Mitä valuuttaa mukaan?

Arvid

Olemme lähdössä joulukuussa Isla de Margaritalle.Kannattaako mukaan ottaa euroja vai dollareita vai peräti vaihtaa bolivareja suomesta?Miten rahauudistus on vaikuttanut?

6

2349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • euroja

      vaihada lentokentällä VÄHÄN bolivareja jos tuntuu että tarviit ennen hotellille pääsyä... Sitten lomakohteessa "pimeesti" yli puolet paremmalla kurssilla loput. Eurotkin tosin käy, joissakin paikoissa, kuten myös dollarit.

    • ouyf

      eipä siin kummempaa ku on vaan 3nollaa vähemmän. euroja tietty joku 1000/vko.

    • "Juuri palannut"

      Kannattaa ottaa mukaan euroja. Vaihtaa kannattaa vaikka internetcafeista. Virallinen kurssi oli 3.12 bol/€ mutta perillä kurssi oli, oppaalta 1€=>4 bol., (internetcafe)ekat päivät 1€=> 4,7 bol. => 4,8 => 5.0 => 5.1 => lopuksi vielä 1€=>5.2 bol. Kurssi parani lähes päivittäin. Rahaa meni n. 1000 € kahdessa viikossa.

      • Isla margaritalla ...

        Hotel Portofinossa eli anteeksi nama skandikirjainten puuttumiset. Valuutan vaihto menee niin, etta virallinen kurssi on kutakuinkin 1 dollari on 2 bolivaria ja 1 euro on 2,2 bolivaria. Epavirallinen kurssi, joka toimii lahes kaikkialla menee niin, etta 1 eurolla saat 5 bolivaria ja 1 dollarilla 4 bolivaria. Luottokortteja ei kannata mukaan ottaa ollenkaan, pelkastaan rahaa ja rahana juuri euroja. Ainakin 50 euron setelit toimivat hyvin ja otetaan vastaan melkein missa vain, eli silla saat noin 250 bolivaria. Dollareiksi euroja ei kannata Suomesta lahtiessa vaihtaa, silla siina haviaa aina. Retket kannattaa ostaa paikallisilta retkenjarjestajilta ja maksaa euroilla. Nain saat retkesi noin kolmanneksella esim Finnmatkojen tai Fritidsresorin hinnasta.


    • mitä mitä mitä?? :)

      Moi!

      Matkanjärjestäjien sivuilla lukee suositus, että kannattaa ottaa dollareita mukaan? Teidän kokemuksissanne kuitenkin eurot toimivat myös?
      Molempi parempi?
      Ja jostain luin juuri, että "rahanvaihtomenetelmät" olisivat muuttuneet saarella? Eli ainoastaan viralliset mestat saavat valuuttaa vaihtaa. Onko tähän jotain näkökantaa? Kaipa siellä edelleen on näitä "epävirallisia" vaihtopisteitä hyvine kursseineen myös olemassa, ellei niitä nyt sitten ole tässä välissä isolla lainkädellä karsittu?

      • parhaiten selviää

        Juuri palanneena sanoisin, että tyhmintä on vaihtaa ensin Suomessa euroja dollareiksi ja sitten ottaa näitä taaloja Venezuelaan vaihtaakseen ne bolivareiksi. Joka kerta vaihtaessasi valuutasta toiseen häviät. Ota siis euroja 50 ja 20 euron seteleinä, vaihda niitä seteli tai pari kerrallaan vaikkapa Playa el Aguan rantakadun internetkahviloissa, rantaravintoloissa tai niissä kymmenissä retkien järjestäjäfirmoissa, joita rantakaduilla on vieri vieressä. Se onnistuu ihan hyvin. Vaihtajat ovat rehellisiä varsinkin jos ostat heiltä samalla jotain pientä. Siis 50 eurolla sinun pitäisi saada noin 250 bolivaria ja 20 eurolla noin 100 bolivaria. Samoin useat hotellien edestä löytyvät viralliset taksit vaihtavat samalla kun maksat kyydin. Sen sijaan älä mene pimeille kujille vaihtamaan yksittäisten tuntemattomien kanssa. Silloin on riski joutua jopa ryöstetyksi tai voit saada väärää arvotonta rahaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1670
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1319
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1248
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      180
      1092
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      158
      1033
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      62
      1030
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      866
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Uutta tietoa sodistamme - muuttuuko käsityksesi?

      Kirja, joka voi muuttaa käsityksiä aivan oleellisesti Talvi- ja jatkosodan aatoista! Olisiko sittenkin tuo Talvisota v
      Maailman menoa
      255
      795
    Aihe