Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaksi paria undulaatteja samassa?

Laulupapukaija

Minulla on yksi pari undulaatteja. Mitä kaikkia lintuja voi pitää undulaattien kanssa samassa häkissä? Vai voiko mitään?Esim. jos hankin toisen parin, niin ne kuulemma innostavat toisiaan pesimään! Voisiko kaksi paria pesiä samassa häkissä siten, että olisi kaksi pesäpönttöä?Mistä saisin renkaita, siis jos rengastan linnut, että ne voi erottaa tosistaan? Miten saisin lintuni innostumaan viherruoan ja hedelmien syömisestä?

4

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      No parhaiten undulaattien seuraksi käy tietysti undulaatit, mitä isompi parvi sen hauskempaa, toki ottaen huomioon käytettävissä olevan tilan.
      Jos häkillä on kokoa riittävästi voi siihen harkiten yhdistellä joitakin muitakin lajeja (ja nyt puhutaan sitten vähintään metrin - parin pituisesta häkistä, ei mistään just ja just minimit täyttävistä kopperoista joissa voi tulla rähinää jo pelkkien undulaattien kesken jos niitä paria enemmän samaan tilaan tungetaan).
      Esimerkiksi ruohokaijat ja neitokakadut ovat sävyisiä lajeja jotka voisivat sopia samaan häkkiin undujen kanssa, toki yksilöitä nekin on ja aina on varauduttava siihen että voi tarvittaessa erottaa riitapukarit toiseen tilaan. Sen sijaan esim kaijaset eivät käy kovempiluonteisina ja reviiristään tarkkoina, myöskään peippoja tai kanarialintuja ei pidä yleensä yhdistellä koukkunokkien kanssa samaan häkkiin.

      Undulaattien ei ole mikään tarve pesiä, eikä se ole mitenkään suositeltavaa ellei ole jo jonkun verran kokemusta linnuista ja erityinen syy tuottaa lisää undulaatteja tähän maahan ja varmasti soveliaat vanhemmat. Jos kuitenkin ihan välttämättä haluaa pesittää ja vielä useita pareja yhtä aikaa samassa (isossa) häkissä, on pönttöjä oltava tarjolla 1-2 enemmän kuin pariskuntia, jotta kaikille jää valinnanvapaus eikä tule verisiä tappeluita. Jos haluat eri lajeja häkkiin voi kommuunipesityksen kyllä jo suosiolla unohtaa ja pitää ottaa pesivä pari erilliseen häkkiin pesityksen ajaksi jos sitä aikoo harrastaa.

      Tunnisterenkaita voi tilata itse haluamillaan merkinnöillä suoraan valmistajalta Saksasta tai englannista, pienempiä määriä valmiilla merkinnäillä voi tilata SPY:ltä ( http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=137 )

      Tuoreruokaa kannattaa vaan pitää sitkeästi tarjolla jos vaikka alkaa joku päivä maistua. Parhaiten haluttoman linnun saa tutstumaan uusiin ruokiin jos parvessa olisi yksikin nirsoilematon lintu mallia näyttämässä, mutta itsekin voi asiaa pikkuisen painostaa esim ripottelemalla siemeniä tai muuta maistuvaa ruokaa tuoreruoan sekaan tuttuun ruokakuppiin ja ottamalla muut kuivamuonakupit muutamaksi tunniksi kerrallaan kokonaan pois. Kannattaa myös kokeilla tarjota ruokaa vähän eri muodoissa, joskus vaikka porkkana kelpaa paremmin tuoreraasteena, joskus keitettynä ja hienoksi hakattuna, joskus taas pinnoihin tukevasti kiilattuna palasena jota voi järsiä. Jos siemenet maistuvat niin niistä saa nirsollekin "helposti lähestyttävää" tuoretta idättämällä, aluksi vaikka vain liotus yön yli niin että näyttää vielä suht samalta kuin kuiva siemen ja sitten hiljalleen pikkuisen pidempää itua tarjolle.

      • tietoa annoit

        -M- ohjeet olivat oikein hyviä!
        Lisäksi undujen kanssa sopii vielä raita-aratit ja ecuadorinaraset. Nämä ovat hyvin samanlaisia hoidoltaan kuin undulaatit.


      • Huh huh
        tietoa annoit kirjoitti:

        -M- ohjeet olivat oikein hyviä!
        Lisäksi undujen kanssa sopii vielä raita-aratit ja ecuadorinaraset. Nämä ovat hyvin samanlaisia hoidoltaan kuin undulaatit.

        Nämä aratti lajikkeet ovat verrattivissa terrieri koiriin ego maailman suurin ja päälle tullaan olkoon kuin iso lintu tai ihminen hyvänsä, jos pitää omaa aluetta puolustaa, kuten häkkiä...

        Kova äänisä ja aika uusi alue valtaus, osaa lajiketta vaikea pesittää, eivät todellakaan sovi undulaatin seuraksi.


      • termit....
        Huh huh kirjoitti:

        Nämä aratti lajikkeet ovat verrattivissa terrieri koiriin ego maailman suurin ja päälle tullaan olkoon kuin iso lintu tai ihminen hyvänsä, jos pitää omaa aluetta puolustaa, kuten häkkiä...

        Kova äänisä ja aika uusi alue valtaus, osaa lajiketta vaikea pesittää, eivät todellakaan sovi undulaatin seuraksi.

        Lajike on viljelykasvien jalostuksen tulos. Lajikeelle eläinmaailmassa on omat vastineensa: rotu, alalaji tai jopa variaatio.
        Edellisessä vastauksessa olisi pitänyt käytttää termiä laji.
        Myös vertaus päälle tulosta ontuu. Isot lajit eivät ole yhtään sen enemmän päällekäyviä kuin pienemmät lajit. Taitaa olla juuri pienten lajien ongelma sumeilematon päällekäynti reviiriä puolustaessa/laajentaessa.

        Mutta kirjoittaja on kylläkin siinä mielessä oikeassa ettei forpukset ja raidat sovi undulaattien häkkiseuraksi. Oikeastaan ei mikään muukaan laji pariskuntana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe