Kaksi paria undulaatteja samassa?

Laulupapukaija

Minulla on yksi pari undulaatteja. Mitä kaikkia lintuja voi pitää undulaattien kanssa samassa häkissä? Vai voiko mitään?Esim. jos hankin toisen parin, niin ne kuulemma innostavat toisiaan pesimään! Voisiko kaksi paria pesiä samassa häkissä siten, että olisi kaksi pesäpönttöä?Mistä saisin renkaita, siis jos rengastan linnut, että ne voi erottaa tosistaan? Miten saisin lintuni innostumaan viherruoan ja hedelmien syömisestä?

4

563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      No parhaiten undulaattien seuraksi käy tietysti undulaatit, mitä isompi parvi sen hauskempaa, toki ottaen huomioon käytettävissä olevan tilan.
      Jos häkillä on kokoa riittävästi voi siihen harkiten yhdistellä joitakin muitakin lajeja (ja nyt puhutaan sitten vähintään metrin - parin pituisesta häkistä, ei mistään just ja just minimit täyttävistä kopperoista joissa voi tulla rähinää jo pelkkien undulaattien kesken jos niitä paria enemmän samaan tilaan tungetaan).
      Esimerkiksi ruohokaijat ja neitokakadut ovat sävyisiä lajeja jotka voisivat sopia samaan häkkiin undujen kanssa, toki yksilöitä nekin on ja aina on varauduttava siihen että voi tarvittaessa erottaa riitapukarit toiseen tilaan. Sen sijaan esim kaijaset eivät käy kovempiluonteisina ja reviiristään tarkkoina, myöskään peippoja tai kanarialintuja ei pidä yleensä yhdistellä koukkunokkien kanssa samaan häkkiin.

      Undulaattien ei ole mikään tarve pesiä, eikä se ole mitenkään suositeltavaa ellei ole jo jonkun verran kokemusta linnuista ja erityinen syy tuottaa lisää undulaatteja tähän maahan ja varmasti soveliaat vanhemmat. Jos kuitenkin ihan välttämättä haluaa pesittää ja vielä useita pareja yhtä aikaa samassa (isossa) häkissä, on pönttöjä oltava tarjolla 1-2 enemmän kuin pariskuntia, jotta kaikille jää valinnanvapaus eikä tule verisiä tappeluita. Jos haluat eri lajeja häkkiin voi kommuunipesityksen kyllä jo suosiolla unohtaa ja pitää ottaa pesivä pari erilliseen häkkiin pesityksen ajaksi jos sitä aikoo harrastaa.

      Tunnisterenkaita voi tilata itse haluamillaan merkinnöillä suoraan valmistajalta Saksasta tai englannista, pienempiä määriä valmiilla merkinnäillä voi tilata SPY:ltä ( http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=137 )

      Tuoreruokaa kannattaa vaan pitää sitkeästi tarjolla jos vaikka alkaa joku päivä maistua. Parhaiten haluttoman linnun saa tutstumaan uusiin ruokiin jos parvessa olisi yksikin nirsoilematon lintu mallia näyttämässä, mutta itsekin voi asiaa pikkuisen painostaa esim ripottelemalla siemeniä tai muuta maistuvaa ruokaa tuoreruoan sekaan tuttuun ruokakuppiin ja ottamalla muut kuivamuonakupit muutamaksi tunniksi kerrallaan kokonaan pois. Kannattaa myös kokeilla tarjota ruokaa vähän eri muodoissa, joskus vaikka porkkana kelpaa paremmin tuoreraasteena, joskus keitettynä ja hienoksi hakattuna, joskus taas pinnoihin tukevasti kiilattuna palasena jota voi järsiä. Jos siemenet maistuvat niin niistä saa nirsollekin "helposti lähestyttävää" tuoretta idättämällä, aluksi vaikka vain liotus yön yli niin että näyttää vielä suht samalta kuin kuiva siemen ja sitten hiljalleen pikkuisen pidempää itua tarjolle.

      • tietoa annoit

        -M- ohjeet olivat oikein hyviä!
        Lisäksi undujen kanssa sopii vielä raita-aratit ja ecuadorinaraset. Nämä ovat hyvin samanlaisia hoidoltaan kuin undulaatit.


      • Huh huh
        tietoa annoit kirjoitti:

        -M- ohjeet olivat oikein hyviä!
        Lisäksi undujen kanssa sopii vielä raita-aratit ja ecuadorinaraset. Nämä ovat hyvin samanlaisia hoidoltaan kuin undulaatit.

        Nämä aratti lajikkeet ovat verrattivissa terrieri koiriin ego maailman suurin ja päälle tullaan olkoon kuin iso lintu tai ihminen hyvänsä, jos pitää omaa aluetta puolustaa, kuten häkkiä...

        Kova äänisä ja aika uusi alue valtaus, osaa lajiketta vaikea pesittää, eivät todellakaan sovi undulaatin seuraksi.


      • termit....
        Huh huh kirjoitti:

        Nämä aratti lajikkeet ovat verrattivissa terrieri koiriin ego maailman suurin ja päälle tullaan olkoon kuin iso lintu tai ihminen hyvänsä, jos pitää omaa aluetta puolustaa, kuten häkkiä...

        Kova äänisä ja aika uusi alue valtaus, osaa lajiketta vaikea pesittää, eivät todellakaan sovi undulaatin seuraksi.

        Lajike on viljelykasvien jalostuksen tulos. Lajikeelle eläinmaailmassa on omat vastineensa: rotu, alalaji tai jopa variaatio.
        Edellisessä vastauksessa olisi pitänyt käytttää termiä laji.
        Myös vertaus päälle tulosta ontuu. Isot lajit eivät ole yhtään sen enemmän päällekäyviä kuin pienemmät lajit. Taitaa olla juuri pienten lajien ongelma sumeilematon päällekäynti reviiriä puolustaessa/laajentaessa.

        Mutta kirjoittaja on kylläkin siinä mielessä oikeassa ettei forpukset ja raidat sovi undulaattien häkkiseuraksi. Oikeastaan ei mikään muukaan laji pariskuntana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe