Asunnon ostaminen Portugalista?

MIstä kannattaa aloittaa etsiminen, jos haluaa ostaa oman asunnon Portugalista??? onko luotettavia suomalaisia välittäjiä? Kiitos vastauksista!
Ilmoita


Aiheesta on ilmeisesti useita oppaita ainakin englannin- ja saksankielellä ja edellä mainitut sivut ovat varmasti myös hyödylliset.

Minulla on omakohtainen kokemus puuhasta. Joitakin pääkohtia katselin kirjasta Live and Work in Portugal. Prosessi oli sinänsä yksinkertainen, toki hieman kalliinpuoleinen, mutta jokaista ostajaa se kirpaisee samalla tavalla. Käytimme apuna juristia ja insinööriä. Ostamamme asunto oli uusi ja myyjänä oli rakentaja suoraan ilman välikäsiä.

Kannattaa perehtyä asunnon rakennustapaan, maaperään, ympäristöön, mahdollisesti kaavoitukseen. Näistä aiheista me keskustelimme juristimme kanssa. Ennen kaupantekoa asuntomme tarkasti insinööri ja rakentaja korjasi esiintulleet ongelmat. Portugalissa rakentaja on velvollinen korjaamaan virheet viiden vuoden ajan. Merkittävin ongelma lienee kosteus. Meillä oli tuuria, sillä oman talomme rakennustapa poikkeaa edukseen perinteisestä portugalilaisesta rakentamisesta.

Suurin osa asunnoista myydään välittäjän kautta mutta kauppoja tehdään myös ilman välikäsiä.

Jos mieleenne tulee kysymyksiä, voitte ottaa yhteyttä suoraan. Yhteystietoni löytyvät galleriasivultani.
Ilmoita
Portugalista voi katsella tarjontaa palvelussa, jonka löytää googlesta haulla: casa.sapo.pt

Ostin asunnon viime talvena Madeiralta. Osto oli vähän mutkikas prosessi ja lakimiehen käyttö on välttämätöntä. Alla olevassa osoitteessa on hyvä kuvaus siitä, mitkä ovat asunnon oston eri vaiheet. Ostotaminen on kokemukseni mukaan turvallista, jos käyttää luotettavaa välittäjää ja lakimiestä.

http://madeira-property.netpower.pt/legal_info/index.htm
Ilmoita
Asunnon ostoon liittyvä prosessi Portugalissa noudattaa tiettyä kaavaa. Siinä ei sinänsä ole mitään mutkikasta, salaperäistä eikä pelättävää. Me käytimme täällä Azoreilla juristia, jonka nimeä meille suositteli paikallinen Suomen kunniakonsuli Ponta Delgadass. Asuntokauppoja ulkomaisten ostajien kanssa tehdään eri puolilla Portugalia jatkuvasti ja on jo pitkään.

Osakeasunnon ja kiinteistön ostaminen noudattavat samaa kaavaa. Kummatakin kaupat rekisteröidään samassa virastossa (conservatório) ja niistä maksetaan ennen kauppakirjan allekirjoittamista varainsiirtovero. Juristi hoitaa nämä vaiheet.

Kauppa tehdään julkisen notaarin virastossa. Kauppakirjaa (escritura)edeltää aiesopimus (promessa de compra e venda). Julkisen notaarin palkkio on merkittävä, meidän tapauksessa se oli runsaat 2 000 e. Varainsiirtovero on 2,8 % kauppahinnasta. Asunnosta maksetaan lisäksi asuinkunnalle asunnon verotusarvoon perustuvaa omaisuusveroa vuosittain. Veroprosentti vaihtelee 0,2 ja 0,7 prosentin välillä.

Juristin tuntiveloitus oli tapauksessamme noin puolet siitä mitä Suomessa on lakimiehen alin tuntipalkkio. Me emme tarvinneet englanninkielistä käännöstä dokumenteistä. Kun dokumentit tehdään samalla kaavalla, niin juristin laskutus niiden käännöksistä on yleensä vaatimaton verrattuna suomalaisiin käännöshintoihin.

Me ostimme uuden talon. Ennen kauppakirjan allekirjoittamista tarkastutimme talon paikallisella insinöörillä, joka teki tarkastuksesta raportin. Joitakin puutteita löytyi ja ne rakentaja korjasi. Tarkastus oli kalliinpuoleinen, mutta mielestämme hyödyllinen.
Ilmoita
1 VASTAUS:
Tämä asunto on myyty ja ilmoitus poistettu
+Lisää kommentti
Portugalista voi ostaa asunnon aivan yhtä turvallisesti kuin Suomessa. Se tapahtuu notaarin avutuksella. Kun olet löytänyt asunnon (älä missään tapauksessa anna penniäkään kenellekään kuin vain notaarin välityksellä)mente notaaritoimistoon. Portugalissa on julkisia valtion notaareja sekä yksityisiä notaareja, joiden toimenpiteet ovat aivan yhtä laillisia kuin edellistenkin, mutta vähemmän byrokraattisia. Siis suosittelen, että menet yksityiselle notaarille (notário privado), jotka kaikki ovat Oikeusministeriän laillistamia notaareja. Tästä loydäöt kontaktit : http://www.geocities.com/apn_notarios/apn.htm
Jos ostat apartamenton, myyjä saattaa esittää ns. esisopimusta e lupausta siitä että myyjä myy sinulle asunnon ja samalla sinä lupaat ostaa ja maksat pienen summan käsirahana. Ulkomaalainen kun olet, teetä esisopimuksin notaarilla. Esisopimus merkitsee sinun kannaltasi myynnistä ostosta luopumisen tapauksessa, että menetät käsirahan, koska olit lupautunut. Jos ostaja peruu kaupan, hän joutuu maksamaan sinulle kaksinkertaisesti käsirahan. Esisopimus antaa sinulle aikaa hoitaa ostoon liittyviä asioitasi. Esisopmus ei ole välttämätön, voit ehdottaa että teette myyjän kanssa suoraan kauppakirjat. Melkein suosittelisin, että ulkomaalainen valitsisi suoraan kauppakirjojen teon, varsinkin jos et ota portugalilaisesta pankista lainaa vaan rahoitus on järjestynyt jo muutoin. Niin ollen joudut vain siirtämään rahat portugalilaiseen pankkiin. Caixa Geral de Depósitos on vakavarainen valtion pankki, joka kuuluu maiilman 200 suurimman pankin joukkoon. Varaatte notaarilta ajan kauppakirjojen tekoa varten ja annat tiedot asunnosta jonka aiota ostaa. Notaari tutkii, että myyjä voi laillisesti myydä asunnon ja ettei suntoon liity mitään rasitteita. Tutkittuaan notaari kutsuu osapuolet kauppakirjojen allekirjoitukseen ja siinä yhteydessä maksat koko summan asunnosta. Jos olet ottanut portugalilaisesta pankista lainaa, myös pankki on läsnä kauppakirjojen tekotilaisuudessa. Myös portugalilaiset pankit neuvovat auliisti asunnon ostossa ja tuntevat hyvin koko proseduurin. Notaari hoitaa kaikki asunnon siirtymiseen liittyvät rekisteröinnit. Tulkkaus- ja kääntäjäapua suomen kielellä löytyy suomi-portugali yhdistelmään.
Portugalista asuntoa ostaessa on hyvä tietää, että kerrostaloissa systeemi ei pelaa yhtä hienosti kuin Suomessa. Täällä jokainen tekee omassa asunnossaan remonttia miten mielii, paitsi kantavia rakenteita kaatamatta. Yhteisremontteja ei juuri ole. Samalla kuukausimaksut talon yhteisistä kuluista ovat alhaiset. Yhteisiä remontteja tehdään vain jos yhteisissä tiloissa (käytävissä, kokoussalissa tms. tarvitaan korjausta). Kokoukset ovat yleensä riitaisia ja kaikki puhuvat yhteen ääneen.
Hiljaisuudelle on olemassa viralliset säännöt, mutta niistä joustetaan puolin ja toimin. Kerrostaloasunnossa kuulee, että muitakin ihmisiä asuu talossa eli orvoksi ei itseään tunne. Suomalainen kyttäysmentaliteetti ei kuulu yleensä portugalilaiseen elämän tapaan. Täällä eletään ja annetaan muidenkin elää.
1 VASTAUS:
Samaa mieltä, että kyttäysmenttaliteetilla ei oikein ole tekoa Portugalissa, muistuu mieleen näin kun asutaan Suomessa vaihteeksi ;-)
Portugalin asunnoissa kannattaa kuitenkin pitäytyä 2000-luvulla rakennetuissa, koska niissä on noudatettu EU:n tiukempia eristysmääräyksiä. Ts. vallitseva säätila ei ole silloin ihan sama asunnon sisällä ja ulkona, vanhemmissa kivitaloissa jopa tahtoo olla talvella koleampaa sisällä kuin ulkosalla! Portugalin talvi voi olla yllättävän kostea ja siten varsinkin vanhat asunnot kylmiä, ja energialaskut eivät ole ihan sieltä halvimmasta päästä. Onneksi kylmin ja kostein kausi ei ole kovin pitkä, useimmiten.
Ja ihmisethän ovat kohteliata ja tosi mukavia tutustumisen jälkeen, vaikka kotiin kutsuja ei ihan heti kannata odotella. Pidemmän päälle niitäkin alkaa tippumaan ja sitten juhlitaankin koko laajan suvun kera :-)
+Lisää kommentti
nyt kun kikkarapäillä on €urot finaalissa, niin onko ollut vaikutusta Portugalin asuntojen hintapyynteihin?
1 VASTAUS:
Ainakaan pankkien asuntolainojen perustana käyttämät keskimääräiset asunto-osakkeiden neliömetrihinnat eivät ole laskeneet. Niiden haarukka koko maassa on hieman alle tonnista runsaaseen 1500 euroon.

Myyntiajat ovat pitkät, koska asuntolainoja myönnetään nihkeästi ja korot ovat nousseet. Rakennusteollisuus kärsii ja työttömyys alalla lisääntyy. Portugalissa on nyt säästäjän markkinat, sillä rahaa houkutellaan pankkeihin aikaisempaa korkeimmilla koroilla.

Suositan lämpimästi moradian tai normaalin omakotitalon ostamista. Moradia on talo, joka on rakennettu päädyistään naapureihinsa kiinni ja näyttää suomalaisen silmissä rivitalolta. Talot ovat kuitenkin täysin itsenäisiä eikä yhteistä hallittavaa siten ole. Pihaa on pieni pläntti talon edessä ja takana. Moradian omistaja voi päättää itse oman talonsa korjauksista ja parannuksista.

Portugali on tällä hetkellä vakaasti kiinni eurossa. Testi tulee sitten kun uusi hallitus 5.6. pidettävien vaalien jälkeen astuu remmiin.
+Lisää kommentti
Asian vierestä...

Espanjassa Suomalaiset autokauppiaat pitää aika kovia hintoja, joten kannattaisikohan Portugalista asuntoa haluavan kiertää nää kotimaiset kauppiaat???

Itse lähden paikan päälle etsimään.
Ilmoita
Olisko laittaa vinkkiä www-sivusta (kiinteistövälitys), jolla esitellään (hintoineen) myynnissä olevia huoneistoja Portosta. Minkälaisia riskejä mahtaisi olla, jos hankkisi vanhasta oletettavasti huonokuntoisesta kerrostalosta huoneiston. Käsitykseni mukaan hintataso Portossa on alempi kuin Lissabonissa.
3 VASTAUSTA:
Tässä muutamien kiinteistövälittäjien sivuja:

http://www.remax.pt/, http://www.era.pt/pg_home.aspx?lang=pt, http://www.century21.pt/.

Hakutuloksia:

real estate porto

http://www.google.pt/webhp?hl=pt-PT#hl=pt-PT&q=real estate porto&oq=real estate porto&aq=0&aqi=g3&aql=&gs_sm=c&gs_upl=6522l10041l0l11l10l1l0l0l1l246l1669l0.6.3&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=4f570ef7085bfaa1&biw=1087&bih=621

imobiliario porto

http://www.google.pt/webhp?hl=pt-PT#hl=pt-PT&q=imobiliario porto&oq=imobiliario porto&aq=f&aqi=g2&aql=&gs_sm=s&gs_upl=78221l83148l1l13l13l1l0l0l4l273l2397l0.5.7&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=4f570ef7085bfaa1&biw=1087&bih=621

Ilmoituksissa T0 tarkoittaa yksiötä, T1 kaksioita eli yhtä makuuhuonetta, T2 kolmiota eli kahta makuuhuonetta jne. Neliömetrimäärää ei välttämättä imoiteta.

Kun kävin läpi kotona lehtiä, tuli silmiini parisen viikkoa vanha tarina asuntomarkkinoista. Jutussa esitettiin keskimääräisiä myyntihintoja kahden makuuhuoneen asunnoille eri puolilla maata. Porton kohdalla lukema oli 169 000 e. Arvioin T2:n kooksi 70-90 neliöä.

Porton alueella on monia kivoja paikkoja, joihin voi asettua. Jos ei työ sido, niin mielestäni on miellyttävämpi asua pienellä paikalla, josta on hyvät yhteydet. Tällaisia paikkoja löytyy Porton alueelta.

Tässä ketjussa ylempänä on kuvattu kerrostaloasumista Portugalissa. Oma kokemukseni siitä rajoittuu noin vuoden vuokralla asumiseen talossa, joka oli suhteellisen hyväkuntoinen. Voin sanoa, että yhteisiin tiloihin satsattiin vähän. Kerrostalojen ylläpito vaihtelee. Siksi päädyimme taloon, jotta voimme itse päättää sen ylläpidosta.

Huonokuntoisen kerrostalon kunnostus maksaa. Budjetti saattaa ylittyä ja lopputulos ei välttämättä vastaa odotuksia. Remonttitaitoiset hankkivat joskus huonokuntoisen omakotitalon. Sen kunnostuksesta ja budjetista voi ainakin päättää itse.
www.toinenkoti.fi välittäjä toimi meillä tosi hyvin, kun ostettiin Espanjasta asunto ja näyttävät olevan myös Portugalissa toimintaa.

Suomalainen välittäjä molemmissa päissä (suomessa ja perillä) oli meille tosi iso juttu. Englanti sujuu, mutta hieman "ruosteessa" muut kielet...

Juristi silti kannattaa aina palkata mukaan kaupan tekoon. Se ei ole niiin iso kulu ja nukkuu yöt paremmin.

Sanokaa terveisiä Sebastianilta, jos otatte yhteyttä :)

s
masseur kirjoitti:
Tässä muutamien kiinteistövälittäjien sivuja:

http://www.remax.pt/, http://www.era.pt/pg_home.aspx?lang=pt, http://www.century21.pt/.

Hakutuloksia:

real estate porto

http://www.google.pt/webhp?hl=pt-PT#hl=pt-PT&q=real estate porto&oq=real estate porto&aq=0&aqi=g3&aql=&gs_sm=c&gs_upl=6522l10041l0l11l10l1l0l0l1l246l1669l0.6.3&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=4f570ef7085bfaa1&biw=1087&bih=621

imobiliario porto

http://www.google.pt/webhp?hl=pt-PT#hl=pt-PT&q=imobiliario porto&oq=imobiliario porto&aq=f&aqi=g2&aql=&gs_sm=s&gs_upl=78221l83148l1l13l13l1l0l0l4l273l2397l0.5.7&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=4f570ef7085bfaa1&biw=1087&bih=621

Ilmoituksissa T0 tarkoittaa yksiötä, T1 kaksioita eli yhtä makuuhuonetta, T2 kolmiota eli kahta makuuhuonetta jne. Neliömetrimäärää ei välttämättä imoiteta.

Kun kävin läpi kotona lehtiä, tuli silmiini parisen viikkoa vanha tarina asuntomarkkinoista. Jutussa esitettiin keskimääräisiä myyntihintoja kahden makuuhuoneen asunnoille eri puolilla maata. Porton kohdalla lukema oli 169 000 e. Arvioin T2:n kooksi 70-90 neliöä.

Porton alueella on monia kivoja paikkoja, joihin voi asettua. Jos ei työ sido, niin mielestäni on miellyttävämpi asua pienellä paikalla, josta on hyvät yhteydet. Tällaisia paikkoja löytyy Porton alueelta.

Tässä ketjussa ylempänä on kuvattu kerrostaloasumista Portugalissa. Oma kokemukseni siitä rajoittuu noin vuoden vuokralla asumiseen talossa, joka oli suhteellisen hyväkuntoinen. Voin sanoa, että yhteisiin tiloihin satsattiin vähän. Kerrostalojen ylläpito vaihtelee. Siksi päädyimme taloon, jotta voimme itse päättää sen ylläpidosta.

Huonokuntoisen kerrostalon kunnostus maksaa. Budjetti saattaa ylittyä ja lopputulos ei välttämättä vastaa odotuksia. Remonttitaitoiset hankkivat joskus huonokuntoisen omakotitalon. Sen kunnostuksesta ja budjetista voi ainakin päättää itse.
http://www.scamadviser.com/check-website/topeccoshoes.net#box-comment
+Lisää kommentti
Onko jollain tuttja joilta saisi vuokrata asunnon kevääksi jostain Portugalin ½-välin alapuolelta (etelästä)
1 VASTAUS:
Jos vielä tarvitset
asuntoa? Ota yhteyttä 0400-637755
+Lisää kommentti
Sitähän minäkin haluaisin.

Vuokrata muutamaksi kuukaudeksi pienen ja edullisen asunnon Portugalin Lissabonin ympäristöstä.

Että miten on?
Ilmoita
Onko tilanne asuntojen hintojen suhteen muuttunut viime vuosina? Alaspäin? Vai pelkästään myyntiaika pitkittyy?
3 VASTAUSTA:
Hinnat ovat laskeneet ja lasku jatkuu. Joidenkin lähteiden mukaan keskimääräinen neliömetrihinta asutuskeskuksissa olisi jonkin verran yli 2000 e/m2. Tämä tilasto ei tee eroa talon ja huoneiston välillä. Luku vaikuttaa korkealta.

Talon (omakotitalo, päädyistään naapuritaloihin kiinnirakennettu kaupunkitalo, townhouse) hintaan voi vaikuttaa merkittävästi tontin hinta. Esim. Ponta Delgadan keskustassa maksoi maapohja modernilla kaupunkitekniikalla muutama vuosi sitten 500 e/neliö.

Myyntiaika on tällä hetkellä keskimäärin luokkaa yksi vuosi. Kiinteistövälittäjät panostavat nyt vuokraukseen, kun kauppa ei käy.

Pankkien luototuksessaan käyttämä keskimääräinen neliöhinta on noin 1000 e.
masseur kirjoitti:
Hinnat ovat laskeneet ja lasku jatkuu. Joidenkin lähteiden mukaan keskimääräinen neliömetrihinta asutuskeskuksissa olisi jonkin verran yli 2000 e/m2. Tämä tilasto ei tee eroa talon ja huoneiston välillä. Luku vaikuttaa korkealta.

Talon (omakotitalo, päädyistään naapuritaloihin kiinnirakennettu kaupunkitalo, townhouse) hintaan voi vaikuttaa merkittävästi tontin hinta. Esim. Ponta Delgadan keskustassa maksoi maapohja modernilla kaupunkitekniikalla muutama vuosi sitten 500 e/neliö.

Myyntiaika on tällä hetkellä keskimäärin luokkaa yksi vuosi. Kiinteistövälittäjät panostavat nyt vuokraukseen, kun kauppa ei käy.

Pankkien luototuksessaan käyttämä keskimääräinen neliöhinta on noin 1000 e.
€ lyhennetään näin
masseur kirjoitti:
Hinnat ovat laskeneet ja lasku jatkuu. Joidenkin lähteiden mukaan keskimääräinen neliömetrihinta asutuskeskuksissa olisi jonkin verran yli 2000 e/m2. Tämä tilasto ei tee eroa talon ja huoneiston välillä. Luku vaikuttaa korkealta.

Talon (omakotitalo, päädyistään naapuritaloihin kiinnirakennettu kaupunkitalo, townhouse) hintaan voi vaikuttaa merkittävästi tontin hinta. Esim. Ponta Delgadan keskustassa maksoi maapohja modernilla kaupunkitekniikalla muutama vuosi sitten 500 e/neliö.

Myyntiaika on tällä hetkellä keskimäärin luokkaa yksi vuosi. Kiinteistövälittäjät panostavat nyt vuokraukseen, kun kauppa ei käy.

Pankkien luototuksessaan käyttämä keskimääräinen neliöhinta on noin 1000 e.
modernilla kaupunkitekniikalla ??
+Lisää kommentti
Ihmettelen asunnonvälittäjien huolimatonta ilmoitustapaa. Talo 1024m2, tontti 1024m2. http://www.green-acres.pt/fi/prog_show_properties-rf--dp-madere-r-madere-cn-pt-rg-madere-type-properties-i-20-p_n-2.html. Tarkoittaa tietysti van tonttia. Tuolla on useita samanlaisia. 3h keittiö: 920m2.
2 VASTAUSTA:
Tai "Madeira : Funchal - Asuinpinta-ala: 5880 m² - Tontin pinta-ala: 78 m² - 2 huonetta". Ehkä olen pikkutarkka, mutta... Itseäni hävettäisi moinen kaupankäynti.
eemeli10_ kirjoitti:
Tai "Madeira : Funchal - Asuinpinta-ala: 5880 m² - Tontin pinta-ala: 78 m² - 2 huonetta". Ehkä olen pikkutarkka, mutta... Itseäni hävettäisi moinen kaupankäynti.
Ongelmat saattavat johtua osittain siitä, että sivustolla on jouduttu tietoja antamaan tavalla, joka ei Portugalissa ole ollut käytäntö. Asunnoista, sen enempää huoneistoista kuin taloistakaan, ei yleensä ilmoiteta pinta-alaa vaan makuuhuoneiden määrä, jossa T0 tarkoittaa yksiötä, T1 kaksiota jne. Tontista pinta-ala sen sijaan kerrotaan. Muistaakseni meidän kohdalla Azoreilla käytettiin käsitteitä ovat rakennuspinta-ala (ml. laatoitettu, katettu ulkotila) ja asuinpinta-ala ("lämmin tila").
+Lisää kommentti
Ovatko hinnat siitä, kun aikoinaan talon ostitte nousseet vai laskeneet?
3 VASTAUSTA:
Laskeneet ilman muuta. Myynti on olematonta. Se oli jo hidasta viisi vuotta sitten ainakin Helsinkiin verrattuna. Nyt ei auta edes hinnan laskeminen, sillä rahaa markkinoilla ei ole saatavana. Talouden jatkuva kurjistuminen ei rohkaise ostamaan. Se jolla on riihikuivaa rahaa, on nyt mahdollisuus.
masseur kirjoitti:
Laskeneet ilman muuta. Myynti on olematonta. Se oli jo hidasta viisi vuotta sitten ainakin Helsinkiin verrattuna. Nyt ei auta edes hinnan laskeminen, sillä rahaa markkinoilla ei ole saatavana. Talouden jatkuva kurjistuminen ei rohkaise ostamaan. Se jolla on riihikuivaa rahaa, on nyt mahdollisuus.
Jostain kumman syystä Portugalissa ei "harrasteta" ns. Anttila-hintoja 5,95 jotain. Kalleimmat asunnot ovat järjestään 1000 000 eur. Ei ali eikä yli. Ovat sitten jo aika hulppeita.
eemeli10_ kirjoitti:
Jostain kumman syystä Portugalissa ei "harrasteta" ns. Anttila-hintoja 5,95 jotain. Kalleimmat asunnot ovat järjestään 1000 000 eur. Ei ali eikä yli. Ovat sitten jo aika hulppeita.
Jonkin verran olen ihmetellyt selaillessani asuntoilmoituksia (ihan mielenkiinnosta), että kaikki Funchalin kohteet ovat samassa paikassa (kartalla). Se johtuu siitä, että karttatiedot osoittavat ainoastaan sanaan Funchal. Eivät siis näytä ollenkaan ko. paikkaa. Mielenkiintoista. Sama koskenee kaikkia Madeiran kohteita.
+Lisää kommentti
Jos haluat vuokrata tai ostaa asunnon Lissabonin ympäristöstä ilmoita sähköpostilla osoitteeseen geral@imoveisaltamedia.com Laita referenssiksi Pirjo Kyseinen välittäjä on luotettava tuttavani ja avus
tan kieliasioissa.
Ilmoita
Ostin itse Sintrasta siitä vanhan kaupungin vierestä rauhalliselta sivukadulta talon vuosi sitten. Talo on uusi ja moderni. Sain neuvotella kaikessa rauhassa melkein kaksi vuotta kilpailevien tarjousten puuttuessa ja vihdoin rakennuttaja suostui myymään tonnilla neliö. Eli on ostajan markkinat jos kärsivällisyyttä riittää. Rakennuttajalta oli rahat loppuneet juuri ennen loppusuoraa, joten puutarhat jne. viimeistelimme omistuksen siirtymisen jälkeen.

Olen nyt myymässä tätä koska täytyy muuttaa työn siirtyessä toiselle mantereelle. Sähköpostini on jussi(at)laurimaa.com jos on kiinnostuneita. Täällä ei ole hinnat ainakaan nousseet, joten voin panna tämän eteenpäin omakustannushintaan. Paprut voidaan tehdä suomeksi ja talossa on rakentajan takuu vielä kolme vuotta.
3 VASTAUSTA:
Hei
Millainen talo sulla on myynnissä?m2.meillä on hakusessa asunto sieltä päin.
eino.kiiskinen@gmail.com
einoaino1 kirjoitti:
Hei
Millainen talo sulla on myynnissä?m2.meillä on hakusessa asunto sieltä päin.
eino.kiiskinen@gmail.com
Vatasin aloittajalle ja talon ostoaikeisiin ryhtyvältä,
että hakeutuu ensin psykiatrin pakeille.

hakusessa ?

En ottaisi vaikka saisin ilmaiseksi.
ukkomauser kirjoitti:
Vatasin aloittajalle ja talon ostoaikeisiin ryhtyvältä,
että hakeutuu ensin psykiatrin pakeille.

hakusessa ?

En ottaisi vaikka saisin ilmaiseksi.
Taidat olla ihan pimee
+Lisää kommentti
Tämä sivusto antaa sinulle joitakin hyödyllisiä tietoja www.reasonstoliveinportugal.net
Jos tarvitset lisätietoja meillä tulee olemaan käytettävissä.
Terveisin
Ilmoita
Good Day ...

Olemme kristillinen järjestö perustettiin auttamaan ihmisiä tarpeisiin auttaa , kuten rahoitus help.So jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet jossakin taloudellinen sotku , ja sinun täytyy varoja käynnistää oman yrityksen , tai tarvitset lainaa ratkaista teidän velka tai maksaa pois laskujaan , aloittaamukava liike , tai sinulla on vaikea saada pääomalainan paikallisten pankkien , ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse tänään tällaista apua ( lainat , käynnisty rahaa ) : ( cashflowinvestment.link@yahoo.com ) jaRaamattu sanoo " " Luke 11:10 Jokainen anova saa ; hän etsivä löytää , ja kolkuttavalle ,ovi avataan " joten älä anna näitä tilaisuuden mennä ohi sinulle , koska Jeesus onsama eilen , tänään ja ikuisesti . Ole hyvä tässä on kyse vainvakavista ajattelevien ja Jumalan pelkäämään ihmistä taloudellisissa vaikeuksia ja haluavat löytää tiensä ulos .

Olet neuvoo täyttää ja palauttaatiedot alla ..

Nimesi : ______________________
Osoitetiedot : ____________________
Sukupuoli : ____________________
Maasi: ____________________
Sinun Ammatti : __________________
Lainamäärä Tarvitaan : ______________
Laina Kesto : ____________________
Kuukausitulot : __________________
Kännykkä Numero : ________________
Oletko hakenutlainaa ennen : _______________

lähetä meille sähköpostia sähköpostitse : cashflowinvestment.link@yahoo.com
1 VASTAUS:
Hieno homma!!
+Lisää kommentti
Kun haluat vuokrata tai ostaa asunnon portugalista, ota yhteyttä
sp-osoitteeseen. geral@imos.pt
Puhumme myös suomea.
Ilmoita
Halusin osta Portugalist joku asunto, hyvässa paikassa.
3 huoneta ,noin 100m2-120 ,wc, iso parveke. hyvässa kunnussa.

T:Artur Märtmaa
+3580504094927
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Asunnon ostaminen Portugalista?

MIstä kannattaa aloittaa etsiminen, jos haluaa ostaa oman asunnon Portugalista??? onko luotettavia suomalaisia välittäjiä? Kiitos vastauksista!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta