Hautausmaalle geokätkö sääntöjen mukaista?

26find

Niin että onko hautausmaan porttien sisäpuolelle luvallista piilottaa kätköä? Tai onko se jotenkin paheksuttua?

7

1977

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaista..

      Tuskin siitä haittaa on, jos käyt kätkösi laittamassa hautausmaalle, mutta arvattavaksi jää kuinka suuri joukko sitä käy sieltä etsimässä ja penkomassa.
      Voi olla, ettei ihmiset ymmärrä, mistä on kysymys ja jos sen heille selittää, niin tuskin sitten ymmärtävät senkään vertaa. Pahimmillaan joku horisko saa aikaiseksi lehtikirjoituksen ja alan harrastajilta menee maine.

      Kätke jonnekkin muualle.

    • ensin

      Ennen hautausmaalle piilottamista kannattaa kysyä sieltä hautausmaalta tai seurakunnalta lupaa. Vaikka hautausmaa on tavallaan julkinen paikka niin paikan luonne on sellainen ettei sinne mielestäni kätköt sovi.

      Hyvällä kätköllä voi käydä väkeä kellon ympäri paljon, joten siinä mielessä kätkö olisi hyvä olla jossain muualla, sillä hautausmailla on usein yöllä kiellettyä olla.

      • Kalmisto

        Seurakunnat omistavat hautausmaat, joten lupa pitää kysyä ennen kätkemistä.
        Mutta jos lupa ei heltiä, niin pitää muistaa että eräät muut tahot ovat jo vuosia harrastaneet hautausmailla hautakivien kaamista ja muuta ilkivaltaa. Tästä syystä eräät seurakunnat ovat kieltäneet hautausmaillaan yöllä liikkkumisen ja kieltoa on terästetty valvontakameroilla ja vartioinnilla.
        Siis ennen kuin ryhdyt toimeen, ota yhteyttä seurakuntaan.


    • harry_jokui

      En laittaisi kätköä hautausmaan aitojen sisäpuolelle. Minun mielestä se ei ole geokätköilyn sääntöjen mukaista... Niitä sopivia kätköpaikkoja löytyy varmasti aitojen ulkopuoleltakin, jos haluaa kätkön avulla jotain hautausmaata esitellä!

    • Kuten täällä on jo todettukin, hautausmaat muodostavat aina erityistapauksen kätkön piilottamisen suhteen. Joka tapauksessa erityinen hienotunteisuus on enemmän kuin paikallaan ja luvan hankkiminen on varsin suositeltavaa.

      Kätköjä hautausmailla toki on, enkä ole varma siitä, että niihin kaikkiin olisi lupia pyydelty. Tosin etsimäni tapaukset ovat kaikki olleet sekä hyvällä maulla että paikalle ominaisella hienotunteisuudella piilotettuja. Näitä kätköjä löytyy mm. Messukylän, Mouhijärven ja Sarpatin hautausmailla näin muutaman muistellakseni.

      Itse suosittelisin hautausmaan kätkön piilotusta mieluummin siten, että vaihdetaan "traditional" "multi"ksi. Tällöin välietappien vihjeet voi liittää vaikkapa muistomerkkien teksteihin ja varsinaisen purkin voi sijoittaa hautausmaan ulkopuolelle sen välittömään läheisyyteen. Näin kävijät joutuvat tekemään visiitin hautausmaalla ja varsinainen etsintä mahdollisine "tonkimisineen" sijoittuu siististi hautausmaa-alueen ulkopuolelle.

      Tällaisia kätköjä on huomattavan paljon ja tällaiseen "hautausmaavisiittiin"ei tarvitse käydä lupia pyytelemässä. Tampereen seudulla tällaiset kätköt löytyvät mm. Kalevankankaan, Lamminpään ja Vatialan hautausmailla.

    • jooppe3

      jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

    • Geo expertti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4829
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1459
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1316
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1208
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe