Mitä valuuttaa mukaan?

Arvid

Olemme lähdössä joulukuussa Isla de Margaritalle.Kannattaako mukaan ottaa euroja vai dollareita vai peräti vaihtaa bolivareja suomesta?Miten rahauudistus on vaikuttanut?

6

2368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • euroja

      vaihada lentokentällä VÄHÄN bolivareja jos tuntuu että tarviit ennen hotellille pääsyä... Sitten lomakohteessa "pimeesti" yli puolet paremmalla kurssilla loput. Eurotkin tosin käy, joissakin paikoissa, kuten myös dollarit.

    • ouyf

      eipä siin kummempaa ku on vaan 3nollaa vähemmän. euroja tietty joku 1000/vko.

    • "Juuri palannut"

      Kannattaa ottaa mukaan euroja. Vaihtaa kannattaa vaikka internetcafeista. Virallinen kurssi oli 3.12 bol/€ mutta perillä kurssi oli, oppaalta 1€=>4 bol., (internetcafe)ekat päivät 1€=> 4,7 bol. => 4,8 => 5.0 => 5.1 => lopuksi vielä 1€=>5.2 bol. Kurssi parani lähes päivittäin. Rahaa meni n. 1000 € kahdessa viikossa.

      • Isla margaritalla ...

        Hotel Portofinossa eli anteeksi nama skandikirjainten puuttumiset. Valuutan vaihto menee niin, etta virallinen kurssi on kutakuinkin 1 dollari on 2 bolivaria ja 1 euro on 2,2 bolivaria. Epavirallinen kurssi, joka toimii lahes kaikkialla menee niin, etta 1 eurolla saat 5 bolivaria ja 1 dollarilla 4 bolivaria. Luottokortteja ei kannata mukaan ottaa ollenkaan, pelkastaan rahaa ja rahana juuri euroja. Ainakin 50 euron setelit toimivat hyvin ja otetaan vastaan melkein missa vain, eli silla saat noin 250 bolivaria. Dollareiksi euroja ei kannata Suomesta lahtiessa vaihtaa, silla siina haviaa aina. Retket kannattaa ostaa paikallisilta retkenjarjestajilta ja maksaa euroilla. Nain saat retkesi noin kolmanneksella esim Finnmatkojen tai Fritidsresorin hinnasta.


    • mitä mitä mitä?? :)

      Moi!

      Matkanjärjestäjien sivuilla lukee suositus, että kannattaa ottaa dollareita mukaan? Teidän kokemuksissanne kuitenkin eurot toimivat myös?
      Molempi parempi?
      Ja jostain luin juuri, että "rahanvaihtomenetelmät" olisivat muuttuneet saarella? Eli ainoastaan viralliset mestat saavat valuuttaa vaihtaa. Onko tähän jotain näkökantaa? Kaipa siellä edelleen on näitä "epävirallisia" vaihtopisteitä hyvine kursseineen myös olemassa, ellei niitä nyt sitten ole tässä välissä isolla lainkädellä karsittu?

      • parhaiten selviää

        Juuri palanneena sanoisin, että tyhmintä on vaihtaa ensin Suomessa euroja dollareiksi ja sitten ottaa näitä taaloja Venezuelaan vaihtaakseen ne bolivareiksi. Joka kerta vaihtaessasi valuutasta toiseen häviät. Ota siis euroja 50 ja 20 euron seteleinä, vaihda niitä seteli tai pari kerrallaan vaikkapa Playa el Aguan rantakadun internetkahviloissa, rantaravintoloissa tai niissä kymmenissä retkien järjestäjäfirmoissa, joita rantakaduilla on vieri vieressä. Se onnistuu ihan hyvin. Vaihtajat ovat rehellisiä varsinkin jos ostat heiltä samalla jotain pientä. Siis 50 eurolla sinun pitäisi saada noin 250 bolivaria ja 20 eurolla noin 100 bolivaria. Samoin useat hotellien edestä löytyvät viralliset taksit vaihtavat samalla kun maksat kyydin. Sen sijaan älä mene pimeille kujille vaihtamaan yksittäisten tuntemattomien kanssa. Silloin on riski joutua jopa ryöstetyksi tai voit saada väärää arvotonta rahaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe