Osaka-Tokio-osaka

Teemuhki31

Jos ottais lennot hulluilta päiviltä osakaan..paljon olis kustannus menopaluu junalipusta tokioon? Millaisella budjetilla siellä viikon pärjäisi muutenkin. Hostellissa yötä varmaan.. Millaista säätä joulun aikoihin?

2

1339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain!

      Ota pois vain lennot hulluilta päiviltä Osakaan. Osakasta pääsee näppärästi Tokioon, mutta pysähdy ihmeessä sekä Osakassa että Kiotossa. Ne ovat tutustumisen arvoisia paikkoja. Suosittelen.

      Paljonko maksaa junalla menopaluu Osakasta Tokioon? Se riippuu millaisella junalla haluat matkustaa. Mikäli haluat mennä Hikarilla tai Kodomalla (ne ovat luotijunia) niin suosittelisin melkein Japan Rail Passia. Saattaa tulla halvemmaksi ottaa se, kun sillä pääsee myös paikallisjunilla. Paikallisjunat tulevat tietysti halvemmaksi jne.

      Millaisella budjetilla pärjää Tokiossa/Japanissa viikon? Yllätys, yllätys; pärjää muuten aika pienellä budjetilla. Suosittelen tutustumaan Japanissa vuosia asuneen Tapani Jussila ja hänen testiryhmänsä kirjoittamaan teokseen Tokio Passi. Tuo kirja on ehdoton kaikille Japaniin matkustaville. Minä sain siitä valtavasti hyötyä. Jussilan ja kumppaneiden Tokio Passi kääntää monet uskomukset uuteen uskoon. Kirjan sanoma on, että kohtuuhintaisuus ja autenttinen ympäristö kuuluvat usein yhteen.

      Kirja ei kuitenkaan köyhäile. Pikemminkin siinä on kerta kaikkiaan eri vaihde päällä kuin tavanomaisissa matkaoppaissa. Käytännön asiat toki kerrotaan, kieliongelmat, liikkuminen, kolikkopesulat, kylpeminen, pelihelvetit, vempaimet, juoma ja ruoka, pystikset ja paremmat ruokapaikat.

      Tokiossa voi elää täysin säällisesti halvemmalla kuin Helsingissä. Passin kokeilemat majoituspaikat kuuluvat melkein kaikki luokkaan 25-80 e/yö.

      Tuossa Tokio Passissa kerrotaan myös muista yöpymistavoista. Japanissa voi täysin turvallisesti yöpyä mm. karokebaarissa tai kahvilassa. Osta kahvi ja voileipä ja voit nukkua - jos pystyt - kahvilapöydässäsi. Henkilökunta tai muut asiakkaat eivät häiritse sinua vaan antavat sinun nukkua rauhassa. Aamulla sitten herättävät jatkamaan matkaa. Kannattaa kokeilla tuollaistakin yöpymistapaa.

      Lue ihmeessä Tokio Passi; sen jälkeen tulee sellainen fiilis, että Japaniin ja äkkiä. Tuossa kirjassa sanottiin, että eksyminen on Japanissa hauskaa, tuossa ystävällisten ihmisten maassa. Olen aivan samaa mieltä!

      Millaista säätä joulun aikoihin? Sillä ei taida olla oikein väliä. Jos sinulla on mahdollisuus lähteä Japaniin niin älä yhtään emmi. Minä olen käynyt kerran ja lähden heti, kun uusi mahdollisuus tulee. Toivottavasti mahdollisimman pian.

    • DD.

      Löysin saitin jossa on listaa, kartta ja hintoja. 6000 jeniä näyttää olevan kallein (47e) ja halvempia 1500-4000 (11e-30e) per yö.

      http://www.hostelbookers.com/hostels/japan/tokyo/map/

      Sakura hotellitkin on aika halpoja, jos kaipaat vähän mukavuuksia, kuten oman vessan, internet yhteyden ja hintaan kuuluvan aamiaisen. Yhden hengen huone on noin 55 euroa.

      http://www.sakura-hotel-hatagaya.com/?gclid=CPvf14yF0pYCFQRPtAod2lix2w

      Japanissahan on myös noita ns. kapseli hotelleita. Sä voit yöpyä sellaisessa jollain noin 18 eurolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe