13-vuotiaalle tytölle kielilävistys..

HuolestunutÄiti

Hei.
Eli kyselisin vähän noista kielilävistyksistä. Antaisitteko lapsellenne luvan kielilävistykseen? Tyttömme kinuaa aivan kauheasti kielilävistystä. On halunnut jo pari vuotta. Olen sanonut hänelle, että kun menee seiskalle niin harkitaan jotain lävistystä. Mutta itse en kieleen suostuisi. En ole ihan varma, mutta onko näin, jos kieleen sattuu jotain, niin joudutaanko se amputoimaan? Ja silloinhan kieltä ei olisi. Jotain olent tuosta kuullut. Pelottaa hirveästi jos hän menettäisi kielensä. No, mitäs mieltä olette? Kannattaako antaa 13-vuotiaalle tytölle lupa kielilävistykseen? Mitä riskejä siinä on?

Kiitos jos vastaatte!

86

9017

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nuorityttötku

   Kannattaa antaa odottaa vielä, turhan nuori on kun vast 13 vuotias. Odottaisitte siihen 16 vuoteen jolloin lävistyksen saa itse mennä ottamaan.
   Vaaroja toki kielilävistyksessä on, juuri kuukausi sitten turus sanomissa luki juttu jossa eräs tyttö oli kuollut otettuaan kielilävistyksen ja sitten se oli tulehtunut..
   Kieli kun on melkein kaikista arin lävistyspaikka, kannattaa todella miettiä antaako noin nuorelle moiseen lupaa. Muutenkaan niin pienille lapsille ei se kovin mukavalta näytä.
   Tyttären suunnitelmat saattavat vielä muuttua eikä hän ehkä myöhemmin haluakkaan sitä.

   • fffffffffffffffff

    ehkä semmonen vaaraaltis paikka mutta kielilävistys on omasta kokemuksesta ja monienkin mielestä kivuttomin lävistys.


   • ilonpilaaja läväristä

    kielletty niin vaarallisuuden vuoksi. Liian paljon on ollut ongelmia niiden kanssa. Eli jos tytölle sellainen ilmestyy ilman lupaa, niin se käräjäjuttu.


   • seiskal

    en oo vastaan:) oon ite 13 koht 14 mul on nenä- napa- ja kaks huulilävistystä, nenälävistyksen sain kaks vuotta sitte eli olin sillon 11 muut oon saanu tänä vuonna:) kielilävistyksen saan tammikuussa, mun mielestä lävistyksissä ei ole mitään pahaa, ja nehän saa pois jos haluaa:) mullakin monia kavereita jotka tehny lävistyksiä ite, mä oon ottanu kaikki lävistykset liikkeessä porukoitten luval:)


   • Anonyymi
    seiskal kirjoitti:

    en oo vastaan:) oon ite 13 koht 14 mul on nenä- napa- ja kaks huulilävistystä, nenälävistyksen sain kaks vuotta sitte eli olin sillon 11 muut oon saanu tänä vuonna:) kielilävistyksen saan tammikuussa, mun mielestä lävistyksissä ei ole mitään pahaa, ja nehän saa pois jos haluaa:) mullakin monia kavereita jotka tehny lävistyksiä ite, mä oon ottanu kaikki lävistykset liikkeessä porukoitten luval:)

    missä liikkeessä oot ottanu? ite saanu käsityksen että liikkeissä ei tehä alle 16vuotiaille ja haluisin kielilävärin mut en tiiä missä vois käyä ottaa turvallisesti. Oon siis 13 ja on huulikoru,nenäkoru,septum ja rustokoru että siskon kaveri tehny kaikki.


   • Anonyymi
    seiskal kirjoitti:

    en oo vastaan:) oon ite 13 koht 14 mul on nenä- napa- ja kaks huulilävistystä, nenälävistyksen sain kaks vuotta sitte eli olin sillon 11 muut oon saanu tänä vuonna:) kielilävistyksen saan tammikuussa, mun mielestä lävistyksissä ei ole mitään pahaa, ja nehän saa pois jos haluaa:) mullakin monia kavereita jotka tehny lävistyksiä ite, mä oon ottanu kaikki lävistykset liikkeessä porukoitten luval:)

    Saako huoltajan luvalla ottaa kieli lävistyksen oon13


  • mieltä, että

   lapset tehkööt omia päätöksiää vasta täysi-ikäisenä. Sitä ennen en tule omille lapsilleni (nyt 9v ja 12v) antamaan mitään lupaa mihinkään ja täysi-ikäisinä he eivät enää lupiani tarvitsekaan.

   Mitäs jos todellakin tuossa lävistyksessä menee jotain pieleen? En haluaisi ottaa alaikäisen lapseni tuskaa harteilleni asiasta joka ei ole pakollinen hankinta. Lapsen mielipide voi myös muutua vuosien saatossa ja erilaiset lävistykset voivat alkaa harmittamaan lasta itseäänkin.

   Mulla itselläni on yksi pieni tatuointi, otin sen ollessani 19v (20 vuotta sitten) enkä ole päivääkään katunut sitä, mutta nykyään joka toisella nuorella on jos jonkin moista lävistykstä/tatuointia, niin se voi olla joku muotijuttu tai uskallusjuttu myös lapsellasi.

   • MonroeSekäMadonna

    Joo, voi kuule, nännilävistykseen ja intiimi-aluleilletarvitaan huoltajan lupa kunnes on 28v, ja muihin alle 16v vanhempien lupa. Eli 16veet saa ottaa jo esim, monroe/madonns lävärin, rustoon, korvaan, kieleen, ja ynnä muuhun ynnä muuhun siis.


  • Lähi

   Itselläni on 12-vuotias tytär, enkä missään nimessä antaisi lupaa mihinkään lävistyksiin enkä tatuointiin. Lapset haluavat milloin mitäkin ja aikuisen on asetettava tietyt rajat heille. Lehtitietojen mukaan kielilävistykset ovat aiheuttaneeet paljon erilaisia infektioita ja muita haittoja.

   • MonroeSekäMadonna

    Joo, ihan varma viel ku se on 100v nii rt anna sen tehdä.🤣


  • *n24

   Itselläni ei ole vielä omia lapsia,mutta jos olisin sinä edes tuskailisi asian kanssa. Itse en antaisi lapseni ottaa tuossa iässä lävistyksiä,varsinkaan kieleen.

   Minä tein itselleni 14-vuotiaana nenälävistyksen koska äiti ei antanut mennä lupaa ottamaan sitä liikkeeseen. Luojan kiitos ei tulehtunut,eikä reikäkään pahemmin näy vaikken siinä enää korua pidäkään...

   • poika kuoli

  • ja vielä kerran ei

   13-vuotias on aivan liian nuori hankkiakseen reikiä ihoonsa (tässä tapauksessa kieleen). Vaikka tyttäresi on halunnut lävistystä jo pari vuotta, se ei ole paljon se kun on juuri ja juuri murrosikäinen. Kielilävärin otossa on aina suuri riski ja se on myös hankalammin parantuva kuin esim. silmäkulmalävistys. Jos kieli tulehtuu, koru joudutaan poistamaan ja tuloksena on vain antibioottikuuri ja kipu.

   Parempi olisi antaa tyttäresi kasvaa sen verran, että saa täysin omin luvin hankkia lävistyksen. Täytyy myös muistaa, että jatkossa esim. työpaikkaa hakiessa voi tulla kitinää lävistyksistä, joten olisi hyvä että tyttäresi miettisi asiaa myös tulevaisuuden kannalta eikä pelkästään sen mukaan, mikä nyt sattuu näyttämään makeelta sillä hetkellä.

  • 13-vuotias

   tytär, enkä ikäpäivänä antaisi ottaa minkäänlaista lävistystä mihinkään. Kavereilla vuotta nuoremmilla ja samanikäisillä joillakin on. Mielestäni se on täysin älytöntä, turhaa ja tarpeetonta.
   Kyllä tyttäreni ottaisi vaikka mihinkä niitä lävistyksiä jos antaisin luvan. Ottakoon sitten täysi-ikäisenä, kun en enää pysty määräämään siitä asiasta. Sitä hän odottaakin, kun saa itse päättää. Ja maksaa ne myös. Toivottavasti järkikin kasvaa siihen mennessä.

  • uutistenlukija2222

   luin juuri viime viikolla uutisista miten joku 20-vuotias sai kielilävistyksestä sellaisen tulehduksen joka meni aivoihin ja kaveri kuoli. En sano että kaikille käy niin, mutta riskinsä kaikessa.

  • mamaliini

   Meillä on periaate, että lävistyksiä ei tule, paitsi korviin saa korkeintaan kahdet reiät peräkkäin.
   Vanhin tyttäristä kinusi lävistyksiä 14v. alkaen ja kun lupaa ei tullut, uhkasi 18 vuotiaana ottaa , mutta on jo 19v. ja vieläkään ei lävistyksiä ole tullut ja ei enään haluakaan. Tyttö on tyytyväinen nyt kun en lupaa myöntänyt.
   Lapsethan haluavat milloin mitäkin, mutta vanhempien on suojeltava lasta osaamalla sanoa ei.

  • nina101

   Enpä suostuisi 13 vuotiaan lävistykseen, varsinkaan kieleen. Olen kuullut että noista voi saada ies mitä aivokasvaimia! Ja jos todella sattuu jotain nii sit on vähän huono juttu... Ei, en suosittele

  • äiti kans

   kinuaa kanssa kieleen lävistystä mutta olen päättänyt etten anna lupaa. Kovalla ruinaamisella sai viime kesänä napakoru, ihan nätti se navassa onkin.Olen muutenkin kaikkia kasvoihin kohdistuvia lävistyksiä vastaan.

  • Eräs lukija

   ... vanhempia jotka eivät anna lastensa ottaa mitään lävistyksiä, ottaen huomioon että lähes jokaisella tytöllä on lävistykset korvissa. Liikkuuko tällä palstalla noin paljon marginaaliväkeä? Itselläni ei tosiaan ole lävistyksiä, enkä tiedä ketään suunnilleen ikäistäni naispuolista nuorta aikuista jolla niitä ei olisi (vähintään ne pakolliset korvakorut).

   Kielilävistys toki on hieman isompi projekti, enkä noin nuorelle moista suosittelisi. Kivaltahan ne tietysti näyttävät, mutta ehtii sen myöhemminkin.

   • kysymys nyt

    mistään korvakoruista, vaan muista lävistyksistä. Jokainen voi mennä 7. luokan tunnille katsomaan monellako siellä on näitä muita lävistyksiä. Ja se on se pieni marginaalinen vähemmistö, kun on kyse 13
    -16 vuotiaista lapsista ja nuorista.


  • mutsi008

   Mielestäni lupaa lävistyksiin ei saisi antaa tuon ikäisille (alle 15v), siis tarkoitan sitä, että usean lävistys paikan ikäraja on 15 vuotta eli siis ilman vanhempien lupaa saa mennä lävistyksen ottamaan yli 15 vuotiaana. Tunnen monta nuorta jolla tuo kielilävistys on, eikä niille mitään ole käynyt. Harvinaisia nämä "kuolin tapaukset ja muut"
   Itselläni on 15v ja 17v tytöt, tämä 17 vuotias halusi huuleen lävistyksen 15 vuotiaana, ja meni ottamaan, ja se minulle oli ok, koska jos minun lupaa ei siellä lävistys paikassa tarvittu niin siitä vaan ja nyt tämä minun 15 vuotias tyttöni menee tänään ottamaan huulikorun myös enkä nää sitä pahana. Saahan ne korut pois millon tykkää ja reijät on niin pieniä eikä ne edes näy.

   • mmääävaaann...

    niimpä. olis kiva jos muidenkin vanhemmat ajattelisivat näin.
    että ne saa pois millon vaan ja reiät menee kyllä ajan kanssa umpeen! ja oikein tehtyinä ne ei oo vaarallisempia kuin normaalit korviksetkaan.
    yleensä aina äidit kieltää sen takia ettei itse tykkää. mut onhan niillä itelläänkin korvikset! ainaki mun äiti käski oottaa vuoden et saisin huulikorun :D pitää viel kattoo saisinko ennemminki.. sanoin et haluun sen jos saan mopokortin läpi :PP sen kunniaks (;; juu pitää kahtoo,.
    tai ainaki ite oon huomannu monilla et ei aatella asiaa, sanotaan vaan et "ei semmosia", kielletään heti."
    ja oon ite harkinnu huulikorua tosi pitkään ja näin. jja niin oon 14v :--D


  • tuli vaan mieleeni

   ettei tyttäresi kenelläkään kaverilla ole lävistysneulaa.

  • ehkei vielä ole sen aika?

   Hei!
   Itse olin kyllä vanhempi kun tyttäresi ottaessani lävistyksen kieleen. En kadu sitä,
   mutta ehkä se ei ole vielä ajankohtaine tyttärellesi?
   Kielikorua ei saa edes jokaisen kieleen tehtyä.
   Aina mitä tahansa lävistystä ottaessa on riski,
   ettei lävistys paranekaan odotetusti,
   tutulla ei napaanotettu lävistys ollut parantua,
   itsellä taasen kielilävistys ei parantunut niin
   nopeasti kuin sen normaalisit kuuluisi.
   mutta se että päätös siitä saako tyttäresi kielilävistyksen vai ei, ei ole meidän muiden
   päätettävissä. Mutta se että tiedän myös
   samanikäisiä nuoria, joilla lävistyksiä on
   enemmänkin kuin mikä olisi tarpeen.

  • sylva

   ...mitä varten kielilävistys on? Sen oikean syyn?

   Se antaa miehelle extranautintoa suihinotossa.

   Sinuna kertoisin tämän myös tyttärelles, eihän se mikään tietämätön enää tuossa iässä ole.

  • anna ottaa!

   se jos tulehtuu niin on tosi vakava juttu. mihin tää maailma oikein menee?????

   • kerran olin

    muista hyvin kun olin 13 tai 14 vuotias kaikille oli semmoinen kielikoru tai kulmakoru, olin ainuita jollla ei ollut meijä jengissä, harmitti ihan TODELLA paljon, koska oikeasti pidin lävistyksistä, mutten saanut lupaa niitten ottoon. nytte meijä 14 vee tytöllä on kielikoru kun sen halusi muistan kyllä miltä tuntui ku ei saanut mennä massan mukana, joten älkää olku niin tiukkia kerran vain he ovat nuoria


  • blondeistablondein72hki

   kerroin kaikki mitä voi tapahtua ja sanoin jyrkän ei.

   Annoin myös vaihtoehtoja mitä muuta vois laittaa jos todella lävistyksen haluaa,otti huuli lävistyksen nooh se oli vuoden ja enää ei kiinnosta.

  • Oho..

   Kysyt riskeistä, niitähän on. Tiedätkö mitä hyötyä tai hyvää siitä on, tuskin mitää. pikku tyttösi idolilla saattaa olla tai jollakin kaverilla ja se on niin cool tyttösi mielestä, nyt pikku tyttösi tahtoo sellasen kans ja olla cool. Hei haloo, ole aikuinen ja sano että ei käy. Vanhempien tehtävä on mm. pitää huolta lapsistaan. Itsensä lävistely on omanlaisensa kulttuuri ja viestii jostakin.. tiedä ihan tarkasti mistä, mutta ihan järkevänä juttuna en lävistyksiä pidä. Omaa identteettiään voi tuoda muutenkin esille kuin esiintymällä reijitettynä, koru poskella tai kielellä. Itse tukisin lapsen persoonan kehitystä hiukan toisin, kielsin lävistyksen aikanani eikä se välejäni lapseeni ole huonontanut.

  • nyt on vuosi 2008

   ja joko suomi24:ssa liikkuu ennätysmäärä provoja tai sitten todella viime vuosituhannen tiedoilla eläviä. Maalaisjärjellä selitettynä: Kielilävistyksen haava on haava siinä missä muukin suu/limakalvoalueen haava - kyllä, saattaa hoitamattomana tulehtua, tulehdus levitä ja aiheuttaa alueelle kuolion, levitä aivoihin tai muuta kamalaa. Se kuinka usein näin tapahtuu verrattuna tällaisten haavojen yleisyyteen onkin jo toinen juttu (mm. tietyt hammashoidot). Parantumisajan huolellisella puhtaanapidolla, mahdolliseen tulehduksen alkuun reagoimalla ja sen hoitamalla sekä parantumisen jälkeen oikeankokoisen korun valinnalla estää mahdolliset terveyspuolen ongelmat erittäin tehokkaasti. Ei se lävistetty ihminen ole tosiaankaan mitenkään "saastuneempi" ja tulehdusherkempi, saati tyhmempi kuin esim. viisaudenhampaansa poistattanut. Kyllä lävistystäkin voi puhdistaa ja se KUULUU puhdistaa!

   Ei-limakalvoalueen lävistykset (johon korvakorutkin kuuluu) on perusperiaatteelta sama asia, erona se että tulehdusriski on pienempi mutta paranemisaika pidempi.

   Tuo suihinotto-kommentti kertookin kaiken oleellisen: Hygieniahysterian lietsonnalla taidetaan vaan peitellä sitä, että iso ihminen pelkää pientä neulaa tai lävistysliikkeen pelottavaa setää (toisin kuin keskenkasvuinen kakara)? ;)

   Näkisin ennemmin ongelman tosiaan siinä, että 13-vuotias on kovin nuori - ehkä myös kovin tietämätön, varomaton ja ailahtelevainen. Ehkä pettyy jos kokee ettei tämä nyt niin siistiä ollutkaan kuin kuvitteli ja ehkä siitä saattaa seurata katumuskin kun kaikki vaiva oli turhaa. Tai ehkä hän kokee sen vielä jälkeenpäinkin kivaksi. Tai ehkä hän laiminlyö lävistyksen hoidon mikä johtaa johonkin komplikaatioon. Tai ehkä... No, lohduttaudu ajatuksella että nuorena kokeillaan kaikenlaista tyhmää, kokeilusta oppii, ja että se kokeilunhalu kohdistuu tässä kohtaa melko riskittömään kapistukseen. Siis kun suhteuttaa asiat.

   Mutta loppupeleissä, sinä olet hänen äitinsä ja tiedät itse parhaiten mikä on lapsellesi paras ratkaisu. Turha meidän mielipiteitä siihen on kysellä.

   • Viivi J.

    Itse sain ottaa kulmalävistyksen jo 13-vuotiaana ja se on vieläkin 35-vuotiaana enkä ole hetkeäkään sitä katunut. Annoin tyttäreni (13-vuotias) ottaa myös kulmalävistyksen, sekä kielilävistyksen, kumpaankaan ei ole tullut ongelmia, eikä tyttäreni kerää katseita kulkiessaan kadulla. Nykyään hyvin monella nuorella yläasteikäisellä eli 7. luokasta eteenpäin on jokin huuli- tai kulmakoru. Muistakaa että korun voi aina ottaa pois jos alkaa kaduttaa, siitä ei jää mitään jälkeä jos desinfioi reijän parantumiseen saakka. Suosittelen kuitenkin että ehdotat tyttärellesi jotain muuta kuin kielikorua, jos se ei itsellesi käy, itselläni on rajana että naamassa saa olla vaan 1 koru ja korvat voi olla vaikka täynnä mutta itse maksetaan kaikki. Jos tyttäresi oikeasti epäilee korun laittamista, hän varmasti jänistää viimeistään liikkeessä peläten kipua, vaikkakaan kielikorun laitto ei yleensä satu paljoa.

    Älkää tuomitko lävistyksiä, ne voi olla ihan nättejäkin jos ei ole naama täynnä. Hyvä lävistäjä osaa kyllä antaa hyvät hoito-ohjeet joita noudattaen ei varmasti tule tulehduksia tai muuta


   • 14 vuotias tyttö
    Viivi J. kirjoitti:

    Itse sain ottaa kulmalävistyksen jo 13-vuotiaana ja se on vieläkin 35-vuotiaana enkä ole hetkeäkään sitä katunut. Annoin tyttäreni (13-vuotias) ottaa myös kulmalävistyksen, sekä kielilävistyksen, kumpaankaan ei ole tullut ongelmia, eikä tyttäreni kerää katseita kulkiessaan kadulla. Nykyään hyvin monella nuorella yläasteikäisellä eli 7. luokasta eteenpäin on jokin huuli- tai kulmakoru. Muistakaa että korun voi aina ottaa pois jos alkaa kaduttaa, siitä ei jää mitään jälkeä jos desinfioi reijän parantumiseen saakka. Suosittelen kuitenkin että ehdotat tyttärellesi jotain muuta kuin kielikorua, jos se ei itsellesi käy, itselläni on rajana että naamassa saa olla vaan 1 koru ja korvat voi olla vaikka täynnä mutta itse maksetaan kaikki. Jos tyttäresi oikeasti epäilee korun laittamista, hän varmasti jänistää viimeistään liikkeessä peläten kipua, vaikkakaan kielikorun laitto ei yleensä satu paljoa.

    Älkää tuomitko lävistyksiä, ne voi olla ihan nättejäkin jos ei ole naama täynnä. Hyvä lävistäjä osaa kyllä antaa hyvät hoito-ohjeet joita noudattaen ei varmasti tule tulehduksia tai muuta

    itse tahtoisin myöskin kieli lävistyksen mutta eihän ne vanhemmat tietenkään anna lupaa ottaa juuri sen takia koska ne on olevinaan rumia ja tulee tulehduksia ym. mutta on ihanaa kuulla että joku ei tuomitse niitä suoraan!


   • haluunhuulikorun...!
    14 vuotias tyttö kirjoitti:

    itse tahtoisin myöskin kieli lävistyksen mutta eihän ne vanhemmat tietenkään anna lupaa ottaa juuri sen takia koska ne on olevinaan rumia ja tulee tulehduksia ym. mutta on ihanaa kuulla että joku ei tuomitse niitä suoraan!

    niimpä ! tässä se on just. JOTEN, NE SAA POIS MILLOIN HALUAA EIKÄ JÄÄ JÄLKEÄ, REIKÄ MENEE AJAN KANSSA UMPEEN JA JOS ON HOITANUT KUNNOLLA!


  • Nimetön

   Miksi tyttö haluaa juuri kielilävistyksen?
   Niinkuin joku jo sanoikin, sehän on tarkoitettu tuottamaan lisänautintoa suihinotossa. Harrastaako tyttösi tällaista 13-vuotiaana?

   • HuolestunutÄiti

    ja hän kertoo minulle paljon asioita, olen myös puhunut hänelle siitä. Ja ei seurustelekkaan joten en usko että hän noin vain suihin ottais. itse en ainakaan ajattele siltä kannalta kielilävistystä. ihan mukavaaha se varmaan ois. ei näkyisi kaikkialle.


   • Mitähän sinä

    ajattelet esim. nenä- ja korvalävistysten "tarkoituksesta"? :D

    Jätä se pornonkatselu vähemmälle.


   • koristeita
    Mitähän sinä kirjoitti:

    ajattelet esim. nenä- ja korvalävistysten "tarkoituksesta"? :D

    Jätä se pornonkatselu vähemmälle.

    kun taas kielilävistys on piilossa, eli ei koriste


   • meebsu

    Voi herra sentään, oon ite 14 vuotias ja haluaisin kielilävistyksen mutta en mä nyt ite oo aatellu mitää suihinotto juttuje, c'moon aikuisillahan tää vilkas mielikuvitus on.. itse haluaisin kielilävistyksen sillä se näyttää kivalta, se on vähän jotenkin erinlainen ja se ei näy silti niin pahasti jos pitää suunsa kiinni niinku kulmalävistyksen huomaa heti ensikättelyssä.


   • hävetkää.
    meebsu kirjoitti:

    Voi herra sentään, oon ite 14 vuotias ja haluaisin kielilävistyksen mutta en mä nyt ite oo aatellu mitää suihinotto juttuje, c'moon aikuisillahan tää vilkas mielikuvitus on.. itse haluaisin kielilävistyksen sillä se näyttää kivalta, se on vähän jotenkin erinlainen ja se ei näy silti niin pahasti jos pitää suunsa kiinni niinku kulmalävistyksen huomaa heti ensikättelyssä.

    olen täysin samaa mieltä! mitä te vanhemmat oikein ajattelette lapsistanne? miksi ajattelette lapsenne ottavan sen suihin ottamisen takia? miettikää esimerkiksi jotain huuli- ja kulma lävistystä, ne näkyvät kaikkialle ja kaikille. kielikorun voi pitää poissa näkyvistä! jos sen hoitaa niinkuin pitää niin se ei todellakaan tulehdu. itse olen 14 ja koru parantunut aivan täysin.


  • Kokemusta on.

   Ottaa katuu melko varmasti myöhemmin tuossa iässä muistat kai oli melko häilyvää hyvä jos sinä järjellä suojelet.

  • 1234567890

   Mielestäni sen voi hyvin antaa. Mitä pahaa siinä on??? Omilla tytöilläni on ollut muutaman vuoden, toinen nyt 15.v. ja toinen 16.v. Ei ole ollut mitään ongelmaa paranemisen kanssa, kun noudatti annettuja ohjeita. Ei se lävistys mielestäni ole kummempi kuin korvakorut, en tietenkään antaisi lasteni lävistää koko naamaansa täyteen, kohtuus tietenkin kaikessa. Nykyään lävistykset ei juurikaan vaikuta edes työpaikan saantiin ym. mielestäni ihmiset jotka niitä katsoo paheksuen, ovat ahdasmielisiä. Itselleni en laittaisi vaikka ovatkin ihan kivan näköisiä(johtuu omasta iästäni)

  • kieltäydyt

   kannattaa varautua siihen, että tytär tulee kotiin joku päivä itse tehty lävistys kielessä tai muualla, tai ainakin yritetty tehdä lävistystä.

   • te.

    taivaan vallat!!Ei kai nyt sentään!Aika pimeähän tuo sitten olis.


   • -

    itse olen 12 ja minulla on kielilävistys tosin en saanut kyllä äidiltäni lupaa siihen ja kaverin äiti teki sen tosin hän on ammatiltaan lävistäjä mutta nyt on ja pysyy sen siitä saa kun kieltäytyy (=(=


  • äitiminäkin

   Kyllä mä varmaan antaisin luvan. Koska kun en itse lupaa antanut meidän poika meni ottamaan lävistyksen salaa käyttäen veljensä henkkareita. Siinä sitten "ihasteltiin" kahta huulikorua pojan alahuulessa.
   Teidän kannattaa yhdessä tutustua kaikenmaailman riskeihin mitä siitä lävistyksestä voi tulla ja tutustua kunnolla aiheeseen. Jos tyttö on aivan varma vieläkin niin antaa mennä.

   • olen nyt 19v,

    ja taisinpa ekat korvikset ottaa n.13vuotiaana, ja sen jälkeen olen ottanut kuusi reikää lisää korviin, alahuulessa on kaksi itsetekemää läväriä, nenässä itsetekemä läväri, kielessä yksi, ja ennen oli kulmakoru, kunnes se kasvoi pois.
    Ja onnekas kun olen ollut, mikään ei ole tulehtunut.

    Eli ihan sitä vaan, että tosiaan jotkut lävärit on helppo tehdä itse (en sitä tietenkään suosittele), mutta itse en ainakaan ole niin hullu että KIELEEN yrittäisin tehdä itse.. :D

    Aloittajalle: Voisitko tosiaan yrittää "vaihtaa" tuon kielikorun johonkin muuhun läväriin/juttuun, jos et sitä halua lapsellesi? Tai sitten vaan kiellät ja kiellät, kyllä lapsesi sen saa myöhemminkin otettua. :) Siis tarkoitan, että saa sitten 15-16vuotiaana, kun liikkeessä ei tarvita enää vanhemman lupaa.
    JA AINIIN. Joissakin lävistysliikkeissä (ainakin Jyväskylässä) riittää alle 15vuotiaan mukaan laitettu LAPPU, jossa lukee että lapseni saa ottaa lävärin blablabla, eli kannattaa katsoa ettei väärennä lupalappua..


   • 13v. tyttären äiti
    olen nyt 19v, kirjoitti:

    ja taisinpa ekat korvikset ottaa n.13vuotiaana, ja sen jälkeen olen ottanut kuusi reikää lisää korviin, alahuulessa on kaksi itsetekemää läväriä, nenässä itsetekemä läväri, kielessä yksi, ja ennen oli kulmakoru, kunnes se kasvoi pois.
    Ja onnekas kun olen ollut, mikään ei ole tulehtunut.

    Eli ihan sitä vaan, että tosiaan jotkut lävärit on helppo tehdä itse (en sitä tietenkään suosittele), mutta itse en ainakaan ole niin hullu että KIELEEN yrittäisin tehdä itse.. :D

    Aloittajalle: Voisitko tosiaan yrittää "vaihtaa" tuon kielikorun johonkin muuhun läväriin/juttuun, jos et sitä halua lapsellesi? Tai sitten vaan kiellät ja kiellät, kyllä lapsesi sen saa myöhemminkin otettua. :) Siis tarkoitan, että saa sitten 15-16vuotiaana, kun liikkeessä ei tarvita enää vanhemman lupaa.
    JA AINIIN. Joissakin lävistysliikkeissä (ainakin Jyväskylässä) riittää alle 15vuotiaan mukaan laitettu LAPPU, jossa lukee että lapseni saa ottaa lävärin blablabla, eli kannattaa katsoa ettei väärennä lupalappua..

    Löysinpä sattumoisin tämän keskustelun, kun meilläkin käydään samoja keskusteluja kotona. Eli, tytär on se, joka hinkuu läväriä kieleen. Kun se vaan on niin coolia nykyään.

    Itse olen vakaasti sitä mieltä, että ei ylimääräisiä lävistyksiä tai tatuointeja alaikäisenä. (poikkeuksen tekee korvalehdessä olevat normaalit reiät, jotka hänellä on). Ja jos menee tekemään alaikäisenä sellaisen, niin hänen puhelimensa menee samantein mykäksi. Tässä on siis niin suuri / vakava asia kyseessä, että hän saa ihan itse miettiä, että miten se vaikuttaa omassa vaakakupissansa. Puhelin on vielä toistaiseksi ehdottoman tärkeä hänelle, joten siksi se on todellakin siinä vaakakupissa se toinen paino.

    Tyttären isä on myös ehdottomasti ei:n kannalla, kun puhutaan alaikäisen lävistyksistä tai tatuoinneista. Sitten kun hän on 18 v. täyttänyt, niin sitten saa tehdä itse nämä päätökset.
    Minun mielestäni minä ja isä olemme tässä tapauksessa se taho, joka päättää tämän luokan asioista. En todellakaan halua nähdä omalla tyttärelläni lävistettyä naamaa. En, vaikka se olisi miten coolia tahansa. Itsekin alan olla sitä mieltä, että kohta on coolempaa se, kenellä ei sellaista ole.

    Eikä tämä ole murrosikäisen nuoren kiusaamista, vaan alaikäisestä lapsesta välittäminen.


  • JJJUSTTT

   EI PENNULLA KUULU MITÄÄN KIELILÄVISTYKSIÄ OLLA ! SANOT ETTÄ ODOTETAAN SIIHEN 16 NIIN SAAT MENNÄ LAITTAMAAN.

   • 131v tyttö

    Mä oon 13 vuotias ja äiti anto mun klepata mun kielen tyhmintä on se että toinen puoli kielestä on eloton.. :D mutt ei voi mitään se on halkastu jo ja äitikin sano että oisit mielummin ottanu jonku nenä korun... :D


  • tyyti

   muihin lävistyksiin kuin korviin sai ottaa reiät, ja toiseen korvaa kaksi, koska sitä kovasti toivoi (ja kävi ottamassa sen ilman minun tietoani, mutta olin kyllä jo luvannut, että sellaisen voi ottaa jos tahtoo). Mielestäni tyttö voi hyvin vielä odottaa muutamia vuosia ja ottaa ne lävistykset sitten, jos vielä tahtoo; eihän kaikkea tarvitse saada nyt heti, hänellä on vielä monta vuotta aikaa lävistää itseään, jos nyt jo ottaa reikiä joka paikkaan niin mihin sitten myöhemmin niitä ottaa, jos edelleen pitää lävistyksiä kivoina.

   Jokainen vanhempi tekee toki omat päätöksensä, ja toki täytyy muistaa se, että aina ei vanhemmat voi asiaa päättää, teinit saattavat tavalla tai toisella tehdä oman tahtonsa mukaan ihan ilman lupaakin. Mutta vanhempien sana on kuitenkin jonkinlainen ohjenuora, se kertoo mitä mieltä vanhemmat ovat asiasta, ja jos lapsi on vähäänkään epävarma asiasta, vanhempien kielto ehkä auttaa lasta siinä, ettei hän ota lävistystä vaikka se EHKÄ olisi kiva.

   • bbbbpmore

    Vanhemmat on aina niin tyhmiä kun luulee, että niiden lapset ei sais lävistyksiä ilman lupaakin...olen nyt 15v ja tänään kävin hakemassa kielikorun..luvattomasti


   • Äiti 28
    bbbbpmore kirjoitti:

    Vanhemmat on aina niin tyhmiä kun luulee, että niiden lapset ei sais lävistyksiä ilman lupaakin...olen nyt 15v ja tänään kävin hakemassa kielikorun..luvattomasti

    Eräällä palstalla eräs lävistäjä äiti oli kirjoittanut ja kysynyt että voiko 4-vuotiaalle pistää lävistystä?? Itse olin ihan järkyttynyt.. minullakin lapsi ja täyttää kohta 4 v. enkä todellakaan pistäisi mitään lävistystä!! mitä mieltä te olette?


   • Minä vain.
    Äiti 28 kirjoitti:

    Eräällä palstalla eräs lävistäjä äiti oli kirjoittanut ja kysynyt että voiko 4-vuotiaalle pistää lävistystä?? Itse olin ihan järkyttynyt.. minullakin lapsi ja täyttää kohta 4 v. enkä todellakaan pistäisi mitään lävistystä!! mitä mieltä te olette?

    Itse olen 11 vuotias tyttö (tänä vuonna 12) ja otin ensimmäiset lävistykseni 3 vuotiaana (korviin tietty). Ja nyt niitä on kertynyt jo 4 reikää molemmissa korvissa. Minun mielestä on aika normaalia että 4 vuotiaalla olisi lävistys (jos siis korviksista on kyse). Itse haluun nytten huuleen ja kieleen lävistyksen.. Mut äiti ei anna lupaa, koska on liian suuri tulehtumisriski sen mielest. Sano että saan sitten 15 vuotiaana käydä ottamassa, kun ikä siihen riittää.

    Eli minun mielipide tuosta on että on ihan OK ottattaa lapselleen 4 vuotiaana KORVIKSET. Muita lävistyksii ei.


   • kiinostunut3
    bbbbpmore kirjoitti:

    Vanhemmat on aina niin tyhmiä kun luulee, että niiden lapset ei sais lävistyksiä ilman lupaakin...olen nyt 15v ja tänään kävin hakemassa kielikorun..luvattomasti

    Mistä hait


  • äippyli42wee

   Itselläni kun tyttäreni oli 13 vuotias,hän kinusi kulmalävistystä,ja se sitten laitettiin.14 vuotiaana kuvioihin tuli huulilävistys mihin EN antanut lupaa,joten hän sitten laittoi sen itse,vielä kolminkertaisena.(minulta tietenkin salassa,muuten olisin kieltänyt sen jyrkästi) nyt 16 vuotiaana hän laittoi kielikorun,mitään vaikutuksia ei ole tullut.
   omasta mielestä en näe lävistyksissä mitään pahaa,ja kielikorunkin voi ottaa pois kokonaan milloin haluaa.lävistyksen puhtaudesta kannattaa huolehtia hyvin.eli hampaidenpesu joka aamu ja ilta,ja suuvesi käyttöön joka ruuan jälkeen.

  • mrrs

   kauheet kilarit vedetää jonku kielilävistyksen riskeistä. itellä tulehtunu ikenet jokasen viisurin poiston jälkeen, kumma kun ei huulilävistyksen kanssa ole mitään ollut? o_O ja corsodylilla viisurin poiston jälkeen aina purskutellut. jo on kummallista. ja joo, oli tulehdus missä tahansa niin hoitamattomana se menee pitkälle ja mahdollisesti tappaa, mutta kielilävistys on verrattaen pieni aiheuttaja näissä tapauksissa. kielilävistys on ensinnäkin järkyttävän huono tulehtumaan, saa jo melkoista hoidon laiminlyöntiä olla että kohtaa kielilävistyksen kanssa mitään vaikeuksia.
   miksi kielilävistys on "vähemmän hyväksyttävä" kuin korvikset? tekin mammat varmasti viette tenavanne ottamaan korvikset pyssyllä, jota ei muuten saa autoklaaviin (ei siis ole steriili) ja joka ampuu korvikset suoraan ihon läpi (ammuttavat korvikset ovat huomattavasti tylsemmät kuin lävistysneula ja aiheuttavat siksi kudosvauriota -> enemmän kipua ja paranee huonosti. lukkokin menee automaattisesti liian kireälle). mielummin siis haluatte lapsenne hankkivan kultasepänliikkeessä hepatiitin ja kudosvaurioita kivun kera kuin että veisitte hänet lävistäjälle ottamaan korvikset (tai sitten sen kielilävistyksen) steriileillä ja ennen kaikkea OIKEILLA välineillä.
   ja lävistäjillä on vähän pakko olla oikeanlaiset välineet, sillä terveystarkastajat käyvät vähintään kerran vuodessa. lisäksi lävistäjä laittaa ensikoruksi yleensä aina titaania (joskus PTFE tai bioplast), joka ei ole niin huokoista kuin hopea = ei kerää likaa ja bakteereja niin herkästi ja joka ei aiheuta minkäänlaisia allergisia reaktioita.
   mammat voisivat turhan skitsoamisen ja stressin välttämiseksi ottaa asioista enemmänkin selvää kuin vain kuunnella kuulopuheita. ja kielilävistyksen laittomaksi tulemisesta parin vuoden sisässä on huhuttu viimeiset viitisentoista vuotta, mutta ilmeisesti kun pätevää näyttöä ei ole ollut riittävästi niin ei ole vielä näin päässyt käymään. ;>

  • haloo toinen aikuine

   vastaa ei käy. Olet aika vastuuntunnoton ja vietävissä kun edes kysyt tästä. Ei noin nuori osaa sanoa loppuiän kielireiästä mitään. Ole aikuinen ja sano EI (kerrankin)

   • anna ehdottomasti

    Itse halusin kielikorua ja koska en saanut lupaa otin sen salaa. Väärensin lupalapun lävistäjälle jossa oli kaverini numero ja hän esitti äitiäni tietäen kaikki tärkeät tiedot.
    Nyt on kielikoru ollut monta monta vuotta ja kaduttaa miten huijasin. Kieleni parani kahdessa viikossa täysin normaaliksi. Mitään haittaa ei korusta ole paitsi joskus kun sen otan pois jää reikä kieleen, siis samanlainen kuin korviksistakin. Mielestäni sinun kannattaisi suostua tyttösi pyyntöön kielikorusta koska jos hän sen haluaa ottaa hän sen joko luvallasi tai ilman. Kumpi parempi?


   • kysymysmerkki?
    anna ehdottomasti kirjoitti:

    Itse halusin kielikorua ja koska en saanut lupaa otin sen salaa. Väärensin lupalapun lävistäjälle jossa oli kaverini numero ja hän esitti äitiäni tietäen kaikki tärkeät tiedot.
    Nyt on kielikoru ollut monta monta vuotta ja kaduttaa miten huijasin. Kieleni parani kahdessa viikossa täysin normaaliksi. Mitään haittaa ei korusta ole paitsi joskus kun sen otan pois jää reikä kieleen, siis samanlainen kuin korviksistakin. Mielestäni sinun kannattaisi suostua tyttösi pyyntöön kielikorusta koska jos hän sen haluaa ottaa hän sen joko luvallasi tai ilman. Kumpi parempi?

    Onhan kaikissa lävistyksissä riskinsä,
    myös korvalävistyksissä. Ittelläni on sellanen, muistan miten se tulehtu
    pari viikkoo sen jälkeen ku otin sen. Korva oli ihan kauheen kipee, ja tais yhessä vaiheessa
    tulla verta/jotain valkosta mömmökin.
    Onneks otin korvakorun pois. Kyllä se sitten parani, mutta reikä meni melkein umpeen.

    13-vuotias on liian nuori ottamaan kielikorun!


   • snakebites
    kysymysmerkki? kirjoitti:

    Onhan kaikissa lävistyksissä riskinsä,
    myös korvalävistyksissä. Ittelläni on sellanen, muistan miten se tulehtu
    pari viikkoo sen jälkeen ku otin sen. Korva oli ihan kauheen kipee, ja tais yhessä vaiheessa
    tulla verta/jotain valkosta mömmökin.
    Onneks otin korvakorun pois. Kyllä se sitten parani, mutta reikä meni melkein umpeen.

    13-vuotias on liian nuori ottamaan kielikorun!

    kielikoru on sinäänsä aika kivuton ja paranee kaikista lävistyksistä nopeiten !!
    muita haittoja ja riskejä en ala nyt tähän luettelemaan..
    kannattaa jokatapauksessa harkita kielilävärin ottamista ja varsinkaan noin nuorelle.


   • DAMMIT
    kysymysmerkki? kirjoitti:

    Onhan kaikissa lävistyksissä riskinsä,
    myös korvalävistyksissä. Ittelläni on sellanen, muistan miten se tulehtu
    pari viikkoo sen jälkeen ku otin sen. Korva oli ihan kauheen kipee, ja tais yhessä vaiheessa
    tulla verta/jotain valkosta mömmökin.
    Onneks otin korvakorun pois. Kyllä se sitten parani, mutta reikä meni melkein umpeen.

    13-vuotias on liian nuori ottamaan kielikorun!

    tähän vielä sanoisin.. joka tapauksessa on myös todennäköisyys että tyttäresi joko ottaa ilman lupaa ns väärentää todistyksen tai hurjimmat jopa yrittävät tehdä itse!!1
    ihan kokemuksesta voin sanoa. sitähän me emme suosittelisi, emmehän??


   • ha
    DAMMIT kirjoitti:

    tähän vielä sanoisin.. joka tapauksessa on myös todennäköisyys että tyttäresi joko ottaa ilman lupaa ns väärentää todistyksen tai hurjimmat jopa yrittävät tehdä itse!!1
    ihan kokemuksesta voin sanoa. sitähän me emme suosittelisi, emmehän??

    niimpä tuo on ihan naurettavaa ruveta paapomaan jostain riskeistä. riskit on korvakorujenkin laitossa. oikeilla välineillä ja ammattilaisen tekemänä riskit on minimaaliset. typerää lukea ja uskoa kuultuihin kaupunkitarinoihin ja lukea juttuja lehdistä mitä on muutenkin paisuteltu.


  • äiti (:

   Halusin itse 13 veenä kielikorua ihan hirveesti ( napakoru oli jo, ja sitte korvikset ) ja äiti ei suostunu vaikka vuoden kinusin. En sitte jaksanu oottaa, ni kaveri sen kielikorun sitte laitto. Hakaneulalla läpi ja sitte nopeesti koru.. kyllä hyvin mulla parani ( onneks ) mut näin jälkikäteen en suosittelis.. koska jos sun tyttäres tekee niin ja ei oo yhtä hyvä tuuri ku mulla ni voi tulehtuu :// eli jos se on jo 2 vuotta halunnu sitä ni kannattaa ottaa hyvistä lävistys paikoista tietoa ja sinne sitte ! suu alueen lävistykset on nopeimpia paranemaan, ja kokemuksesta puhun (: kielikoru ei yleensä tulehdu ja ehkä yhdellä 1000 tulehtuu, oman hölmöilyn takia, sillä on laittanut esim. itse likaisella neulalla ja sitten runnonut korun siihen . (=

   • marella

    Meillä tyttö halusi kulma/napa/kielilävärin/tatuoinnin ja mitä muuta noin 13-veenä.

    Itse en tykkää läväreistä siellä sun täällä. Mutta käsitin myös sen, että jos en anna lupaa ottaa, niin joku ne tekee jos menee vänköön päälle ja sitten on turha rutista kun koru on kielessä.

    Sovittiin, että jos tyttö vielä kolmen kk:n jälkeen haluaa lävärin, niin saa ottaa minne haluaa, laitan nimeni alle. Tuloksena oli kulmalävari. Siitäkään en tykännyt (ja mummi tykkäsi vielä vähemmän -rolf).

    Onneksi sain tyttöni 'ylipuhuttua' ettei halunnut tatskaa tai limakalvolävistystä. Mutta jos olisi jommankumman vieläkin halunnut, olisin mielelläni maksanut sen 'oikeassa' liikkeessä enkä minkään kaverin tekemänä.


   • Monasti lävistetty
    marella kirjoitti:

    Meillä tyttö halusi kulma/napa/kielilävärin/tatuoinnin ja mitä muuta noin 13-veenä.

    Itse en tykkää läväreistä siellä sun täällä. Mutta käsitin myös sen, että jos en anna lupaa ottaa, niin joku ne tekee jos menee vänköön päälle ja sitten on turha rutista kun koru on kielessä.

    Sovittiin, että jos tyttö vielä kolmen kk:n jälkeen haluaa lävärin, niin saa ottaa minne haluaa, laitan nimeni alle. Tuloksena oli kulmalävari. Siitäkään en tykännyt (ja mummi tykkäsi vielä vähemmän -rolf).

    Onneksi sain tyttöni 'ylipuhuttua' ettei halunnut tatskaa tai limakalvolävistystä. Mutta jos olisi jommankumman vieläkin halunnut, olisin mielelläni maksanut sen 'oikeassa' liikkeessä enkä minkään kaverin tekemänä.

    Voin sanua etteivät ne tulehdu, jos niitä asianmukaisesti hoitaa ja ne laitethan hyvässä liikkeessä oikeilla välineillä. Kielikorua eivät monet liikkeet edes laita alle 18-vuotiaalle EDES vanhemman luvalla. Ainakaan täällä mistä minä olen kotosin.
    Äiti antoi minulle 14-vuotiaana luvan monroe-huulikoruun, mutta jouduin odottamaan sen ottamista n.puoli vuotta ettei se kalisisi silloisiin hammasrautoihini. Se päivä kun koitti että sen sain, olin niin jumalattoman iloinen:D sitten myöhemmin otin luvatta alahuuleen renkaan ihan spontaanisti enkä ole hetkeäkään katunut.
    Lävistysliikkeessä minulle sanottiin ettei minulle voida kielikorua laittaa, jänne ei kuulemma näkynyt tarpeheksi ja jos siihen tökkää neulan vahingossa, ei olisi kiva juttu. Sanoivat tosin että Ouluun jos menen, siellä on niin taitava lävistäjä että se laittaa. No päädyinkin sitten kännipäissäni ottamaan sen festareille. Normaalisti en ikinä ottaisi mitään korua festareilla, mutta tätä halusin enemmän kuin mitään muuta, joten kysäisin paljonko maksais. Ja ne laittoivat sen eikä mitään ongelmia ole ollut. Tosin, olin tuolloin melkein 18. Parantunut hyvin, ihme kyllä kun heti ottamisen perään join alkoholia, poltin tupakkaa ja pussailin paljon vaikka näin ei saisi tehdä. Onneks parantui, ja on pysynytkin terveenä kun olen purskutellut suuvedellä säännöllisin väliajoin (ei liian usein tai suun oma bakteerikanta kuolee). Ei sattunut tippaakaan (tosin saattoi johtua alkoholipitoisuudesta veressäni...)
    Viimeisin hankinta on nännikoru, se sattui mutta voi jestas miä rakastan sitä!

    Olen sitä mieltä, että 13v on liian nuori, eivätkä monet liikkeet laita niin nuorelle edes vanhemman luvalla. Anna miettiä vielä pari vuotta ainakin, sillä kielikoru on sinänsä projekti, että sitä täytyy hoitaa enemmän kuin muita koruja ja syöminenkin vaikeutuu parista päivästä viikkoon. Itse olin onnekas kun ei turvonnut juuri yhtään ja pystyin syömään seuraavana päivänä normaalisti.

    Jos tyttösi oikeasti haluaa korun, hän jaksaa odottaa niin kauan että sen itse saa luvatta otettua. Silloin hän ei voi ainakaan syyttää ketään muuta kuin itseään jos homma kusee. Äitini on samalla linjalla ollut kun 16 täytin, että omapa on kroppani, turha tulla häntä syyttämähän. Nyt olen tosiaan 18.


   • Lörtsyn_nelli
    Monasti lävistetty kirjoitti:

    Voin sanua etteivät ne tulehdu, jos niitä asianmukaisesti hoitaa ja ne laitethan hyvässä liikkeessä oikeilla välineillä. Kielikorua eivät monet liikkeet edes laita alle 18-vuotiaalle EDES vanhemman luvalla. Ainakaan täällä mistä minä olen kotosin.
    Äiti antoi minulle 14-vuotiaana luvan monroe-huulikoruun, mutta jouduin odottamaan sen ottamista n.puoli vuotta ettei se kalisisi silloisiin hammasrautoihini. Se päivä kun koitti että sen sain, olin niin jumalattoman iloinen:D sitten myöhemmin otin luvatta alahuuleen renkaan ihan spontaanisti enkä ole hetkeäkään katunut.
    Lävistysliikkeessä minulle sanottiin ettei minulle voida kielikorua laittaa, jänne ei kuulemma näkynyt tarpeheksi ja jos siihen tökkää neulan vahingossa, ei olisi kiva juttu. Sanoivat tosin että Ouluun jos menen, siellä on niin taitava lävistäjä että se laittaa. No päädyinkin sitten kännipäissäni ottamaan sen festareille. Normaalisti en ikinä ottaisi mitään korua festareilla, mutta tätä halusin enemmän kuin mitään muuta, joten kysäisin paljonko maksais. Ja ne laittoivat sen eikä mitään ongelmia ole ollut. Tosin, olin tuolloin melkein 18. Parantunut hyvin, ihme kyllä kun heti ottamisen perään join alkoholia, poltin tupakkaa ja pussailin paljon vaikka näin ei saisi tehdä. Onneks parantui, ja on pysynytkin terveenä kun olen purskutellut suuvedellä säännöllisin väliajoin (ei liian usein tai suun oma bakteerikanta kuolee). Ei sattunut tippaakaan (tosin saattoi johtua alkoholipitoisuudesta veressäni...)
    Viimeisin hankinta on nännikoru, se sattui mutta voi jestas miä rakastan sitä!

    Olen sitä mieltä, että 13v on liian nuori, eivätkä monet liikkeet laita niin nuorelle edes vanhemman luvalla. Anna miettiä vielä pari vuotta ainakin, sillä kielikoru on sinänsä projekti, että sitä täytyy hoitaa enemmän kuin muita koruja ja syöminenkin vaikeutuu parista päivästä viikkoon. Itse olin onnekas kun ei turvonnut juuri yhtään ja pystyin syömään seuraavana päivänä normaalisti.

    Jos tyttösi oikeasti haluaa korun, hän jaksaa odottaa niin kauan että sen itse saa luvatta otettua. Silloin hän ei voi ainakaan syyttää ketään muuta kuin itseään jos homma kusee. Äitini on samalla linjalla ollut kun 16 täytin, että omapa on kroppani, turha tulla häntä syyttämähän. Nyt olen tosiaan 18.

    itse täytin tuossa vähän aikaa sitten 15wee ja haluaisin todellakin huuli- ja kielikorun sekä septumin. Yhteenkään en ole saanut lupaa juuri näistä tulehtumis yms syistä. Minua harmittaa katsoa koulussa toisten kasvoja, joissa koruja on parhaimmillaan yli 10...

    Jos vanhemmat siis haluavat, että lapsi tuntee kuuluvansa muiden nuorien joukkoon ja jos nuori oikeasti haluaa lävistyksen ja sitä rataa, mikä teillä niitä vastaan on? Jokaisenhan pitäisi saada olla sen näköinen kuin on, joten älkää hyvänen aika kieltäkö lävistyksiä!


   • Hampaatko
    Lörtsyn_nelli kirjoitti:

    itse täytin tuossa vähän aikaa sitten 15wee ja haluaisin todellakin huuli- ja kielikorun sekä septumin. Yhteenkään en ole saanut lupaa juuri näistä tulehtumis yms syistä. Minua harmittaa katsoa koulussa toisten kasvoja, joissa koruja on parhaimmillaan yli 10...

    Jos vanhemmat siis haluavat, että lapsi tuntee kuuluvansa muiden nuorien joukkoon ja jos nuori oikeasti haluaa lävistyksen ja sitä rataa, mikä teillä niitä vastaan on? Jokaisenhan pitäisi saada olla sen näköinen kuin on, joten älkää hyvänen aika kieltäkö lävistyksiä!

    Kielilävistys kuluttaa hammaskiillettä! Itselläni ja niillä kavereilla, jotka ottivat kielarin 5-8v. kuluesa hammasvauriot olivat sitä luokkaa, että jos haluttiin hampaat pitää suussa viellä 30v, .ne oli riisuttava. Se on kiva hely, mutta hampaitten menetys on kova hinta. Sitä kiillettä tietää kaipaavansa kun sitä ei enää ole ja hammasvauriot alkavat näkyä. Eli äiti, mieti hetki, haluatko lapsellesi 20 v hampaat vai korun suuhun.


   • ...
    Hampaatko kirjoitti:

    Kielilävistys kuluttaa hammaskiillettä! Itselläni ja niillä kavereilla, jotka ottivat kielarin 5-8v. kuluesa hammasvauriot olivat sitä luokkaa, että jos haluttiin hampaat pitää suussa viellä 30v, .ne oli riisuttava. Se on kiva hely, mutta hampaitten menetys on kova hinta. Sitä kiillettä tietää kaipaavansa kun sitä ei enää ole ja hammasvauriot alkavat näkyä. Eli äiti, mieti hetki, haluatko lapsellesi 20 v hampaat vai korun suuhun.

    mitkää hampaat mee -.-


  • noniin elikkä

   Moikka, mulla on 15 -vuotias tyttö ja itse annoin napakorun ottaa kun täytti 14v. itse kyllä sai maksaa. Kesällä sai sitte kielikorun, ku niin kauheasti kinus sitä. Ei oo mitää ongelmia ollu kielessä eikä navassa. Mutta nyt saa lävistykset riittää ! sinuna kyllä odottaisin että tyttö täyttää 14 vuotta tai 15.

  • äitiii

   anna hänen ottaa genetaalilävistys tuskin sinä tulet sitä ikinä näkemään, minun lapsellani on ties missä lävistyksiä eikä ne minua haittaa (:

  • kertoo kokemuksellla

   vanhempien on tyhmä tehdä enään mitään valintoja noille 13-14 vuotialle lapsille.... Jos ne jotai haluu ne myös saa sen joko sitten turvallisesti liikkeessä vanhempien luvalla tai sitten kaverinkanssa omassa huoneessa, sitte ne tulehtuu ja itkettää :/ jos olisin äiti minä kyllä antaisin mun lapsen ottaa vaikka vaa yhen lävärin mut sellasen jonka voi peittää kuten just napakoru tai kielikoru mut en MISSÄÄ TAPAUKSESSA jotain madonnaa toho ylähuulee vaikka sitäki on turha enää kieltää jos lapsi on nii päättäny... kuunnelkaa lapsianne! jos ne on tosissaa niitte läväreitte suhtee nii herranjumala laittakaa ne niille hyvin liikkeessä ettei ne pikkuset laita ite ku se on sit taas tosi paha jos se kieli vaik halvaantuu... se on koko loppu elämän pahin virhe!

  • tattimuna

   Mulla on kielikoru, ikää on 15v ja koru on aivan ihana. Mitä se teidän persettä kutittaa jos lapsellanne on kielikoru? Korun saa aina pois ja se ei tulehdu jos sitä hoitaa. Kaikki kielilävistys kuolemat ovat johtuneet itsetehdystä eli antakaa mieluummin lapsenne hakea, kuin että tekee salaa itse.

  • -miumau-

   Tattimuma puhuu asiaa !!
   on kans nuori, ikää 15 vuotta ja ylihuomenna olis näytön paikka ! Kielikoru kieleen vaan (: iskä ja äiskä anto luvan, koska lupasin ottaa edellisen koruni, eli itsetehdyn täysellisestiparantuneen labretin(eli koru alahuulessa) pois. Tietty harmittaa koska se oli vaivalla itse vännetty tohon huuleen ):
   nojoo mitäs tässä suremaan lävistysliikkeeseen vaan !
   asianmukainen hoito ja ammattitaitoinen paikka ovan edellytykset !!!!

  • zjajajjaja

   Hei. Ajatelkaa nyt oikeasti tuotakin juttua. Lävistyksen saa AINA pois, jos korun hoitaa hyvin, alusta loppuun, niin ongelmia ei yleensä synny. Osaava lävistäjä osaa varmasti neuvoa asiat, ja voihan aina soittaa & kysyä. Antakaa nuorten olla kerran nuoria, vielä kun niitä ovat!!

  • Espoon Keskus-sairaa

   Olette oikeassa, Kieli amputoidaanjos kieli tulehtuu tai satuttaa kielensä. Jos haluaisitte antaa lapsellenne kielilävistyksen niin kannattaisi odottaa että olisi täysi ikäinen

   terveisin : Espoon keskus-sairaalasta.

  • Kielilävistetty 14v

   Otin tiistaina kielilävistyksen ja olen 14. Nyt innolla odottelen et paranis, aikamoinen tuska on tää paranemisaika :-----D

   Mut en nää syytä miksei 14 vuotias vois ottaa kielikorua? huoh, kerran sitä nuoria ollaan.

  • Huoh teille..

   Olen samaa mieltä että kyllä saa nuori ottaa lävistyksiä! Jokainen tekee elämässään virheitä ja jos ei tykkää lävistyksestään vaikkapa vuoden päästä sen ottamisesta, se on myös virhe josta varmasti oppii. Kielikoru ei ole näkyvä koru ja jos joku todellakin ajattelee että kielikoru on vain miehen mielihyvän tuottamiseen tarkoitettu on jo vähän vilkas mielikuvitus. Ei varmana paljoa vanhemman elämää liikuta onko nuorella kielikoru vai ei. Kielikoru voi tulehtua mutta niin pystyy vaikkapa hoitamattomat haavat ja jopa ihan tavalliset korvikset.

  • 13v tyttö!

   hei ette oo tosissanne, itekki haluisin kielikorun mut oon päättäny et otan sen vast viistoista vuotiaana iha riskeist ymsyms , MUT ETTÄ SUIHINOTON TAKIA ? hei oikeesti , en usko et puoliakaa nuorist kel on kielikoru tietää ees tollasesta?

  • ..

   mä haluisin kielilävärin mut mutsi ei anna ottaa. Oon kuitenki jo 15 puol, et olis vaa puol vuotta niii voisin käydää ottaa sen, mut olis ihan kiva jos siihen olis lupa. mutsilla itellää on kieliläväri. mut sitä en älyy et miks minä en saa .. kaikilla muillakin on jo jonkun näkönen lävistys naamassa ja vaikka missä. ite en pyydä ku yhtä lävistystä. ja ei ne tulehdu jos vaa hoitaa kunnolla. ja eihän se näy minnekkään sieltä suusta jos ei kävele kieli ulkona, nii et varmasti kaikki näkis sen. Ja mielestäni 13 v. tyttö on iha liian nuori ottamaan kieleenlävistystä !

  • 87d49j07f2uih6y9q0.p

   hyi! en vois ees ajatella ees korvakoruu! tai hammas koruu! outoo tehä kehoo reikii ja laittaa niihi hillumaa jtn koristeita! oon 13v poika

  • asd

   Kaikki Suomen kukkahattutädit näköjään kokoontunu yhteen..
   Hankkikaa elämä

  • 14-vuotiaan äiti

   Itse olen äiti ja lapseni on nyt 14 juuri täytti ja sai synttäri lahjaksi kielokorun. Kinusi kumminkin korua 11-vuotiaasta ja sanoin että sitten kun on vanhempi niin voi ottaa.
   Parantuu kokoajan kovaa vauhtia ja hyvin eikä mitään haittaa ole ollut, en ole edes ajatellut asiaa suihinoton kannalta koska asia ei vielä kuulu 14-vuotiaiden elämään niinkuin ei seksikään! (:

  • kanisteri123

   Anna mennä vaan mull itelläni on kolme läväriä kielessä ja ne on laillisia

  • 13-vuotias

   no itte oon ainaki aatellu ottaa kielikorun, ainiin ja oon 13 :) vanhemmat lupas miettii sitä , mut pelkään et mun kieli on 'liian lyhyt' tai sit se jänne ei näy, tai jotaii sinne päi :D et onkse yleistä et kieli on liian lyhyt tai sit se jänne ei näy?:O

   kiitos etukäteen jos vastaatte!:)

  • 13w

   Näitä kommentteja lukiessa huomaa et täälä on paljon vanhempia jotka ei vain itse tykkää lävistyksistä ja sen takia sanovat heti jyrkästi "EI" mulla itellä on napakoru jonka sain 12v ja oon nyt 13v äiti oli eka sitä mieltä et katottasko parin vuoden päästä vaik synttäri lahjaks mut kysyin et saisinko jo seuraavana kesänä ku mun synttärit on silloin. No äiti ja minä sit juteltiin siinä ja se lupautu ku sanoin et ainahan sen voi ottaa pois ja et reikäki menee umpeen ajan kaa... Jos en siis sitte oiskaan siitä tykänny ja nyt mä oon kysyny kans kieli lävistystä ja äiti on lupautunu koska sehän ei ulospäin näy! Senki saan kesäl synttärilahjaks mut se riippuu nyt vaa siitä että uskallanko mä ottaa sen joten kannattaa miettiä sitä että sekään ei sun tytöllä ulospäin näkyis ja ku sunhan ei ite sitä tarvis kattoa jos sä et siitä tykkäs ku sehän tulis nimenomaan sille sun tytölle.. Ei sulle joten... suosittelisin jutteleen ja harkitseen ja rajaks pistäisit vaik et ei mitään naamaan jotka näkyy! Ps. Siinähän on seki et esim mulle sanottiin red&whitessa ettei mulle ees pysty laittaan napakorua ja aloin itkeen koska halusin sitä niin paljon sit äitin kaveri sano et menkää bitbulliin koska se on nii korkeetasonen tatuointi/lävistys paikka et ne tietää paremmin ja niinhän siinä sit kävi ja siellä mulle tää laitettiin!! :))

  • hemuli98

   no voijumalauta, luuletteko tosissaa et ne laittaa siel liikkeessä? yleensä on k-16, ja iha syystä, näyttää vitun idiootilta jos jollai 13 vee pennulla ois kielilävistys!! sen ikäset luulee ymmärtävänsä jostai jotai mut myöhemmi tulee se et miks tein sillee ja sillee.............

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin lupaa nopeutettua rajoitusten purkua

   Kohta saa taas mennä ja elää, lupaa pääministeri Marin Tvitterissä. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d817e44a-154e-4139-a6a2-4dc4cdc272c8
   Maailman menoa
   259
   4329
  2. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   282
   4250
  3. Andy muutti kommuuniin

   nuorten kanssa Helsingissä. Ennakoluuloton veto. Mäkin voisin asua kommuunissa vanhoilla päivilläni. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Useasti-haadetty-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   4222
  4. Mitä Sofialle tapahtui Hangossa?

   Miten täällä ei kukaan ole kiinnittänyt Sofian tilanteeseen huomiota?? Sairasti koronaa Hangossa ja viimeiset stoorit sieltä, mainitsi, että jaska aam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   3341
  5. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   514
   2759
  6. Me Naiset: Martina Aitolehti on ekaa kertaa aikuisiällä sinkku - Suhde Pikkarambo Pikkaraiseen ohi

   Yrittäjä ja somepersoona Martina Aitolehti on elämässään uuden edessä, kun parisuhde on päättynyt. Sinkkuus: uhka vai mahdollisuus… https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   2496
  7. Metsävaanija Adrian Rothermel

   Iltalehdessä hymisteltiin tätä Suomeen tuotettua pedofiilia. Oli saanut alennusta tuomioon ilmoittautumalla itse, kyseessä kuitenkin itsekkäät syyt,ei
   Laki ja rikos
   18
   2257
  8. Martinasta hieno haastattelu Me Naiset -lehdessä

   Hieno haastattelu kauniista Martinasta. Jos hän olisi sotkeentunut huumeisiin tai rahanpesuun ja ollut vankilassa niin tuskinpa tekisivät haastattelua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   329
   1628
  9. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1530
  10. Mitä nainen olet viimeksi saanut?

   Ikäväsi kohteelta?
   Ikävä
   108
   1525
  Aihe