POSTIENNAKKO - mitä tarkoittaa ?

plöööööööööööööööööö

Tarkottaako postiennakko että tuote maksetaan pakettia noudettaessa postiin ? Voinko minä alle 18 v nuori tilata jostain netistä tuotteen ja valita maksutavaksi postiennakon ja maksaa sen yms. itse ilman että vanhempia tarvitaan missään vaiheessa ?

31

19593

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin on juu

      Vastaus molempiin kysymyksiisi on KYLLÄ.

      (Ota myös huomioon, että silloin kun on muitakin maksuvaihtoehtoja, postiennakolla maksaminen tulee yleensä kalleimmaksi.)

    • ashfd<ahfkfs

      Postiennakko tarkoittaa että kun pakettisi saapuu kaupunkiisi, saat postitse lapun jolla voit hakea sen postista, ja samalla maksat paketin.

    • asettelusta

      Viestistä sain sellasen kuvan, että olet tilaamassa jotakin, mistä et vanhemmille välittäisi kertoakkaan.

      Postiennakko toimii juuri noin, miten edellä on mainittu. TOSIN kun pakettikortti saapuu, siinä on yleensä ollut lähettävän firman nimi, sekä tietoa sisällöstä... Näin vinkkinä vaan.

      • minävaan...

        Jos tilaa huuto netistä tavaraa ja maksaa sen postiennakolla miten voin tietää että rahani menevät varmasti ihmiselle jolta olin ostanut tavaran? Miten psljon kalliimaksi pestiennakolla maksaminen tulee? :o


      • Tompppa-
        minävaan... kirjoitti:

        Jos tilaa huuto netistä tavaraa ja maksaa sen postiennakolla miten voin tietää että rahani menevät varmasti ihmiselle jolta olin ostanut tavaran? Miten psljon kalliimaksi pestiennakolla maksaminen tulee? :o

        Miten postiennakolla siis lähetetään ? Mun pitäis lähettää yks rengas postiennakolla eli mitenn toimin ? plz, nopeita vastauksia..


      • jyuuilul
        Tompppa- kirjoitti:

        Miten postiennakolla siis lähetetään ? Mun pitäis lähettää yks rengas postiennakolla eli mitenn toimin ? plz, nopeita vastauksia..

        mielestäni vain (isommat) firmat voivat käyttää postiennakko-toimea. He ovat tehneet sopimuksen postin kanssa, ja postilla on Firman erityinen tilinumero, ja siten siis postiin maksetut maksut menevät alk.per. firmalle.


      • ,,,
        jyuuilul kirjoitti:

        mielestäni vain (isommat) firmat voivat käyttää postiennakko-toimea. He ovat tehneet sopimuksen postin kanssa, ja postilla on Firman erityinen tilinumero, ja siten siis postiin maksetut maksut menevät alk.per. firmalle.

        Kyllä näyttäisi kuka tahansa voivan:

        http://posti.fi/paketit/lisapalvelut/postiennakko.html


    • Kirjaudu sisään tai

      voiko maksaa käteisellä?

      • ...

        Totta kai. Posti ottaa rahat vastaan, antaa paketin sulle. Rahat kirjataan postin kassaan ja vastaava summa tilitetään postin tililtä myyjälle.


    • ...

      Postiennakko:

      Ruksaat paketti / lähetyskortista ruudun "postiennakko", kustantaa 3 euroo ja rapiat lisää, postin täti pyytää maksun tiskillä samalla kun maksat postimaksunkin.

      Lapussa on myös kohta mihin merkkaat paljonko vastaanottajan pitä maksaa lunastaakseen paketin, yleensä siis sopimasi kauppahinta postimaksu postiennakkomaksu. Voit tietenkin pyytää hinnaksi vaikka 10 senttiä, se on postin puolesta ihan sama, sinähän olet postin maksut maksanut.

      Lapussa on tilinumero-kenttä, johon kirjoitat tilin jolle haluat maksun siirtyvän (omasi siis).

      Paketti / lähetyskortissa on lisäksi ruksikohta jolla voi antaa vastaanottajalle luvan avata paketti postissa ennen lunastamista varmistaakseen että paketissa on juuri sitä kamaa mistä on sovittu.

      Jos vastaanottaja tulee katumapäälle eikä halua lunastaa pakettia niin se palautuu sinulle aikanaan. Postissa paketteja säilytetään 2 vkoa, jos kukaan ei ole sitä hakenut se palautuu vastaanottajalle automaattisesti. Jos vastaanottaja päättääkkin sanoa tiskillä paketin avattuaan (se ruksikohta valittuna) ettei hän tämmöistä osta niin paketti lähtee sinulle takaisin. Miinusta sinulle tulee silloin postimaksusta ja postiennakkomaksusta, muuten et ole menettänyt mitään.

    • vastatkaa nopeasti

      Mitä jos olen ostajana kaupoissa ja sovitaan hinnaksi esim. 10e postikulut (4e). Sitten kerron hänelle osoitteeni ja tietoni ja kun menen noutamaan pakettia, siinä lukeekin että ostajan eli minun pitää maksaa 25e postimaksu 30e postiennakko 50e.
      Eli jos lähettäjä kirjoittaa lähetyskorttiin että ostajan pitää maksaa ihan eri hinta mitä oikeasti sovittiin, ja sitten kun ostaja noutaa ja huomaa että ei me túollaista hintaa sovittu niin pitääkö hänen silti maksaa se?

      • ...

        Ei. Sanot postissa tädille että et lunasta pakettia ja sillä hyvä. Tyhmäähän se olisi, ties vaikka lodju olisi täynnä pelkkää roskaa. Lunastamaton paketti palautetaan lähettäjälle, postimaksut ja postiennakkomaksut ym. jäävät alkuperäisen lähettäjän tappioksi.

        Voit tietysti ottaa yhteyttä myyjään ja antaa kitkerää palautetta - ja olla ostamatta ääliöltä enää koskaan mitään.

        Tietysti voit mainita postissa että tässä taitaa olla nyt kusetusyritys käynnissä. Jos postin täti voi ottaa pakettikortista sulle valokopion tai sinä voit vaikka ottaa kuvan siitä niin sulla on joku todiste että mitä sulle on yritetty myydä.


    • en tiiä mitää

      mä tilasin postiennakolla ja paketti tulee suoraan kotiovelle ni meenkö mä mäksaan sen paketin postii?

      • wasaap

        ainaki mitä ite katoin ni jos tilaat postiennakolla ovelle ni sä maksat sen maksun sille ihmiselle joka se paketin tuo, mut tarkista vielä ite (kirjota googleen ''postiennakolla maksaminen'')


    • Louga

      Mitä tietoja pitää antaa lähettäjelle ja tuleeko postilaatikkoon lappu jossa ilmoitetaan milloin paketti on noudettavissa. Kauanko paketin kestää saapua jos tulee esim. 400 km:n päästä ja paljonko tämä postiennakko maksu on? Kiitos vastauksista etukäteen :)

      • marlhoro

        kirjeenä maks 2 päivää ja pakettina voi mennä 2 viikkoo


      • paketti tulee vuorokaudessa.


    • panda8

      mitä kaikkia tietoja täytyy antaa paketin lähettäjälle? Täytyykö osoitekin antaa, vaikka hakisi sen postista? Varmaan nyt oma nimi vähintään, että voi paketin hakea..

      • 215698

        Mistä se tavaran toimittaja tietää, mihin postiin paketti toimitetaan, jos et anna osoitetta? :D Nimenomaan osoitteesi perusteella paketti päätyy oikeaan paikkaan.


    • henkkarit

      Pitääkö postissa näyttää jonkunlainen henkilötunnus?

      • xnhfamv-

        Kyllä, henkilöllisyystodistus pitää näyttää.


      • passihukassa
        xnhfamv- kirjoitti:

        Kyllä, henkilöllisyystodistus pitää näyttää.

        tarviiko olla kuvallista todistusta? riittääkö vaikkapa kela kortti


      • passihukassa kirjoitti:

        tarviiko olla kuvallista todistusta? riittääkö vaikkapa kela kortti

        Pitää olla kuvallinen henkilötodistus, esim ajokortti


      • yuggis_ kirjoitti:

        Pitää olla kuvallinen henkilötodistus, esim ajokortti

        .....henkilöllisyystodistus.


    • Ennakkoko

      Apua, paljonko kello on huomenna tähän aikaan? Please auttakaa, kun mun pitää tavata yx kaveri just huomenna tähän aikaan, enkä tiedämikä se aika on!

    • Kjsjsjwjwjjj

      Se on tosi kätevä, ite tilaan vallan postiennakolla, mm saan paketin nopeemmin, kannattaa miettiä mitä tilaa, ettei tartte lähettää takas, helppoa!

    • Sa2017

      Mitä jos lähetän paketin ja siellä ei otetta vastaan, kuka maksaa postin maksua

      • Anonyymi

        Sinä


    • Anonyymi

      Tuli tilattua paketti, entäs jos haluan perua että kun avaan paketin että siellä ei olekkaan mitä haluan, jos myyjä ei olekkaan ruksinut (unohtanut) että ostaja saa avta paketin, miten se perutaan jne

      • Anonyymi

        Höpöhöpö! Pakettia ei voi postissa avata ilman maksamista. Eli huijari voi lähettää vaikkapa kiviä ja aavistamaton ostaja ei voi ilman maksamista tietää mitä paketissa on.


    • Anonyymi

      En lähetä postiennakolla. Maksan rahdin ja sitä ei noudeta. Joten maksan rahdin uudestaan että saan tavaran takaisin. Kun pankkitilin perustin, henkilöllisyyteni tarkastettiin. Fb profiilin voi perustaa vaikka nimellä Aku Ankka. Jos en lähetä rahat saatuani tavaraa.. Poliisi selvittää kyllä ja ryhtyy toimiin.. Mutta Akua ei löydy joka turhia kuluja minulle aiheutti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe