Olette etuoikeutettuja

isyysvapaankin suhteen

Suomessa isyysvapaa ja siihen liittyvät päivärahat eivät ole niiden naisten käytettävissä, joiden naispuolinen puoliso synnyttää tai adoptoi lapsen. Myöskään isäksi tulleen miehen kanssa elävä mies ei voi saada vapaata työstä eikä päivärahakorvauksia jäädäkseen auttamaan kotiin vauvan kanssa. Seta pitää menettelyä syvästi eriarvoistavana ja ajaa yhdenvertaista kohtelua läpi koko vanhempainvapaajärjestelmän.

Setan vt. pääsihteeri Johanna Pakkanen on palkallisella vapaalla 19.10-9.11.2008 puolisonsa synnyttämän lapsen johdosta. Työnantajana Seta ry. kuuluu niiden muutaman suomalaisen työnantajan joukkoon, jotka antavat tällaisessa tilanteessa ylimääräisen palkallisen vapaan työntekijälleen. Tällaisia työnantajia ovat Setan ohella mm. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja Mäntän kuvataiteen ystävät ry.

5

902

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      ...etuoikeutettuja? Suurperheiden vanhemmatko? Vain heteropareillako voi olla paljon lapsia?

    • vain

      biovanhemmille. Jos tyttöystäväsi synnyttää vauvan, et ole mitään tälle lapselle, vaikka asuisit lapsen äidin kanssa rekisteröidyssä parisuhteessa.

      Homoseksuaalien rekisteröity parisuhde on tarkoitettu vain kahden aikuisen ihmisen asioiden järjestämiseksi, koska suhteesta ei voi syntyä lapsia. Jos halauat mammmalomalle, hnki itsellesi oma vauva. Voitte sitten tyttöystäväsi kanssa hoidella lapsianne ydessä.

      Jos taas sattuisin arvaamaan väärin, ja oletkin miespuolinen, niin sori vain, homomiehille ei tuo isäksi tuleminen ole mitään helppoa.

    • Hyvä kuitenkin, että asiaan ollaan puuttumassa ja parannusta tulossa. Hatunnosto noille työnantajille, jotka ovat edelläkävijöitä.

    • kuulun

      siihen enemmistöön.Eli olen miehen kanssa naimisissa ja meillä on viisi yhdessä tehtyä ja saatua lasta.Ja niin sen kuuluu ollakin.Luonto on tarkoittanut VAIN miehen ja naisen keskenään saamaan lapsia.Vaikka kaksi naista touhuisi sängyssä kuinka niin siitä ei lasta alulle saada.Olen järkyttynyt mihin tämä maailma on menossa,kun lapsille ei taata enää isä äiti lapsi=perhe.Homoille eikä lesboille ei pitäisi missään nimessä antaa adoptio- eikä keinohedelmöitysoikeutta.Tämä minun,ja monen muunkun mielipide.Ja Raamatun.

    • Eriosoitteet

      Isyysloman ulkopuolelle jäävät myös ne pariskunnat jotka syystä tai toisesta asuvat eri osoitteissa. Nimityksenä isyysloma on harhaanjohtava, koska sitä ei etäisille suoda.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe