Haussa "kuurojen herätyskello"

Aikainen lintu

Hei!

Toivottavasti otsikko ei ollut loukkaava. Piti olla ytimekäs.

Haussa on siis herätyskello tärisyttimellä. Joko tyynyn alle laitettava tärisytin tai täristävä rannekello.

Mistä sellaisia voi hankkia kohtuuhinnalla? Löytyykö käytettyjä?

Tarvitsen äänetöntä herätystä, ettei muu perhe herää, kun kömmin ylös ennen kuutta.

Kiitos kaikista vinkeistä!


Ystävällisin terveisin, Kimmo

10

5802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moi.

      Sellaisen laitteen saa noudettua Haagastaa Helsingistä kun otat mukaan sairaalasta haettua jonkin paperin niin saat värinällä herättävän herätyskellon ( levy asennetaan tyynyn alle ) .

      Muitakin malleja on .

      Tuon osoitteen joka on Haagassa lähellä Haagan Ammattioppilatitosta Tampereen moottoritien läheisyydessä ennen Pasilan risteystä tullessa Tampereen suunnasta voit kysyä kuulovamma liitosta .

      • PowerDeaf

        Jos asut pääkaupunginseudulla niin voit hankkia värinäherätyskellon HYKS:ltä tai voit käyttää vaikka kännyn herätyskellona, se värinä. Käytän siitä aina.. olen kuuro :)


    • Aikainen lintu

      Kiitos vinkeistä!

      Kuulovammaliitosta neuvoivat KL-supportin puoleen. Sieltä löytyy ShakeAwake-merkkinen tärisyttävä matkaherätyskello sopuisaan 39€:n hintaan. Tilaan sellaisen maanantaina.

      Kännykkälläkin yritin pärjätä, mutta mun puhelin ei suostunut herättämään pelkällä tärinällä. No, herätysääneksi voi toki laittaa hiljaisuutta, mutta se on hankalaa, koska tarvitsen puhelimen herätystä päivittäin myös ihan äänen kanssa. Eikä tuollainen säteilynlähde oman tyynyn alla muutenkaan houkuttanut.

      • eskopoika

        Onko ollut käytänöllinen nyt käytettyäsi tuo ShakeAwake? Onko tärinä niin kova että siihen herää samassa sängyssä nukkuva?


      • Hyvä on
        eskopoika kirjoitti:

        Onko ollut käytänöllinen nyt käytettyäsi tuo ShakeAwake? Onko tärinä niin kova että siihen herää samassa sängyssä nukkuva?

        Olen melkein kuuro ja herään heti tärinään.Vieressä nukkuu kuuleva eikä se tärinä kyllä häntä häiritse yhtään,tuskin paljon edes kuulee sitä ääntä...


      • Anonyymi
        Hyvä on kirjoitti:

        Olen melkein kuuro ja herään heti tärinään.Vieressä nukkuu kuuleva eikä se tärinä kyllä häntä häiritse yhtään,tuskin paljon edes kuulee sitä ääntä...

        Ihan surkea vekotin. Edellyttää Bluetoothin käyttöä ja matkustaessani ulkomailla ostin WiFi:n käyttöoikeuden. Se ei taas sallinut samanaikaista Bluetooth:n käyttöä eli vanha paristosysteemi varmin keino. Aina ei ole edes riittävästi kuulovammaisen apulaitteisiin käytettäviä pistorasioita, jotta lataus edes onnistuisi. Surkea kapistus.


    • =======

      Oletko kokeillut matkapuhelimen tärytintä?

      • ==========

        Ai se olikin jo kokeiltu.


    • Ehdotan Huawein Band Pro4 aktiivisuusranneketta. Aivan loistava, miellyttävä värinäherätys. Löytyy myös 10 minuutin torkutus. Voi laittaa useamman herätyksen. Kertoo myös miten olet nukkunut.

      Sama laite, mutta vuoden vanhempi on Band Pro 3-malli. Eivätkä hinnat päätä huimaa. On myös nätti ja kevyt ranteessa pitää.

      Nimim. kolmas vuosi menossa.

      Tällainen hiljainen Herätys löytyy myös Apple Watch 6 series ja Polar Vantage M:ssä muistaakseni.

    • Anonyymi

      Alkuperäisestä kysymyksestä on kulunut jo 15 vuotta, mutta kerron silti tarinani, koska ongelma on varmasti ikuinen. Aivan samasta syystä, muun perheen heräämisen estämiseksi, ostin 90-luvun loppupuolella Kuurojen Liitosta Helsingistä Ilkantieltä värinärannekellon, Vibralite 3, joka edelleen 2024 toimii moitteettomasti. Ranneke ja paristo on vaihdettu moneen kertaan, mutta herättää joka aamu kuten pitää. Vaimo ei tykkää pitää yöllä rannekelloa, joten hänelle ostin samasta paikasta tyynyn alle pistettävän herätyskellon, hiukan tupakka-askia pienempi laite nimeltään Shake Awake, laitteessa näyttää olevan vuosiluku 1997, edelleen toimii ongelmitta ja herättää vain hänet. Onko tuosta tosiaan jo kulunut 27 vuotta??? Minä nukun erittäin sikeästi, mutta tämä Vibralite herättää silti minut aina. Minulla on myös moderni Polarin sykemittari toisessa kädessä yöllä, mutta sen värinä on niin mieto ja lyhyt, että siihen en herää. Markkinoilla on myös jotain Casion värinärannekelloja, niitä en ole kokeillut, kun tuo kiinalainen Vibralite käy ja kukkuu. Erittäin voimakas ja pitkä värinä, kunhan patteri on alle vuoden ikäinen, herää varmasti. Noita ei valitettavasti taida saada enää mistään. Toivottavasti kukin löytää itselleen sopivan värinäherättäjän, Amazonin verkkokaupassa ainakin on erilaisia kelloja, niitä tietysti ei voi kokeilla ennen maksamista, kuten minä saatoin näitä Kuurojenliitosta ostamiani paikan päällä kokeilla. Mainittakoon, että olemme vaimoni kanssa siis molemmat aivan normaalikuuloisia, ja juuri siksi emme halua herätä toistemme huutaviin herätyskelloihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe