Penang

kaikki tieto on plussaa

Ollaan suunnittelemassa kahden viikon matkaa Malesiaan, Penangiin. Maaliskuussa aateltiin lähteä ja Lomamatkojen matkalle.
Kaikki tieto kohteesta olisi tervetullutta. Ollaan oltu tähän asti Thaimaassa ja ajateltiin, että vaihtelu vähän virkistäisi.
Kiitos etukäteen kaikille.

7

3450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokkoa

      Juuri palattiin viikko sitten Penangista. Ilmasto aivan ihanaa suht siisti paikka ja yllättävän paljon nähtävää, mm. fruit farm, Patu Ferrigh sekä varsinkin jokailtainen Nigt Market..
      Asuttiin Golden sands hotellissa joka oli ystävällinen ja aivan ihana...
      Golfaamassa kävin ja Kek Lok Si temppelissä
      Vau... säästäminen alkoi että päästään mahdollisimman pian takaisin!
      suosittelemme Arja&Ari, Pori

      • chaco

        Mielellään lukisi enemmän teidän kokemuksia. Ollaan lähdössä tammikuussa samaan paikkaan. Esim. retket,uimavesien puhtaus,hintataso ja mahd.ongelmatilanteet. Kiitos jo etukäteen!


      • Nimetön
        chaco kirjoitti:

        Mielellään lukisi enemmän teidän kokemuksia. Ollaan lähdössä tammikuussa samaan paikkaan. Esim. retket,uimavesien puhtaus,hintataso ja mahd.ongelmatilanteet. Kiitos jo etukäteen!

        Mentiin Penangiin syyskuun 19, taksi lentoasemalta hotelliin maksoi muistaakseni 60 riggittiä eli n. 13€, taksilla ajo todella halpaa eikä siellä kovin pitkiä matkoja jaksa kävellä. Bussia ei kokeiltu vaikka hotellin kulmalta sellaisia liikkui... taksi oli kätevämpi.
        Batu Ferrigin hotellit pääsääntöisesti hyviä, tätä Golden Sandsia suosittelen kyllä koska huoneet oli tilavat, kaikki pelasi hyvin, henkilökunta ystävällinen ja avulias, allasosasto aivan mahtava...
        Meri sillä kohtaa aika nopeasti sývenevä ja hiekansekainen vesi. Ei likainen, mut samea, lisäks meressä "jellyfishejä" eli meduusoja jotka saattaa aiheuttaa kipua kun hipaisee niitä. Ei osunu meihin vaikka uitiin kyllä meressä. Aika suolainen vesi.
        Syötiin sekä "turistipaikoissa" että kadulla... kunnon ravintoloissa ruoan hinta juominen kahdelta hengeltä oli about 80-150mr, kadulla n. 20mr... Kallein sapusta oli joku kalaravintola jossa sai altaista valita kalan joka sitten valmistettiin... otettiin iso hummeri puoliksi ja hintaa safkalle tuli jotain 500mr kaikkineen. No kannatti maistaa kuiteskin. Mitään vatsatautia tai muuta ei tullu kummallekaan meistä.
        Nightmarketissa eli joka ilta Batu-Ferrig kadulle avautuva yömarket oli todella halpa kopiokauppakuja, ainakin kilometrin pitkä, kaikkea kelloista, vaatteista, cd, dvd, pelit ym. ei tarvinnu maksaa paljoo mitään kunhan vaan älysi tingata... tinkaaminen kuuluu siihen kaupankäyntiin!
        Georgetownissa käytiin myös, se oli sellainen suht iso, varmaan joku puolenmiljoonan hlön kaupunki, aika sekava, isoja ostareita ja kaikenlaista hulinaa.
        Todella turvallinen paikka, ei mitään ongelmia missään ollu...

        Kysykää lisää vaikka suoraan multa sp: ari.kokko(ät)ulvila.fi


    • Taksilla pääsee

      Taksit on edullisia. Olimme itse organisoidulla reisulla Penangilla 2 vuotta sitten. Saaren nähtävyykien katseluun teimme taksikuskin kanssa sopimuksen noin 6 tunnin kierros ja 120 MYR. Kiersimme koko saaren ja pysähdyimme mm. perhosfarmille, batiikkivalmistamoon pariin temppeliin jne. Kävimme myös eläintarhassa, jota en suosittele. Tuolla tavalla pääsee parhaiten ja omalla aikataululla eteenpäin.

    • Valli

      Vietimme jouluajan Penangissa ja palasimme sieltä Uudeksi Vuodeksi kotimaahan. Hotellimme oli Paradise Beach-hotelli, joka täytti hyvin kolmen tähden odotukset. Henkilökunta oli aina siistijäpojasta johtajaan asti varsin ystävällistä ja miellyttävää. Huoneemme oli avara ja siisti - sieltä oli mainiot näköalat sekä rannalle että merelle. Ainut kinkkinen homma oli parvekeella voimakkaasti kohiseva jäähdyttimen ulkoyksikkö ja meren kohina. Ne eivät kuitenkaan kuuluneet huoneeseen häiritsevästi.

      Hotelli sijaitsee noin vartin/puolen tunnin ajomatkan päässä George Townin keskustasta. Matkan voi taittaa bussilla tai takseilla (neljä matkustaa jotakuinkin bussilippujen hinnalla). Takseja saa hotellissa olevasta matkatoimistosta tai kadulta.

      Hotellin aamupala oli monipuolinen, joskaan liharuokaa kanaa luikuunottamatta siellä ei ollut. Söimme jouluillallisen hotellissa - se oli varsin hyvä.

      Muutoin kävimme syömässä paikallisissa (bulgarialaisessa, kiinalaisissa ja intialaisessa) ravintoloissa sekä myös "katukeittiössä". Hyvää vaan ei halvinta ruokaa oli tarjolla hotellin vastapäisessä Oassis-ravintolassa. Kaikki olivat makuelämyksiä. Ruokahan ei siellä paljoa maksanut, vatsan sai täyteen jopa puolellatoistakin eurolla. Olut sitävastoin oli likimain Suomen hinnoissa.

      Paradise-hotellin ranta oli varsin sopiva uimiseen, joskin vesi oli sameaa. Medusa-vaara on todellinen, joten niitä on syytä varoa. Etikka on kuulemma hyvä aine lievittämään mahdollista kosketusvamman aiheuttamaa kipua.

      George Townissa kauppoja riittää pienista kioskeista aina huippuhienoihin tavarataloihin asti. Elektroniikka vaikuttaa edulliselta, merkkivaatteet ovat tavaratalojen erikoismyymälöissä koitimaassamme myytäviä edullisempia ja sapuskaa sekä muita päivittäistavaroita voi ostaa sekä pikku kaupoista että tavaratalojen marketeista.

      Nähtävää saarella piisaa. Kävimme matkatoimiston järjestämillä kaupunki- ja saarikierroksilla, jotka olivat mielestämme himpun ylihintaisia. Kartalta katsoen moneen nähtävyyteen on hotellista kohtuullinen kävelymatka. Mutta kävelyteiden puutteen ja vilkkaan liikenteen vuoksi sitä emme voi suositella. Ja toisaalta varsin lämmin sääkään ei houkuttele pitkille kävelyille.

      Sää suosi meitä kaksiviikkoisen matkamme aikana. Vain lähtöpäivänä tihuutteli.

      Penang on mukava paikka. Voisipa sinne uudelleenkin lähteä !!!

      Muistelee Valli

      • infoa

        Moikka.
        Kuulostaa mukavalta paikalta. Onneks kohta sinne pääsee. Mites noi taksit, paljon maksoi hotellilta Geoge Towniin? Näkyikö ollenkaan takseja mihin 5 ihmistä mahtuis?
        Kävittekö Penang Hillillä? Entä mitään temppelejä katsomassa?
        Katukeittiön ruuat olivat varmaan hyviä...eikä mahakaan mennyt sekaisin vai? Oliko olut kaikkialla tyyristä vai vaan hotellin alueella?
        Kiitos jos jaksat vastata.


      • Valli
        infoa kirjoitti:

        Moikka.
        Kuulostaa mukavalta paikalta. Onneks kohta sinne pääsee. Mites noi taksit, paljon maksoi hotellilta Geoge Towniin? Näkyikö ollenkaan takseja mihin 5 ihmistä mahtuis?
        Kävittekö Penang Hillillä? Entä mitään temppelejä katsomassa?
        Katukeittiön ruuat olivat varmaan hyviä...eikä mahakaan mennyt sekaisin vai? Oliko olut kaikkialla tyyristä vai vaan hotellin alueella?
        Kiitos jos jaksat vastata.

        Taksin otimme joko tilaamalla Paradise-hotellin matkatoimistosta tai kadulta. Hotellilta tilaamiimme tilataxeihin mahtui 6-8 henkeä ja ne olivat hyviä. Kadulta tilattavissa "villeissä taxeissa" ei kokemuksemme mukaan ollut mitään valittamista. Sitävastoin varsinaiset (viralliset) taxit olivat hieman epäsiistejä eikä niiden asiakaspalvelukaan häikäissyt. Tuntemus saattoi johtua siitä, että yleisesti malesialaiset palvelivat turisteja varsin ystävällisesti ja kohteliaasti. Virallisten taxien kanssa ei voinut sopia hinnasta - sitävastoin "villien" kanssa niin saattoi tehdä. Hintaero ei kuitenkaan ollut merkittävä. Vajaan kymmenen kilometrin matka maksoi neljän henken lastilla parikymmentä ringetteä (noin 4 euroa) ja seitsemältä (tila-auto) nelisen kymppiä. Neljän hengen ryhmälle taxin käyttö oli edullisempaa kuin matkustaa linja-autolla.

        Vielä muutama kokemus sapuskoista. Kyllähän vatsa pariviikkoisen oleskelun aikana totutteli paikalliseen bakteerikantaan, mutta eipä varsinainen mahatauti kovine ripuleineen ja oksennuksineen meihin iskenyt, vaikka söimme niin katukeittiöiden, kansanravintoloiden kuin varsinaisten ravintoloidenkin tarjoamia herkkuja.

        Rohkeasti vaan matkaan!

        Valli


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3799
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2367
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2095
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1999
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      414
      1418
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1170
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1145
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      75
      1027
    Aihe