Älkää hakeko JAMK:iin

ainakaa sos,- ja terv. puol...

En tiedä, mitä muut ovat mieltä, mutta haluan sen sanoa teille, että Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveyspuoli on niin perseestä! Opettajat ovat kaikki mielestäni huonoja ja eivät kiinnostuneita työstään, kurssin kontaktiopetus on minimissään, kaikki korvataan vain ryhmätöillä, joita onkin AIVAN LUKEMATTOMIA MÄÄRIÄ!!!!!!!!!! Ryhmätöitä, ryhmätöitä, ryhmätöitä. Tämä on sitten vain minun mielipide, mutta oli pakko sanoa se tänne... Itse olen jo eronnut kyseisestä laitoksesta...

29

5665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemuksia tääl

      Joo, samoja kokemuksia, tosin tietojenkäsittelystä. Opiskelin vuoden (lopetin nyt syksyllä) ja tuntui aika turhalta tuhlata vuosi siellä. Ryhmätöitä oli tosiaan älyttömät määrät, opettajat ylimielisiä ja "pitivät kuria" kuin yläasteella.

      Yksi, mihin kypsyin, oli läsnäolopakko turhillakin tunneilla! Piti änkeytyä klo 8 koululle, kun oli merkitty 8-16. Sitten tehdään jotain pari tuntia ja lähdetään kotiin, kun opettajilla on joku palaveri tai jatketaan ryhmätöitä itsenäisesti. Ja suurimman osan siitä, mitä istuimme kuuntelemassa kaksi tuntia, olisi voinut opetella itsekseen noin puolessa tunnissa...

    • litalainen

      Joo itse aloitin tuolla liiketalouden puolella tänä syksynä. Kontaktituntien määrä on VÄHÄINEN ja ryhmätöitä on niin paljon, ettei tahdo pysyä enää perässä mihin ryhmään kuuluu ja kuka on omassa ryhmässä. Meikä ottaa ainaskin hatkat tästä laitoksesta tämän vuoden jälkeen. ÄLKÄÄ HAKEKO JAMKIIN.

    • asioilla on monta näkökulmaa

      Itse olen ko. koulussa ja olen kyllä pitänyt kovasti. Oma vastuunottaminen opinnoista on mielestäni vain tervettä. Kurssien lähiopetustunnit ja etäopiskelutunnit ovat kyllä ennalta määritety ja tarkasti laskettu. Jos mättää, niin kannattaa varmastikin ottaa puheeksi koululla opettajan, koulutuspäällikön tai opiskelijajärjestön kanssa. Sitähän sosiaali- ja terveysalalla opiskelu ja työskentely on, että uskaltaa avata suunsa ja ajaa muutosta maailmaan. Myöskin ryhmätyöt opettavat erilaisten ihmisten kanssa työskentelyä ja vastuunottoa.

      Toivottavasti olet löytänyt itsellesi sopivamman paikan :)

      • tietojenkäsittelijä

        Eikö vastuunotto omista opinnoista olisi sitä, että saisi päättää itse sopivan tavan opiskella ja myös päättää, onko tarpeellista istua kuuntelemassa itsestäänselvyyksiä tunnilla, kun ne voisi jokainen normaaliälyllä varustettu lukea ja ymmärtää kotona.

        Tuntuu, että meidät kaikki yritettiin tasapäistää ja tunkea samasta muotista läpi. Opettajat päättivät, mikä on sopivin oppimistapa jokaiselle ja sitä piti mukisematta noudattaa. Periaatteessa ymmärrän, että täytyy olla tiettyjä sääntöjä, jotta homma toimii, mutta...


      • jamkista
        tietojenkäsittelijä kirjoitti:

        Eikö vastuunotto omista opinnoista olisi sitä, että saisi päättää itse sopivan tavan opiskella ja myös päättää, onko tarpeellista istua kuuntelemassa itsestäänselvyyksiä tunnilla, kun ne voisi jokainen normaaliälyllä varustettu lukea ja ymmärtää kotona.

        Tuntuu, että meidät kaikki yritettiin tasapäistää ja tunkea samasta muotista läpi. Opettajat päättivät, mikä on sopivin oppimistapa jokaiselle ja sitä piti mukisematta noudattaa. Periaatteessa ymmärrän, että täytyy olla tiettyjä sääntöjä, jotta homma toimii, mutta...

        Moi.

        Valitettavasti samansuuntaisia kokemuksia täälläkin, tosin aikuispuolella ei ole kuriongelmia. Opettajat eivät vastaa sähköposteihin. Koulutuspäällikökään ei ole vastannut opintojani koskeviin tiedusteluihin puoleen vuoteen. Opintojen ohjaus alussa täysin surkeaa ja riittämätöntä. Toki vastuu on opiskelijalla, mutta sen taakse eivät opettajat saa piiloutua. Tahti on niin kova, että kokemattomat tippuvat vauhdista pois, kirjallisia töitä annetaan ihan silmittömiä määriä esim. verrattuna haagaan tai stadiaan.
        Toki osa opettajista on ihan loistavia.

        T pettynyt.


    • kyllästyneitä työhönsä

      Itse olen kans huomannut, että osa opettajista on todellakin ihan väärällä alalla! Eräskin opettaja kyseli uusilta opiskelijoilta, että onko kaikilla asunnot ym..kun yksi vastasi että ei ole, niin tähän tämä opettaja vastasi "no voi voi". Miksi edes kysyi tätä, jos se ei kiinnosta?=D Todella huvittavaa.
      Ryhmätöissä ongelmana on se, että jos on sairaana kun ryhmät itsekseen ryhmän kesken jaetaan, niin sitten et välttämättä ole missään ryhmässä. Itse ainakin jouduin tämän takia viahtamaan pari kurssia, kun onnistuin olemaan kunnolla alkusyksystä. Ryhmätyöt ovat mielestäni muuten ihan mukavia, tutustuupahan erilaisiin ihmisiin, mutta toivoisin että ainakin alussa ne jaettaisiin automaattisesti, niin tutustuisi uusiinkin tyyppeihin eikä aina samat ryhmät.
      Itseä ei niinkään häiritse kontaktituntien vähyys, koska opin paremmin kotona, mutta pikemminkin juuri informaatiopuute ja se, ettei sitä lue välttämättä missään. Eikä opettajilta tule vastauksia ym. Parannettavaa siis on.

    • aivan eri mieltä kanssanne

      Missähän koulutuohjelmassa olette olleet, kun omiin kokemuksiini on aivan ristiriitaista opettajien väsymyksineen jne.

    • voi hakea

      Siellä on aika paljon opettajia eri koulutusohjelmissa sosiaali- ja terveysalalla. Et kaiketi ole saanut mahdollisuutta heihin kaikkiin tutustua opintourasi aikana... Erilaiset oppimistyylit on tärkeä pyrkiä ottamaan huomioon, ja tässä on varmasti joka koululla ja oppilaitoksella parantamisen varaa. Toivottavasti annatte rakentavaa palautetta itse oppilaitokseen, ettekä vain tänne foorumille...Sos-ja terv.ala on tosiaan myös asioihin vaikuttamaan pyrkimistä, niin että asioihin tulee parannuksia. Toivottavasti kukaan ei jätä hakemasta Jamkiin, jos haluaa hakea, kuuluuhan se maan viiden parhaan AMK:n joukkoon tuloksellisuusmittareilla mitattuna (esim. opetuksen korkeatasoisuus/asiantuntevuus ja ohjaus- ja neuvontapalvelujen määrä). Voi jäädä laadukas paikka väliin (ja joutua ns. ojasta allikkoon):) Enkä nyt sano, etteikö muitakin hyviä vaihtoehtoja olisi! -valmistunut-

    • mikään

      EI toimi! Opiskelin vuoden ja erosin viime kesänä, nyt opiskelen hätäkeskuspäivystäksi. Koulutus kestää vaan 1.5 vuotta ja saa parempaa palkkaakin. JAMK on ihan perseestä suoraan sanottuna. Ryhmätöitä ihan sairaasti, sähköpostia pitää lukea tunnin välein että pysyy jotenkin perillä missä mennään ja mihin aikaan. Erittäin huonosti järjestettyä ja organisoitua kaikki, naurettavan paljon teetetään typeriä kirjallisia töitä, jotka ovat simppelimpiä kuin yläasteella, kaiken maailman verkkokeskusteluja ja muuta schaibaa! EI KANNATA HAKEA!!!

    • Kyllästinen

      JAMK on perseestä. Ei niitä kiinnosta vähääkään opiskelijat ja tämä kyllä näkyy. Eivät ole vielä tällä vuosituhannella oikein millään mittarilla. Olen melkein valmis jo, mutta taidan siirtää paperit jonnekin muualle, sen verran vituttaa tuo koko organisaation saamattomuus! Haistakaa *ittu!!! Amatööripohjalla syntyisi parempaa jälkeä, kuin teidän miljoonaresursseilla.

    • powerpointman

      Tekniikan ja liikenteenala - Vuosi 2014 ja mikään ei näytä muuttuneen. Edelleen opetus on pelkää joutavaa ryhmätyön teettämistä, ei lähiopetusta, ei palautetta tehdyistä töistä. Nyt tehty 2 vuotta lähes pelkkää wordiä ja powerpointtia. Oman alan jutuista mitään tiedetä mitään, mutta kysykääpä mitä tahansa wordistä tai powerpointista. Siinä ollaan helvetin hyviä, mutta eipä taida paljon lämmittää työnhaussa, jos ainoa osaamistaso on fontin vaihtamisessa.

      2015 vähennetään lähiopetustunteja vielä -20%, mistä niitä vähentää kun niitä ei nytkään järjestetä? Onnea vaan uusille uusille opiskelijoille..

    • pettynyt myös

      Ite olen neljännellä vuodella eräällä tekniikan alalla jossa meitä ei ole kuin yksi luokka niin jätän sanomatta alan. Siihen olen perehtynyt, että jamkilla ois rahaa, mutta kaikki menee it-nörteille joilla pitää olla tietokoneet viimesen päälle. Suuntautumiset omalla alalla on olemattomat. Muualla on kaikkee labroja ja tutkitaan asioita niin jamkissa tehdään sitä samaa mitä on tehty aina. Puolet opetuksesta on pelkkiä etätehtäviä jotka saat selvittää ihan ite googlea apuna käyttäen, materiaalia ei ole. Myös laatu on paskaa siihen nähden, että tonne on sisäänpääsypisteet kärkijoukossa. Ois niin pitänyt hakee tamkiin...

    • tietoavaillako

      Miten mahtaa olla tilanne 2015? :D

    • tulevatradenomi

      Ainakin liiketalouden puolella tilanne kuulostaa hyvin samalta kuin aikaisemmin :-D Kontaktitunteja lukujärjestyksen mukaan päivittäin klo 8-11:15 (??), mutta käytännössä esim. viime viikollakin kaksi päivää oli vapaata. RYHMÄTÖITÄ ON IHAN ÄLYTTÖMÄSTI! Oon ekan vuoden opiskelija ja ärsyttää suoraan sanottuna se, että kaikki raportit ym. tehdään joko pareittain tai ryhmässä. Koulu on siis yhtä aikataulujen sopimista ja hampaiden kiristelyä, kun omaan ryhmääsi sattuu juuri ne, joita ei voisi koulunkäynti vähempää kiinnostaa ja ryhmäläiset saavat kuitenkin saman arvosanan kurssista :) Sitä omaa osaamista ei siis ainakaan vielä ole kauheasti päässyt näyttämään eikä opettajat arvioi oppilaita yksilöinä lähes lainkaan..

      Pidän kyllä koulusta muuten ja alakin on mieluisa, mutta kunpa välillä saisi jotain tehdä ihan vain itsenäisesti eikä aina vaan ryhmissä !

    • jeppisjepuliskek

      Jamk on entinenn teku jonne jostakin on tullut kaiken maailman tradenomeja yms. sosiaalityöntekijöitä. Inssinä ihan jees, mutta koneita ei ole kun it-alan jätkillä. Ennen oli raksallakin koneet, mutta ei ole kun sossuilla rupes ottamaan nenään ja niiden piti päästä välttämättä dynamolle kun ei se nenä ois kestänyt rajakadulla. En tiedä miten on muualla, mutta ainakin Jamkissa inssit on ihan eri sarjassa kun nämä -nomi päätteet. Ite saanut olla parhaillaan 8:00-19:30 ja sit kuulee jostakin tradenomiopiskelijalta maaliskuussa, että on kolmatta kertaa koululla koko vuonna ja sekin uusintakokeen takia. Ihme läpsyttelyä... Ja sodexo on ihan paska! Amica oli sentään hyvä.

    • Inssix

      Mites Mamk:n tekniikan puoli? Anteeksi vain, ei kuulu alkuperäiseen tekstiin, mutta kun kukaan ei suostu vastaamaan muualla. Onkohan niin, että mamk on yhtä huono kuin muutkin amk:t?

      • perunapaisti

        Mistä me tiedetään? Täällä dissataan JAMKia. Kuka nyt kouluista tietämätön menis MAMKiin jos JAMK on yks vaikeimmista päästä sisään, joten me luultiin, et JAMK on paras.


    • kyllästynytkka

      Kaksi vuotta tekniikkaa Jamkissa lukeneena voin yhtyä aikaisempiin mielipiteisiin. Ryhmä- ja projektitöiden määrä on aivan överi, näiden lisäksi vielä joka kurssilla vähintään se kaksi (yleensä kolme) välikoetta, jotka on kaikki päästävä läpi. Opettajista osa on rautaisia ammattilaisia, jotka osaavat sen myös tuoda esiin, ja välittää ammattitaitonsa opiskeljoille. Osa taas on työelämästä ulos savustettuja ihmispaskoja, jotka on sitten revitty jamkkiin ja ajateltu, että näistähän saadaan hyviä opettajia.

      • Parastajamkissa

        Jamkin paras paikka on kyllä dp52 ja sen lisäks tarttee paeriliittimen josta vääntää sellasen haarukan ni saa sen peltipoksin auki ja sen rullan ulos.


    • Petravaan

      Ei kannata hakea opettajakouluun

    • joonas7484

      kiitos tiedosta ei haeta 👍

    • Boyyyy699

      JAMK on aivan surkea! Liiketoimintalaitos lähinnä, kaikkea karsitaan, että saisi enemmän voittoa. Yrityshän se on eikä koulu. Opettajat revitty jostain perseestä. Ei mitään "korkeaa" tai tieteellistä. Asioita käsitellään kypsymättömästi. Ei kannata.

      • Esaoliparas

        Salon Esa taitaa paiskii eläkkeeltä hommia edelleen. Varmaan koko firman ainoo tohtori.


      • tasokkuus

        JAMK on aktiivisilla toimilla pyrkinyt pääsemään eroon tohtorintasoisista opettajista. Lisäksi tehtäviä täytetään ilman julkista hakua.


    • Samaapaskaa

      Samahan se on tuon työmäärän suhteen KYAMK:ssakin, nykyisin xamk. Inhimillisyys kadonnut työmäärien suhteen. Eikö ne ymmärrä sitä että annettaan oppilaille miljoona ryhmätyötä ja samaan aikaa pitäisi suoriutua muistakin kursseista. Suurin ryhmätöistä on ihan turhaa puppua. Pitää etsiä jotain nippelitietoa mistä vääntää, joku tylsä raportti. Sitten väännät sitä monta iltaa naama norsunvitulla samaan aikaan tiedät että et saa kakkosta parempaa arvosanaa muista oikeasti tärkeistä kursseista. Auta armias jos et palauta tehtävää niin koko kurssi hylsy. Niin turhaa paskaa että oksat pois. Korvia myöten täynnä tätä sontaa. Tätä se AMK-opiskelu taitaa olla ympäri Suomen. Mihinkään et kerkiä paneutua kunnolla vaan kaikki on pakko hutasta nopeasti läpi. Ei ihme että haukutaan valmistuneita ammattitaidottomiksi tunareiksi.

    • Samaapaskaa

      Oli erilaiset ennakko odotukset koko AMK-opiskelua kohtaan. Luulin että asiat opetetaan kunnolla ja niihin kerkiää paneutua kun kestäähän nämä opinnot monta vuotta, mutta paskat. Joka helvetin viikonloppukin menee jotain jonninjoutavaa raporttia tai muuta aivopierua täyttäessä. Hyvä että kerkiää nukkua joskus, siis silloin kun unta saa stressin alla. Opetuksessa pitäisi keskittyä ammattitaidon kannalta oleellisten asioiden opettamiseen ja jättää tää muu puppu pois. Tällä nykyisellä menolla vaan poltetaan opiskelijat loppuun. Tää akateeminen paska alkaa mun osalta riittää.

      • ShaibaaKybällä

        Onko kukaan kertonut, että työelämäkin on puppua ja jonninjoutavaa. Mihinkään ei kerkiä kunnolla paneutua, ja muutaman vuoden päästä edes haluakaan.


    • JAMKilainen

      Aloitin syksyllä JAMKissa sosiaali-ja terveysalan opinnot ja täytyy sanoa, että mulle on jäänyt tosi hyvä kuva JAMKista. Kaikki opettajat on ollut mukavia, asiantuntevia ja ne on saanut helposti kiinni sähköpostilla. Myös opiskelijat on ollut tosi mukavia ja on ollut sellanen tunne että HYVIllä on tosi hyvä yhteishenki. Opinnot on ollut mielenkiintoisia ja vaikka ryhmätöitä onkin ollut aika paljon, en ole kokenut, että niitä olisi kuitenkaan liikaa. Ryhmätöiden tekeminenkin on ollut paljon helpompaa, kuin esim. lukiossa, koska kaikki ovat olleet motivoituneita ja aktiivisia. Olen ollut tyytyväinen valintaani hakea JAMKiin ja olen tykännyt opinnoista todella paljon.

    • apsodufhpsiuogf

      lukijo on ihan tarpeeksi mniul! x-dDDX

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe