Vuokrahintataso

ja elinkustannukset

Jos vertaa vaikka espanjaan, jossa voi saada merenrannalta parvekkelisen huoneiston jopa 400 e/kk..niin onko Italia ..kalliimpi/sama/edullisempi?

entä ruoka ja esim. auton huollot verrattuna espanjaan?

Esimerkkejä?

Entä spesific tietoa..jos saanut EU-alueella joskus..mielenterveysdiagnoosin..ja sattuisi tulemaan jotain tarvetta virnaoimiasten kanssa asiointiin ja tämä asia tulisi esille italiassa..tuleeko helposti sairaalapakkohoitoa tai ongelmatilanteissa pakkokyyditys suomeen

2

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rooman rouva

      Vuokrat riippuvat monesta seikasta, missä asunto sijaitsee, onko se kalustettu jne. On ehkä vaikea löytää juuri merinäköalaa. Voit googlettaa "affitto appartamento italia" niin saat vaikka kuinka monta sivua vuokra-asuntojen ilmoituksia. Niistä saat ehkä jonkinlaisen kuvan hintatasosta kullakin paikkakunnalla.

      Ruuan hintakin vaihtelee aivan siitä mistä ostat sen. Suuria eroja kauppojen välillä. Roomassa esim. asumalähiöistä saa paljon halvemmalla ruokaa kuin keskikaupungilta. Ravintolahinnat samoin.

      Me käytiin mieheni kanssa heinä-elokuun vaihteessa Abruzzossa. Löydettiin Adrianmeren rannikolta sellainen paikkakunta kuin Vasto. Ihastuttiin siihen kovasti. Siellä oli kaikki paljon halvenpaa kuin Roomassa. Harva ulkomaalainen on löytänyt tiensä Vastoon. Siellä on hiljaista, kaunista ja rauhallista muuten paitsi heinä-elokuussa kun italialaiset rynnistävät sinne lomille. Vasto sijaitsee hieman hankalassa paikassa.

      "Entä spesific tietoa..jos saanut EU-alueella joskus..mielenterveysdiagnoosin..ja sattuisi tulemaan jotain tarvetta virnaoimiasten kanssa asiointiin ja tämä asia tulisi esille italiassa..tuleeko helposti sairaalapakkohoitoa tai ongelmatilanteissa pakkokyyditys suomeen"

      Tarkoitatko viranomaisilla poliiseja?

      Italissa ei ole mielisairaaloita. Italiassa ollaan erittäin maltillisia kun on kyse psyykisistä ongelmista. En usko että ketään häädetään maasta sen takia, varsinkaan jos on asuntokin siellä, vaikka tilapäisestikkin. Mutta ennen kuin lähtee matkaan niin on aina otettava eu-sairasvakuutuskortti mukaan. Sen saa varmaan Suomessa Kelalta. Itse en ole asunut neljäänkymmeneen vuoteen Suomessa. Kotipaikkani on Tukholma ja käyn siellä lääkärissä. Roomassa me asutaan vain tilapäisesti jokunen vuosi ehkä...

      • matka

        Hei!

        Saanko kysyä, että mikä olet ammatiltasi? Ja mikä on aviopuolisosi ammatti? Kovasti kiinnostaisi asuminen ulkomailla, ja etenkin tällä hetkellä Italiassa. Vaan että mitähän töitä siellä olisi tarjolla? Itse valmistun piakkoin matkailun linjalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe