Voinko korjata?

torben

En tiedä oikeita nimityksiä, mutta kysymykseni ymmärtänee kuitenkin. Eli siinä johdossa, jolla levysoitin liitetään vahvistimeen on kaksi päätä, punainen ja valkoinen, oikea ja vasen. Kävi niin huonosti, että toinen ei toimi, mutta toinen kyllä täysin moitteettomasti. Eli kun kokeilin väliaikaisilla kaiuttimilla (kytketään phones) vaan toisesta kaiuttimesta tulee ääntä. Aika onnetonta näin. Voinko korjata tilanteen jotenkin? Voiko esim. tuota johtoa vaihtaa?

4

2584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeesus

      kai kokeilit johtoja molemmin päin (tai siis, no, kyllä ymmärrät..), ettei vika ole vahvistimessa.

      periaatteessahan neula voisi olla niin vinossa, että kyntäisi vain toista reunaa. mutta käytännössä tuskin toista kanavaa näin ihan hiljaiseksi saa.... vaan mistäpä tuota tietää.

      • torben

        Kokeilin molemmin päin, joten en usko vian olevan vahvistimessa. Ei se toinen kavana ole täysin hiljainen, siitä vaan ei tule lainkaan ääntä vaan sellaista epämääristä huminaa.


    • ehdotuksia

      "Eli kun kokeilin väliaikaisilla kaiuttimilla (kytketään phones) vaan toisesta kaiuttimesta tulee ääntä."

      Tässä en oikein pysy kärryillä. Mikä ihmeen "kytketään phones"? Miksi haluat välttämättä käyttää väliaikaisia kaiuttimia? Käytä vakituisia normaalisti käyttämiäsi kaiuttimia, jos ne toimivat!

      Kaiuttimet kytketään omiin liitäntöihinsä yleensä vahvistimen takana. Et kai ole kytkenyt niitä kuulokeliitäntään?

      Kuulokeliitäntään voisit liittää kuulokkeet ja näin saada selville onko vika ehkä vahvistimessa vai levysoittimessa. Jos kuulokkeista tulee kaksikanavainen ääni, vikaa ei ole ainakaan levysoittimessasi. Vika voi olla kaiutinjohdoissakin. Kuuluvatko muut äänilähteet normaalisti? Radio? Kasettisoitin? Cd-soitin?

      Jos mitään ei kuulu muistakaan äänilähteistä kuin yhdestä kaiuttimista, olet saattanut vahingossa kytkeä toisen kaiuttimen päältä pois. Kerran törmäsin tällaiseen tapaukseen. Kotirouva oli pölyjä pyyhkiessään vahingossa napsauttanut toisen kaiuttimen päältä pois. Hän edes tiennyt, että hänen viritinvahvistimessaan oli mahdollisuus kytkeä toinen tai molemmat kauttimet päältä pois!

      Voi olla, että levysoittimen äänirasiassa on vikaa tai että jokin siitä lähtevistä johdoista on vain hieman löysällä. Koeta varovasti liikutella johtoja vaikkapa pienellä puutikulla, esim. tulitikulla - tietysti silloin kun et soita levyä!

      Neula ei voi olla sellaisessa asennossa, että toinen kanava jäisi täysin kuulumatta, jos kaikki muu toimii.

      • torben

        Käytän väliaikaisia kaiuttimia ihan vain siitä syystä, että minulla ei ole ollut vielä rahaa ostaa kunnon kaiuttimia (köyhä opiskelija siis kyseessä). En ole voinut kokeilla kuin tietokoneen kaiuttimilla, sillä stereoiden kaiuttimet eivät sovi. Ostan kyllä kunnon laitteet kunhan ensin voin olla varma, että levysoitin toimii.

        Kokeilin kuulokkeilla radiota, ei toimi sekään kuin puoliksi, siis sama ongelma kuin levysoittimen kanssa. Eli ongelma vahvistimessa. Onneksi näin, levysoitin on siis mahdollisesti täysin toimiva!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe