Ikävä yllätys imuri kaupassa

Petetty

Ostin noin vuosi sitten LIDL:sta pölypussittoman Dirt Devil (punainen) imurin. Hinta oli tuolloin melkein 100 euroa. Siihen tarvitaan kuitenkin suodatin. Herran piekkana kuinka kalliiksi suodattimien tilaus tulee. Ensin soitat Helsinkiin ja teet tilauksen. Kolme suodatinta maksaa 21,55 ja siihen lisäksi postitus kulut yli 20 euroa, koska ainoastaan tehtaalta eli Saksasta tapahtuu lähetys. Jos osto hetkellä olisi ollut tietoa tästä olisi se vaikuttanut ostopäätokseen. En varmasti olisi ostanut koko vehjettä. Miettikää hyvät ihmiset ennen kuin ostatte kyseistä imuria.

34

10656

  Vastaukset

  • Ostat oudonmerkkisen pölynimurin Saksalaisesta halpiskaupasta... mitä muuta voit odottaa?

  • kannattaisiko ostaa ko. 2000 W laite. Käyttöä olisi ehkä mökillä. Dyson tuli ostettua n. 3 viikkoa sitten, se oli hintava, melkein 400 euroa.

   Jos ei suodattimia löydy Suomesta, on se aika huono juttu. Lidl:n pitäisi jotenkin hoitaa homma.
   Kyllähän siihen voisi itsekin tilata suuren määrän suodattimia Saksasta, jos esim. löytyisi muutama muu, esim. naapurista, kimpppaan.

   Onkohan imuteho noin tehokkaassa laitteessa jo todella kova, kun Dysonissa on melko kohtuullinen, vain 280 W? Tuossa Lidl:n imurissa saattaisi olla imutehoa lähes 400 W. Jos kone toimii samalla tekniikalla kuin Dyson, niin imuteho ei laske kuten pussillisissa imureissa pussin jo vähänkin täyttyessä.
   Mitenkäs siis muuten, onko hyvä ja vahva imuri?

   • Kyseinen imiri on kyllä tosi tehokas. Siinä on portaaton imutehon säätö. Tehoja 2000 W, eli pölyt lähtee kyllä. Lisä suulakkeiden paikka ei kylläkään ole käytännöllisessä kohdassa. Irtoavat helposti. Suodattimien saanin vaikeus ja jos takuukorjaukseen joutuu turvautumaan (sekin tapahtuu saksassa)ovat ainoat huonot puolet.Itselläni imuri on mökillä


   • Petetty kirjoitti:

    Kyseinen imiri on kyllä tosi tehokas. Siinä on portaaton imutehon säätö. Tehoja 2000 W, eli pölyt lähtee kyllä. Lisä suulakkeiden paikka ei kylläkään ole käytännöllisessä kohdassa. Irtoavat helposti. Suodattimien saanin vaikeus ja jos takuukorjaukseen joutuu turvautumaan (sekin tapahtuu saksassa)ovat ainoat huonot puolet.Itselläni imuri on mökillä

    kai viime viikolla.
    Itse asun Helsingissä. Täällä on vain muutama Lidl-myymälä.
    Pienistä maaseudun LIDL:stä saa usein jotain laitteita vielä parin viikon päästäkin. Sunnuntaina (auki klo 22 asti!) kävin Helsingin Kampin myymälässä, ja siellä oli 4 kpl imureita esillä. Mökkireissullani n. 120 km päähän pystyn käymään 4 eri pikkukaupunkien Lidl:ssä, joista lähimmät mökkiä ovat 19 ja 17 km päässä.
    Lidl:n ongelma on se, että ne eivät varastoi kai pitkää aikaa noita "kovia" tavaroita. Nythän niiden pitäisi ruveta pitkäaikaisesti varastoimaan imurin suodattimia. Lidl:n tavara ei ole ollut kovin huonolaatuista. Kyllä esim. sähkötyökalut ovat olleet kohtalaisen järeitä usein ja melko laadukkaita, ei kaikkein huonoimpia kiinalais-versioita kuten joissain suomalaisissa halpahalleissa on ollut.
    Minulle ei olisi ongelmaa tilata tavaraa Saksasta itsekin. Olen tilaillut itselleni ja pojillekin kaikenlaista tavaraa muutaman kerran vuodessa sieltä. Tietysti 20 euroa on turhan paljon postikuluja imurin suodattimista. Ne ovat hyvin kevyttä tavaraa. Niitähän voisi tilata esim. 5 - 10 pakettia (montako on paketissa) kerrallaan. Kannattaa miettiä minkä kokoinen paketti tulee sillä 20 eurolla. Paino ei ole ongelma, vaan tilavuus.

    Takuukorjauskaan Saksaan ei ole ongelma. Lähetin kerran Lidl:n tallentavan DVD-soittimen korjattavaksi. Rahti oli ilmainen. Taisi kestää pari viikkoa kun tuli takaisin. Siinä oli virheellinen kello, se ei pysynyt yhtään ajassa, todella suuri heitto oli. Toisaalta, se laite on ollut aivan käyttämättömänä sen jälkeen.
    Emme ole mitään innokkaita tv:n katselijoita. Meillä ei ole edes tallennusta digiboxissa, ja vanha 20" putki-tv on kelvannut koko perheelle.
    Tietokoneisiin kuluu paljon aikaa.

    Onko sinulla mitään koodeja ja tuotenimiä siinä suodatinpaketin kyljessä? Laita ne tänne nettiin esiin, niin voin Googlella tutkia jos niitä saisi jostain Saksan nettikaupoistakin. Tuota imuriahan voidaan myydä eri nimellä jossain päin Eurooppaa, joten jonkun muun imurin suodattimet voivat sopia siihen.


  • Ostin oman DirtDevilini muutama vuosi sitten Klingelistä. Paras imuri ikinä! Siihen asti kunnes suodatin ei enää jaksanut suorittaa tehtäväänsä. Uusia suodattimia ei löydy mistään, saksaa kun en osaa. Imuri on hyvä, huolto ei vaan pelaa. Nyt se pirulainen odottelee jatkokäsittelyä autotallissa. Lidilissä näin samaisen imurin, jätin hyllyyn. Muuten hyvä, ei vaan toimi.

   • Ne suodattimet on käsinpestäviä, eli ei tarvitse välttämättä heti tilata uusia. Lukekaa ensin ohjeet, niistä on monesti apua! Pölyt kannattaa tyhjentää säännöllisin väliajoin, eli useammin, kuin pölypusseja vaihdetaan ja samalla on helppo hoitaa suodattimen pesu.


   • Tyytyväin DD kirjoitti:

    Ne suodattimet on käsinpestäviä, eli ei tarvitse välttämättä heti tilata uusia. Lukekaa ensin ohjeet, niistä on monesti apua! Pölyt kannattaa tyhjentää säännöllisin väliajoin, eli useammin, kuin pölypusseja vaihdetaan ja samalla on helppo hoitaa suodattimen pesu.

    DD IMURIT OVAT KERTAKÄYTTÖ KAMAA.


   • ei mainoksen uhrit kirjoitti:

    DD IMURIT OVAT KERTAKÄYTTÖ KAMAA.

    Onko kellään kokemusta tälläisestä imurisa? Tällähetekllä hinta on pompsahtanut 50€?
    Tietääkö kukaan sen mallia millä voisi hakea netistä enemmän tietoa siittä imurista?


   • Nakke nakuttaja kirjoitti:

    Onko kellään kokemusta tälläisestä imurisa? Tällähetekllä hinta on pompsahtanut 50€?
    Tietääkö kukaan sen mallia millä voisi hakea netistä enemmän tietoa siittä imurista?

    Niin siis osite jäi laittamasta..

    http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi/hs.xsl/index_8127.htm
    Kokemuksia?


   • Pahiss kirjoitti:

    Niin siis osite jäi laittamasta..

    http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi/hs.xsl/index_8127.htm
    Kokemuksia?

    Hei. Olen itsekin etsinnyt pitkään Kyseessä olevalle pölyimurille sitä motorin ulos tulevan ilman suodatinta elikä hepa suodatinta. Kone on myös noin parisen vuotta vanha- oikea merkki on Dirt devil Magnum M6888-2.
    Löysin, että Swirl tekee sellaisia suodatimeita DD63.2, mutta Suomessä niitä myynissä ei löytyy. Pelkästä Saksasta ja halvin paikka, missä niitä lähetetään,maksaa yhdessä postirahtilla noin 27 euroa. Ajattelin, että jos joku olisi myös kiinnostunut ostamaan sitä suodatinta, saisimme ehkä yhdessä halvemmalta käteen sen...säästäisimme jo lähetysrahoja...
    Mutta onko joku viellä tarvetta ilmoittavaa?


   • jinks. kirjoitti:

    Hei. Olen itsekin etsinnyt pitkään Kyseessä olevalle pölyimurille sitä motorin ulos tulevan ilman suodatinta elikä hepa suodatinta. Kone on myös noin parisen vuotta vanha- oikea merkki on Dirt devil Magnum M6888-2.
    Löysin, että Swirl tekee sellaisia suodatimeita DD63.2, mutta Suomessä niitä myynissä ei löytyy. Pelkästä Saksasta ja halvin paikka, missä niitä lähetetään,maksaa yhdessä postirahtilla noin 27 euroa. Ajattelin, että jos joku olisi myös kiinnostunut ostamaan sitä suodatinta, saisimme ehkä yhdessä halvemmalta käteen sen...säästäisimme jo lähetysrahoja...
    Mutta onko joku viellä tarvetta ilmoittavaa?

    Prismassa myydään universaalisia mikrokuitusuodattimia, jotka käyvät kaikkiin pölynimureihin ja kaikkiin merkkeihin ja malleihin. Saksilla joutuu vähän leikkaamaan suodatinta oikean muotoiseksi.


  • hei
   Pölyimurin käyttöohjeen vika sivulla puhelinnumero voi soittaa sinne 0800-44533633 , palvelu suomeksi, Tilasin setin hinnaksi tulee 15 setti postikulut 13€ eli yhteensä 28€.... Eli sinäänsä kallis kun imuri maksoi 59 €. Vuodessa menee noin 2 lamellikeskussuodatinta !!!!

   • hei. ei kallista ei myöskään koskaan puhdasta.


  • Motonetistä löytyy siihen se Hepa suodatin, 3 kpl/pussi maksaa 6.90 eur

   • Olikos se Motonetistä suodatin tämä?
    Tuote
    46-7995
    Nimike
    Tuhkaimurin 46-7987 (1919) varasuodatin 3kpl
    Hinta
    6.90
    Käykö ihan sellaisenaan vai täytyykö muokata?
    Kuinka tämä Dirt Devil imuri oikeasti toimii, onko aivan p**ka hankinta???


  • Myyvät vieläkin tota samaa p*skaa, keväällä ostin tarjouksesta 60e.. joo enpä ois todellakaan ostanu jos toi suodatinvaihto-homma ois ollu tiedossa!! Nimenomaan halusin eroon hankalien ja kalliiden pölypussien metsästyksestä mutta ojasta allikkoon vaan meni. Pari kertaa kokeilin imurointia sillä, imuteho oli surkea ja hälytysvalo paloi ennenkun koko kämppää sai edes imuroitua, jollonka ohjeen mukaan on pidettävä 45min tauko kun kone saattaa olla ylikuumentunu! Pölyt kertyi enimmäkseen suppiloita ympäröivään tilaan, ei tippuneet sinne varsinaiseen säiliöön mihin kai oli tarkotus. Ilmankos imuteho oli nopeesti nollissa. Käytännössä joka käytön jälkeen (ja keskenkin käytön) ois pitäny paitsi tyhjentää pölyt niin harjailla ja jopa pestä suodattimetkin.
   Vein imurin takasin kauppaan, koska myyjä lupasi nätisti että tottakai saat rahat takasin jos on tyytymätön eikä toimi kunnolla jne. No eipä sitten tarkemmin selvittäen saanukaan koska periaatteessa "toimi" kuitenkin! Annettiin vaan joku huollon numero.. Ääh, liian hankalaa, ei jaksa, p*ska mikä p*ska... ei voinu sitten muuta kun laittaa vahinko kiertämään ja myydä eteenpäin, ehkä jollekin kellä on siistimpi kämppä, riittää heikompikin teho.

   • On kai sama imuri, jonka ostin Lidlistä. Parin kuukauden kevyen käytön (pieni asunto, ei lemmikkejä) voin sanoa seuraavaa: pussiton imuri ei ole kätevä - ei ainakaan tämä. Suodatin tosiaankin likaantuu äkkiä, tuntuu että vekotin vuotaa. en näe ainuttakaan syytä, miksi suodatin ei voisi olla pestävä. Myös imuletku vaikuttaa kovin ohuelta. Toistaiseksi on imuteho ollut suht hyvä. Ihmeellistä tosiaan on, etteivät pölyt keräänny säiliöön vaan muihin osiin. Epäilen, että tästä imurista tulee äkkiä vain uusiokäyttöön sopimatonta jätettä. Myöntää kyllä täytyy, että hinta oli halpa.


  • minäkin säästin .ostin noin 16-17vuotta sitten miele imurin(aidon saksalaisen) hyvä kuin mikä ja mukava käyttää.

  • Ostin kulkukauppiaalta Lux-imurin, hinta n.1400€ käteisellä, hyvin on pelannut 8v. Pusseja ja suodattimia saa netistä halvalla, hyvä ja tehokas peli, eurolla saa euron tavaraa.

   • Nyt taisi tulla nolla liikaa. Tai valehtelet.


   • höpöhöpöhöpöja kirjoitti:

    Nyt taisi tulla nolla liikaa. Tai valehtelet.

    toi luxin kotimyynti-imuri maksaa ihan oikeesti yli tonnin, mutta sillä imuroikin sitten 30vuotta. 80-luvun alun vehkeet alkaa nyt poistua, kun moottorit kuluu loppuun eikä uusia saa enää.


   • Yksi tuttuni haksahti myös samaan vipuun. Kampe varmasti hyvä, mutta hintaa reilusti puolet liikaa. Ei kai sitä muuten kotio kannattaisi tulla kauppaamaan.


   • Tätyy kyllä olla päässä vikaa jos maksaa imurista 1400€, ei se ole mitään luxusta vaan tyhmyyttä......


  • DustClub (InkClubin tytärpulju), Ruotsi.
   Sieltä saa pusseja - Toim.kulut 5 €.

  • Minä ostin - 78 sen oranssin Nationalin,ei meinaa saada enää pusseja siihen..
   Niitä suoriamalleja,löysin kuitenkin yhden liikkeen josta niitä vielä saa..
   imuri ollut ihan hillittömässä käytössä,yhdet hiilet vaihdettu ja pelittää edelleen.
   Nykyisin sillä imuroidaan autoa ja terasseja portaita..

  • Ja nykyään Prisma myy samaa Dirt Devil imuria 79€ hintaan. Pixmaniasta löytyy myös. Kyten löytyy myös imureita, joihin en ollut muualla törmännyt. Nimittäin Rowentan pölypussittomat. Mitä tulee LUX imurimalleihin, niin munkin luona kävi nuori nainen kaupittelemassa, en todellakaan osta tuon hintaista (1400-1800€) ja kuinka ollakaan, nyt niitä myydään käytettyinä 300-500€ hintaan.
   Kuinka moni muistaa Kirbyt? Niitä saa ulkomailta uusina n. 300$ lähtöhintaan. Ei paha kun katteli mallisto- ja tarviketarjontaa. Niitä taas myydään käytettynä Suomessa suunnilleen samaan hintaan. Kalliimmallakin. Tiedä sitten onko kyseessä halvempi vai kalliimpi malli (600$), ei kiinnostanut niin paljon. Prisman kallein imurikin taisi olla Mielen 600€ maksava "laatukampe."

   • Ei ole täysin sama Prisman versio Dirt Devilistä kuin Lidlin.

    Lidlin mallissa on erilainen pölysäiliönsuodatin, ja mukaan saa enemmän varusteita.
    Muuten sama.


  • Mulla on Prismasta imuri on TROPHY Dirt devil
   Mallin nro: M2819 (-0/-1.../-8/-9).
   Oon ollut tosi tyytyväinen. Pyöriväharjainen suutin imuroi hyvin myös eläinten karvat. Nyt vaan kävi niin, että koiramme puri johdon poikki ja ei tahdo löytyä johtoa tai johtokelaa huoltoliikkeiltä tuohon malliin...

   • Kysyppäs kuule lähimmästä sähköliikkeestä tai rautakaupasta. Johyoa kyllä löytyy kun vaan vaihtaa vanhan tilalle kelaan


  • Oli merkki mikä vaan niin pussittomia ei kannata ostaa, niitä joutuu tyhjentämään ja pesemään jatkuvasti, vanha kunnon pussi-imuri paras hankinta.

  • Harkitsen imurin ostoa, ja pölypussiton on käynyt mielessä! Nyt kuitenkin olen näistä vähän lukenut täältä keskustelusta ja tiedustelen,

   että mikä on mielestänne kohtuuhintaisen pölynimurin merkki/malli ja kuka myy???

   Kysyy henkilö, jolla on pienehkö talous, mutta hyvä imuri olisi tarpeen.

   Kiitos vastauksista. ;)

  • Ostin 1963 Nalle-merkkisen pölynimurin. Imurissa on tyhjennettävä kangaspussi. Aika tiivis on kun ei tarvita mitään suodattimia. Imuletku on helppo kiertää poistoilmapuolelle. Tällöin on puhalluksella helppo putsata isompiakin määriä esimerkiksi puolukoita. Syksyisin olenkin tienannut puolukoitten torimyynnillä sievoiset summat.

  • Et sitten lukenut käyttöohjetta. Suodattimen voi huudella puhtaaksi kerta toisensa jälkeen suihkulla. Itselläni tuon imurin mukana tulleet kaksi suodatinta palvelivat minua kymmenen vuotta. Sitten tilasin Saksasta uuden. Hinnaksi tuli 15 euroa josta postimaksun osuus yli puolet.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   183
   3963
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   2052
  3. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   38
   1582