Mikä kieli helppo oppia

suomenkielentaitoinen

Olen alkanut haaveilemaan josko vielä opiskelisin jonkin kielen. Englantia olen lukenut 15 vuotta, eikä jää kaaliin niin ei jää. Espanja on jo paljon helpompi, kun äänne- ja kirjoitusasu ovat samat muutamaa poikkeavaa kirjainta lukuunottamatta. Mikähän muu kieli olisi selkeä ja etenkin LAUSUTAAN JA KIRJOITETAAN SAMALLA TAVALLA?

21

7407

Vastaukset

 • Luonnollisista kielistä mieleen ei tule oikein muuta kuin latina -- useimmat muut maailman kauniit ja äänteellisesti "oikein" kirjoitetut kielet kun voivat luultavasti sitten muodostua omien aakkostoidensa takia esteeksi kun aivojen uudenoppimiskyky on jo heikentynyt. Kaikista kielistä tosin löytyy materiaalia myös latinalaisilla kirjaimilla kirjoitettuna, mutta harmillista kyllä vain juuri englanniksi. Ainakin pohjanlätäkön tällä puolella.

  Ehdotankin oma-aloitteista kielivalikoimaan tutustumista kirjastossa. Parhaat viinit eivät vanhene.

  • Itse asiassa luulen, että swahili on aika helppo kieli. Sitä hyvin pitkälle kirjoitetaan niinkuin luetaan. En ole sitä itse opiskellut, joskus afrikassa olin 3 viikkoa, ja tulin siihen tulokseen, että se oli jotenkin yllättävän loogista ja meinasi jopa tarttua.

   Sitten saksa on siinä mielessä helppo, ettei siinä ole kauheana lausumisessa eroa. Toisaalta, kielioppi on joillekin vaikea. Mutta se on kyllä niin looginen kielioppi, että kuin palapeliä kokoais. Joillekin se ei sovi, joillekin sopii.


  • Totta minä asuin Keniassa 2 vuotta töiden merkeissä ja opin swahilia vain kuuntelemalla sekä toistamalla


 • kielioppi tosi helppo jne.

  • Että vai helppo kielioppi..ette oo vissiin päässeet espanjan verbioppiin vielä tutustumaan..
   Bienvenidos.;)


  • de espanol kirjoitti:

   Että vai helppo kielioppi..ette oo vissiin päässeet espanjan verbioppiin vielä tutustumaan..
   Bienvenidos.;)

   niin turkkihan on suomen sukukieli ja useat sanat lausutaan samalla tavalla:D vois olla melko looginen opeteltava. hehe, tai pitäiskö koputtaa puuta:D


  • ajjajaaa kirjoitti:

   niin turkkihan on suomen sukukieli ja useat sanat lausutaan samalla tavalla:D vois olla melko looginen opeteltava. hehe, tai pitäiskö koputtaa puuta:D

   Turkki ei ole suomen sukukieli. Varhaisilla suomalais-ugrilaisilla kielillä ja eräillä muinaisilla turkkilaiskielillä on tosin ollut kosketuksia toisiinsa, ja siten yhteisiä piirteitä esimerkiksi sanastossa.


 • Riippuu vähän mihin tarkoitukseen tai mitä varten olet uutta kieltä opiskelemassa. Kieli kuin kieli unohtuu nopeasti jos sitä ei tule käytännössä käytettyä. Hyödyllisiä kieliä jos ajattelee, ruotsia, saksaa, ranskaa kannattaisi kokeilla. Kun osaat jo espanjaa, varmasti oppisit ranskaa suht nopeasti, sillä näiden kielten sanat muistuttavat paljon toisiaan (latinalaisuus). Ääntämisen oppii jos viitsii vain panostaa: englannin ääntäminen ei ole opiskelun alkaessa suomalaiselle sen helpompaa, sitä vain on pienestä asti opiskeltu. Ranskan kielioppi muistuttaa suomen kielioppia. Saksa taas on Suomen suurimpia kauppakumppaneita ja siellä suomalaisiin suhtaudutaan positiivisesti ja moni elektroniikkatuote tulee saksasta.. aina hyödyllinen kieli. Suomalainen saa puhuessa panostaa sch-äänteeseen, muuten ääntäminen pitkälti samanlaista kuin suomen kielessä ja kuten aikaisemmin sanottiin, kielioppi on loogista, ei välttämättä vaikeaa. Ruotsia taas on suomalaisena hyvä osata ja kielioppi on mielestäni helpoimpia englannin jälkeen, samoin kuin ääntäminen. Kokemuksesta voin kertoa, kun itselläni tuppaa kielipäätä löytymään ja olen kyseisiä kieliä ihan menestyksekkäästi opiskellut. TAI, ESPANJAN POHJALTA KOKEILE ITALIAA. ÄÄNTÄMINEN VARMAAN HELPOMPAA KUIN RANSKASSA JA KUITENKIN LATINALAINEN KIELI ELI SANAT MUISTUTTANEVAT TOISIAAN?

 • Maailmassa ei tee millään muulla kielellä kuin englannilla yhtikäs mitään. Don't bother.

 • Italia on kiva ja helppo kieli kuin myös espanja. Espanjan puolesta puhuu se, että sitä käytetään mm. Etelä-Amerikassa laajalti, ja voinhan katsoa vaikka Naapureita Madridissa. Joku oli sitä mieltä, että englanti riittää, on sama kuin söisi aina lusikalla, riittää sekin.

  • Italia ei ole helppo kieli. Joka sellaista väittää, tuskin osaa italiaa kunnolla.


 • Viro on mielestäni helpohko opiskeltava, jos hallitsee suomen kielen hyvin. Kannattaa hieman kerrata suomen kielioppia ennen viron opintoja, jos äidinkielen opiskelusta on pitkä aika. Viron kielessä on melko hyvä äänne - kirjain-vastaavuus, ja muutenkin kieli muistuttaa suomea.

 • Olen opiskellut noin 20 eri kieltä sikin sokin, ja seuraavat asiat tuli mieleen viestistäsi:

  Jos ongelma on että mikään ei jää kaaliin, niin virolla voisi olla paras mahdollisuus jäädä kaaliin. On lähelläkin jos haluaa käydä harjoittelemassa paikan päällä ja lausunta aivan järkevää. (Luin yhden peruskurssin huonosti ja pärjään virolla vaikka puhelen puoliksi mitä sattuu, erittäin hauskaa ja vapauttavaa. :D)

  Jos espanjasta tykkäät niin italia on siitä vielä helpompi ja tosi tosi selkeä suomalaisen ymmärtää. (Espanjankielisissä maissa on konekivääri-nopeita puhujia ja monenmoisia sössöttäjiä!)

  Ja nyt vasta huomaan kuinka vanha aloitusviesti oli, kiva kysymys kuitenkin niin antaa mennä!

  • Italia EI ole helpompaa kuin espanja. Siltä saattaa kuitenkin tuntua, jos osaa jo hyvin espanjaa ja sitten opiskelee italiaa. Italian verbioppi on espanjaakin vaativampi. Samoin pronomineissa on tekemistä.

   Lisäksi tulee vielä se, että vaikka osaisit italiaa hyvin, et sitten Italiassa ymmärräkään oikein mitään puheesta, sillä italian murre-erot ovat huomattavat.

   Turistitason italian toki oppii lentomatkan aikana Italiaan mennessään.

   Esperanto on helppo kieli joka suhteessa. Käyttäjiäkin löytyy ympäri maailmaa.


 • itse olen kokenut japanin ainakin ääntämisen perusteella yhdeksi helpoimmista

 • Japani, lausutaan kuin kirjoitetaan ja painotukset menee oikein suomenkielisellä luonnostaan. Italiassa taas painotus ei mee ikinä luontaisesti oikein

  • Aivan. Italian ääntäminen voi siihen perehtymättömän mielestä vaikuttaa helpolta, mutta ei se ole. Suomalaiset useimmiten ääntävät italiaa järkyttävällä tavalla, hyvin harvaa jaksaa kuunnella yhtään.

   Italia on vaikea kieli, mutta palkitsee osaajansa ruhtinaallisesti.


 • jos on hyvä kuulo ja osaa erotella erilaisia ääniä ja musikaalisuutta niin vaikeidenkin kielten opiskelu ( Kantonin kiinan puhuminen) sujuu.

 • Englanti ei ole vaikea,sitäpaitsi sitä kuulee joka paikassa.Olen itse opiskellut ruotsin ensin lukiossa,sitten16 vuotta meni Tukholmassa asuessa.Norjaa opin ohessa,kun kävin joskus keikkailemassa Tukholmasta käsin.Saksaa oli pakko lukea koulussa,sitten 2 vuotta Sveitsissä.-Ranskaa luin myös lukiossa 3 vuotta lyhyenä kielenä sekä Ranskan kulttuurikeskuksessa.Olin myös töissä muualla ulkomailla sveitsiläisen organisaation kanssa ja kieltä oli pakko oppia.Italiaa oli hyvä oiskella ranskan pohjalta,Yritin myös espanjaa,mutta italian melko hyvä osaaminen haittasi espanjaa lausutaan ihan eri tavalla ja opettajani huomautti usein italialaisesta korostuksesta,Ole opetellut myös arabiaa,koska tarvitsin sitä työssäni.Sudanissa,myös eteläinen Tukholma on täynnä arabeja.Ettei mua ihan torilla myytäisi.Venäjää haölusin myös opetella,mutta se oli vaikeaa.Olen rakastanut kielten opiskelua ja sain lukion päätteeksi pienen kannustusstipendin.

 • kIELTEN OPISKELU HARRASTUKSENA ON hauskaa.Parhaiten tietenkin oppii lähtemällä kielikursseille ulkomaille.Mitä tulee latinaan sitäkin voisi opetella,niin monet kielet perustuvat latinaan

  • Suosittelen latinaa. Se avaa aivan uuden näkökulman kaikkiin kieliin ja romaanisiin kieliin erityisesti.

   Latinan opiskelu on alussa helppoa, mutta vaatii jonkin verran ulkoa opettelua ja tarkkuutta. Mitä pidemmälle pääsee sitä mielenkiintoisemmaksi ja haasteellisemmaksi latina tulee. Suvereenia latinan osaajaa tulee hyvin harvasta.

   Latina voi olla harrastus, jonka parissa ei tekeminen lopu.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  474
  3631
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  43
  675
 3. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  425
 4. Missäs stebu

  Missäs stebu....
  14
  402