Aromipesä

haudutuslaatikko

Tää ei taida kuulua tänne. mutta kysyn silti haudutuslaatikosta tai aromipesästä kumpi lienee oikea nimitys. Niin että onko kokemuksia ja millasii. Kannattaako edes harkita sen ostoa. Aattelin vaan et ku sähkö on kallista niin vois säästää laittamalla ruokaa siinä.Kertokaa!!!

15

3342

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhempi suunnittelija

      Mistä niitä muuten saa edullisesti?

      Juttuhan on selvä. Jos kiehuvan kattilan siihen laskee, kestää lämmön aleneminen 5-15 asteella mielettömiä aikoja. Joka tapauksessa tunteja. Ja kypsyminen jatkuu varmasti yli 80-90 asteessa millä tahansa ruoka-aineella.

      • sama kysyjä

      • eltsu

        Noo joo, kyllähän sillä ruokaa laittaa, ainoa miinuspuoli on se, että kattila joka sinne mahtuu on tosi pieni. Itse haudutan siellä lihakeiton ja lihapadan, sekä puurot, riisit jne.
        Sähkönkulutuksesta en osaa sanoa, onko vastaavaa hyötyä, koska käyttö on aika pientä.
        Tosin hyvä vinkki on se, että jos lähdemme vaikka mökille, teen kotona valmiiksi iltapäiväruoan ja kas, kun pääsemme perille, ei tarvitse heti olla ruokaa laittamassa vaan se on valmiina mukana muhimassa. Sillon täytyy vaan muistaa teipata luukut kiinni.


      • Vanhempi suunnittelija
        eltsu kirjoitti:

        Noo joo, kyllähän sillä ruokaa laittaa, ainoa miinuspuoli on se, että kattila joka sinne mahtuu on tosi pieni. Itse haudutan siellä lihakeiton ja lihapadan, sekä puurot, riisit jne.
        Sähkönkulutuksesta en osaa sanoa, onko vastaavaa hyötyä, koska käyttö on aika pientä.
        Tosin hyvä vinkki on se, että jos lähdemme vaikka mökille, teen kotona valmiiksi iltapäiväruoan ja kas, kun pääsemme perille, ei tarvitse heti olla ruokaa laittamassa vaan se on valmiina mukana muhimassa. Sillon täytyy vaan muistaa teipata luukut kiinni.

        Kauanko siinä pysyy lämpö esimerkiksi yli 55-asteisena?


      • Ronja

        Eikös aromipesä ole aika törkeän kallis materiaaleihinsa nähden (kuten muutkin ostonkanavan tarjokkeet)? Toki muoto on eri kuin styroksilaatikossa, mutta laatikkoon tosiaan mahtuisi isompikin kattila.

        Taidan tuotapikaa kokeilla styroksilaatikkoa!


    • Olli-O

      Unohtakaa ne aromipesät ja ostakaa tavallinen styroxista tehty kylmälaukku. Mahtuu suurempikin kattila sisään. Vähän sanomalehteä kattilan alle sivuille ja päälle, kylmälaukun kansi kiinni ja paino päälle.

      • Vanhempi suunnittelija

        Tästä oli juttua jo 70-luvulla. Aromipesässä ei ole muuta uutta kuin muotoilu.

        Olen miettinyt, miten tekisin itse haudutuspesän. Pitäisi verhoilla kattila irrokkeella, eli vaikka tapettiliisterillä talouspaperia pintaan muutama kerros. Kattila isompaan muottiin ja uretaanipommilla täyteen uretaania. Jutun pitäisi näyttääkin joltain, jotta sitä viitsisi katsella sisätiloissa.

        Toinen mahdollisuus lienee leikata tavallisesta styroksista (RR) huolellisesti renkaita, jotka mahtuvat kattilan päälle sopivasti. Ja liimata noista kasaan teos. Pinta pitäisi käsitellä jotenkin, jottei olisi kovin roisin näköinen.

        Olisiko ideoita lisää?


      • Olli-O
        Vanhempi suunnittelija kirjoitti:

        Tästä oli juttua jo 70-luvulla. Aromipesässä ei ole muuta uutta kuin muotoilu.

        Olen miettinyt, miten tekisin itse haudutuspesän. Pitäisi verhoilla kattila irrokkeella, eli vaikka tapettiliisterillä talouspaperia pintaan muutama kerros. Kattila isompaan muottiin ja uretaanipommilla täyteen uretaania. Jutun pitäisi näyttääkin joltain, jotta sitä viitsisi katsella sisätiloissa.

        Toinen mahdollisuus lienee leikata tavallisesta styroksista (RR) huolellisesti renkaita, jotka mahtuvat kattilan päälle sopivasti. Ja liimata noista kasaan teos. Pinta pitäisi käsitellä jotenkin, jottei olisi kovin roisin näköinen.

        Olisiko ideoita lisää?

