Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

osingon suuruus

o-sinko

Tietääkö jo nyt paljonko ensi vuonna osakkeista maksetaan osinkoa vai milloin sen saa tietää

2

1712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      Tavallisesti yhtiön tilikausi Suomessa on kalenterivuosi. Pörssiyhtiöissäkin on tosin muutamia poikkeuksia, mutta jätetään ne nyt huomiotta.

      Yhtiön tulos vuodelta 2008 selviää lopullisesti joskus tammi-helmikuussa. Hallitus pohtii asiaa ja tekee osinkoehdotuksen yhtiökokoukselle julkistaessaan vuoden tuloksen. Tässä vaiheessa osinko on yleensä selvä, sillä isot omistajat ovat hallituksen ehdotuksen takana. Muodollisesti osingosta voi olla varma vasta yhtiökokouksen jälkeen maalis-huhtikuussa.

      Joitakin päätelmiä voi tietysti tehdä jo nyt. Eräillä yhtiöillä on perinteenä maksaa vakiosuuruista osinkoa vuodesta toiseen tuloksesta riippumatta. Toisilla on julkistettu osinkopolitiikka, jonka mukaan toimitaan. Puolen vuoden tulokset ovat tiedossa, kohta alkaa tulla kolmannen neljänneksen lukuja ja yhtiöiden tulosennusteiden pohjalta voi päätellä millaiseen osinkoon yhtiöllä on keväällä varaa.

      Tämänhetkinen epävarmuus saattaa hyvinkin heikentää monenkin yhtiön näkymiä, jolloin niiden on pakko varautua tuleviin huonoihin aikoihin. Silloin ehkä ensi kevään osingosta tingitään, vaikka tämän vuoden tulos antaisi mahdollisuuden maksaa enemmänkin.

      • tästä eteenpäin

        Hyvin kirjoitettu. Osingoissa voi ensi vuonna tosiaan käydä niinkuin kerroit. Tämä vuosi menee useimmilta yhtiöiltä vielä hyvin ja osingot voivat olla vielä lähes samaa tasoa kuin edelliset. Kuitenkin tulosvaroituksia on tullut ja tulee varmasti lisää. Nämä yhtiöt todennäköisesti vähentävät osinkojaan.

        Mikäli taloudellinen tilanne muuttuu siksi, miksi on ennustettu eli alamäki on kiihtymässä, yritysten tulokset huononevat ja moni alkaa tehdä tappiota. Osingonmaksukyky vähenee. Useimmat yhtiöt tulevat laskemaan osinkojaan ja joukkoon mahtuu myös sellaisia, jotka eivät maksa osinkoja ollenkaan. Tämä tilanne koskee siis kevättä 2010 ja siitä eteenpäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe