Caribbean Village Agador

Curmi

Olemme, kolmet vähemmän nuoret aikuiset, lähdössä 4.12. meille uuteen maahan. Nähty on Tunisiaa, Gambiaa, Egyptiä, Turkkia, y.m., muttei Aasiaa ja Amerikkaa. Olemme tutustuneet päällekäypiin kaupustelijoihin ja "ystävällisyyttä" tarjoaviin paikallisiin asukkaisiin. Niihin tottuu hyvin äkkiä.
Marokko - Agadir ja varsinkin Marrakech tuntuvat hyvin kinnostavilta.
Agadir on "uusi kaupunki" vanhassa maassa, 29.2.1960 sattuneen maanjäristyksen seurauksena. Muistiin palaa vieläkin elävästi mielikuvat katastrofista, joista lehdet kertoivat. Koulussa opettajat kertoivat hirveistä kärsimyksistä joita sortuneiden talojen asukkaat kokivat ja silmämme avautuivat,(eihän meillä kaikilla silloin vielä ollut edes telkkaria), maailman kauheuksille.
Mystisen Marrakech:in näkeminen Atlas vuoren juurella, Saharan reunassa kaikkine markkinoineen ja palatsineen on eräänlaisten unelmien täyttymys.
Hotelli Agador toimii hyvänä tukikohtana riippumatta siitä mitä mielemme tekevikään. Altailla loikoillaan, samoin rannalla välillä uiden (=vedessä kahlailua). Markkinoilla pitää käydä, jotain jännää pitää saada suuhunsa, jne.
Toivottavasti englannilla pärjää, ranskan kieltä kuunnellaan mielellä, mutta mitään emme siitä ymmärrä.
Oum El Banine:n humanitaariselle yhdistykselle tuomme jotai lastenvaatteita, mutta sitä emme tiedä minkä ikäisille ne on oltava. Onko muillekin käyttöä kun vain vauvanvaatteelle. Lieneekö rahan lahjoittaminen viisainta?
Oli miten vaan, onko muita lähtijöitä? Kirjoitelkaa, informoikaa tai kysykää, kaikki nostaa matkakuumettamme.

4

864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koska olette jo paljon matkustelleet niin Agadir/Marokko ei ole teille mikään kulttuurishokki. Suosittelen hyvin paljon teille >Marrakechiä. Siellä varsinkin Djema el Fna (sadunkertojien tori) on mielenkiintoinen. Ynnä sen kupeessa oleva iso markkina-alue. Marrakechissa on myöskin uusi kaupunginosa, jossa on leveitä bulevardeja katukahviloi8neen ja liikkeineen. Jos teillä on siellä aikaa niin vierailkaa myöskin Majorelle-puutarhassa.Kaupungin elämä kuuluu ulkopuolella, mutta sisällä on rauhallista. Paljon erilaisia kaktuksia ja puita. Puutarha ei ole kovin iso, mutta siellä on rauhallisia katettuja polkuja penkkeineen levähdystä varten. Jos viivytte Marrassa vuorokautta pidemmän aikaa, niin tuolla Sadunkertojien torilla on iltaisin klo 5 pm paikallista aikaa lähtien pieniä ravintoloita.

      Noin 170 kilometrin päässä Agasta on pieni kaupunki nimeltään Essaouira.Tie sinne saeurailee pääosin Atlannin rantaa.

      Agadiristä etelään on hopeakaupunki nimeltään Tiznit.Siellä myydään paljon erilaisia hopeakoruja. Edelleen etelään päin mentäessä tulee vastaan Gulmime-niminen kaupunki, jossa on lauantaisin kamelimarkkinat.

      Marokon pääkielet ovat arabia ja ranska. Enlantiakin puhutaan, ja varsinkin basaarikauppiaat osaavat jonkin verran suomeakin. Heiltä kuulee varsin usein lauseen:"Stockammin laatu ja Anttilan hinnat".

      Oum el Bainen lastentarhassa olapsia muistaaksen kolmeen ikävuoteen saakka. Kun itse kävin siellä niin nuorin oli 45 vuorokauden ikäinen. Uskoisin että raha on kaikkein paras lahjoitus. Toki he ottavat vastaan vaatteitakin.

      Nauttikaa Agadirissä palveluista. Hyvää matkaa. kalevi

      • Edellisessä mailissani oli paljon kirjoitusvirheitä, joten anteeksi.
        Kirjoitin, että Adassa kannattaa nauttia palveluista. Rakkaat ystäväni Arja ja Ritva käyvät siellä usein kampaamossa.Heidän suosikkipaikkansa on ollut Hotelli Kamalin talossa oleva kampaamo.Terveiset vaan A:lle ja R:lle.Itse käyn Agassa myöskin aika parturissa.Tavallisimmin Taljbortissa (marokkolainen kaupunginosa). Partureitakin on pilvin pimein. Viimeksi kun kävin niin leikkaus pesuineen maksoi 40 dirhamia eli noin 4 euroa.

        Itsen viihdyn paljon katukahviloissa. Suosikkipaikkojaniovat Hassan II-kadulla sijai8tsevat La Veranda ja La Fontaine. Kakahviloitakin on runsaasti myös rantabulevardin varrella. Kalevi


      • Curmi

        kirjoitteluasi lukee mielellä. Aina on jotain uutta luettavissa, joskus suoraan ja joskus rivien välistä, tämä toki edellyttää kalevi.s:n muidenkin kirjoitusten lukemista.
        Ainakin näin aluksi olemme matkanjärjestäjen Marra-retkellä, mutta kuka tietää jos innostutaan ja uskalletaan vuokrata auto tai järjestää muuta kyytiä.....
        Olemme matkoillamme ihastuneet hamam:iin joka lähinnä on turkkilainen "nautiskelupaikka", mutta onhan niitä onneksi muuallakin. Kovasti odotamme vastaavanlaista toimintaa löytyvän myös Agadirissa.
        Rohkenemme vielä kysyä, miten Kalevi.s voikaan tietää näin paljon marokkolaisasioita?


      • Curmi kirjoitti:

        kirjoitteluasi lukee mielellä. Aina on jotain uutta luettavissa, joskus suoraan ja joskus rivien välistä, tämä toki edellyttää kalevi.s:n muidenkin kirjoitusten lukemista.
        Ainakin näin aluksi olemme matkanjärjestäjen Marra-retkellä, mutta kuka tietää jos innostutaan ja uskalletaan vuokrata auto tai järjestää muuta kyytiä.....
        Olemme matkoillamme ihastuneet hamam:iin joka lähinnä on turkkilainen "nautiskelupaikka", mutta onhan niitä onneksi muuallakin. Kovasti odotamme vastaavanlaista toimintaa löytyvän myös Agadirissa.
        Rohkenemme vielä kysyä, miten Kalevi.s voikaan tietää näin paljon marokkolaisasioita?

        Kiitos ystävällisistä sanoista. Kuten olen aikaisemmin täällä kirjoittanut jouduin Marokkoon ikäänkuin vahingossa. Kun lähdemme matkalle minne tahansa niin meillä on erilaiset odotukset. Kuka haluaa lepoa ja rauhaa eli rauhallista päivien viettoa. Toinen taas haluaa tutustua hieman enemmä ja syvemmälti maahan ja sen ihmisiin.Itse kuulun viimeksimainittuihin.Marokko on minulle hieman mystinen mielenkiintoinen maa.Aina näkee jotain uutta.Agadirissä Kasbah kukkulan rinteellä on teksti :Allah, alwattan,al malik eli Jumala, isänmaa ja kuningas. Jo naissä kaikissa on pohtimista tasavaltalaiselle.Minulle matkoillani on hyvin tärkeää aurinko ja lämmin sää, kahvilat ymym. Sen lisäksi haluan kuitenkin tietää aina vähän enemmän siitä maasta ja sen tavallisten ihmisten elämästä jonka katuja ja polkuja kuljen. No tämä tästä.

        Agadirissäkin on kyllä paikallisia hammameita.Löytyy sieltä saunojakin joidenkin hotellien yhteydessä.Nyt en valitettavasti muista nimea, mutta hieman kaupungin ulkopuolella on hamman, joka on uudehko ja suosittu.Tämä kyllä mainitaan ainakin Aurinkomatkojen kohdekirjassa.Saunaihminen kun olen niin itse käyn tavallisesti myös hotelli Al Madina Palacen saunassa.Toki hammamissakin "sielu lepää".Kalevi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2369
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1366
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1079
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      690
    Aihe