psykiatrit nappasivat veljeni!

kidnappaus__

Ihan ensiksi ilmoitus jokaiselle nuorelle:
ÄLKÄÄ koskaan menkö kouluissa sanomaan kuraattorille tms. että teillä on vaikeata ja olette harkinneet itsemurhaa. Jos teette näin, joudutte vuosiksi pakkohoitoon, eikä teiltä kysytä mitään, vaikkette olisikaan vakavissanne koskaan tappamassa itseänne.

Kerron nyt tarinan veljestäni. Veljeni laittoi terkkarin kyselyyn rastin kohtaan "olen ajatellut itsemurhaa". Pelkän rastin. Ja siitä lähtien hän on ollut jo pari vuotta vaikka missä psykiatrien höykytyksessä. Hän on täysin terve eikä enää edes tippaakaan masentunut, mutta hänelle keksitään verukkeita, miksi hän olisi "vaara itselleen tai muille".
Eilen hänet vietiin kodistaan poliisien turvaamana, ilman mitään ennakkovaroitusta, pakkohoitoon jonnekin yksityiseen hoitokotiin, joka on kaiken yhteiskunnan ulkopuolella. Veljelle luvattiin, että siellä saa olla vapaasti ja ikkunat ovat auki, mutta paikan päällä on tyhjä huone, jossa on lukot ja kalterit ikkunoissa. Televisiota tai internetiä ei saa käyttää, eikä ulos saa mennä. Veljeni on siis kidnapattu aiheetta eikä häneen saa mitään yhteyttä. Poliisi tuskin auttaisi tässä, koska poliisit ovat sosiaaliviranomaisten puolella, jotka hänet sinne veivätkin.

Henkilöt, jotka kokivat aiheelliseksi napata veljeni, eivät ole koskaan veljeäni nähneetkään. Millä perusteella he siis tietävät veljeni olevan siinä kunnossa, että hänet täytyy poliisien kanssa viedä yksityiseen, hämärään hoitokotiin? Tai pikemminkin, kuinka ihmisen koko elämän vieminen häneltä auttaisi häntä paranemaan masennuksestani? Veljeni sanoi suoraan, että jos jokin saa hänet masentumaan, niin se on tuo aiheeton pakkohoito, eivätkä sosiaalitantat ymmärrä tätä.

Ilmeisesti tämä johtui siitä, että hän on lintsannut koulusta eikä sosiaali-ihmisten mielestä "kykene hoitamaan elämäänsä". Veljeni on lintsannut koulusta, koska hänelle pakotetaan lääkkeitä, jotka ovat niin voimakkaita, ettei hän pysty heräämään aamulla.

Olen järkyttynyt miten täällä Suomessa hoidetaan nuorten asioita. Kai tämä menettely on nyt sitten tulosta näistä kouluammuskeluista..

Kun veljeni täyttää 18 ja on siis täysi-ikäinen, ei kenelläkään ole oikeutta pitää häntä "lastensuojelun" nimissä missään vankina. Kun hän täyttää 18, käyn hakemassa veljeni pois tuolta laitokselta omin käsin :). Aivan kuten Pako-sarjassa.

21

1674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • scofield,.,

      *Tai pikemminkin, kuinka ihmisen koko elämän vieminen tältä auttaisi tätä paranemaan masennuksestaan?


      korjasin väärin muotoillun lauseen, jottette ymmärtäisi sitä väärin.

    • että vieläkin

      tollasta tapahtuu. Itselleni noin kävi 15 vuotta sitten. Olen myöhemmin jutellut hoitolaitoksen työntekijöiden kanssa, ja he sanoivat, että nykyään tuollainen ei ole enää mahdollista. Mutta näköjään on. Nämä pellet kuvittelee tekevänsä veljesi kannalta oikein, mutta totuus on toisenlainen. Melkein kaikki mun kaverit puhui nuorena tekevänsä itsemurhan, eikä kukaan todellakaan tehnyt. En tehnyt itsekään. Mullahan se meni niin, että yks koulukiusaaja sanoi mulle, että tee itsari. Psykiatri sitten väitti, että olen "provosoitavissa itsemurhaan". Vaikka se oli toinen ihminen, joka sen oli sanonut.

      Toivottavasti veljesi pääsee pois sieltä mahdollisimman pian. Ei tollanen eristyksissä pitäminen taida olla edes laillista. Tosin psykiatrit kuvittelee olevansa lain yläpuolella.

    • mayura

      Mitä helvettiä? Onko tuo edes laillista? Vanhempasi suostuivat noin vain antamaan luvan tuohon? Ilman huoltajan suostumustahan ei pysty alaikäistä riistämään kotoaan, paitsi erinäisissä tapauksissa. Antoivatko vanhempasi luvan tälle? Jos eivät, niin saakeli nosta lakisyyte! Eiköhän tuo vapauden riistoksi lasketa.

      • antaa luvan

        tehdä suunnilleen mitä vaan. Jos psykiatri väittää, että alaikäinen on itselleen vaaraksi, se voidaan laittaa pakkohoitoon ilman vanhempien suostumusta. Ja jos vanhemmat urputtaa, lapsi pakkohuostaanotetaan.


      • nostanutkin syytteet,

        mutta ei tuomareilla ole munaa väittää psykiatreja valehtelijoiks. Käytännössä koskaan oikeusjuttu ei tuo tulosta tällasessa tilanteessa.


      • Niintainäinvalitettavasti...
        antaa luvan kirjoitti:

        tehdä suunnilleen mitä vaan. Jos psykiatri väittää, että alaikäinen on itselleen vaaraksi, se voidaan laittaa pakkohoitoon ilman vanhempien suostumusta. Ja jos vanhemmat urputtaa, lapsi pakkohuostaanotetaan.

        Valitettavasti lastensuojelulaki antaa todellakin sosiaaliviranomaisille työkalut rikkoa yksilön oikeuksia. Normaalistihan terveydenhuollossa potilaalla on oikeus päättää itse hoidostaan, tai alaikäisen ollessa kyseessä tämän vanhemmilla/huoltajilla. Lastensuojelulaki taas antaa mahdollisuuden ohittaa nämä oikeudet. Ja valitettavasti on myös niin, että sosiaaliviranomaiset monasti toimivat vedoten "lapsen etuun" hyvin pitkälti, kuten Katolinen kirkko keskiajalla perustellen toimiaan sanoen "Deus vult" eli Jumalan tahto, tai Jumala tahtoo niin. Tässä on epäkohta, johon "mukamas" yritettiin vaikuttaa uusimalla lastensuojelulakia, mutta toisin kävi. Lastensuojeluasioissa sosiaaliviranomaiset saavat toimia ja rellestää vedoten lapsen etuun hyvin pitkälti niin, kuin he itse kokevat "oikeaksi". Näitä asioita oikeuslaitoksessa hoitava tahohan on hallinto-oikeudet, jotka korkeintahallinto-oikeutta ehkä lukuunottamatta ovat sosiaalitoimen "kumileimasimia", jotka siunaavat sosiaalitoimen päätökset yleensä sen kummemmin mukisematta. Ja esimerkiksi tässä tapauksessa väkisin kotoa vientihän normaalisti olisi vapaudenriistoa ja kuuluisi rikosoikeuden piiriin, eli käräjäoikeuden käsiteltäväksi, mutta koska lapsen edun nimissä voidaan tehdä mitä huvittaa, ei kysessä ole rikos, vaan sosiaaliviranomaiset toimivat "oikein".


    • -Valtzu

      Jos tuolla tavalla miulle kävis, ni tulis vaa isompi halu tehä se itsari. Mut ei oo käyny mielessä tehä semmosta.

    • scofield,..,.

      Juu ja veljeni vanhemmat eivät siis antaneet minkäännäköistä lupaa tuohon, ja koko perhe on aivan kauhuissaan asiasta. Jotain henkisiä korvauksia ois kiva saada, kun tässä on muunkin perheen elämä mennyt ihan paskaksi sosiaalitanttojen päähänpiston takia :(. Mutta joo, lastensuojelulain tai jonkin nojalla veljeni otettiin.

      • scofield,.,.

        Tässä on kyseessä muitakin vakavia rikkomuksia kuin vapaudenriisto..
        Ehdottomasti on vapaudenriisto tietysti kyseessä, kun viedään vieläpä ilman mitään varoitusta hoitokotiin. Lisäksi annetaan väkisin kourallinen lääkkeitä päivässä, joita ei edes tarvitse ja jotka aiheuttavat huonoa vointia.

        Veljeltäni vietiin KOKO ELÄMÄ: hänen asuntonsa vuokrasopimus purettiin sosiaalitanttojen toimesta ilman että hänelle olisi kerrottu asiasta mitään, kämpän tavarat ja huonekalut (eli koko omaisuus) menevät jonnekin, en tiedä minne. Nettiä ja telkkariakaan ei tosiaan saa olla. Nyt hän "asuu" vankina toisessa kaupungissa kaukana oikeasta, mutta entisestä kodistaan.

        Tämä koko paska oli mukamas "parantaakseen" nuoren elämää. Kukaan perheestäni ei näe, miten tämä parantaisi mitään. Koko perheen elämä on riekaleina ja yhtä sosiaaliviranomaisten kanssa taistelemista tämän takia. Jotain valituksia tässä pitää laittaa ympäriinsä.

        Olkoon tämä varoittavana esimerkkinä. Vaikka sinua masentaisi, kannattaa pitää se omana tietonaan tai kertoa vain luotettaville henkilöille kuten kavereille tai vanhemmille.


    • -Tyttö89-

      Olen sanonut kaikkea masennuksesta itsemurhaan, eikä minua ole passitettu minnekkään.
      Minua on neuvottu ja annettu ohjeita mitä minun tulisi tehdä.
      Olen myös itse mennyt puhumaan lääkärille olo tilastani.

      Kaikki joilla on paha olla, kannattaa ehdottomasti mennä puhumaan aikuiselle ihmiselle/useammalle mielummin.
      Sekä psykologille jne. :)
      Se auttoi minua, ja pääsin masennuksesta ja itsetuhoisista ajatuksista eroon. :)

      • kokenut_poika.

        suosittelen tuota psykologille puhumista vasta kun on täysi-ikäinen.. koska fakta on se, että alaikäiselle lastensuojelun nimissä voidaan tehdä ihan mitä vain, kuten keskustelussa on jo todettu.


      • kokenut_poika.

        itse olen kokenut kaikkea masennusta, ahdistusta, fobioita jne. mutten ole tarvinut mitään apua.
        itse olen psyykannut itseni selviytymään melkein kaikesta, omalla tahdonvoimallani.
        miksi ihmiset ovat nykyään niin heikkoja, että pienestä perusmasennuksesta ollaan jo clonazepam-kuurilla ja viiltelemässä?


      • riippuu

        missä asuu, pääkaupunkiseudulla oli jossain vaiheessa laitokset niin täynnä, ettei sinne päässyt vaikka olis ollut kuinka puukko valtimolla. Mutta hyvä jos olet saanut apua, sulla on käynyt hyvä tuuri tässä asiassa. Olen iloinen puolestasi. Jos olet syntynyt -89, niin sähän olet kyllä sitten täysi-ikäinen, mutta ilmeisesti masennuksesi oli alaikäisenä.

        Eipä ne psykiatritkaan kaikkea tiedä. Siitä ei oo kauaakaan, kun esim. homouden takia pistettiin laitokseen.


    • ins_verderben

      veljes ei saa traumoja ja voi jatkaa elämää sitten viimeistään täysikäsenä ees jotenki suht normaalisti. Mutta täytyy sanoa että tää yhteiskunta on kyllä ihan perseestä jos tollasta tapahtuu todellakin!

    • ei tarvitse

      toimia kuin Pako-sarjassa, koska 18-vuotiaana veljeäsi ei voida enää pitää lastensuojelulaitoksessa vastentahtoisesti.

    • Dopy

      On minullekin käynnyt jotain tonnepäin.
      Miten hoitokodissa oletetaan parantuvan kun ainoa mitä tehdään on istutaan paikoillaan tai syödään? Niitähän minä teen itsekin kotonoa eikä ole apua.

      Mutta ei se auta vaikka täyttää 18, pakkohoitoa tulee senkin jälkeen jos ne kattoo niin.
      Kohta olen 22 ja 6 vuotta jo ihmetelty mikä minua vaivaa kun mistään ei ole apua. Sen ainakin tiedän että mitään mitä valtio tarjoaa ei ole avuksi.

      Ei minulla ole ongelmaa, vaan omat ajatukset, mitä taas yhteiskunta katsoo ongelmana.

    • zen _

      Tiedän tällaista tapahtuneen aiemminkin. Nuori mainitsi koulukuraattorille, että voisi tehdä itsemurhan. Sen seurauksena nuori vietiin psykiatriseen sairaalaan, josta muutaman viikon kuluttua päästettiin pois.

      Kysymyksessä ei ollut mitenkään huonosti koulussa pärjäävä nuori, päinvastoin.

      En sitten tiedä, toipuuko tuollaisesta täysin koskaan. Pystyykö luottamaan yhteiskuntaan...

      • viikkoa

        on kyllä lyhyt aika, mutta onhan se totta, ettei sellasen jälkeen uskalla puhua ongelmistaan aikuisille, kun pelkää mitä seurauksia siitä voi tulla. Itse ainakin patosin sen jälkeen asiani sisälleni, ei tullut mieleenkään puhua niistä aikuisille. Käynkin sitten varmaan loppuelämäni terapiassa yrittäen päästä yli tapahtumasta. Samaan aikaan nuoret, jotka oikeesti kuuluis hoitoon hilluu vapaana.


    • on kylläkin niitä

      jotka lorvii viinaspäissään kaupungilla öisin

    • Nyt olet ehkä siinä tilanteessa, jossa nämä mukamas-tietävät sosiaalitantat, koulukuraattorit ja jotkut psykiatrinkin ovat taas tehneet virhepäätelmiä iänikuisten ennakkoasenteidensa perusteella.

      Nyt neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä myös Mielenterveyden keskusliittoon, sinne on kertynyt enemmän tietämystä kuin yhdelläkään maamme ko. päättäjistä. Sieltä odottaisin sinun saavan voimakkaan vertaistukihenkilön apua perheesi, sinun ja veljesi ongelmaan. Myös eduskunnan oikeusasiamiehellä saattaisi olla eväitä tilanteen laukaisemiseksi oikealle tolalleen. Ja onhan meillä kanavat myös EU:n suuntaan ihmisoikeuksiemme puolustamiseksi.

      Ikävä kyllä tämä järjestelmämme turvautuu aina helppoihin ratkaisuihin, käyttäen hurjaa lääkitystä vaientaen näin itsenäisen ajattelun. Lisää voimia ja sitkeyttä sinulle toivoen asiasi hoidossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oho! Sofia Belorf ja "rillimiljönääri-rakas" sai somen liekkeihin: "Optikko vai grillikioskin...?"

      "Rillimiljönääri-rakas" on kyllä hyvä titteli!!! Tsemppiä Sofialle rakkauteen ja terkkuja Nikolle ja Stefanille! Lue l
      Kotimaiset julkkisjuorut
      26
      3329
    2. Jos voisit kääntää kelloa taaksepäin

      Mihin hetkeen palaisit?
      Ikävä
      153
      1796
    3. Pitäisikö valtion lopettaa Terveysjättien tukeminen

      Nyt annetaan puoli miljardia veroparatiiseihin ja kavereille, eikö olisi järkevää että valtio tukee vain Julkista puolta
      Maailman menoa
      165
      1639
    4. Mitä luulet kaivattusi ajattelevan sinusta?

      Oletko ollut hänen mielestään reilu, rehellinen ja ymmärtäväinen? Vai oletko hänen mielestään se, joka ei ollut reilu ei
      Ikävä
      9
      1556
    5. Sofia ei taida tajuta, että kaikki nauravat hänelle

      Sofia feikkaa luksuslokkeilua muttei tajua, että se aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja kaikki nauravat hänelle.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      158
      1381
    6. Yllätyskäänne: Kivitipun huutokauppa rauksesi, myynnissä uudelleen.

      Kivitipusta käydään edelleen kauppaa, vaikka alkuperäinen huutokauppamyynti raukesikin. https://ilkkapohjalainen.fi/ta
      Lappajärvi
      39
      1206
    7. Mukava nainen on

      Hyvännäköinen ja jollain tavalla räväkkä. Katsoin häntä, mutta mietin sinua kuitenkin. Ihan vaikka koko pitäjän kauneimm
      Ikävä
      58
      1088
    8. Mikä oli se suurin syy, ettet kertonut tunteistasi?

      Olisitko voinut tai halunnut?
      Ikävä
      71
      1064
    9. Pertikki out

      Lopeta nyt Pertikki tuo poliitiikan jauhaminen täällä. Mene jonnekin poliitiikan erikoissivuille ja jankkaa tuota muuall
      70 plus
      224
      1019
    10. Lauantai aaumua

      Silmät aukesivat todellisuuteen. Hyvää huomenta. ☕🍁😊❤️
      Ikävä
      148
      923
    Aihe