Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lapsi ja kirkko

kirkoton

Voiko lapsi kuulua kirkkoon ja saada uskonnollisen kasvatuksen ja kasteen, jos vanhemmat eivät kirkkoon kuulu??

11

1224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma usko

      "Voiko lapsi kuulua Suomen Islamilaiseen yhdyskuntaan ja saada islamilaisen kasvatuksen ja kasteen, jos vanhemmat eivät kuulu??"

      "Voiko lapsi kuulua Lestadiolaiseen Rauhanyhdistykseen ja saada lestadiolaisen kasvatuksen ja kasteen, jos vanhemmat eivät kuulu??"

      HALOO!? Eiköhän ne vanhemmat ole jäseninä ja usko ihan juuri ihan siihen samaan uskoon ja yhteisöön johon haluavat oman lapsensakin kuuluvan ja uskovan.

      Itse emme mieheni kanssa kuulu mihinkään uskonnolliseen yhteisöön eivätkä siten kuulu tietenkään lapsemmekaan. En aio istuttaa lapsiini järjetönsä uskoa yliluonnolliseen (jokainen täysillä valoilla kulkeva peruskoulun käynyt tajuaa tänä päivänä että kuolleista ei todellakaan voi herätä eikä neitseestä syntyä..). Koulussa lapsemme tulevat opiskelemaan uskonnon sijaan elämänkatsomustietoa. Sieltä oppivat myös uskonnottoman tapakulttuurin, eli siviilivihkimisen -> nimiäiset -> halutessaan prometheusleiri/juhla ja siviilihautajaiset.

      Jos eivät tätä halua osaavat varmasti aikanaan liittyä siihen uskonnolliseen yhteisöön joka heille omalta tuntuu, on se sitten islamilainen, katolilainen, lestadiolainen, evankelisluterilainen, hindulainen tai mikä ikinä katsomus. Siihen emme me ota kantaa, päätös on yksin heidän ja henkilökohtainen.

      • kirkoton myös

        ei kaikille kaikki asiat itsestään selviä ole, jos ei ole aiheisiin "tutustunut". itsekään en ole moista miettinyt. ainahan kysyä saa!


      • ew

        En usko sinun ja miehesi kulkevan täysillä valoilla, vaikka ette kuulu kirkkoon.


    • Lähi

      Jos vanhemmat eivät kuulu kirkkoon, ei lapsikaan voi olla seurakunnan jäsen. Lapsi voi kuitenkin käydä seurakunnan kerhossa, leireillä ja muissa tapahtumissa. Meillä lapsi opiskeli 3 vuotta koulussa uskontoa, vaikka ei kuulunut kirkkoon. Häntä kuitenkin alkoivat uskontotunnit ahdistaaa joten nykyisin hän opiskelee elämänkatsomustietoa ja on oikein tyytyväinen. Hän voi liittyä seurakuntaa 15-vuotiaana mikäli haluaa. Nyt hän on 12-vuotias ja on sitä mieltä, että ei halua olla uskontohöpötyksien kanssa missään tekemisissä.

      • valois*

        vanhemman on kuuluttava kirkkoon, ei ole pakko kummankin kuukua.


    • kyllä se näin

      on. Lapset kuuluvat meillä vanhempiensa uskonnolliseen yhdyskuntaan.

    • HIIPPA KUMMEE

      TOINEN LIITTYY KIRKKOON KASTAJAISTEN AJAKSI JA SITTEN HETI EROO

      • äitee +4

        noin voi toimia jos tahtoo, mutta eihän siinä ole mitään ideaa.

        En tosin muista seuraako edelleen lapset automaattisesti vanhempiaan kirkosta erotessa vai voiko sen silloin valita. Asia selviää kyllä netistä www. evl.fi..


      • jos eroo
        äitee +4 kirjoitti:

        noin voi toimia jos tahtoo, mutta eihän siinä ole mitään ideaa.

        En tosin muista seuraako edelleen lapset automaattisesti vanhempiaan kirkosta erotessa vai voiko sen silloin valita. Asia selviää kyllä netistä www. evl.fi..

        taloudellisista syistä


      • yksi pappi

        seuraa vanhempiensa uskontokuntaa. Jos toinen vanhemmista kuuluu kirkkoon, lapsi voidaan kastaa. Jos vanhempi liittyy kirkkoon kasteen ajaksi, lapsi voidaan kastaa, mutta samalla kun vanhempi eroaa kirkosta, myös lapsi eroaa. Pieni lapsi ei voi siis yksin kuulua kirkkoon. - Kirkkoon liittyminen aikuisena on sinänsä yksinkertaista, jos on joskus kuulunut kirkkoon ja rippikoulukäyty.


    • ei kirkko

      tee kenestäkään uskovaista. Mutta on luonnollista kuulua kirkkoon ja käydä kirkon tapahtumissa, jos haluaa antaa lapselleen kristillisen kasvatuksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe