Pelottaa

auttakaa...

Oon 16v. tyttö ja tänään kävi yks ihan kauhee juttu. Painotan jo näin aluksi etten ole koskaan varastanut mitään enkä tule koskaan varastamaan!

Menin eräälle kioskille koulun jälkeen ja otin karkkipussin. Hetken mielijohteesta laitoin sen laukkuun (tiedän että todella tyhmää, enkä tee enää koskaan niin), mut en siis vetoketjuu kiinni tai mitään.. Ajattelin siis ostaa sen ja ajattelin ostaa myös suklaapatukan.. No sit menin kattoo suklaapatukoita.. Muistinkin ettei mulla oiskaan rahaa siihen karkkipussiin, koska olin eilen ostanut suklaalevyn.. Ajattelin tietenkin mennä palauttaa pussin ja ostaa pelkän suklaapatukan. Sit myyjä tuli kysyy et "laitoitko jotain laukkuun?".. Menin ihan panikkiin ja sanoin sit et "en", koska muuten myyjä olisi tietenkin luullut että ajattelin varastaa sen jos olisin sanonut et "joo", koska ei mulla ois ollut varaa ostaakaan sitä..

Sit se pyys näyttää laukkuuni, hätäännyin täysin ja menin sivummalle laittaa karkkipussin takas hyllyyn (myyjä ei huomannut sitä). Sit myyjä tuli ja pyys näyttää uudestaan laukkuuni, näytin sit eikä siellä ollut tietty enää mitään.. Sit se sano et " laitoit sen varmaan jo hyllyyn takas".. Mä vaan, et "en, kattelen vain näitä tässä".. Se vaan, et jos en ois ottanut mitään niin oisin voinut näyttää laukun heti..

Sit se vaan, "et jos et osta mitään, niin älä koske mihinkään".. Mä vaan, et "kyll mä ostan".. Sit menin kassalle maksaa suklaapatukan, se katso vielä mun laukun sivutaskun, mut eihän siellä ollut mitään.. Sit lähin kioskista pois.. Siellä oli kyllä muuten poika joka varmasti näki ku laitoin pussin takasin laukusta hyllylle.

Oottelin bussii ja näin poliisiauton menevän, sit kun olin bussissa niin näin taas poliisiauton..

Mua pelottaa nyt ihan hirveesti!! Se oli iso, iso virhe laittaa karkkipussi laukkuun, mutta en todellakaan aikonut varastaa sitä, vannon sen, mut se kai ei auta.

Jos se myyjä nyt sit oli soittanut poliisin niin nehän näkee nauhalta (ku siellä oli tietty kameravalvonta) mun kuvan.. Miten poliisit sit voi löytää kuvan perusteella minut? Onko jotain keinoja? Meneekö ne esim. kouluille näyttää mun kuvaa ja kysyy et tietääks ne kuka mä oon? Vai miten?

Mua pelottaa ihan hirveesti mennä huomenna kouluun, jos siellä on poliisit vastassa..

En haluu et vanhemmat saa tietää tästä ja et ne alkaa pitää mua varkaana, kun ne on kuitenkin ollut niin ylpeitä musta viime aikoina erään asian tiimoilta ja kehunneet niin paljon.. En haluu saada mitään varkaanmainetta, koska en sitä todellakaan ole!

Sit en todellakaan haluu et mun tulevaisuus menee tän takia pilalle, et saan rikosrekisterin ja en pääse välttämättä opiskelee ja töihin...

Tuleeko tästä muuten siis rikosrekisteriin niin ku näpistyksen yrityksestä? Nehän siis näkee nauhalta et mä todella laitoin sen pussin mun laukkuun ja palautin sen sit takas ku myyjä oli huomannut.. Totta kai aion kertoa totuuden, jos poliisijuttu tästä tuli ja löytää mut ja että olen hyvin pahoillani, se oli virhe, enkä tee koskaan enää niin ja että en todellakaan aikonut varastaa sitä, mutta se tuskin auttaa, vai? Niillä kuitenkin on todisteet ja ne voi luulla mun selityksiä tekosyiks, eikä ne mun selitykset varmaan paljon paina..

Mitä nyt teen? Miten luulette että tässä käy? Onko myyjä ilmottanut poliisille (näin ne poliisiautot ja tämä ei siis tapahtunut keskustassa)? Meneekö ne koululle näyttää mun kuvan? Saako ne mut kiinni? Saankö rikosrekisterin?

Mua kaduttaa niin paljon tää, mut en todellakaan aio ottaa mitään rikosrekisteriä, koska en ikinä aikonut varastaa sitä tai mitään muutakaan.. Mä en haluu et tää pilaa mun elämä.. Tiedän, että olin hölmö ja omapa on syyni, mutta silti.. Kyllä opin tästä, etten laita enää ostoksiani laukkuun koskaan!

Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka vastaa :)

Pelottaa ihan sairaasti mennä huomenna kouluun..

9

3554

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • paraantunut rosvo

   En usko että tommosen asian perusteella sinua jahtaavat. Voi olla että olet videossa mut kun ne ei tiedä sun nimeä. (vai oletko ilmoittanut sen kioskinmyyjälle?) Näpistelyt ei oikeestaan ole varkaus.
   Oikeastaan asia on näin että tavaroita saa kerätä kaupassa käsiin ja muihin tiloihin niin paljon kun jaksaa kantaa ilman koria, mut kaikki mitä kannat niin pitää selvittää kun tulet kassaan. Sinulla ei siis ollut mitään laukussa. Ja se että myyjä olisi nähnyt jotain ei todista mitään. Sanaa on sanaa vastaan jos ei joku muu henkilö olisi nähnyt tapauksen ja todistaa myjän huomaavaisuutta. Siis ole rauhassa. Että sinua on yhden kerran nauhoitettu ei sekään ole tarpeeksi todistetta.

   Mut jos tulevaisuudessa joudut samaan asemaan niin silloin ehkä sun nauhoitus voi olla todistus viranomaisille että jotain on vinossa tällä henkilöllä. Vankilaan eivät laita semmoisesta ja olet vielä alaikäinen niin jos viranomaiset olisi puuttuneet asiaan niin varituksella pääsisit, tai viestillä vanhemmilles.

   Mene kouluun rauhassa. Mut hyvä on että tunnustat. Toivon että et tulevaisuudessa joudu lain väärälle puolelle.

  • eihätäääää

   Eli siis jos joku epäilee jotaki niin näytä tämä teksti... Aika hyvän tekstin kirjoitit. Jos se ei auta niin mitä vittua sitte. Tiedät itte ettet meinannu varastaa. Se on tärkeintä!

  • no sattuuhan sitä

   Mun yksi kaveri sai sitten joskus aikanaan näpistys epäilyn hiuslakkapullosta kainalossa. Oli kuulemma vartijan mukaan yrittänyt piilottaa järkyttävän isoa lakkapulloa kainaloonsa. No molemmissa käsissä oli raskaat kantamukset ja tuo lakkapullo mahtui vain kainaloon. Sana vastaan sanaa menivät ja sakko siitä tuli. Hauska ja naurettava juttu.

   Tuossa sinun tapauksessasi. Valvontakameroita harvoin tarkistellaan pienissä näpistystapauksissa, eli poliisit eivät hae sinua koulusta. Ole huoleti vain, palautit pussin takaisin hyllyyn, sinulle sattui kömmähdys joka ei ole mikään maailman suurin ja vakavin rikos. Poliisilla on parempaakin tekemistä kuin hakea lapsia koulusta yhden karkkipussin takia.

   Mutta muista, älä laita mitään taskuun tai laukkuun kaupassa ollessasi. Se on aina sinun sanasi vartijan sanaa vastaan ja vartija on siinä vahvempi ja vanhempi. yleensä nuoria ja lapsia seurataan karkkihyllyllä tarkemmin kaupoissa ja kioskeissa. Tämä johtuu siitä, että on yleisessä tiedossa se että nuoret kokeilevat pystyvätkö näpistelemään. Meillä oli lapsena kisa kuka pystyi huijaamaan parhaiten seuraavaa myyjää. Joskus joku jäi kiinni, mutta koskaan ei kukaan meidän takiamme katsonut mitään kameroita. Tuokin kujeilu jäi meillä vanhempina pois, me emme siis siirtyneet pikkurikoksista isompiin, kuhan kokeiltiin. Jokakiinni jäi sai sakon ja vanhempien määräämän sanktion päälle. Nykyisinhän siitä menee ilmoitus myös sosiaalihuoltoon.
   Et ei kannata näillä ohjeilla kokeilla näpistellä, sillä myyjät todella seuraavat nuoria siellä karkkihyllyllä. Heillä on vuosien kokemus.

  • pamppu ojossa...

   "Oottelin bussii ja näin poliisiauton menevän, sit kun olin bussissa niin näin taas poliisiauton.. "

   Ehdottomasti juuri sinua etsivät, varmaan poliisipiirissä oli annettu suurhälytys häikäilemättömän varkaan vuoksi!

   Tosin sellainen pikkuseikka tuli tuossa mieleen, että et tainnut mitään varastaa, joten mistähän sinua sitten muka voi syyttää. Karkkipussin laittaminen laukkuun ei ole vielä rikos eikä varkaus, vaan jos tuo muuttuu varkaudeksi vasta jos kävelee maksamatta kassan ohi (jota siis et tehnyt). Vaikka valvontanauhoista nähtäisiin, että pussi oli hetken laukussasi, niin eipä tuosta voi rangaista mitenkään.

  • tursia

   Vaikka jälkikäteenkin. Oman mielenrauhasi takia, soita sinne kiskalle ja kerro mitä oikeasi tapahtu.
   Sun oma vilkas mielikuvitus on suurempi tuomio, kuin mitä oikeesti voi taphtua.

  • pamela^

   ei tosta tule mitään rikos rekisteriä ku olet vielä ala ikänen olen nimittäin itekkii tehny paljon paljon pahempaa esim. rikkonu jäähallin vessat ja jäin kiinni ni ei tullu mitään merkintää rikos rekisteriin otat vuan rauhallisesti eikä ne kytät tule sua koulusta hakemaan niin ainakii minä veikkaan

  • itselleen

   Oot kunnossa, kun noin ajattelet. Erehtyminen on inhimillistä, joskus siitä voi tosin saada tuomionkin, mutta elämä jatkuu.

  • voi toista.

   Ei ne sua vie mihinkään, turha siis pelätä!
   Sitä sattuu kelle kullekkin jtn vahinkoja.

  • pissaliisa

   olisit nyt vaan pölliny sen vitun karkki pussin ja mottasu sitä myyjää päähä vitun pikku horo

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   5
   2551
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   48
   2044
  3. Tapio Suominen on kuollut

   Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
   Maailman menoa
   37
   1784
  4. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   74
   1364
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   16
   1196
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   1002
  7. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   987
  8. Nainen haluaisitko

   Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
   Sinkut
   32
   984
  9. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   61
   952
  10. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   41
   909
  Aihe