Ykkösdokumentti: Keskosen kohtalonhetki

Hollannissa uusi laki kesko...

Hei, tämä voisi kiinnostaa tähän keskusteluun osallistuvia. Koskettava dokumentti.
28.9. Klo 21.15 TV1:
Ykkösdokumentti: Keskosen kohtalonhetki
On the Edge of Life and Death / NOS
Pienten keskosten hoito on vaativaa ja lasten tulevaisuus epävarmaa. Hollannissa on ensimmäisenä maana säädetty keskosten tehohoitoon selkeä aikaraja. Silti vanhemmat ja lääkärit ovat vaikeiden kysymysten äärellä.

http://ohjelmat.yle.fi/ykkosdokumentti/etusivu

8

3104

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • säätää alaraja!

   Kun ympäri maailmaa, aina vain pienemmät ja pienemmät jäävät menestyksellisesti henkiin. Suunta on siis parempaan. Miksi laittaa alaraja?

   Tottakai tulee myös takkiin. Elämä on. Ainoa minkä lapsi tarvitsee on mahdollisuus, sitä ei saa lailla kieltää.

   Hassua että juuri hollantilaiset, jotka ovat hyvin joviaalin maineessa, keksivät kieltää ihmiseltä elämän.

   • ajatellaan

    ovat myös abortit elämän kieltämistä ihmiseltä. Silti niitä tehdään suuria määriä Suomessakin verorahoilla. Ennen abortti oli vakava rikos, josta sai vankilatuomion. Mutta ajat ovat muuttuneet. Ja muuttuvat edelleen.
    Entä sitten eutanasia? Eikö senkin hyväksymistä ajeta juuri Hollannissa? Eikö se ole elämän kieltämistä ihmiseltä?


   • Lääkärit ei ole jumalia

    Kuinka moni vauva sitten vammautuu kun liian aikaisin syntynyttä aletaan tehohoitaa, kyllä on itsekästä vanhemmilta vaatia tehohoitoa kun tiedetään että tuloksena on monivammainen lapsi. Ajatelkaa miten paljon se pieni kärsii niissä toimenpiteissä.


   • Keskosen äiti
    Lääkärit ei ole jumalia kirjoitti:

    Kuinka moni vauva sitten vammautuu kun liian aikaisin syntynyttä aletaan tehohoitaa, kyllä on itsekästä vanhemmilta vaatia tehohoitoa kun tiedetään että tuloksena on monivammainen lapsi. Ajatelkaa miten paljon se pieni kärsii niissä toimenpiteissä.

    Ja siinä taas yksi tynnyrissä kasvanut huutelee asiasta, mistä ei mitään tiedä. Suu suppuun.


   • jipoiuiop

    onhan se vanhempien puolesta hyvä että sikiö jää henkiin, mutta entäs tämän vauvan kun kasvaa ensin sellaiseksi... vammainen, sokea????tai yhteiskunnalle kun kaikki laitteet maksavat julmetusti?????


   • Kah kah
    jipoiuiop kirjoitti:

    onhan se vanhempien puolesta hyvä että sikiö jää henkiin, mutta entäs tämän vauvan kun kasvaa ensin sellaiseksi... vammainen, sokea????tai yhteiskunnalle kun kaikki laitteet maksavat julmetusti?????

    Kumpi pahempi, sokeus tai fyysinen vamma, vai tuommoinen henkinen sokeus? No henkinen sokeus. Idiootti olet. Mitäs jos menisit hakemaan jääkaapista vähän namipalaa ja äiti pitäisi sitten sylissä. Olisi sullakin varmaan parempi mieli. Huomenna tulee akuankka, sitähän sä varmaan luet.


  • pikkukeskosen äiti

   Tämä dokkari laittoi aika vihaksi, koska siinä kuvattiin keskosuutta kuin se olisi hirveä ja lapsen (ei sikiön! kuulostaa hirveältä) tulevaisuus olisi huono! En tiedä mitä tällä dokkarilla haluttiin sanoi? pelotella vanhempia, joilla ennenaikaisuus on uhkana??!

   Oli kurja, sillä ohjelmassa ei näytetty yhtään onnellista selviytymistarinaa:( Samoin koneiden kilkatus hirvitti! Siis ne koneet kilkatti, vaikka sairaalaa kuvattiin ulkoapäin.

   Samoin vauvan ruumiin näyttäminen hirvitti! Eihän missään muissakaan ohjelmissa (esim. vanhuksista kertovissa ohjelmissa) näytetä heidän ruumiitaan! Miksi sitten pienen vauvan ruumista näytellään ympäri maailmaa?

   Ihanaa siinä oli, kun hoitajat jaksoivat olla kiinnostuneita perheestä ja huolehtivat myös vanhempien jaksamisesta.

   Kyseisellä vauvalla oli paljon ongelmia ja ymmärrän ratkaisun, johon hoitohenkilökunta ja vanhemmat päätyivät, mutta läheskään aina ei ole näin! Suomessa 50% rv24 syntyneistä jää eloon! Eikä läheskään kaikki heistä ole vammaisia! Suurimmalla osalla keskosuudesta ei näy mitään myöhemmällä iällä.Tietenkin pitää muistaa, että Hollannissa ei ole neuvola järjestelmää eikä keskosten hoito ole välttämättä yhtä hyvä kuin suomessa. Mutta rajan vetäminen rv25 on ihan järjetön! Mitä tehdään hyväkuntoiselle lapselle, joka syntyy rv24 6? Tai miten lääkäri voi jättää itkevää lasta hoitamatta? Tietenkin joku raja olisi hyvä vetää, helpottamaan lääkärin vastuuta ja päätöstä, ketä hoitaa, mutta raja voisi olla huomattavasti alempi..
   Suomessahan rv24 on jonkin lainen raja, mutta jos lapsi osottaa elon merkkejä (itkee, yrittää hengittää, saa hyvät pisteen jne.) niin kyllä pienempiäkin hoidetaan. Rv23 syntyneilläkin kehitys voi olla hyvää ja normaalia kaikin puolin, kunhan vaikeasta alusta selvitään!

   rv24 syntyneen lapsen äitinä tämä dokkari osui arkaan paikkaan.. Jos asuisimme Hollannissa, tässä sylissäni ei nyt olisi vuoden vanhaa lasta, joka on kehittynyt ihan korjatun iän mukaisesti ja voi todella hienosti! ONNEKSI OLLAAN SUOMESSA!

   • huh, huh

    en ole koskaan ajatellut(tunnustan) että lapsi on noin "valmis".


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   3705
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   209
   2660
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   58
   1275
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   314
   1099
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   60
   959
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   819
  7. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   809
  8. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   807
  Aihe