Vinkkejä ja ideoita Istanbulin pikatutustumiseen!?

kiitollinen

Istanbulissa aikaa yksi vuorokausi. Jos linjoilla on joku kaupungin asiantuntija, teepä ehdotus miten aika kannattaisi käyttää! Perusnähtävyyksistä ehkä ainakin Topkapissa kannattaa kai käydä? Mitä muuta voisi ehtiä? Myös vinkkejä liikkumiseen kaupungin alueella otan vastaan. Ratikat, bussit, metrot, taksit? Puhutaanko englantia yleisesti? Millaiset ruokapaikat olisivat luotettavimpia/siistejä? Ihan McDonalds linjalle ei viitsisi ryhtyä, muttei vatsatautiakaan ehdoin tahdoin hankkia! Löytyykö ja mistä päin länsimaalaistyylisiä ostospaikkoja, tavaratalon tapaisia tai kivoja vaatekauppoja? basaarit ei kiinnosta niinkään.

3

1478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulee:)

      mutta jotakin sentäs ennätät näkemään! En nyt ole mikään Istanbul-expertti, mutta viikon siellä kesällä viettäneenä muistelen jotakin...

      Ostoksia on varmasti paras tehdä Taksimin Istiklal Caddesilla (kävely-ostoskatu). Siellä on tarjolla länsimaisia merkkiliikkeitä, myös paikallisia ja myöskin ihan kivoja ruokapaikkoja. Varsinaisista ostoskeskuksista kokemusta on vaan yhdestä ja siellä ei juurikaan ollut omalle kukkarolle sopivia juttuja. Merkkivaatteet ovat Turkissa kalliita (tarkoitan siis tuontitavaraa) kuten esim. urheiluvaatemerkit ja aidot merkkituotteet.

      Nähtävyyksiin pääset ehkä parhaiten käsiksi, jos menet Sultanahmetiin ja liikuskelet jalan Sinisen Moskeijan, Aya Sofian ja Topkapin välillä. Alueelle pääsee näppärästi ratikalla (tosi hyvät pysäkkikartat ratikan seinässä, yksinkertaista ja edullista liikkua). Tai jos haluat maksimoidan yhden vuorokauden liikkumisen, ota taksi. Se on edullista ja pääset varmasti näppärästi Taksimista sinne tai takaisin.

      Englantia puhutaan yleisesti kaupoissa ja ravintoloissa, ainakin auttavasti. Kertaakaan ei jääty palvelematta kielimuurin takia. Taksikuskit puhuvat huonommin englantia, joten määränpää kannattaa ilmaista selvästi (esim. Istiklal Caddesi tai Blue Mosque). Vatsatautia ei saatu, vaikka syötiin lähestulkoon kaikkialla ja kaikenlaista ruokaa. Oma käsihygienia lienee tärkeintä. Istanbulissa saa ihanaa ruokaa, tuoreista raaka-aineista tehtyä ja herkullista, nam.

      Kaupunki on iso ja yksi vuorokausi on vähän aikaa. Ehkä itse kävisin näissä kahdessa paikassa ja jättäisin muun toiseen kertaan.

      http://maps.google.fi/ osoitteessa voit hakea paikkoja ja näet samalla kuvia kohteista. Grand Bazaarissa kävisin ehkä myös pyörähtämässä, ihan vaan tunnelman ja paikan takia. Vaikka ei niin ostoksia tekisikään. Se on valtava! Mutta toki aikaa on vähän... Mutta päivässä näkee jo paljon. Varsinkin jos on halukas kävelemään ja katselemaan eri paikkoja. Mikäli haluat mennä nähtävyyksiin sisälle (esim. Topkap yms) joutuu varamaan aikaa myös jonottamiseen. Riippuen tietysti mihin aikaan olet kaupungissa.

      Oikein ihanaa Istanbul-pyrähdystä sinulle!

      • edelleen kiitollinen

        Kiitos sinulle asiallisesta vastauksesta. Varmaan jotain tuon tapaista yritetään tehdä. Istanbul on osana risteilymatkaa, joten aikaa on iltapäivästä seuraavaan iltaan - siinä ei ihmeitä ehdi tekemään, mutta jonkinlaisen yleiskauvan kaupungista saa varmaan.


      • vieläkin...
        edelleen kiitollinen kirjoitti:

        Kiitos sinulle asiallisesta vastauksesta. Varmaan jotain tuon tapaista yritetään tehdä. Istanbul on osana risteilymatkaa, joten aikaa on iltapäivästä seuraavaan iltaan - siinä ei ihmeitä ehdi tekemään, mutta jonkinlaisen yleiskauvan kaupungista saa varmaan.

        Kyllä te tuossa ajassa jo jotakin ennätätte näkemään. Me käveltiin ekana päivänä innoissamme mainitsemani kohteet läpi ja piipahdimme myös Taksimissa. Ja kaikki tämä kävellen:) Jalat oli kyllä puhki ja rakkuloilla, mutta että paljon ennättää kaupungin tunnelmaa aistia jos vaan jaksaa tallustella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe