Miten jäämävilja saa itään

suorakylvössä

Puimurin läpi lentäneet ruis ja kaura säilyvät kevääseen asti maassa itävänä ja pilaavat seuraavan vuoden kasvuston kasvamalla sekaan.

7

938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muokkaat

      vaikka rullakarhilla yms.

      • ei käy

        Aitosuorakylvössä maahan ei saa koskea.


    • %/%/

      Tarkkana vaan ruiskutuksen kanssa.Kiiloihin ja kulmiin jää helposti aukkoja josta puskee surkastunutta kauraa läpi kasvustoon.Merkkarit on hyvä olla käytössä.

      • olllenkaan

        vaan niistä kauroista jotka itää kylvön jälkeen kun saavat multaa päällensä. niitä ei enää ruutalla saa pois


      • ...........
        olllenkaan kirjoitti:

        vaan niistä kauroista jotka itää kylvön jälkeen kun saavat multaa päällensä. niitä ei enää ruutalla saa pois

        Aina ei voi voittaa. Saattaa olla hankala homma. Ainakin kauran jälkeen suorakylvettäessä saa varautua melkoiseen sekakasvustoon. On kokemusta. No, itse kyllä muokkaan. Mut jos järkevästi saa käyttöön sen lapiorullaäkeen tailautasmuokkaimen, niin miksi sillä ei voisi ajaa syksyllä esim. viiden sentin syvyyteen. Kummallinen uskonto, jos ei voi soveltaa edes osittain ???


      • Puljusta
        ........... kirjoitti:

        Aina ei voi voittaa. Saattaa olla hankala homma. Ainakin kauran jälkeen suorakylvettäessä saa varautua melkoiseen sekakasvustoon. On kokemusta. No, itse kyllä muokkaan. Mut jos järkevästi saa käyttöön sen lapiorullaäkeen tailautasmuokkaimen, niin miksi sillä ei voisi ajaa syksyllä esim. viiden sentin syvyyteen. Kummallinen uskonto, jos ei voi soveltaa edes osittain ???

        Jos saan lohduttaa ongelma on minimuokkauksessa vielä suurempi.

        Keinoina on hyvä siemen, tuleentuu tasaisesti, myöhäistetty kylvö, kauralla ongelma on suurin. Mutta ilmenee kaikilla viljoilla. Ja sitten kun omaan siementuotantoon tuo ongelma eniten haittaa. Rypsin, härkäpavun ja s-viljojen jälkeen luonnollisesti ongelmaa ei juurikaan. Sellaisille pelloille siementuotanto. Kyllä itse tuosta aitosuora aatteesta tingin sen verran että jos puinnit aikaiseen ni hankmolla ajan kertaalleen akanarivien kohdalta. Puimuri mulla 15 jalkaa ja hankmo 3,2 m.

        Joku täällä puhui lautasmuokkaimella 5 cm syvyyteen. Kyllä 3 cm riittää maniosti jos pellot on tasaiset. En tarkoita mäkiä, ajouria ja maastonotkoja vaan että pelto on oikeasti tasainen!!


    • Sonic Bloomilla

      ja jotkut lähtevät kasvamaan kun viljelty ladattujen elektrodien alapuolella.
      http://www.rexresearch.com/hhusb/hh5elc.htm
      Tosin joillekin kasveille siitä taitaa olla haittaa..
      "Crops of cabbage, turnips, and flax, however, grew better without electrification than with it."
      Lue kokonaan.

      "Brief exposure of seeds to electric current ends their dormancy, accelerates development throughout the period of vegetation, and ultimately increases yields. The effect is greater with seeds that have a low rate of germination. The metabolism of seedlings is stimulated; respiration and hydrolytic enzyme activity is intensified for many types of plants. Lazarenko and Gorbatovskaya reported these results:

      "At the end of vegetation the experimental cotton plant possessed twice or three times as many pods as the control plant. The mean weight of the seeds and fiber was greater in the experimental plants also. In the case of sugar beet the yield and sugar content were increased, and in places near the negative pole the increase in sugar content was particularly high. The tomato yield increased by 10-30%, and the chemical composition of the fruit was modified. The chlorophyll content of these plants was always greater than that of the control... Corn plants absorbed twice as much nitrogen as control plants during the vegetative period... The transpiration of the experimental plant was higher than that of the control, especially in the evening..."

      "P.V. Kravtsov, et al., reported that the population of ammonifying bacteria (especially the sporogenous type) increases about 150% when soil or compost is exposed to continuous low-power DC. The symbiotic activity of nodule bacteria with bean plants was characterized by massive nodules near the base of the root. Field experiments were conducted on 40 hectares. The peas treated with electrified inoculant produced 34% more yield than a control crop. Carbon dioxide evolution in the soil increased over 35%. The authors also reported that treatment of seed with electric-spark discharge destroys microflora and activates the germination process. (11)"

      Huom erityisesti se sana germination tuossa vikassa lauseessa! Siellä on ehkä avain sulle.

      Nojaa. Ctrl f ja sana "germination." Katso mitä löytyy. Tämä on kuitenkin helpoin vaihtoehto, ainakin ajattelisin:

      "The growth of plants can be stimulated by sound alone. The effect continues up to 50 KHz. Frequencies of 4-5 KHz are particularly effective for increasing germination, enzyme activity, and respiration. " Eli siis soittamalla jotain tietyllä aaltopituudella jotain saadaan hyviä tuloksia. Lue lisää:

      http://www.dovesong.com/positive_music/plant_experiments.asp
      http://boards.cannabis.com/advanced-techniques/34619-sound-stimulation-plant-growth.html

      Sonic Bloom formulaa myydään netissä lisäksi se on täysin luonnonmukaista ja luomusta maksetaan sikana joten et tarvi käytännössä tukiaisia ollenkaan. Mutta kait niitä luomullekin maksetaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe