kysymyksiä suurperheellisille

koska kiinnostaa

miten teillä riittä rahat/paljonko teidän elämiskulut/kk?
Kuinka saatte ajan riittämään, että jokainen lapsi saisi huomiota?
Kuinka hoidatte parisuhdettanne?

8

2238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahat riittää, kun kumpikin tekee töitä. (Mies tosin tällä hetkellä osapäiväisesti kun haluaa olla enemmän kotona nuorimpien kanssa)
      Elämiskustannukset on eritelty tällä palstalla niin moneen otteeseen etten niihin enää palaa.

      Ja aika riittää valitsemalla oleellisen. television huuhaasrajoja en seuraa, muuten en usko ajankäyttäni eroavan pienempiperheellisistä.
      Kukin saa tarpeensa mukaan omaa huomiota, mutta käytännössä toimivassa perheessä useimmat lasten kanssa tehtävät asiat on kuitenkin sellaisia joita tehdään porukalla eikä yksin jonkun muista erotetun kanssa.

      Parisuhdetta hoidamme niin arjessa kuin kahdenkeskiselläkin ajalla. Perheen yhdessäolo on parisuhdearkea sekin. Elämmehän kumpikin valitsemassamme mallissa.
      Kerran viikossa tai kahdessa on "lapseton yö" jolloin pikkuiset eivät ole kotona. Parin kuukauden välein käymme kaksin jollain matkalla, joka kestää 2-7 päivää kohteesta, työtilanteesta ja sen hetkisistä varoista riippuen.
      Parisuhteen hoitoa on myös molempien lukemista kirjoista keskustelu, elokuvissa, konsertissa tai jossain näyttelyssä käyminen, yhdessä remppaaminen, nauru arjessa ja niin edelleen.

      • lisäkysymys

        Onko päätös suurperheestä ollut jo alunperin, ennen lasten saamista vai muodostunut elämisen myötä? Onnekkailta kuulostatte. olette halunneet suuren perheen ja saaneet sen!


      • lisäkysymys kirjoitti:

        Onko päätös suurperheestä ollut jo alunperin, ennen lasten saamista vai muodostunut elämisen myötä? Onnekkailta kuulostatte. olette halunneet suuren perheen ja saaneet sen!

        on ollut tietoinen valinta nuoruudesta asti.
        Eli kun menin ensimmäisen mieheni kanssa aikoinana naimisiin niin olimme sopineet, että mikäli vain saamme ja voimme, yritämme hankkia suurperheen.

        Kuudennen lapsen ollessa pieni jäin yllättäin leskeksi.

        Toinen puolisoni ei ole yhtä tietoisesti halunnut suurperhettä, mutta halusi minut ja sen mukana myös luonnollisesti perheeni.
        Kaksi yhteistä lastamme ovat olleet tervetulleita ja iltatähteäkin toivomme jossain vaiheessa, mikäli moinen meille sallitaan.


    • Syysmaija

      Lapsia on 5, 3-14 vuotiaat. Rahaa ei juuri ole, laskut kasaantuu ja niitä sitten maksellaan kun tulee välistä isompia summia. Mies on vapaa taiteilija ja minä opiskelija, pari viime vuotta ollut kyllä töissä opiskelun ohessa, mutta nyt en enää kun pitäis saada opinnot pian seuraavaan vaiheeseen.

      Lapset saa huomiota kyllä, me ollaan kyllä hyvin erikoistapausperhe sillä 3 vanhinta käy koulua kotona. Se on mahdollista koska myös minä opiskelen tenttimällä ja miehen työajat on enimmäkseen iltaisin ja viikonloppuisin. Kaksi nuorinta on päiväkodissa, aikaa ulkoiluttaa ym. ohjelmaa järjestää päivisin heille ei vaan ole jos aion joskus myös opinahjostani valmistua. Ei siinä oikeastaan ole eroa onko niitä lapsia 2 vai 5, siinä niille huomiota tule antaneeksi normaalissa kotielämän pyörityksessä. Joskus tehdään reissuja sukulaisiin ja harvoin ulkomaille niin että on joku lapsista mukana, harvemmin enää nykyisin koko lauma kerralla. Kauppareissulla ym. saattaa olla joku isin tai äitin kanssa yksin ym.

      Parisuhde.. No höh, eipä siinä sen kummempaa kuin muissakaan lapsiperheissä, lapset menee illalla nukkumaan ja sitten ollaan kahdestaan. Ja on meillä oma makuuhuone, voi sinne päivälläkin vetäytyä kahdestaan. 5 lasta kun on niin ei ne vanhempien seuraa useinkaan kaipaa vaan viihtyvät paljon keskenäänkin.

      • kuulostaa kovin mielenkiintoiselle.
        Itse sitä pohdin aikoinaan mutta (laiskuuttani?) päädyin kunnalliseen peruskouluun.
        Voisit ehkä aloittaa aiheesta ihan oman topikin ja kertoa meille uteliaille kokemuksiasi?


      • syynä siihen,

        etteivät lapsenne käy tavallista koulua?


    • mamaliini

      Rahat riittävät, kun on kaksi hyvin tienaavaa.
      Silloin kun oli pieniä lapsia (8), olihan se aika kortilla, mutta lapset ovat olleet aina mukana askareissa. Arjen touhussa ne lapset parhaiten huomiota saavat kun jokainen tekee mihin kykenee.
      On tehty tutkimuksia, mitä muistaa lapsuudesta ja ne ovat yleensä juuri niitä yhdessä tekemisiä.
      Käymme lasten kanssa myös laskettelemassa, luistelemassa, uimassa, kävelyllä, matkustelemme yms.
      Olen tehnyt töitä kotona, joten olen lapsia vastassa kun tulevat koulusta ja kun tulevat yleensä eri aikaa, niin siinä keskustelemme päivän tapahtumista.
      Olemme pitäneet kiinni yhdestä yhteisestä ateriasta päivittäin, nykyään kyllä tahtoo olla iltapala.
      Lapset kun jo kaikki ovat koulussa, menoja ja harrastuksia riittää ja vanhin on "armeijan harmaissa".
      Parisuhteelle löytyy aikaa iltaisin ja lasten ollessa noinkin isoja, päästään kahdestaan ulkoilemaan. Käymme myöskin kahdestaan matkoilla, teatterissa, elokuvissa miten milloinkin.
      Meillä on vakituinen lastenhoitaja, joka tulee paikalle tarvittaessa.

      • mamaliini

        Piti vielä mainita, että käyn yleensä yhden lapsen kanssa kerrallaan vaateostoksilla ja silloin käymme myös ulkona syömässä ja näin ollaan ihan kahdestaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe