Tää ei taida kuulua tänne. mutta kysyn silti haudutuslaatikosta tai aromipesästä kumpi lienee oikea nimitys. Niin että onko kokemuksia ja millasii. Kannattaako edes harkita sen ostoa. Aattelin vaan et ku sähkö on kallista niin vois säästää laittamalla ruokaa siinä.Kertokaa!!!
Aromipesä
15
5362
Vastaukset
- Vanhempi suunnittelija
Mistä niitä muuten saa edullisesti?
Juttuhan on selvä. Jos kiehuvan kattilan siihen laskee, kestää lämmön aleneminen 5-15 asteella mielettömiä aikoja. Joka tapauksessa tunteja. Ja kypsyminen jatkuu varmasti yli 80-90 asteessa millä tahansa ruoka-aineella.- sama kysyjä
Täältä ainakin saa tilattua: http://www.ostoslinja.fi/tilaus.html
Taidanpa tilata. Mitä meinaa sinä??? - eltsu
Noo joo, kyllähän sillä ruokaa laittaa, ainoa miinuspuoli on se, että kattila joka sinne mahtuu on tosi pieni. Itse haudutan siellä lihakeiton ja lihapadan, sekä puurot, riisit jne.
Sähkönkulutuksesta en osaa sanoa, onko vastaavaa hyötyä, koska käyttö on aika pientä.
Tosin hyvä vinkki on se, että jos lähdemme vaikka mökille, teen kotona valmiiksi iltapäiväruoan ja kas, kun pääsemme perille, ei tarvitse heti olla ruokaa laittamassa vaan se on valmiina mukana muhimassa. Sillon täytyy vaan muistaa teipata luukut kiinni. - Vanhempi suunnittelija
eltsu kirjoitti:
Noo joo, kyllähän sillä ruokaa laittaa, ainoa miinuspuoli on se, että kattila joka sinne mahtuu on tosi pieni. Itse haudutan siellä lihakeiton ja lihapadan, sekä puurot, riisit jne.
Sähkönkulutuksesta en osaa sanoa, onko vastaavaa hyötyä, koska käyttö on aika pientä.
Tosin hyvä vinkki on se, että jos lähdemme vaikka mökille, teen kotona valmiiksi iltapäiväruoan ja kas, kun pääsemme perille, ei tarvitse heti olla ruokaa laittamassa vaan se on valmiina mukana muhimassa. Sillon täytyy vaan muistaa teipata luukut kiinni.Kauanko siinä pysyy lämpö esimerkiksi yli 55-asteisena?
- Ronja
Eikös aromipesä ole aika törkeän kallis materiaaleihinsa nähden (kuten muutkin ostonkanavan tarjokkeet)? Toki muoto on eri kuin styroksilaatikossa, mutta laatikkoon tosiaan mahtuisi isompikin kattila.
Taidan tuotapikaa kokeilla styroksilaatikkoa!
- Olli-O
Unohtakaa ne aromipesät ja ostakaa tavallinen styroxista tehty kylmälaukku. Mahtuu suurempikin kattila sisään. Vähän sanomalehteä kattilan alle sivuille ja päälle, kylmälaukun kansi kiinni ja paino päälle.
- Vanhempi suunnittelija
Tästä oli juttua jo 70-luvulla. Aromipesässä ei ole muuta uutta kuin muotoilu.
Olen miettinyt, miten tekisin itse haudutuspesän. Pitäisi verhoilla kattila irrokkeella, eli vaikka tapettiliisterillä talouspaperia pintaan muutama kerros. Kattila isompaan muottiin ja uretaanipommilla täyteen uretaania. Jutun pitäisi näyttääkin joltain, jotta sitä viitsisi katsella sisätiloissa.
Toinen mahdollisuus lienee leikata tavallisesta styroksista (RR) huolellisesti renkaita, jotka mahtuvat kattilan päälle sopivasti. Ja liimata noista kasaan teos. Pinta pitäisi käsitellä jotenkin, jottei olisi kovin roisin näköinen.
Olisiko ideoita lisää? - Olli-O
Vanhempi suunnittelija kirjoitti:
Tästä oli juttua jo 70-luvulla. Aromipesässä ei ole muuta uutta kuin muotoilu.
Olen miettinyt, miten tekisin itse haudutuspesän. Pitäisi verhoilla kattila irrokkeella, eli vaikka tapettiliisterillä talouspaperia pintaan muutama kerros. Kattila isompaan muottiin ja uretaanipommilla täyteen uretaania. Jutun pitäisi näyttääkin joltain, jotta sitä viitsisi katsella sisätiloissa.
Toinen mahdollisuus lienee leikata tavallisesta styroksista (RR) huolellisesti renkaita, jotka mahtuvat kattilan päälle sopivasti. Ja liimata noista kasaan teos. Pinta pitäisi käsitellä jotenkin, jottei olisi kovin roisin näköinen.
Olisiko ideoita lisää?Voisit telata pinnan nuudelitelalla ylhäältä alaspäin käyttämällä melko ohutta antiikkilaastia, jolloin haudutuspesä näyttäisi puolisulaneelta valuvalta jäätelökasalta.
- MÖKIN MUIJA
Olli-O kirjoitti:
Voisit telata pinnan nuudelitelalla ylhäältä alaspäin käyttämällä melko ohutta antiikkilaastia, jolloin haudutuspesä näyttäisi puolisulaneelta valuvalta jäätelökasalta.
"Tee se itse"-naisen aromipesän saat vaikka liimapuusta tai vanerista tehdystä laatikosta, pintakäsittely tietysti keittiön muihin pintoihin sopivaksi, sisälle esim heinää, olkea, styroksia tai sanomalehtipaperia. Styroksista voi muotoilla kahtakin erilaista kattilankokoa ja heinä (kuiva) ym muotoutuu erilaisiksi ja erikokoisiksi kattilan ympäröiviksi ja peittäviksi tyynyiksi aika helposti sideharsoon tehtyinä tyynyinä.
- Eero P
Vanhempi suunnittelija kirjoitti:
Tästä oli juttua jo 70-luvulla. Aromipesässä ei ole muuta uutta kuin muotoilu.
Olen miettinyt, miten tekisin itse haudutuspesän. Pitäisi verhoilla kattila irrokkeella, eli vaikka tapettiliisterillä talouspaperia pintaan muutama kerros. Kattila isompaan muottiin ja uretaanipommilla täyteen uretaania. Jutun pitäisi näyttääkin joltain, jotta sitä viitsisi katsella sisätiloissa.
Toinen mahdollisuus lienee leikata tavallisesta styroksista (RR) huolellisesti renkaita, jotka mahtuvat kattilan päälle sopivasti. Ja liimata noista kasaan teos. Pinta pitäisi käsitellä jotenkin, jottei olisi kovin roisin näköinen.
Olisiko ideoita lisää?Varovasti oikealla liimalla.
Älä ainakaan Bostikilla liimaa. Sulattaa styroksia niin, että sihisee. - aila2
Eero P kirjoitti:
Varovasti oikealla liimalla.
Älä ainakaan Bostikilla liimaa. Sulattaa styroksia niin, että sihisee.Aivan verraton tuo aromipesä. Ei tarvii aina olla hellan ääressä. Lapset tykkäävät kovasti puuroista. Säästää aikaa lapsiperheessä, vaan mistäpä saisi nyt toisen, ostaisin lahjaksi.
Aira N - kuin ennennen
aila2 kirjoitti:
Aivan verraton tuo aromipesä. Ei tarvii aina olla hellan ääressä. Lapset tykkäävät kovasti puuroista. Säästää aikaa lapsiperheessä, vaan mistäpä saisi nyt toisen, ostaisin lahjaksi.
Aira Nohrauunipuro ja hernekeitto valmistuu yön aikana styroks laatikossa
http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2010/08/heinalaatikko.html
- faktaa ei fiktiota
http://fi.wikipedia.org/wiki/Heinälaatikko
- Anonyymi
Heinälaatikosta en ole ennen kuullutkaan, missäpäin sellaista käytetty, onko se heinäkenkien keksimä? Luulin vitsiksi aikaisemmasta viestistä, vaikka eristeenä tietysti toimii mikä vaan.
Sellaisen ison lasipullon jotain 30 litraa olen nähnyt metallikehikossa missä heiniä pehmusteena meillä kotona lapsena. Kehikko hävitetty, vaikka olisi ollut varmaan arvokkaampi kuin pullo, niitä ei ole varmaan paljoa jäljellä.
Jätän useinkin ruuan, esim perunat ja keitot kypsymään keittämisen jälkeen, joku laatikko olisi hyvä siihen, mutta tilanpuutteen takia kokoon menevä olisi paras. Vanhan ajan pannumyssykin isompana toimisi.
- Anonyymi
Minäpä keksin parhaan niksin. Heinäpaaleja ruokapöydksi ja kaivertaa siihen kolon kattilalle niin on valmiiksi pöydässä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1017453
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?835082- 794879
- 1324278
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan103068- 522709
- 402616
- 532257
Törkeää toimintaa
Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818102231Suudeltiin unessa viime yönä
Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit211850