        Voisit telata pinnan nuudelitelalla ylhäältä alaspäin käyttämällä melko ohutta antiikkilaastia, jolloin haudutuspesä näyttäisi puolisulaneelta valuvalta jäätelökasalta.


      • MÖKIN MUIJA
        Olli-O kirjoitti:

        Voisit telata pinnan nuudelitelalla ylhäältä alaspäin käyttämällä melko ohutta antiikkilaastia, jolloin haudutuspesä näyttäisi puolisulaneelta valuvalta jäätelökasalta.

        "Tee se itse"-naisen aromipesän saat vaikka liimapuusta tai vanerista tehdystä laatikosta, pintakäsittely tietysti keittiön muihin pintoihin sopivaksi, sisälle esim heinää, olkea, styroksia tai sanomalehtipaperia. Styroksista voi muotoilla kahtakin erilaista kattilankokoa ja heinä (kuiva) ym muotoutuu erilaisiksi ja erikokoisiksi kattilan ympäröiviksi ja peittäviksi tyynyiksi aika helposti sideharsoon tehtyinä tyynyinä.


      • Eero P
        Vanhempi suunnittelija kirjoitti:

        Tästä oli juttua jo 70-luvulla. Aromipesässä ei ole muuta uutta kuin muotoilu.

        Olen miettinyt, miten tekisin itse haudutuspesän. Pitäisi verhoilla kattila irrokkeella, eli vaikka tapettiliisterillä talouspaperia pintaan muutama kerros. Kattila isompaan muottiin ja uretaanipommilla täyteen uretaania. Jutun pitäisi näyttääkin joltain, jotta sitä viitsisi katsella sisätiloissa.

        Toinen mahdollisuus lienee leikata tavallisesta styroksista (RR) huolellisesti renkaita, jotka mahtuvat kattilan päälle sopivasti. Ja liimata noista kasaan teos. Pinta pitäisi käsitellä jotenkin, jottei olisi kovin roisin näköinen.

        Olisiko ideoita lisää?

        Varovasti oikealla liimalla.

        Älä ainakaan Bostikilla liimaa. Sulattaa styroksia niin, että sihisee.


      • aila2
        Eero P kirjoitti:

        Varovasti oikealla liimalla.

        Älä ainakaan Bostikilla liimaa. Sulattaa styroksia niin, että sihisee.

        Aivan verraton tuo aromipesä. Ei tarvii aina olla hellan ääressä. Lapset tykkäävät kovasti puuroista. Säästää aikaa lapsiperheessä, vaan mistäpä saisi nyt toisen, ostaisin lahjaksi.
        Aira N


      • kuin ennennen
        aila2 kirjoitti:

        Aivan verraton tuo aromipesä. Ei tarvii aina olla hellan ääressä. Lapset tykkäävät kovasti puuroista. Säästää aikaa lapsiperheessä, vaan mistäpä saisi nyt toisen, ostaisin lahjaksi.
        Aira N

        ohrauunipuro ja hernekeitto valmistuu yön aikana styroks laatikossa
        http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2010/08/heinalaatikko.html


    • faktaa ei fiktiota
      • Anonyymi

        Heinälaatikosta en ole ennen kuullutkaan, missäpäin sellaista käytetty, onko se heinäkenkien keksimä? Luulin vitsiksi aikaisemmasta viestistä, vaikka eristeenä tietysti toimii mikä vaan.

        Sellaisen ison lasipullon jotain 30 litraa olen nähnyt metallikehikossa missä heiniä pehmusteena meillä kotona lapsena. Kehikko hävitetty, vaikka olisi ollut varmaan arvokkaampi kuin pullo, niitä ei ole varmaan paljoa jäljellä.

        Jätän useinkin ruuan, esim perunat ja keitot kypsymään keittämisen jälkeen, joku laatikko olisi hyvä siihen, mutta tilanpuutteen takia kokoon menevä olisi paras. Vanhan ajan pannumyssykin isompana toimisi.


    • Anonyymi

      Minäpä keksin parhaan niksin. Heinäpaaleja ruokapöydksi ja kaivertaa siihen kolon kattilalle niin on valmiiksi pöydässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

      https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
      Maailman menoa
      204
      4178
    2. Loiri on kuollut.

      Poistui kuvioista.
      Maailman menoa
      164
      2653
    3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

      Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      2051
    4. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

      Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
      Pori
      129
      1388
    5. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

      Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
      Hyrynsalmi
      41
      1323
    6. Martinan vastenmielinen menneisyys

      Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
      Kotimaiset julkkisjuorut
      153
      1145
    7. Joko kadonnut?

      Onko löytynyt jo?
      Hyrynsalmi
      6
      947
    8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

      …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      110
      902
    9. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

      Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
      Maailman menoa
      39
      882
    10. Käynköhän mä vielä siellä

      lähiaikoina.. 🤔 Jaa-a, siinäpä mietittävää meille molemmille.
      Tunteet
      64
      817
    Aihe