Tanskandoggi

Vondoom

Moi

Lueskelin noin vanhat jutut tanskiksesta kun olemme semmoista hankkimassa ja heräs muutama kymysys.

Mietittiin rottiksen, mastiffin, tanskiksen ja vähä pienemmistä labbis oli vahvoilla. Vaimoke tykästys eniten sitten tanskikseen ja semmonen sit on tuloillaan, uros.

Onko narttujen ja urosten luonteessa eroja ?? Meillä on jo 10-v Minni "Mummo", sekarotunen labbiksen kokoinen rauhallinen koira. Miten tanskikset suhtautuu muihin koiriin ?? Aikasemmat koirani on ollu uroksi ja ne ei tullu muitten koirien kanssa toimeen, liian suojelun/omistus halusia. Ei kauheesti mielytä jos luupää tanskis päättää ulkona et toi koira ärsyttää mua ja kun ite olen varreltani pienehkö niin se on menoa.

Mites ne tulee lapsien kanssa toimeen ? Meillä on 1v ja 2.5v lapset. Vissiinkin ne on lapsirakkaita mut miten se ilmenee ?? Sehän voi leikkiessään röykäyttää ittesä leviäks ja siinä jäin pikkunen sen alle littanaks. Miten tanskis leikkii ?? Vai leikkiikö ne ??

Mites pahasti niillä hyrrää hormonit ?? Nykynen koira on ainakin ihan sekasin juoksuaikaan, ei meinaa millään uskoa mittään. Se pitäs kai leikata jos noin vanhaa koiraa vielä voi edes leikata mut se on viel aika hyvässä kunnossa ja monta elin vuotta vielä odotettavissa.

Halutessanne voipi vaikka laitella sähköpostin tynkääkin: [email protected]

12

1305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niina

      Hei!
      Itselläni on kyseisestä rodusta jonkin verran kokemusta ja sen voi sanoa että ne ovat lapsirakkaita sillä monet lapsiperheet kasvattavat dogeja ja ne myös sopeutuvat muihiin eläimiin hyvin kuhan tutustuttaa pienestä saakka ja luonne erot eivät ole suuret vaikka joku on väittäny että nartut ovat dominoimpia kuin urokset mutta kaikki on ihan kasvatuksesta kiinni!
      Tädilläni on musta dogi uros ja se on niin ihana luonteeltaa että se ei tekisi pahaa kärpäsellekkään! Ja heillä on myös kaksi kiinanharjakoiraa joita se hellii, sillä dogi kyllä tietää kokonsa ja käyttäytyy sen mukaan. Kokonsa vuoksi ne ovat todella pienille lapsille sen verran vaarallisia että kun dogi reihaantuu liikaa niin se VAHINGOSSA voi törmätä lapseen. Ne leikkävät mielellään ja varsinkin kun saavat jousta vapaana niin se on niille parasta ja pehmeä maasto on kaiken parasta sillä se kehittää rakennetta paremmin kuin asfaltti. Ne ovat myös reviiri tietoisia ja vieraita kohtaan varautunut mutta ei koskaan agressiivinen jos vieras ei sitten pelota omistajia.
      Kaikin puolin lapsiperhe rotu mutta valitettavasti lyhytikäinen.
      Lisää tietoa saatte osoitteesta www.greatdane.fi ja kasvattajia löytyy myös sivuilta. Kannattaa kysyä sen kautta koska keltaisessa pörssissä myytäviä pentuja ei voi varmaksi taata parhaiksi.
      Onnea uuden pennun kanssa

      • Dokkihermo

        Meillä on musta Dokki, joka on erittäin "luupää" siis kovapäinen.
        Mikään asia ei mene helpolla perille, monet ovat sanoneet että se on väristä kiinni, esim. keltaiset olisivat helppoja etenkin nartut.
        Kivahan se on mutta vaatii hermoja!


    • Eliza

      Hei,
      Tanskandoggi on iso koira ja sillä on voimaa, joten pennulle täytyy antaa ehdottomasti peruskoulutus. Vie se ensin pentukouluun, ja siitä tokon alokaskoulutukseen. Näin varmistat sosiaalisen, tottelevaisen ja mukavan koiran itsellesi.
      Lasten kanssa doggi tulee hyvin toimeen, mutta muistathan kouluttaa myös lapsesi. Pennun täytyy saada nukkua rauhassa, sillä täytyy olla oikeus omassa makuupaikallaan ilman "riiviöitä" kimpussaan, sitä ei saa mielinmäärin retuuttaa, sitä ei saa kiusata eikä aiheuttaa kipuja, (esim. sormet korviin tai silmiin tai repiä huulista ym.) Koiran tulo vaatii koulutusta lapsilta ja ymmärrystä eläintä kohtaan, eläin kuin eläin puolustautuu,jos se ei enää jaksa. Dogilla no kylläkin uskomattoman pitkä pinna.
      Tokihan doggi leikkii, taitavat olla kuuluisia nuoruuden hepulikohtauksistaan tai bimboilustaan,eivätkä aina pentuna tajua olevansa isoja ja jo voimakkaita. Saattaa siinä joskus pari pöytää kaatua ym. meillä doggi juoksi jopa seinällä, ainoa koira jolla vauhti oli niin kova, että pystyi ottamaan parit juoksut seinälläkin:) Kahdeksan hengen tammiruokapöytä on noussut ilmaan, onhan näitä juttuja..Mutta koskaan se ei tee hepuliaan muuta kuin silkasta elämänilosta.
      Hormoonit saattavat hyrrätä, toisilla enemmän kuin toisilla. Itselläni on narttuja, joskus on käynyt uroksia kylässä vaikkei ole ollut edes juoksuaikaa koirillani, silti urokselta on "paukut" tullut lattialle. En silti usko, että se olisi kovin suuri ongelma, ainahan uroksen voi kastroida. Tosin juuri nyt en musita yhtään urosta, jolle se olisi tehty liiallisen seksuaalisuuden takia

      Muihin koiriin doggi suhtautuu vaihetlevasti, siksi se täytyy jo pentuna totuuttaa vieraisiin koiriin. Yleensä pieniä koiria se tuskin viitsii vilkaista, jalo apollo ei jaksa edes välittää. Omani hermostuu, jos vastaantuleva on aggressiivinen ja räkyttää räkyttämistään. Mutta valitettavasti on tiedossani myös ikävämpiä tapuksia, onneksi ne ovat rodussa vähimmistönä. Yleensä doggi ohittaa muut koirat ilman sen suurempaa numeroa.
      Doggi no aivan ihana koira, mutta en halua tehdä siitä liian siirappista kuvaa sinulle, koska lähes väistämättä nämä kaikki kirjoittamani asiat tulevat uuden koiran kanssa jollain muotoa vastaan.
      Suuri ongelma dogilla on lyhyt keski-ikä ja monet perinnölliset sairaudet.
      Onnea pennullesi!

      • eliza

        Sorry kirjoitusvirheet, liian väsynyt näin illalla kirjoittelemaan, joten nyt suljen tämän netin ja menen nukkumaan..


      • Heidi
        eliza kirjoitti:

        Sorry kirjoitusvirheet, liian väsynyt näin illalla kirjoittelemaan, joten nyt suljen tämän netin ja menen nukkumaan..

        Tämä koira on todella upea, kun se on oikealla ihmisellä ja oikeassa paikassa. Tämähän kyllä pätee joka koiraan, mutta liian usein olen ihmisten nähnyt ottavan tanskandogin ja luopuvan siitä "pitovaikeuksien vuoksi".olet varmasti jo selvillä dogin vaatimuksista, mutta lisäisin siihen vielä dogin ruokavalion ja varsinkin kasvavalla dogille se on tärkeää tietää mitä syöttää ja milloin syöttää. Asiantuntevat kasvattajat kyllä neuvovat, mutta muista kykyä siitä. Tämän koiran voi pilata väärällä ruokavaliolla. Tulee luusto ja nivelvikoja...


      • Vodoom
        Heidi kirjoitti:

        Tämä koira on todella upea, kun se on oikealla ihmisellä ja oikeassa paikassa. Tämähän kyllä pätee joka koiraan, mutta liian usein olen ihmisten nähnyt ottavan tanskandogin ja luopuvan siitä "pitovaikeuksien vuoksi".olet varmasti jo selvillä dogin vaatimuksista, mutta lisäisin siihen vielä dogin ruokavalion ja varsinkin kasvavalla dogille se on tärkeää tietää mitä syöttää ja milloin syöttää. Asiantuntevat kasvattajat kyllä neuvovat, mutta muista kykyä siitä. Tämän koiran voi pilata väärällä ruokavaliolla. Tulee luusto ja nivelvikoja...

        Lapset on saanu "koulutusta" koska meillä oli jo koira ennen niiden syntymää. Tosin meittin koira on niin extra rauhallinen ( paitsi jos on kyse namista, eritoten sokeripalasta ) ja kärsivällinen. Joskus harvoin se innostuu lasten kanssa leikkimään, se on kai niin varovainen ettei se niiten kanssa uskalla vielä peuhata...meittin vanhempien kanssa se sylihauvva sitten välillä riehaantuu leikkimään.. Mut sehän on jo vanha mummo 10.v et rauhallisuus suotakoon. Tosin sen sekopääveljellä on niin paljon virtaa kuin pienellä pennulla.

        Ai, mä en olekkaan vielä kuullu mistään nuoruuden hepulikohtauksista. Kaikki vaan puhuu kuinka rauhallisia ne on, vanhemmalla iällä. Tapaako ne muuten nojailla ihmisiin ?? Yks eläinkauppias vaan mainitsi et pari doggista oli heti ruvennu nojaamaan sitä vasten. Yks tuttu vinttikoira tekee kans niin, jo eka kerralla kun sen näin.

        No olen jo henkisesti ja miksen fyysisestikin valmistautunut doggin tuloon. Niihin riuhumiseen on tottunut 2 todella "eloisan" lapsen kanssa..lue kauhukakaran, mut silti koiran rauhaan jättävän, tosin nuorempi 1.v on kummasti kiinnostunut koiran ruoka ja vesikupista.. ne pitää aina nostaa ruokailun jälkeen ylös ettei paikat lainehti vedestä. Lueskelimme OONA tanskinkirjan ja se oli aika hauska. Pitää katella monta sohvaa yms menee ja mitenkä ruoka häviää pöydästä.

        Pitäänyt kattoa kumman koiran leikauttaa. "Mummo" on jo 10.v niin ei tiedä miten se siihen suhtautuu. Viimeks kun sitä piti leikata se oli puolivuotta myrtsi. Toisaalta ei haluais doggikkaan kikuleita leikkata..tiiä sitten.

        Mummo on niin totteleivainen ja kiltti et se on yleensä aina ulkona vapaana. Asumme kaupunkin laitamilla jossa on hyvät ulkoilu maastot ja paljon koiria. Se on ihastunut labbiksiin ja kulttiksiin, niiten kanssa sillä on jotain lesbo hommia. Aika rajua kun kolme tyttö koiraa menee "junassa". Pienet koirat sitä vähän epäilyttää kun ne räkyttää mut muuten ei ole ollu ongelmia. Mitenkäs doggi suhtautuu isohin koiriin ja ne siihen ?? Entäs onko uroksilla nokkapokkaa ?? Monet alueen uroksista tuntuu olevan vähä ärhäkämpää sorttia.

        Itse asuin aikaisemmin maalla ja siellä uroskoirat aina otti niin reviirisä tosissaan ettei ne tahtonut sit tulla muitten koirien kanssa toimeen. Sit ne oli isäntä väestä niin mustasukkasia ( tosin nää oli karhu ja hirvikoiria ) et saatto tulla probleemia, maalaistolloja. Saksanpaimenkoiran & Spring.Spanelien sekoitus on ollu tähän asti olleista koirista paras, isohko, tottelevainen, erittäin älykäs, ei tainnu olla koskaan kiinni ja se oli aina naisten perään, menipä siskot tai äiti johohkin niin hällä oli kauhee hätä. Sen kanssa uskalti mennä minne vain koska sillä oli joku yli ote muihin koiriin ja ei ne uskaltanu tulla rähisee ja tämäkään sit rähissy. Ja kissojen kanssa oli ylin ystävä.
        Mut nyt on ollu tää neitikoira ja on tottunut sen ylinpalttiseen rauhallisuuteen, paitsi juoksuaikana se on aika puupää ja erittäin rasittava. Se vähän arveluttaa jos 80kg uros dogille tulee nokkapokkaa niin sitä ei 60kg ihminen pidä aisoissa millään. Onks doggit miten reviiri tietoisia ??

        Sen ikää nyt en ole miettiny, enkä sairauksia. Kaikki elää aikansa. Turha niitä on etukäteen miettiä. Kasvattajan kanssa on ollu puhetta siitä ruokavaliosta, tuntuu olevan aika tiukkaa. Menoja ei olla mietitty, ei kai kukaan sitä mieti miten paljon lapset syö, kuluttaa vaatteita yms.. ihan sama asia minun mielestäni koirankin kohdalla. By The Way doggi on sit sininen. Ulkoilu maastoja on onneks hyvin, tosin saapa nähä millanen bussi pitää ostaa et kaikki sopii kyytiin :)


    • *Doggi*

      Hei vaan, sininen penikka se on täälläkin. Nyt jo 5kk ja tietysti uros, meillä näkyy käyneen tuuri, tämä kun ei juuri välitä pahan teosta. (Ainakaan vielä!!) Nukkuminen se on se harrastus, jota täytyy harrastaa mahdollisimman usein. Ulkona kyllä löytyy virtaa ja meno on sen mukainen... Vielä ei ole semmoista koiraa vastaan tullut, jonka kanssa ei olis pärjätty ja mielellään vielä vähän leikittykin. Vielä kun tuo kokokaan ei ole aivan mahdoton. Onnea uudelle "lapselle"!!
      Hieno valinta!!

    • Greta

      Omistan sinisen kolme vuotta tänä vuonna
      täyttävän nartun ja mustan 5-vuotiaan
      väriristeytysuroksen, enkä voisi parempaa toivoa.
      Itse olen kertakaikkisen rakastunut sinisiin
      doggeihin, ja ainakin tähänastisen kokemuksen
      perusteella siniset ovat niitä
      temperamenttisempia. En ole nähnyt sinisen dogin
      suhtautuvan haukotellen "ei vois vähempää
      kiinnostaa"-asenteella mihinkään uuteen juttuun.
      Se on todella energinen ja utelias, puuhaa
      mielellään kaikkennäköistä, joten olemme
      päätyneet harrastamaan paitsi tokoa myös
      agilityä, jälkeä, vetohiihtoa ja rauniolle
      suunnataan ihan näinä päivinä. Meillä on nartulta
      löytynyt luonnetta joka tilanteeseen aika
      reippaanpuoleisesti, se on se dominoivampi
      osapuoli, ja jos jompikumpi on jotain sanomassa
      toisille koirille, se on tämä tyttö...
      Olosuhreista riippuu sanooko se mitään ja millä
      äänenpainolla, mutta sen verran voin sanoa että
      räkyttäviä ja uhittelevia pienempiä/nuorempia se
      ei jaksa kuunnella kovin kauaa. Tosin silloinkin
      sen huomauttelu kunnioituksen puutteesta jää
      varsin suuriäänisen saarnan ja omaa
      painoa "aseena" käyttämisen asteelle - kertaakaan
      ei ole tarvinnut pelätä sen reittävän toisia
      hampaillaan, vaan se jyrää toisen koiran alleen
      ruumiinsa painoa käyttäen, painaa rintakehällä
      maata vasten niin kauan että toinen alistuu ja
      lupaa olla vastedes kunnolla. Dogginhan kuuluu
      olla niin itsevarma ettei se koe tarvetta
      öykkäröimiseen turhanpäiten. Urokseni avaa suunsa
      vasta sitten kun joku hyökkää tosissaan sen
      kimppuun, ei heetkeäkään aikaisemmin. Pentuajan
      kohellukset kuuluvat asiaan, tai en nyt ole aivan
      varma kuuluvatko ne vain pennuille, sillä meillä
      ne eivät ole jääneet pois vieläkään, en moista
      edes toivoisi. Vaativa se on, kun menee kämpän
      sisustus uusiksi jollei aikaa yhdessä tekemiselle
      muutamaan päivään löydy neidin mielestä
      riittävästi. Uros taas on sellainen maman oma
      ihana sylihauva. Molemmat ovat erittäin
      ihmisrakkaita, ja lapset menevät kirkkaasti
      aikuisten edelle. Toki doggi leikkii, ja
      riehakkaasti leikkiikin!! Se painaltaa pitkin
      seiniä ja katonrajoja todella villiintyessään, ja
      minä sukeltelen jäjettömän nopeasti milloin
      minnekin suojaan kun 75 ja 60 kiloiset koirani
      syöksyvät päin noin 60 kilometrin tuntivauhtia...
      Toivottavasti tekin löydätte yhteiset
      harrastukset dogginne kanssa, sillä
      parhaimmillaan doggi on ollessaan yhdessä
      laumansa kanssa "työntouhussa". Ja niitä
      kasvattajan ruokinta-, liikunta- ym. ohjeita
      kannattaa noudattaa KIRJAIMELLISESTI olettaen
      että kasvattajanne on asiansa osaava ja vastuunsa
      tunteva ihminen. Meillä on käynyt niin että
      kasvattaja on tiennyt asian paljon paremmin kuin
      eläinlääkäri - eläinlääkärin neuvot ovat olleet
      jotain sinnepäin, kun taas kasvattaja on osannut
      kertoa myös yksityiskohdat ja rodullemme
      ominaiset jutut. Ja kasvattajalle on aina voinut
      soittaa, 24 h, jos on asiaa. Hän on neuvonut ja
      tukenut ja opastanut koko ajan ja tiedän voivani
      luottaa häneen vastedeskin, myös siinä
      tapauksessa jos itsestäni tulee kasvattaja.
      Nauttikaa jokaisesta hetkestä doggivauvanne
      kanssa! Onnea perheenlisäyksen johdosta!

      ps.Tulet varmastikin aikanaan huomaamaan että
      doggi-ihmiset ovat varsin intohimoista porukkaa
      doggiensa suhteen, esmes jos siippa ei siedä
      koiraa saa siippa lähteä, mutta doggia ei
      vaihdeta. Harvemmin väriäkään. Ja perhepotretista
      esitellään ensimmäiseksi mitäs muuta kuin perheen
      doggi..!!

      • Anonyymi

        Musta ois kiva omistaa doggi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Musta ois kiva omistaa doggi

        Juu, varmasti.Monet myös ottaa, kun ajatus kiehtoo.Mutta kun se doggi on 1-3 vuotta, eikä koulutus ole onnistunutkaan, halutaankin siitä nopeasti eroon.Seuraa siis myyntipalstoja, aina välillä joku doggirakas hylkää koiransa, ja myy sen vieralle.Surullista, koirat kiintyy perheeseen, ne suree ja ikävöi hylkääjiäänkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Musta ois kiva omistaa doggi

        Meillä mon doggi ollut perheessä. Harrastukset menivät koirien tahtiin, tietenkin doggistylellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä mon doggi ollut perheessä. Harrastukset menivät koirien tahtiin, tietenkin doggistylellä.

        Ääliö!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe