NUORENA NAIMISIIN!!!

lumi_enkeli*

Eli siis, olisi tarkoitus mennä nykyisen kihlattuni kanssa 17 vuotiaana naimisiin.Mitenkähän tämä onnistuisi?Olen lukenut että Oikeusministeriöön pitäisi lähettää jonkunlainen hakemus yms.Pitääkö olla minkälaiset perustelut että alle 18 v. pääsisi täysi-ikäisen kanssa naimisiin?Ja minkähänlaiset?Kiitos jo etukäteen.
***
HUOM!!Tiedän olevani kovin nuori, itsehän elämästäni päätän, ja toivon saavani KUNNON vastauksia, enkä mitään pilkkaamistä esim että "Olet kovin nuori ja mitä turhia kiirehtiä!".Olen onnellinen ja olemme täysin varmoja jo asiasta että vihkiminen tapahtuisi jo mahd. ensi vuonna.

5

2187

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ajatusrakennelma

   En tarkoita pilkata, mutta silti totean, että olet tosiaan kovin nuori. Avioliitto on tarkoitettu pitkäaikaiseksi sitoumukseksi, johon liittyy aikuiselämän vastuita.

   Voisitko ajatella niin, että jos olette riittävän vanhoja menemään naimisiin, niin olette myös riittävän vanhoja ottamaan tuollaisista kaipaamistasi muodollisuuksista itse selvää? Kokeilemaan niitä ministeriön sivuja, ja mitä tulee hakemuksessa tarvittaviin perusteluihin, niin mitkä ovat teidän perustelunne sille, että naimisiin pitäisi päästä luvan kanssa ettekä voisi odottaa, kunnes molemmat pääsevät ihan omalla luvalla? Kun joudutte ottamaan asioista itse selvää ja miettimään omia perustelujanne, niin selviää monta asiaa paremmin kuin siten, että joku kertoo valmiin mallin, millä perusteluilla joskus on tärpännyt.

   Kuten sanoin, avioliittoon liittyy vastuita. Oletteko pohtineet, tarvitaanko teidän liitossanne avioehtoa ja jos, niin millaista, vai onko avio-oikeus teille sopiva asia? Ja miten nämä eri valinnat vaikuttavat elämäänne silloin, kun avioliittonne joskus kuitenkin päättyy - joko avioeroon tai toisen kuolemaan. Vain pienenä esimerkkinä nuo edellämainitut, joiden kanssa moni teitä vanhempi aviopari tai avioon aikova pähkäilee.

   Voin olla tosi tylsä tyyppi, kun korostan tätä ikäasiaa, mutta valitettavasti homma menee niin, että jos on valmis ottamaan oikeuksia, pitää olla valmis ottamaan vastuita ja velvollisuuksia. Sen selvittäminen, että tietää mitä tekee, lienee niistä velvollisuuksista ensimmäisiä.

  • Täysi-ikäisyyttä

   Jos kerran olette niin varmoja tunteistanne, ei täysi-ikäisyyden odottamisen pitäisi muuttaa mitään. Vai ajatteletko kuitenkin, että voisi seurustelu lopahtaa ennen mainittua ikäpyykkiä? Eikä aameneen asti päästäisikään? Vai kuulutteko kenties uskontoon, joka ei hyväksy seksiä ilman avioliittoa? Odottakaa kuitenkin, kyllä sitä seksiä piisaa sitten aikuisiällä ihan riittämiin.

   Minä menin 17-vuotiaana naimisiin, silloin tyttö sai tehdä niin vanhempien suostumuksella, mieheni oli täysi-ikäinen. Minun syyni aikaisin avioitumiseen oli (myöhemmin ajateltuna) halu päästä irroittautumaan lapsuudenkodista. Ja se seksi. Erosimme 12 vuoden kuluttua.

  • Nimetön

   Ota yhteyttä sinne oikeusministeriöön ja kysy. Luulen, että alaikäisten vanhemmilta tarvitaan suostumus.
   Aiemmin perusteltu syy taisi olla raskaus. Nykyään lapsen oikeudet on turvattu ilman avioliittoakin.
   Kuten edellä joku kirjoitti, miettikää tarkoin, mitä avioliitto teille merkitsee. Ottakaa selvää, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia se tuo.

   • kestämään.

    Olet siinä iässä missä aivotkin vielä kehittyvät, ja ajatusmaailmasi tulee vielä muuttumaan ja kypsymään, uskon että parikymppisenä jo kadut. Jää nuoruus elämättä, niin se vain on, sitten tulee villit keski-iän kriisit ja pettämistä ym.
    Jätä aikuisten jutut aikuisille ja elä sitä nuoruutta nyt, et sitä kuitenkaan enää koskaan toiste saa kokea. Tuossa iässä nuoret luulevat aina tietävänsä kaiken ja kaikki on mustavalkoista, mutta vanhemmiten alat ajatella toisin, sen voin luvata.
    Sitä paitsi on tutkittu juttu, että alle 20-v solmitut suhteet eivät tule kestämään, mutta 20-v ja sitä myöhemmässä iässä solmitut suhteet kestävät.
    En halua latistaa, vaan varoittaa virheestä, avioero ei ole kaunista katseltavaa. Etenkin nuorena rakkaus on aina äärimmäisen sokea eikä sitä osaa kuvitella millaista on olla toisen kanssa vielä parinkin vuoden päästä kun arkea on jo takana, sitä ei osaa kuvitella kuinka voikaan toisesta esiin tulevat luonteenpiirteet ärsyttää, kuinka ärsyttää kun toinen jättää kotityöt jatkuvasti toisen kontolle, likasukat löytyvät pöydältä, kaljatölkit pitkin asuntoa... Kokemuksesta sanon, että miehen täytyy ensin asua yksin eikä niin että hän hyppää suoraan äidin hoivista vaimon hoiviin, tapahtui se missä iässä tahansa. Silloin mies ei opi ikinä tekemään mitään itse vaan odottaa että naisväki kuitenkin hoitaa kaikki hommat siivouksesta ruuanlaittoon.


  • laista

   Hei!

   Tuota asiaa kannattaa tutkia laista (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/). Mä muistelisin, että oikeusministeriöön pitää laittaa hakemus. Syyt on oltava painavat, esim. raskaus. Täytyy myös saada vanhempien hyväksyntä.

   Kuten muutkin ovat sanoneet, olet kovin nuori. Mutta jos olet oikeasti varma, että kihlattusi on se oikea, jonka kanssa haluat elää loppuelämäsi, niin onnea!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   8
   3125
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   167
   2880
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   106
   2431
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1818
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   1024
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   983
  7. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   863
  8. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   248
   859
  9. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   824
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   111
   743
  Aihe