina 500km välein. No eihän siinä sinällään mitään, jos väli osuu jokseenkin tallinkulmalle, mutta autappa armias jos vesisateessa 500 osuu moottoritielle. Eikun ajat pientareelle ja purat ketjut voitelua varten. Tiukassa ovat tapit märillä sormilla irroitella ja levyt luiskahtelee ja ruohikkoon hukkuu. O-renkaat sentään voi kerätä vanhaa pinnaan ja voidella kaikki kerralla, mutta ne tapit ja rullat on kaikista hankalimmat.
      Omallani olen ajellut nyt 11ooo km ja risat, joten 22 kertaa on ketjut purettu ja voideltu ja hyvin se jo käy. Kahdessa kolmessa tunnissa koko rupeama. Mutta sitten on taas huoleton se seuraava 500 km, jonka hyvin voi voitelematta päästellä.

      Kyllä vaan näin on asia, että jos minä itseni olisin moottoripyöräinsinööriksi opiskeluttanut, niin hihnavedon, tahikka hydraulisen olisin huoltovapaan kehittäny jo ajat sitten.

      Mutta eipä murehdita. Pian on kesä ja päästään taas ajamaan.

    • ohhoh sentään

      Ja se vrrsinainen asia onkin se että. Heti kohta varsin pian tämän gardanitapahtuman jälken kun siis vääpelillä oli se kiiltava kettinkipeli jo sai hän siis oivallisen ylennyksen. Sillä hänestä tehtiin se ylempi vääpeli ellei vallan ylin. Ja aikas pian paljon myöhemmin hän sai sen sotilöaallisen mestarin arvon. Arvatakin saattaa, että oli hän ylpeä kun kaulukset aivan kiiltävää messinkiä oli täynnän ja hienompiin piireihin siirty. Nyt hän onkin jo vainaa toistakymmentä vuotta sitten mutta kuoli aivan läpeensä tyytyväisenä vanhana harmaana ellei vallan kaljuna miehenä.. Ja kaikki tämä kun älysi siitä gardanipelistä eroon ja kiiltävään kettinkiin siirty.

    • moottoripyöräkorjaajaasentaja

      Se on siihen kardaniin asennettu ristitappi vääriäitten päitten. Jos sen vahingossa, tahi tahallaan vääpelin kiusaksi asentaa vääriäittenpäitten, niin se alkaapi vatkoloimaan poikittaisessa suunnassa ja saattaa kuin saattaakin reiden sisäsyrjät mustelmille kekkuloida.
      Minulla on, pomolta pyysin luvan ostaa, ristitapin ristiinasennusrasvaa, sekä ehkäisinteippi, jotka tehokkaasti veeteeteen mittaustenkin mukaan vaikuttavat ehkäisevästi ristitapin ristiinasennusvaiheen ristiinasennuksen ehkäisten.

      Eihän siinä sinällään, etteikö sitä kiiltäväketjuisellakin ja hyvähän se toki oli, että vääpeli evp aikoinaan yleenyksen sai, ihan korkeimmalle tasolle, mitä ilman kadettikoulun kaikkivoipaisuutta arvoasteikossa pääsee, paitsi että nykyään kuulemma ihan kapteeniksi asti, elikkäs saakka, koska kurssilla opetetaan ne pahimmatkin tappamistavat ja kurinpitokeinot.
      Kovasti minä kunnioitan, koska itse ylenin vain polkupyörämekaanikon apulaiseksi.
      Passissa lukeepi sotilasarvone ppm.apusot.m.

      ps. vaan oiva on taistelutilanteessa venäläistä, tahi ruotsalaista, kummat nyt sitten ensin kerkiävät maahamme hyökkäämään, kardanilla lättyyn mätkiä. On se siinä hyvä peli, on.

      • kartaanilla

        kun ketjulla lättyyn ainakin jos ovat ruotsalaisen isän poikia......ketju kun tuppaa kiertymään kaulan ympäri tai jonkin kehon muun osan tilanteesta riippuen ja tulee lähitaistelu eli miespaini...kartaani osuessaan kimmahtaa taiten takaisin ja tartunta vaaraa ei oikeastaan ole....palautuessaan saattaa vielä vastavoiman vaikutuksesta osua takanakyttäävään hieman pelokkaampaan saarrosta yrittävään painiveikkoon....
        ps.lubrikantteja ei kuitenkaan kannata säästellä.


    • Jasperi*

      Kuminauha veto voisi olla sun juttu ennenkuin telot itsesi miehisillä vehkeillä.Kumilanka vetoavuksi niin ei ole pelkoa,että saat kangen hanuriisi.

    • Bobi*

      Taisit ostaa vahingossa ketjuvetoisen..kyllä sillä polkee ja kettinkiä riittää

    • Vaarallista ...

      Miesten vehkeitä ne kanget, kannattaa poikasten varoa.

      Nimim. 80 000 kW.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe