Asunnon ostaminen Portugalista?

omaksi....

MIstä kannattaa aloittaa etsiminen, jos haluaa ostaa oman asunnon Portugalista??? onko luotettavia suomalaisia välittäjiä? Kiitos vastauksista!

40

18776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aiheesta on ilmeisesti useita oppaita ainakin englannin- ja saksankielellä ja edellä mainitut sivut ovat varmasti myös hyödylliset.

      Minulla on omakohtainen kokemus puuhasta. Joitakin pääkohtia katselin kirjasta Live and Work in Portugal. Prosessi oli sinänsä yksinkertainen, toki hieman kalliinpuoleinen, mutta jokaista ostajaa se kirpaisee samalla tavalla. Käytimme apuna juristia ja insinööriä. Ostamamme asunto oli uusi ja myyjänä oli rakentaja suoraan ilman välikäsiä.

      Kannattaa perehtyä asunnon rakennustapaan, maaperään, ympäristöön, mahdollisesti kaavoitukseen. Näistä aiheista me keskustelimme juristimme kanssa. Ennen kaupantekoa asuntomme tarkasti insinööri ja rakentaja korjasi esiintulleet ongelmat. Portugalissa rakentaja on velvollinen korjaamaan virheet viiden vuoden ajan. Merkittävin ongelma lienee kosteus. Meillä oli tuuria, sillä oman talomme rakennustapa poikkeaa edukseen perinteisestä portugalilaisesta rakentamisesta.

      Suurin osa asunnoista myydään välittäjän kautta mutta kauppoja tehdään myös ilman välikäsiä.

      Jos mieleenne tulee kysymyksiä, voitte ottaa yhteyttä suoraan. Yhteystietoni löytyvät galleriasivultani.

    • tietoja

      Portugalista voi katsella tarjontaa palvelussa, jonka löytää googlesta haulla: casa.sapo.pt

      Ostin asunnon viime talvena Madeiralta. Osto oli vähän mutkikas prosessi ja lakimiehen käyttö on välttämätöntä. Alla olevassa osoitteessa on hyvä kuvaus siitä, mitkä ovat asunnon oston eri vaiheet. Ostotaminen on kokemukseni mukaan turvallista, jos käyttää luotettavaa välittäjää ja lakimiestä.

      http://madeira-property.netpower.pt/legal_info/index.htm

    • Asunnon ostoon liittyvä prosessi Portugalissa noudattaa tiettyä kaavaa. Siinä ei sinänsä ole mitään mutkikasta, salaperäistä eikä pelättävää. Me käytimme täällä Azoreilla juristia, jonka nimeä meille suositteli paikallinen Suomen kunniakonsuli Ponta Delgadass. Asuntokauppoja ulkomaisten ostajien kanssa tehdään eri puolilla Portugalia jatkuvasti ja on jo pitkään.

      Osakeasunnon ja kiinteistön ostaminen noudattavat samaa kaavaa. Kummatakin kaupat rekisteröidään samassa virastossa (conservatório) ja niistä maksetaan ennen kauppakirjan allekirjoittamista varainsiirtovero. Juristi hoitaa nämä vaiheet.

      Kauppa tehdään julkisen notaarin virastossa. Kauppakirjaa (escritura)edeltää aiesopimus (promessa de compra e venda). Julkisen notaarin palkkio on merkittävä, meidän tapauksessa se oli runsaat 2 000 e. Varainsiirtovero on 2,8 % kauppahinnasta. Asunnosta maksetaan lisäksi asuinkunnalle asunnon verotusarvoon perustuvaa omaisuusveroa vuosittain. Veroprosentti vaihtelee 0,2 ja 0,7 prosentin välillä.

      Juristin tuntiveloitus oli tapauksessamme noin puolet siitä mitä Suomessa on lakimiehen alin tuntipalkkio. Me emme tarvinneet englanninkielistä käännöstä dokumenteistä. Kun dokumentit tehdään samalla kaavalla, niin juristin laskutus niiden käännöksistä on yleensä vaatimaton verrattuna suomalaisiin käännöshintoihin.

      Me ostimme uuden talon. Ennen kauppakirjan allekirjoittamista tarkastutimme talon paikallisella insinöörillä, joka teki tarkastuksesta raportin. Joitakin puutteita löytyi ja ne rakentaja korjasi. Tarkastus oli kalliinpuoleinen, mutta mielestämme hyödyllinen.

    • asunto Madeiralta
      • myyty

        Tämä asunto on myyty ja ilmoitus poistettu


    • Pshiu

      Portugalista voi ostaa asunnon aivan yhtä turvallisesti kuin Suomessa. Se tapahtuu notaarin avutuksella. Kun olet löytänyt asunnon (älä missään tapauksessa anna penniäkään kenellekään kuin vain notaarin välityksellä)mente notaaritoimistoon. Portugalissa on julkisia valtion notaareja sekä yksityisiä notaareja, joiden toimenpiteet ovat aivan yhtä laillisia kuin edellistenkin, mutta vähemmän byrokraattisia. Siis suosittelen, että menet yksityiselle notaarille (notário privado), jotka kaikki ovat Oikeusministeriän laillistamia notaareja. Tästä loydäöt kontaktit : http://www.geocities.com/apn_notarios/apn.htm
      Jos ostat apartamenton, myyjä saattaa esittää ns. esisopimusta e lupausta siitä että myyjä myy sinulle asunnon ja samalla sinä lupaat ostaa ja maksat pienen summan käsirahana. Ulkomaalainen kun olet, teetä esisopimuksin notaarilla. Esisopimus merkitsee sinun kannaltasi myynnistä ostosta luopumisen tapauksessa, että menetät käsirahan, koska olit lupautunut. Jos ostaja peruu kaupan, hän joutuu maksamaan sinulle kaksinkertaisesti käsirahan. Esisopimus antaa sinulle aikaa hoitaa ostoon liittyviä asioitasi. Esisopmus ei ole välttämätön, voit ehdottaa että teette myyjän kanssa suoraan kauppakirjat. Melkein suosittelisin, että ulkomaalainen valitsisi suoraan kauppakirjojen teon, varsinkin jos et ota portugalilaisesta pankista lainaa vaan rahoitus on järjestynyt jo muutoin. Niin ollen joudut vain siirtämään rahat portugalilaiseen pankkiin. Caixa Geral de Depósitos on vakavarainen valtion pankki, joka kuuluu maiilman 200 suurimman pankin joukkoon. Varaatte notaarilta ajan kauppakirjojen tekoa varten ja annat tiedot asunnosta jonka aiota ostaa. Notaari tutkii, että myyjä voi laillisesti myydä asunnon ja ettei suntoon liity mitään rasitteita. Tutkittuaan notaari kutsuu osapuolet kauppakirjojen allekirjoitukseen ja siinä yhteydessä maksat koko summan asunnosta. Jos olet ottanut portugalilaisesta pankista lainaa, myös pankki on läsnä kauppakirjojen tekotilaisuudessa. Myös portugalilaiset pankit neuvovat auliisti asunnon ostossa ja tuntevat hyvin koko proseduurin. Notaari hoitaa kaikki asunnon siirtymiseen liittyvät rekisteröinnit. Tulkkaus- ja kääntäjäapua suomen kielellä löytyy suomi-portugali yhdistelmään.
      Portugalista asuntoa ostaessa on hyvä tietää, että kerrostaloissa systeemi ei pelaa yhtä hienosti kuin Suomessa. Täällä jokainen tekee omassa asunnossaan remonttia miten mielii, paitsi kantavia rakenteita kaatamatta. Yhteisremontteja ei juuri ole. Samalla kuukausimaksut talon yhteisistä kuluista ovat alhaiset. Yhteisiä remontteja tehdään vain jos yhteisissä tiloissa (käytävissä, kokoussalissa tms. tarvitaan korjausta). Kokoukset ovat yleensä riitaisia ja kaikki puhuvat yhteen ääneen.
      Hiljaisuudelle on olemassa viralliset säännöt, mutta niistä joustetaan puolin ja toimin. Kerrostaloasunnossa kuulee, että muitakin ihmisiä asuu talossa eli orvoksi ei itseään tunne. Suomalainen kyttäysmentaliteetti ei kuulu yleensä portugalilaiseen elämän tapaan. Täällä eletään ja annetaan muidenkin elää.

      • Queque

        Samaa mieltä, että kyttäysmenttaliteetilla ei oikein ole tekoa Portugalissa, muistuu mieleen näin kun asutaan Suomessa vaihteeksi ;-)
        Portugalin asunnoissa kannattaa kuitenkin pitäytyä 2000-luvulla rakennetuissa, koska niissä on noudatettu EU:n tiukempia eristysmääräyksiä. Ts. vallitseva säätila ei ole silloin ihan sama asunnon sisällä ja ulkona, vanhemmissa kivitaloissa jopa tahtoo olla talvella koleampaa sisällä kuin ulkosalla! Portugalin talvi voi olla yllättävän kostea ja siten varsinkin vanhat asunnot kylmiä, ja energialaskut eivät ole ihan sieltä halvimmasta päästä. Onneksi kylmin ja kostein kausi ei ole kovin pitkä, useimmiten.
        Ja ihmisethän ovat kohteliata ja tosi mukavia tutustumisen jälkeen, vaikka kotiin kutsuja ei ihan heti kannata odotella. Pidemmän päälle niitäkin alkaa tippumaan ja sitten juhlitaankin koko laajan suvun kera :-)


    • ezkobar

      nyt kun kikkarapäillä on €urot finaalissa, niin onko ollut vaikutusta Portugalin asuntojen hintapyynteihin?

      • Ainakaan pankkien asuntolainojen perustana käyttämät keskimääräiset asunto-osakkeiden neliömetrihinnat eivät ole laskeneet. Niiden haarukka koko maassa on hieman alle tonnista runsaaseen 1500 euroon.

        Myyntiajat ovat pitkät, koska asuntolainoja myönnetään nihkeästi ja korot ovat nousseet. Rakennusteollisuus kärsii ja työttömyys alalla lisääntyy. Portugalissa on nyt säästäjän markkinat, sillä rahaa houkutellaan pankkeihin aikaisempaa korkeimmilla koroilla.

        Suositan lämpimästi moradian tai normaalin omakotitalon ostamista. Moradia on talo, joka on rakennettu päädyistään naapureihinsa kiinni ja näyttää suomalaisen silmissä rivitalolta. Talot ovat kuitenkin täysin itsenäisiä eikä yhteistä hallittavaa siten ole. Pihaa on pieni pläntti talon edessä ja takana. Moradian omistaja voi päättää itse oman talonsa korjauksista ja parannuksista.

        Portugali on tällä hetkellä vakaasti kiinni eurossa. Testi tulee sitten kun uusi hallitus 5.6. pidettävien vaalien jälkeen astuu remmiin.


    • Puntta-Pulla Näsijär

      Asian vierestä...

      Espanjassa Suomalaiset autokauppiaat pitää aika kovia hintoja, joten kannattaisikohan Portugalista asuntoa haluavan kiertää nää kotimaiset kauppiaat???


      Itse lähden paikan päälle etsimään.

    • Kiinnostus herää

      Olisko laittaa vinkkiä www-sivusta (kiinteistövälitys), jolla esitellään (hintoineen) myynnissä olevia huoneistoja Portosta. Minkälaisia riskejä mahtaisi olla, jos hankkisi vanhasta oletettavasti huonokuntoisesta kerrostalosta huoneiston. Käsitykseni mukaan hintataso Portossa on alempi kuin Lissabonissa.

    • Tammikuussa sinne

      Onko jollain tuttja joilta saisi vuokrata asunnon kevääksi jostain Portugalin ½-välin alapuolelta (etelästä)

      • someka

        Jos vielä tarvitset
        asuntoa? Ota yhteyttä 0400-637755


    • Kaikki tutut esiin

      Sitähän minäkin haluaisin.

      Vuokrata muutamaksi kuukaudeksi pienen ja edullisen asunnon Portugalin Lissabonin ympäristöstä.

      Että miten on?

    • Onko tilanne asuntojen hintojen suhteen muuttunut viime vuosina? Alaspäin? Vai pelkästään myyntiaika pitkittyy?

      • Hinnat ovat laskeneet ja lasku jatkuu. Joidenkin lähteiden mukaan keskimääräinen neliömetrihinta asutuskeskuksissa olisi jonkin verran yli 2000 e/m2. Tämä tilasto ei tee eroa talon ja huoneiston välillä. Luku vaikuttaa korkealta.

        Talon (omakotitalo, päädyistään naapuritaloihin kiinnirakennettu kaupunkitalo, townhouse) hintaan voi vaikuttaa merkittävästi tontin hinta. Esim. Ponta Delgadan keskustassa maksoi maapohja modernilla kaupunkitekniikalla muutama vuosi sitten 500 e/neliö.

        Myyntiaika on tällä hetkellä keskimäärin luokkaa yksi vuosi. Kiinteistövälittäjät panostavat nyt vuokraukseen, kun kauppa ei käy.

        Pankkien luototuksessaan käyttämä keskimääräinen neliöhinta on noin 1000 e.


      • €£€§§
        masseur kirjoitti:

        Hinnat ovat laskeneet ja lasku jatkuu. Joidenkin lähteiden mukaan keskimääräinen neliömetrihinta asutuskeskuksissa olisi jonkin verran yli 2000 e/m2. Tämä tilasto ei tee eroa talon ja huoneiston välillä. Luku vaikuttaa korkealta.

        Talon (omakotitalo, päädyistään naapuritaloihin kiinnirakennettu kaupunkitalo, townhouse) hintaan voi vaikuttaa merkittävästi tontin hinta. Esim. Ponta Delgadan keskustassa maksoi maapohja modernilla kaupunkitekniikalla muutama vuosi sitten 500 e/neliö.

        Myyntiaika on tällä hetkellä keskimäärin luokkaa yksi vuosi. Kiinteistövälittäjät panostavat nyt vuokraukseen, kun kauppa ei käy.

        Pankkien luototuksessaan käyttämä keskimääräinen neliöhinta on noin 1000 e.

        € lyhennetään näin


      • Päätalo II
        masseur kirjoitti:

        Hinnat ovat laskeneet ja lasku jatkuu. Joidenkin lähteiden mukaan keskimääräinen neliömetrihinta asutuskeskuksissa olisi jonkin verran yli 2000 e/m2. Tämä tilasto ei tee eroa talon ja huoneiston välillä. Luku vaikuttaa korkealta.

        Talon (omakotitalo, päädyistään naapuritaloihin kiinnirakennettu kaupunkitalo, townhouse) hintaan voi vaikuttaa merkittävästi tontin hinta. Esim. Ponta Delgadan keskustassa maksoi maapohja modernilla kaupunkitekniikalla muutama vuosi sitten 500 e/neliö.

        Myyntiaika on tällä hetkellä keskimäärin luokkaa yksi vuosi. Kiinteistövälittäjät panostavat nyt vuokraukseen, kun kauppa ei käy.

        Pankkien luototuksessaan käyttämä keskimääräinen neliöhinta on noin 1000 e.

        modernilla kaupunkitekniikalla ??


      • Tai "Madeira : Funchal - Asuinpinta-ala: 5880 m² - Tontin pinta-ala: 78 m² - 2 huonetta". Ehkä olen pikkutarkka, mutta... Itseäni hävettäisi moinen kaupankäynti.


      • eemeli10_ kirjoitti:

        Tai "Madeira : Funchal - Asuinpinta-ala: 5880 m² - Tontin pinta-ala: 78 m² - 2 huonetta". Ehkä olen pikkutarkka, mutta... Itseäni hävettäisi moinen kaupankäynti.

        Ongelmat saattavat johtua osittain siitä, että sivustolla on jouduttu tietoja antamaan tavalla, joka ei Portugalissa ole ollut käytäntö. Asunnoista, sen enempää huoneistoista kuin taloistakaan, ei yleensä ilmoiteta pinta-alaa vaan makuuhuoneiden määrä, jossa T0 tarkoittaa yksiötä, T1 kaksiota jne. Tontista pinta-ala sen sijaan kerrotaan. Muistaakseni meidän kohdalla Azoreilla käytettiin käsitteitä ovat rakennuspinta-ala (ml. laatoitettu, katettu ulkotila) ja asuinpinta-ala ("lämmin tila").


    • Ovatko hinnat siitä, kun aikoinaan talon ostitte nousseet vai laskeneet?

      • masseur

        Laskeneet ilman muuta. Myynti on olematonta. Se oli jo hidasta viisi vuotta sitten ainakin Helsinkiin verrattuna. Nyt ei auta edes hinnan laskeminen, sillä rahaa markkinoilla ei ole saatavana. Talouden jatkuva kurjistuminen ei rohkaise ostamaan. Se jolla on riihikuivaa rahaa, on nyt mahdollisuus.


      • masseur kirjoitti:

        Laskeneet ilman muuta. Myynti on olematonta. Se oli jo hidasta viisi vuotta sitten ainakin Helsinkiin verrattuna. Nyt ei auta edes hinnan laskeminen, sillä rahaa markkinoilla ei ole saatavana. Talouden jatkuva kurjistuminen ei rohkaise ostamaan. Se jolla on riihikuivaa rahaa, on nyt mahdollisuus.

        Jostain kumman syystä Portugalissa ei "harrasteta" ns. Anttila-hintoja 5,95 jotain. Kalleimmat asunnot ovat järjestään 1000 000 eur. Ei ali eikä yli. Ovat sitten jo aika hulppeita.


      • eemeli10_ kirjoitti:

        Jostain kumman syystä Portugalissa ei "harrasteta" ns. Anttila-hintoja 5,95 jotain. Kalleimmat asunnot ovat järjestään 1000 000 eur. Ei ali eikä yli. Ovat sitten jo aika hulppeita.

        Jonkin verran olen ihmetellyt selaillessani asuntoilmoituksia (ihan mielenkiinnosta), että kaikki Funchalin kohteet ovat samassa paikassa (kartalla). Se johtuu siitä, että karttatiedot osoittavat ainoastaan sanaan Funchal. Eivät siis näytä ollenkaan ko. paikkaa. Mielenkiintoista. Sama koskenee kaikkia Madeiran kohteita.


    • Portugaliin

      Jos haluat vuokrata tai ostaa asunnon Lissabonin ympäristöstä ilmoita sähköpostilla osoitteeseen [email protected] Laita referenssiksi Pirjo Kyseinen välittäjä on luotettava tuttavani ja avus
      tan kieliasioissa.

    • Sintran romantiikkaa

      Ostin itse Sintrasta siitä vanhan kaupungin vierestä rauhalliselta sivukadulta talon vuosi sitten. Talo on uusi ja moderni. Sain neuvotella kaikessa rauhassa melkein kaksi vuotta kilpailevien tarjousten puuttuessa ja vihdoin rakennuttaja suostui myymään tonnilla neliö. Eli on ostajan markkinat jos kärsivällisyyttä riittää. Rakennuttajalta oli rahat loppuneet juuri ennen loppusuoraa, joten puutarhat jne. viimeistelimme omistuksen siirtymisen jälkeen.

      Olen nyt myymässä tätä koska täytyy muuttaa työn siirtyessä toiselle mantereelle. Sähköpostini on jussi(at)laurimaa.com jos on kiinnostuneita. Täällä ei ole hinnat ainakaan nousseet, joten voin panna tämän eteenpäin omakustannushintaan. Paprut voidaan tehdä suomeksi ja talossa on rakentajan takuu vielä kolme vuotta.

      • einoaino1

        Hei
        Millainen talo sulla on myynnissä?m2.meillä on hakusessa asunto sieltä päin.
        [email protected]


      • ukkomauser
        einoaino1 kirjoitti:

        Hei
        Millainen talo sulla on myynnissä?m2.meillä on hakusessa asunto sieltä päin.
        [email protected]

        Vatasin aloittajalle ja talon ostoaikeisiin ryhtyvältä,
        että hakeutuu ensin psykiatrin pakeille.

        hakusessa ?

        En ottaisi vaikka saisin ilmaiseksi.


      • onnellineneläkeläinen
        ukkomauser kirjoitti:

        Vatasin aloittajalle ja talon ostoaikeisiin ryhtyvältä,
        että hakeutuu ensin psykiatrin pakeille.

        hakusessa ?

        En ottaisi vaikka saisin ilmaiseksi.

        Taidat olla ihan pimee


    • reasonstoliveinportugal

      Tämä sivusto antaa sinulle joitakin hyödyllisiä tietoja www.reasonstoliveinportugal.net
      Jos tarvitset lisätietoja meillä tulee olemaan käytettävissä.
      Terveisin

    • Mr Frank

      Good Day ...

      Olemme kristillinen järjestö perustettiin auttamaan ihmisiä tarpeisiin auttaa , kuten rahoitus help.So jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet jossakin taloudellinen sotku , ja sinun täytyy varoja käynnistää oman yrityksen , tai tarvitset lainaa ratkaista teidän velka tai maksaa pois laskujaan , aloittaamukava liike , tai sinulla on vaikea saada pääomalainan paikallisten pankkien , ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse tänään tällaista apua ( lainat , käynnisty rahaa ) : ( [email protected] ) jaRaamattu sanoo " " Luke 11:10 Jokainen anova saa ; hän etsivä löytää , ja kolkuttavalle ,ovi avataan " joten älä anna näitä tilaisuuden mennä ohi sinulle , koska Jeesus onsama eilen , tänään ja ikuisesti . Ole hyvä tässä on kyse vainvakavista ajattelevien ja Jumalan pelkäämään ihmistä taloudellisissa vaikeuksia ja haluavat löytää tiensä ulos .

      Olet neuvoo täyttää ja palauttaatiedot alla ..

      Nimesi : ______________________
      Osoitetiedot : ____________________
      Sukupuoli : ____________________
      Maasi: ____________________
      Sinun Ammatti : __________________
      Lainamäärä Tarvitaan : ______________
      Laina Kesto : ____________________
      Kuukausitulot : __________________
      Kännykkä Numero : ________________
      Oletko hakenutlainaa ennen : _______________


      lähetä meille sähköpostia sähköpostitse : [email protected]

      • frank pelastaa!!

        Hieno homma!!


    • Kiinteistövälitystä

      Kun haluat vuokrata tai ostaa asunnon portugalista, ota yhteyttä
      sp-osoitteeseen. [email protected]
      Puhumme myös suomea.

    • Märtmaa

      Halusin osta Portugalist joku asunto, hyvässa paikassa.
      3 huoneta ,noin 100m2-120 ,wc, iso parveke. hyvässa kunnussa.

      T:Artur Märtmaa
      3580504094927

    • Anonyymi

      Tämä on vanha ketju, mutta koska se nousee edelleen esille Googlen hakutuloksista, ajattelin kirjoittaa tähän oman kokemukseni varoituksena muille.

      Olkaa hyvin tarkkoja kiinteistövälittäjän valinnassa, ja käyttäkää ehdottomasti asianajajaa apuna, kun lähdette kartoittamaan asuntotarjontaa. Kävin itse hiljattain Castelo Brancossa etsimässä pientä maatilaa tai taloa, jossa olisi iso puutarha. Erehdyin asioimaan Remax Castelo Brancon kanssa. Heitä en ainakaan suosittele yhteistyökumppaniksi.

      Esittelivät kiinteistöjä, jotka eivät olleet virallisesti asumiskelpoisia, eli lupapaperit (habitation licence) puuttui. Minulle esitellyt kiinteistöt olivat myös mielestäni ylihinnoiteltuja. Välittäjä väitti jopa, että vaikka asumislupa puuttuu, sillä ei ole mitään väliä, koska viranomaiset eivät puutu asiaan. Tämä ei ole totta. Laittoman rakennuksen joutuu purkamaan omalla kustannuksellaan. Luvattomaan kiinteistöön ei saa myöskään lainaa. Netissä on kivoja videoita, joissa ulkomaalaiset kunnostavat raunioista koteja itselleen. Rauniota ei ainakaan kannata ostaa, koska niitä koskeva lainsäädäntö on muuttumassa, eikä asumisluvan saanti ole taattu.

      Lähinnä jäi sellainen maku, että tyhmältä turistilta yritettiin koijata rahat pois. En onneksi menettänyt rahojani, koska olin tutkinut netistä näitä lakijuttuja. Ikävää vain, että välittäjien epärehellisyys karkottaa ostajat pois sinänsä hienoilta alueilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      280
      3143
    2. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      202
      2888
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2474
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      222
      1944
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1221
    Aihe