Ruokailut Kuredulla

MalediivienMatkailija

Hei vaan!
Matka varattuna Kuredulle... Oisin vaan kysynyt Teiltä jotka olette siellä jo käyneet, että millaista ruokaa seillä tarjotaan?
Mies on allerginen kalalle, joten onko tarjolla muutakin kun meren eläviä? 2 viikkoa pitäs kuitenkin selvitä hengissä ;)

7

3584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanoa

      Kannattaa kysyä omasta hotellista
      Siellähän nimenomaan syödään hotellissa.
      Pikkuinen saari ja ei kai siellä ole kuin
      se yksi hotelli eikä muuta tarjontaa kuin
      oman hotellin ravintolat.

    • siellä

      ollaan kaksi viikkoa kyseisen hotelliruuan varassa. Yleensä matkapakettiin kuuluu buffet-tyyppinen ruokailu. Kyllä niistä pöydistä löytyy muutakin kuin kalaa. Mausteiden käyttö on vaatimatonta, ruoka usein jopa "mautonta". Ei ole huono idea ottaa mukaan jotain omaa lempimaustetta. Joissakin hotelleissa on myös ns. ala carte- ravintola. Valikoimaan kuuluu pihviä, kanaa, kalaa ym. mutta ruokalista on yleensä varsin suppea. Varmasti allerginenkin pärjää pari viikkoa hienosti, saattaa jopa nauttia...

      • MalediivienMatkailija

        Kiitos paljon vastauksista!
        Alkoi vaan vähän mietityttää et kuin sielä selvii kalatta... Mies kun saa anafylaktisen reaktion jos syö yhtään kalaa...


      • että kala
        MalediivienMatkailija kirjoitti:

        Kiitos paljon vastauksista!
        Alkoi vaan vähän mietityttää et kuin sielä selvii kalatta... Mies kun saa anafylaktisen reaktion jos syö yhtään kalaa...

        tuntuu luonnollisimmalta ruokavaihtoehdolta postimerkinkokoisella saarella kun ollaan. Viljelysmaita, saati eläinten laidunmaita, ei juuri ole tarjolla. Mutta kyllä allergikot (ja lihan ystävät) on huomioitu hotelleissa tiettyyn rajaan asti.


    • Sen totean, että paikka on yksi niitä harvoja paikkoja, joita ei turistit ole vielä pilanneet. Ei vesiä eikä rantoja, ei mitään - KAIKKI ON ITSE KOETTAVA, ERITYISESTI AUTIOSAARET. Niitähän siellä riittää. Jos vaan saat järjestetyksi yön tai pari vietetyksi yhdellä niistä saarista, niin jopa riittää muisteloa myöhemmin.

      Malediivit muodostuu yli 2500 saaresta ja maan korkein kohta on n. 165 cm merenpinnasta - totta se on - usko pois. Mieti, miten se voi olla totta, että siellä on elämää ja mihin se näin ollen perustuu?

      Mitä tulee kaverisi kala-allergiaan se syytä selvittää tarkoin matkatoimiston kanssa, ennen matkaa. Saari on tosi pieni kilometrin pitkä ja 300 m leveä. Sitä kun tramppaatte 2 viikkoa, niin tutuksi tulee suunta ja toinen - mielenkiintoista. Aurinkoa kyllä riittää, joskus saattaa sataa sadetta, mutta ei haittaa. Vain yksi ravintola (tuolloin), hienoja bungaloveja aivan veden rajassa jne. kiehtovia matkoja lähisaarille ym. kokemuksia.

      Ruokailu tapahtui piikkiin paikallisessa ravintolassa, joten rahaa ei käsitelty, kuin vasta lähtiessä maksamalla kerralla mitä oli tuhlattu. Melko kallista oli tuolloin esim. keitetty kanamuna 5 mk/kpl ja 1 l Finlandia votkaa 400 mk/plo, (huom! hinnoissa ei ole painovirhettä).

      Eräs finski kaveri osti ja joi tuota kallista votkaa kaiken aikaa niin, että piikissä oli laskua sen verran, ettei rahaa ollutkaan maksaa. Joutui Malen lentokentällä putkaan ja olisi jäänyt sinne, ellei hattukeräys ennen lentoa olisi tuottanut vaadittua summaa, jonka pani alulle matkatoimiston virkailija, että sellainenkin tapaus. Kokemus tämäkin. Malediivit on muslimimaa, eikä siellä sallita alkoholia lainkaan, mutta Kuredun sarella ei tämä sääntö päde, siellä turistit kyllä saavat alkoholia ravintolasta.

      Saarelta on matkaa Maledivien pääkaupunkiin/lentokenttäsaarelle Maleen n. 130 km, jonne johtaa kaksi tietä, yksi on meritie ja toinen on ilmatie, eikä tuolloin päässyt sinne lainkaan, ei sitten millään - ei rahallakaan!

      Saarella piti olla koko 2 viikkoa - hyvä niin minulle ja perheelleni. Tiettävästi nykyisin kyllä pääsee Malessa käymään esim. helikopterilla.

      Sukeltajille kohde on myös huippu paikka.

      Onnea ja hyvää matkaa autiolle saarelle.

      • Kirjoitukseni alkoi hassusti (sillä oudompi maailma tämä atk esim. matkailuun verraten), kun siitä oli poistunut alkuosa, mikä tulee tässä:

        "Olen käynyt Kuredu saarella 2 viikon tosi elämysmatkalla, mutta siitä on jo aikaa. Taisi olla v. 1989.
        Aivan aluksi, kannattaa etsiä lisätietoa hakupalkista esim. hakusanalla Malediivit (myös yhdellä ii:llä), myös male, Kuredu, ehkä muillakin sanoilla. Luulen, että näin toimien löydät täältä oleellisen mitä matkallasi tuolle elämysmatkalle tarvitset.
        Kyseisen em. hakukohdan tätä varten löydät tuosta sivun yläosasta Suomi24Keskustelu tekstin alta. Kannattaa kirjoitella hakusanoja, niin löytyy lisää tietoa ja kokemuksia.
        Mitä tietoa et sieltä löydä niin kysy sitten yksilöidysti täältä uudelleen niin varmasti joku vastaa mielellään."

        Edellisen lisäksi mainittakoon, että matkanjärjestäjä oli tuolloin Friditresort. Olen kuullut että saari olisi saanut tuohon aikaan verraten uuden ravintola/hotellirakennuksen, mutta että hinnat ovat edelleen erittäin korkeat. Pienellä saarella kun ei ole kilpailua lainkaan, ei ainakaan v. 1989, kun sieltä ei kerta kaikkiaan päässyt muualle.

        Ainoa yhteys oli laivayhteys. Hätätapauksissa helikopteri. Laivamatkalla mennessä saarelle meidät yllätti atollien välissä aavalla merellä erittäin voimakas myrsky, lähes kaikki oksensimme ja voimme pahoin, en ole koskaan ollut sellaisessa merenkäynnissä, kyllä hieman hirvitti kuinka siinä käy, mutta kun pääsimme yön tunteina aavalta atollin sisään ja saaremme rantaan oli aivan tyventä ja hienoa, erityisesti aamulla auringon noustessa ja paistaessa kaiken päivää aina hienoon ilta-auringonlaskuun saakka, mitä oli tosi hienoa seurata tuo kaksi viikkoa. Pitkä matala ranta ja aivan ällistyttävän kirkas merivesi on jotain, mitä ei voi muualla kuin ns. autioilla saarilla kokea.

        Luin jostain, että Malediivien yli 2500 kappaleen saarivaltio vajoaa kaikenaikaa mereen. En ole tarkistanut tietoa, mutta ikävää jos näin on.

        Varautukaa kaukomatkailua ajatellen yleensä pitkäkestoisiin rokotussuojiin kerralla, niin ei tarvitse aina miettiä ja muistella niiden tilaa. Sitten luottokortit on hyvä olla pariskunnilla eri yhtiöiden, eikä saman yhtiön/ns. rinnakkaiskortti systeemi, sillä jos matkalla kortti katoaa ja joutuu kuolettamaan toisen kortin kuolettuvat siinä samalla molemmat, myös rinnakkaiskortti ja sitten ollaan pulassa. Eli esim. MasterCard ja Visa ja riittävä luottoraja. Matkavakuutus pitää olla aina kaukomailla matkustettaessa. Vertaa Thaimaan Tsunamikatastrofi jolloin todettiin, ettei monellakaan ollut mitään vakuutusta ja se tulee kalliiksi.

        Valmismatkankin suunnitteluun pitää tai on hyvä paneutua huolellisesti. Mielikuvitusta riskien arviointiin ja varautumiseen, kuin erilaisiin yllätystilanteisiin ja -kustannuksiin, tai jopa yllätysmielitekoihin, mihin luottokortti on myös mukava väline.

        Edelleen hyvää - ja varmasti aurinkoista - matkaa.

        jk. Aurinkosuojaksi syökää Tomattipyrettä 1-2 viikkoa ennen matkaa reippaasti. Huoma! vain tomattipyre käy tähän tarkoitukseen ei muu tomaattimuoto.


    • Saari on edelleen yhtä pieni, mutta muuten paljon muuttunut rakennusten ym. palvelujen suhteen, mutta saari itsessään on pian kierretty ympäri molempiin suuntiin - jopa kyllästymiseen sakka.
      Kannattaa tehdä tutustumismatkoja paikallisten asuttamille lähisaarille jne.. hyvää matkaa..

      http://www.youtube.com/watch?v=TZnfF3la1W0

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe