Kauhuissani seuraan ihmisten paastovillityksiä!!
Paaston huonot vaikutukset keholle:
- Lihasmassan katoaminen, rasvaprosentin suureneminen
- aineenvaihdunnan hidastuminen
- Suoliston bakteerikannan järkkyminen --> suoliston ei tarvitse levätä. Siellä on lihakset sitä varten! Se voi parhaiten jos se saa kuitua. Vähän kuitua saavilla on yhteys paksusuolen syöpään. Koska bakteerit suolistossa muodostavat myös haitallisia aineita ja jos ei saa kuitua niin haitalliset aineet ja kuolleet bakteerit jäävät suolistoon. Kuitu muuten veisi ne mukanaan.
- veren sokeripitoisuuden järkkyminen --> hermosolut käyttävät vain glukoosia energianlähteenään --> väsymys ja heikkous.
- Elimistö menee säästöliekille. Se laittaa energiansa vain välttämättömiin reaktioihin. Vähemmän välttämättömät eivät saa mitään --> näkyy juuri väsyneisyytenä, lihasmassan heikkenemisenä, hiusten ja ihon huonokunteisuutena ym.
- Jos tulet kipeäksi, olet paastonnut äärirajoilla, koska elimistöllä ei ole energiaa huolehtia vastustuskyvystä.
- Luusto kärsii, jos ei jaksa liikkua, eikä saa kalciumia, niin sitä on otettava luustosta!
Kalciumia tarvitaan moneen muuhunkin tärkeään solureaktioon!
Ja siinä oli vain osa vaikutuksista. Älkää siis uskoko hömppätieteeseen paaston puhdistautumisesta.
Jos haluat oikeasti puhdistautua, niin syö paljon kuitua ja vettä väh. kuukauden ajan. Voit käyttää luontaistuotekaupan yrttejä ym. apuna. Jätä pois kaikki valkoiset jauhot, kova rasva, ylimääräiset sokerit ym. Syö paljon kasvisproteiineja, kasviksia ja hedelmiä.
Pidä huoli, että saat edes vähän rasvaa päivässä. Mantelit ja pähkinät ovat hyvä apu puhdistautujalle. Kourallinen päivässä riittää!
Rasvat ja proteiinit ovat kuitenkin solujen rakennusaineita, joita solut tarvitsevat koko ajan. Proteiineja ei voi varastoida, siksi niitä on saatava ravinnosta koko ajan. Jos paastoat, niin vaikutat kielteisesti solujen uusiutumisprosessiin!
Kunnon puhdistuskuuri vaatii vain aikaa, rahaa ja kiinnostusta.
Älkää paastotko!
14
3016
Vastaukset
- että korjaan
>
Riippuu siitä, miten paljon rasvaa lähtee. Yleensä paasto kuitenkin alentaa rasvaprosenttia.
>
Häh ? Toki paaston aikana aineenvaihdunta on hivenen hitaampaa kuin paaston ulkopuolella.
suoliston ei tarvitse levätä. >>
Ei tarvitsekaan, mutta ei kai se sentään bakteerikantaa muuta. Mielelläni lukisin tutkimuksen väitteesi taustalta, kiitos.
>
Uudemman käsityksen mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Vain geelautuva kuitu (jota on esim. rukiissa) on hyödyllistä paksusuolen syövän ehkäisyssä - muu kuitu on yhdentekevää.
hermosolut käyttävät vain glukoosia energianlähteenään --> väsymys ja heikkous. >>
Väsymystä ja heikkoutta saattaa esiintyä, mutta kyllähän glukoosia elimistössä muodostuu muistakin lähteistä kuin suorasta ravinnosta.
>
Säästöliekki on silkkaa paskapuhetta. Se on ehkä juurtunein urbaanilegenda ravintoasioissa.
>
Tosin ruoka on erittäin merkittävä tartuntalähde, joten syömättömyys toisaalta vähentää taudinaiheuttajia. Paaston aikana energia tulee elimistön energiavarastoista, esim. rasvasta.
>
Ei sitä sentään niin paljon väsy, ettei mitään jaksaisi tehdä. Luuston kalsiumin kierto on aivan luonnollista. Pitkällä aikavälillä tietysti tarvitaan riittävästi kalsiumia, jotta luusto pysyy vahvana.
>
Ja sitä kalsiumiahan ihmiskehossa riittää - vaikka kuinka olisi paastolla.
Mitä jos vastustaisit paastoa asia-argumentein. Valehteleminen on huonoa propagandaa (tosin en tiedä, johtuuko viestisi totaalisesta tietämättömyydestä vai tietoisesta valehtelusta).
>
Ensimmäinen oikein: mitään puhdistusta ei tapahdu. Ehkä mieli on raikas pienen muutoskauden jälkeen, jos jotain riitinomaista henkistä aspektia haetaan.
En tosiaan minäkään mikään paaston kannattaja ole, mutta ei lyhyt paasto mitään haittaakaan. Sitä vastoin vaihtelu voi virkistää. Lisäksi laihdutuskeinona paasto on avuton: sitä ei voi (eikä kannata) jatkaa kuin jokusen päivän, mutta laihdutus on aina pitkä (viikkojen, kuukausien) prosessi. Lyhyttä paastoa voi tietysti käyttää alkusysäyksenä laihdutusprosessissa tai välillä kun kilot junnaa.- AP.........
">
Riippuu siitä, miten paljon rasvaa lähtee. Yleensä paasto kuitenkin alentaa rasvaprosenttia."
Periaatteessa kyllä, mutta silti ei, koska lihasmassaa lähtee niin paljon enemmän paaston aikana, niin lopulta itse henkilössä on vain välttämättömät rasvat - ei lihaksia. Nyt puhutaan siis prosenteista - ei grammoista! Katso vaikka anorektikoiden kroppaa. Ei lihaksia, mutta hyvin vähän on rasvaa. SIinä vaiheessa kun rasvaa ei ole yhtään onkin jo kuollut.
Nämä kaikki väitteeni ovat suoraan biologian kirjasta. Voit mennä katsomaan itse kirjastosta jos et usko.
Myös siis suolistoasia, jota väitin. Ravinto yleensäkin vaikuttaa bakteerikantaan. Myös siis se jos paastoat. Voi olla, että sinun geelautuva kuitusi on juuri se kuitu mitä tarkoitin, eli syökäämme siis sitä!!
" Väsymystä ja heikkoutta saattaa esiintyä, mutta kyllähän glukoosia elimistössä muodostuu muistakin lähteistä kuin suorasta ravinnosta."
Mitä helvettiä puhut? Tottakai se muodostuu mekaanisen prosessin kautta, mutta ravinnosta se sokeri on kuitenkin saatava! Ja sitä sokeria on tietty määrä elimistössä, mutta ei sentään itsenään!
Säästöliekistä:
Se on aivan totta. Olen itse sen kokenut. Olin kerran kuukaudessa kipeä vähäisen ravinnon vuoksi. Elimistöni oli silloin todellakin ns. säästöliekillä. Ja rasvaprosenttini oli suurempi silloin. Kun aloin syömään kunnolla, niin kas kummaa rasvaprosentti aleni! Johtui lihaskasvun suurenemisesta!
"Tosin ruoka on erittäin merkittävä tartuntalähde, joten syömättömyys toisaalta vähentää taudinaiheuttajia. Paaston aikana energia tulee elimistön energiavarastoista, esim. rasvasta. "
Anteeksi mitä?
Taudinaiheuttajista ei sinänsä olekaan mitään haittaa jos elimistön vastustuskyky on kunnossa! Taudinaiheuttajiahan on joka puolella, niitä ei voi välttää! Mutta vastustuskyvyn voi pitää hyvänä.
Rasvastahan sitä energiaa tulee myös, mutta lihaksista haetaan tarvittava proteiini.
"Ja sitä kalsiumiahan ihmiskehossa riittää - vaikka kuinka olisi paastolla."
Niin eli siellä luustossa.
Voi herranjumala kanssasi. Minun tietoni perustuu tieteeseen. Olen terveydenhoitaja, personal trainer ja kuntosaliohjaaja. Jokaisessa koulussani on käsitelty todella paljon ravitsemusta. Että voit itse lopettaa ruokapsykoosisi ja antaa muiden elää normaalisti.
Paasto sinänsä on ehkä hyvä henkinen apuväline aloittaa terveellinen elämä, mutta mitään muuta hyötyä siitä ei ole. - sikiää ?
AP......... kirjoitti:
">
Riippuu siitä, miten paljon rasvaa lähtee. Yleensä paasto kuitenkin alentaa rasvaprosenttia."
Periaatteessa kyllä, mutta silti ei, koska lihasmassaa lähtee niin paljon enemmän paaston aikana, niin lopulta itse henkilössä on vain välttämättömät rasvat - ei lihaksia. Nyt puhutaan siis prosenteista - ei grammoista! Katso vaikka anorektikoiden kroppaa. Ei lihaksia, mutta hyvin vähän on rasvaa. SIinä vaiheessa kun rasvaa ei ole yhtään onkin jo kuollut.
Nämä kaikki väitteeni ovat suoraan biologian kirjasta. Voit mennä katsomaan itse kirjastosta jos et usko.
Myös siis suolistoasia, jota väitin. Ravinto yleensäkin vaikuttaa bakteerikantaan. Myös siis se jos paastoat. Voi olla, että sinun geelautuva kuitusi on juuri se kuitu mitä tarkoitin, eli syökäämme siis sitä!!
" Väsymystä ja heikkoutta saattaa esiintyä, mutta kyllähän glukoosia elimistössä muodostuu muistakin lähteistä kuin suorasta ravinnosta."
Mitä helvettiä puhut? Tottakai se muodostuu mekaanisen prosessin kautta, mutta ravinnosta se sokeri on kuitenkin saatava! Ja sitä sokeria on tietty määrä elimistössä, mutta ei sentään itsenään!
Säästöliekistä:
Se on aivan totta. Olen itse sen kokenut. Olin kerran kuukaudessa kipeä vähäisen ravinnon vuoksi. Elimistöni oli silloin todellakin ns. säästöliekillä. Ja rasvaprosenttini oli suurempi silloin. Kun aloin syömään kunnolla, niin kas kummaa rasvaprosentti aleni! Johtui lihaskasvun suurenemisesta!
"Tosin ruoka on erittäin merkittävä tartuntalähde, joten syömättömyys toisaalta vähentää taudinaiheuttajia. Paaston aikana energia tulee elimistön energiavarastoista, esim. rasvasta. "
Anteeksi mitä?
Taudinaiheuttajista ei sinänsä olekaan mitään haittaa jos elimistön vastustuskyky on kunnossa! Taudinaiheuttajiahan on joka puolella, niitä ei voi välttää! Mutta vastustuskyvyn voi pitää hyvänä.
Rasvastahan sitä energiaa tulee myös, mutta lihaksista haetaan tarvittava proteiini.
"Ja sitä kalsiumiahan ihmiskehossa riittää - vaikka kuinka olisi paastolla."
Niin eli siellä luustossa.
Voi herranjumala kanssasi. Minun tietoni perustuu tieteeseen. Olen terveydenhoitaja, personal trainer ja kuntosaliohjaaja. Jokaisessa koulussani on käsitelty todella paljon ravitsemusta. Että voit itse lopettaa ruokapsykoosisi ja antaa muiden elää normaalisti.
Paasto sinänsä on ehkä hyvä henkinen apuväline aloittaa terveellinen elämä, mutta mitään muuta hyötyä siitä ei ole.>
Lihasmassaa lähtee aina laihduttaessa. Se, kuinka paljon, riippuu laihduttajasta ja hänen toimistaan. Kuitenkin on hyvin kaksipiippuinen juttu, lähteekö lihasta enemmän esim. kahden viikon kuurilla kilo viikossa vai viikon kuurilla 2 kg viikossa.
"Faktasi" perustuu täysin kuvitelmaasi.
>
Missähän biologian kirjassa noin lukee ?
>
Paastoaminen ei tapa mitään bakteerikantaa. Bakteerikanta (siis eri kantojen runsaussuhteet) muuttuvat ruuan muuttuessa - aina. Tilanne siis elää välttämättä vaikka laittaisit mitä suuhusi.
>
Jep, eli "syökää kuitua" on muinaishistoriaa vaikka sellaista täällä julistat.
>
Ei. Glukoosia muodostuu glukoneogeneesilla esim. aminohapoista tai glyserolista, oi armain "alan asiantuntija". Voi vittu, pitäisikö Sinun edes päälisin puolin tutustua ravintoon ja biokemiaan ennen kun tulet esittämään asiantuntijaa ?
>
Ja vitut: http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Mika-ihmeen-saastoliekki-441
Korkeintaan säästöliekki on ihmisten keino vierittää syy omasta laihdutuksen epäonnistumisesta jonkin mystisen voiman harteille (jota siis todellakaan ei ole olemassakaan - kuvitelmia siitä tietysti on).
>
Jokainen taudinaiheuttaja aiheutaa taudin jollakin todennäköisyydellä. Kun niiden määrä vähenee, myös kumulatiivinen todennäköisyys voi laskea vaikka yksittäisen taudinaiheuttajan todennäköisyys kasvaisikin. Avaintekijä tässä on askorbiinihappo. Se on vesiliukoinen, joten paastoajan kannattaisi syödä sitä purkkitavarana.
>
Jep. Ja kuten sanottu: pienen aikavälin kalsiumtasapainolla ei ole mitään merkitystä. Vasta kun puhutaan remineralisaation tyylisistä aikajänteistä (luusto uusiutuu laskennallisesti kuuden vuoden välein), kalsiummäärillä alkaa olla merkitystä.
>
Ei perustu.
>
Nyt sitten kiireen vilkkaa kertaamaan niitä tai katsomaan, mitä uusi tutkimus asiasta sanoo. Tosiaan, jos neuvot muita, vastuullasi olisi tietää edes alkeet ravitsemuksesta.
>
Niin paitsi ehkä se henkinen hyöty. Tosin lyhyestä paastosta ei haittaakan ole, joten eipä tuo hyökkäyksesi sitä vastaan kovin perusteltu ole. - AP...
sikiää ? kirjoitti:
>
Lihasmassaa lähtee aina laihduttaessa. Se, kuinka paljon, riippuu laihduttajasta ja hänen toimistaan. Kuitenkin on hyvin kaksipiippuinen juttu, lähteekö lihasta enemmän esim. kahden viikon kuurilla kilo viikossa vai viikon kuurilla 2 kg viikossa.
"Faktasi" perustuu täysin kuvitelmaasi.
>
Missähän biologian kirjassa noin lukee ?
>
Paastoaminen ei tapa mitään bakteerikantaa. Bakteerikanta (siis eri kantojen runsaussuhteet) muuttuvat ruuan muuttuessa - aina. Tilanne siis elää välttämättä vaikka laittaisit mitä suuhusi.
>
Jep, eli "syökää kuitua" on muinaishistoriaa vaikka sellaista täällä julistat.
>
Ei. Glukoosia muodostuu glukoneogeneesilla esim. aminohapoista tai glyserolista, oi armain "alan asiantuntija". Voi vittu, pitäisikö Sinun edes päälisin puolin tutustua ravintoon ja biokemiaan ennen kun tulet esittämään asiantuntijaa ?
>
Ja vitut: http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Mika-ihmeen-saastoliekki-441
Korkeintaan säästöliekki on ihmisten keino vierittää syy omasta laihdutuksen epäonnistumisesta jonkin mystisen voiman harteille (jota siis todellakaan ei ole olemassakaan - kuvitelmia siitä tietysti on).
>
Jokainen taudinaiheuttaja aiheutaa taudin jollakin todennäköisyydellä. Kun niiden määrä vähenee, myös kumulatiivinen todennäköisyys voi laskea vaikka yksittäisen taudinaiheuttajan todennäköisyys kasvaisikin. Avaintekijä tässä on askorbiinihappo. Se on vesiliukoinen, joten paastoajan kannattaisi syödä sitä purkkitavarana.
>
Jep. Ja kuten sanottu: pienen aikavälin kalsiumtasapainolla ei ole mitään merkitystä. Vasta kun puhutaan remineralisaation tyylisistä aikajänteistä (luusto uusiutuu laskennallisesti kuuden vuoden välein), kalsiummäärillä alkaa olla merkitystä.
>
Ei perustu.
>
Nyt sitten kiireen vilkkaa kertaamaan niitä tai katsomaan, mitä uusi tutkimus asiasta sanoo. Tosiaan, jos neuvot muita, vastuullasi olisi tietää edes alkeet ravitsemuksesta.
>
Niin paitsi ehkä se henkinen hyöty. Tosin lyhyestä paastosta ei haittaakan ole, joten eipä tuo hyökkäyksesi sitä vastaan kovin perusteltu ole."Lihasmassaa lähtee aina laihduttaessa. Se, kuinka paljon, riippuu laihduttajasta ja hänen toimistaan. Kuitenkin on hyvin kaksipiippuinen juttu, lähteekö lihasta enemmän esim. kahden viikon kuurilla kilo viikossa vai viikon kuurilla 2 kg viikossa. "
Jeps niin lähtee, mutta esim. kehonrakentajat pyrkivät laihduttamaan niin tarkasti (ja hyvin onnistuvat), että lihasmassaa menetetään todella vähän. Rasvaa taas kaikki ylimääräinen.
biologia Ihminen on yksi biologian kirja näiden muiden joukossa, joita olen lukenut.
En ole väittänyt, että paastoaminen tappaa bakteerikannan. Vaan puhuin lähinnä bakteerien toiminnasta syntyvistä haitallisista aineista.
"Ei. Glukoosia muodostuu glukoneogeneesilla esim. aminohapoista tai glyserolista, oi armain "alan asiantuntija". Voi vittu, pitäisikö Sinun edes päälisin puolin tutustua ravintoon ja biokemiaan ennen kun tulet esittämään asiantuntijaa ? "
Tiedän. Mutta tuotteet on saatava ensin ruoasta.Esim. Hedelmäsokeri ohjautuu maksaan, joka valmistaa siitä rasvojen rakenneosaa; glyserolia.
NS. Säästöliekki:
Suurin osa ihmisen päivittäisestä energiantarpeesta kuluu perusaineenvaihduntaan. Noin viidennes perusaineenvaihdunnan energiankulutuksesta tapahtuu aivoissa. Perusaineenvaihdunnan taso riippuu yleisestä ravitsemustilasta. Nälkiintymiseen ihminen sopeutuu mm. perusaineenvaihdunnan tasoa alentamalla.
Krooninen aliravitsemus on yleisin ihmisen vakavista sairauksista. Tyypillistä on turvotus, ihon hilseily, hiusten värin heikkeneminen, maksan suureneminen, ruokahaluttomuus ja täydellinen välinpitämättömyys. Turvotuksen syynä on nesteen kertyminen verestä kudoksiin, kun veren osmoottinen paine on alentunut.
Nälkiintymisen aikana energianlähteenä ovat ennen muuta kudoksiin varastoituneet rasvat, mutta mikäli nälkiintyminen jatkuu kauan, lihasproteiinit alkavat hajota. Muita sopeutumismuutoksia:
1) syödyn ravinnon hyväksikäytön tehokkuus kasvaa.
2) Elintoimintojen täydellinen hidastuminen
3) kyky ylläpitää elimistön tasapainoa heikentyy. Esim. lämmönsäätely heikkenee. Ulkoilman yli 38 asteen lämpö johtaa kuumeeseen ja alle alle 25 elimistön jäähtymiseen.
4) tulehdusreaktiot ja immuunipuolustus toimivat puutteellisesti: tulehduksia ei juuri ole, eikä niihin liioin liity kuumetta. Paraneminen on hidasta.
5) Henkiset toiminnot hidastuvat. Pysyvät hermovauriot mahdollisia.
Tuo edellinen kuvaa minun säästöliekkiäni. EN edes aio lukea kenenkään artikkeleita, vaan luotan tieteeseen joka on julkaistu tieteenä eikä mielipiteenä. - AP..
sikiää ? kirjoitti:
>
Lihasmassaa lähtee aina laihduttaessa. Se, kuinka paljon, riippuu laihduttajasta ja hänen toimistaan. Kuitenkin on hyvin kaksipiippuinen juttu, lähteekö lihasta enemmän esim. kahden viikon kuurilla kilo viikossa vai viikon kuurilla 2 kg viikossa.
"Faktasi" perustuu täysin kuvitelmaasi.
>
Missähän biologian kirjassa noin lukee ?
>
Paastoaminen ei tapa mitään bakteerikantaa. Bakteerikanta (siis eri kantojen runsaussuhteet) muuttuvat ruuan muuttuessa - aina. Tilanne siis elää välttämättä vaikka laittaisit mitä suuhusi.
>
Jep, eli "syökää kuitua" on muinaishistoriaa vaikka sellaista täällä julistat.
>
Ei. Glukoosia muodostuu glukoneogeneesilla esim. aminohapoista tai glyserolista, oi armain "alan asiantuntija". Voi vittu, pitäisikö Sinun edes päälisin puolin tutustua ravintoon ja biokemiaan ennen kun tulet esittämään asiantuntijaa ?
>
Ja vitut: http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Mika-ihmeen-saastoliekki-441
Korkeintaan säästöliekki on ihmisten keino vierittää syy omasta laihdutuksen epäonnistumisesta jonkin mystisen voiman harteille (jota siis todellakaan ei ole olemassakaan - kuvitelmia siitä tietysti on).
>
Jokainen taudinaiheuttaja aiheutaa taudin jollakin todennäköisyydellä. Kun niiden määrä vähenee, myös kumulatiivinen todennäköisyys voi laskea vaikka yksittäisen taudinaiheuttajan todennäköisyys kasvaisikin. Avaintekijä tässä on askorbiinihappo. Se on vesiliukoinen, joten paastoajan kannattaisi syödä sitä purkkitavarana.
>
Jep. Ja kuten sanottu: pienen aikavälin kalsiumtasapainolla ei ole mitään merkitystä. Vasta kun puhutaan remineralisaation tyylisistä aikajänteistä (luusto uusiutuu laskennallisesti kuuden vuoden välein), kalsiummäärillä alkaa olla merkitystä.
>
Ei perustu.
>
Nyt sitten kiireen vilkkaa kertaamaan niitä tai katsomaan, mitä uusi tutkimus asiasta sanoo. Tosiaan, jos neuvot muita, vastuullasi olisi tietää edes alkeet ravitsemuksesta.
>
Niin paitsi ehkä se henkinen hyöty. Tosin lyhyestä paastosta ei haittaakan ole, joten eipä tuo hyökkäyksesi sitä vastaan kovin perusteltu ole.Veren sokeritason säilyminen vakaana ja riittävän korkeana on välttämätöntä.
Veren sokeri = glukoosi.
Veren sokeritason pitäminen vakaana mm. paastotessa vaatii elimistön glykogeenia(glukoosi varastoituteena) rasva ja proteiinireservien hyödyntämistä. Hormonien, erityisesti Glukagonin ja insuliinin, adrenaliinin, kasvuhormonin osuus on säätelyssä keskeinen.
Vain pieni osa elimistön proteiineista on otettavissa energiakäyttöön ilman selvää lihassurkastumista. Insuliini estää lihasten liiallista käyttöä nergialähteenä. Elimistön suurin energiavarasto ovat rasvat, joita kulutetaan mm. paaston aikana. Rasvojen käyttöä edistävät adrenaliini, kasvuhormoni ja glukagoni.
Kolmas energialähde on glykogeeni, joista 80% on lihaksissa. Rasituksen jälkeen glykogeeni täydentyy hitaasti 12-36h kuluessa.
Maksan glykogeenista voidaan luovuttaa sokeria vereen, toisin kuin lihasten glykogeenista, jonka elimistö voi käyttää hyväkseen vain lihaksissa, Maksa valmistaa myös sokeria aminohapoista, maitohaposta ja glyserolista. Paaston aikana veren sokeritaso pysyy kutakuinkin samana.
SOPEUTUMINEN paastoon:
Ravinnon sokereissa on siis maksassa ja lihaksissa syntynyt glykogeenia ja maksa rasvakudos valmistavat niissä rasvoja.
2-3 h kuluttua ateriasta ravinnon imeytyminen on päättynyt ja veren sokeritaso alentunut. --> Insuliinin määrä veressä vähenee--> glukagonin ja kasvuhormonin ansiosta aminohappojen ja rasvojen käyttö energiaksi tulee glukoosia tärkeämmäksi.
Nälkiintymiselle on ominaista insuliinin vähäisyys. Nälkiintymisen alkuvaiheessa -lihasproteiinin aminohapoista- valmistetaan sokeria. Jos nälkiintyminen jatkuu, lihasproteiinien kulutus vähenee.Rasvojen kulutus alkaa. n. 10vrk paaston jälkeen rasvoista syntyneiden ketoniaineiden tuotanto on enimmillään. Esim asetonia (tarkkanenäinen tunnistaa asetonin hajun hengityksestä)
Muutaman päivän paastot ovat ihmiselle harmittomia, sillä ihminen on niihin sopeutunut.
Alkukirjoituksessa halusin painottaa sitä, että ihmiset eivät saisi kuvitella paaston olevan erityisen hyödyllinen tai hyvä laihdutuskeino. - ollut
AP... kirjoitti:
"Lihasmassaa lähtee aina laihduttaessa. Se, kuinka paljon, riippuu laihduttajasta ja hänen toimistaan. Kuitenkin on hyvin kaksipiippuinen juttu, lähteekö lihasta enemmän esim. kahden viikon kuurilla kilo viikossa vai viikon kuurilla 2 kg viikossa. "
Jeps niin lähtee, mutta esim. kehonrakentajat pyrkivät laihduttamaan niin tarkasti (ja hyvin onnistuvat), että lihasmassaa menetetään todella vähän. Rasvaa taas kaikki ylimääräinen.
biologia Ihminen on yksi biologian kirja näiden muiden joukossa, joita olen lukenut.
En ole väittänyt, että paastoaminen tappaa bakteerikannan. Vaan puhuin lähinnä bakteerien toiminnasta syntyvistä haitallisista aineista.
"Ei. Glukoosia muodostuu glukoneogeneesilla esim. aminohapoista tai glyserolista, oi armain "alan asiantuntija". Voi vittu, pitäisikö Sinun edes päälisin puolin tutustua ravintoon ja biokemiaan ennen kun tulet esittämään asiantuntijaa ? "
Tiedän. Mutta tuotteet on saatava ensin ruoasta.Esim. Hedelmäsokeri ohjautuu maksaan, joka valmistaa siitä rasvojen rakenneosaa; glyserolia.
NS. Säästöliekki:
Suurin osa ihmisen päivittäisestä energiantarpeesta kuluu perusaineenvaihduntaan. Noin viidennes perusaineenvaihdunnan energiankulutuksesta tapahtuu aivoissa. Perusaineenvaihdunnan taso riippuu yleisestä ravitsemustilasta. Nälkiintymiseen ihminen sopeutuu mm. perusaineenvaihdunnan tasoa alentamalla.
Krooninen aliravitsemus on yleisin ihmisen vakavista sairauksista. Tyypillistä on turvotus, ihon hilseily, hiusten värin heikkeneminen, maksan suureneminen, ruokahaluttomuus ja täydellinen välinpitämättömyys. Turvotuksen syynä on nesteen kertyminen verestä kudoksiin, kun veren osmoottinen paine on alentunut.
Nälkiintymisen aikana energianlähteenä ovat ennen muuta kudoksiin varastoituneet rasvat, mutta mikäli nälkiintyminen jatkuu kauan, lihasproteiinit alkavat hajota. Muita sopeutumismuutoksia:
1) syödyn ravinnon hyväksikäytön tehokkuus kasvaa.
2) Elintoimintojen täydellinen hidastuminen
3) kyky ylläpitää elimistön tasapainoa heikentyy. Esim. lämmönsäätely heikkenee. Ulkoilman yli 38 asteen lämpö johtaa kuumeeseen ja alle alle 25 elimistön jäähtymiseen.
4) tulehdusreaktiot ja immuunipuolustus toimivat puutteellisesti: tulehduksia ei juuri ole, eikä niihin liioin liity kuumetta. Paraneminen on hidasta.
5) Henkiset toiminnot hidastuvat. Pysyvät hermovauriot mahdollisia.
Tuo edellinen kuvaa minun säästöliekkiäni. EN edes aio lukea kenenkään artikkeleita, vaan luotan tieteeseen joka on julkaistu tieteenä eikä mielipiteenä.>
Tosin lähteekö heiltäkin sama määrä lihasta kuin 2 kg laihduttaneilta. Kova treeni ja tietynlaiset harjoitusmetodit vähentävät lihasten surkastumista.
>
Jotka ovat ? Ja näitäkö ei synny kuin paastossa (kun bakteereita on vain vähän) ?
>
Miksi vitussa sitten väitit: "ravinnosta se sokeri on kuitenkin saatava", jos kerran nyt olet jo sitä mieltä, että "tiesit", että esim. aminohapot voidaan konvertoida sokeriksi ? Sellainen "asiantuntija".
>
Kerropas, missä nuo ovat julkaistu ! Anna pari linkkiä tutkimuksiin, jossa säästöliekki on todettu. Hiljaista ? Niinpä.
Taitaa olla keskustelijoiden perisynti tuo "tämä on tieteellisesti todistettu". Haetaan auktoriteettia "tieteellisesti todistetusta", auktoriteettia tietysti olisikin - siis jos vaan tuollainen tieteellinen todiste jostain löytyisi.
Jep, haluat elää uskomusmaailmassasi.
Miten tuo Sinun "säästöliekkisi" oli tieteellisesti todistettu ? Aivan, ei mitenkään - kaikki on omaa uskomustasi vai onko Sinun PAV:t mitattu eri tilanteissa jne. ?
Katsos, fysiikassa on sellainen periaate kuin energian säilymisen laki. Aina kun tehdään jotain, kuluu energiaa. Kun nostat kilon punnuksen, kulutat energiaa, mutta (nyt seuraa tärkeä oppi) koskaan et pysty nostamaan sitä punnusta pienemmällä energimäärällä samalle korkeudelle kuin sen nostaminen yksinkertaisesti vaatii. Näin toimii elimistökin: sen toiminnat vaativat tietyn määrän energiaa eikä sitä voi mitenkään yht'äkkiä puolittaa tai neljäsosittaa (tällöin myös toiminnot puolittuisivat). Yksikään asia maailmassa ei riko fysiikan lakeja - ei edes säästöliekkien kaltaiset mystiset voimat vaikka kuinka lujasti haluaisit siihen uskoa.
Artikkelissa kerrottiin, että pieniä energiakäytön vähenemiä on esim. ruuan prosessoinnin väheneminen ym. pienet seikat, jotka ilmaantuvat tietysti heti laihdutuksen alettua ja ovat pienillä miinuskaloreilla pieniä ja suuremmilla suuria, mutta aina niin, että mitä enemmän miinuksia sitä enemmän laihtuu (eli nämä elintoimintojen vähenemät eivät koskaan kumoa miinuksia). Tämän voit huomata anorektikoista: ei ole mitään säästöliekkiä - he vaan laihtuvat laihtumistaan kunnes heitetään multaa suuhun (tai heidät saadaan hoitoon).
Älä uskottele itsellesi satuja - säästöliekillä ei ole mitään tieteellistä pohjaa. Ei mitään. - aiheeseen ?
AP.. kirjoitti:
Veren sokeritason säilyminen vakaana ja riittävän korkeana on välttämätöntä.
Veren sokeri = glukoosi.
Veren sokeritason pitäminen vakaana mm. paastotessa vaatii elimistön glykogeenia(glukoosi varastoituteena) rasva ja proteiinireservien hyödyntämistä. Hormonien, erityisesti Glukagonin ja insuliinin, adrenaliinin, kasvuhormonin osuus on säätelyssä keskeinen.
Vain pieni osa elimistön proteiineista on otettavissa energiakäyttöön ilman selvää lihassurkastumista. Insuliini estää lihasten liiallista käyttöä nergialähteenä. Elimistön suurin energiavarasto ovat rasvat, joita kulutetaan mm. paaston aikana. Rasvojen käyttöä edistävät adrenaliini, kasvuhormoni ja glukagoni.
Kolmas energialähde on glykogeeni, joista 80% on lihaksissa. Rasituksen jälkeen glykogeeni täydentyy hitaasti 12-36h kuluessa.
Maksan glykogeenista voidaan luovuttaa sokeria vereen, toisin kuin lihasten glykogeenista, jonka elimistö voi käyttää hyväkseen vain lihaksissa, Maksa valmistaa myös sokeria aminohapoista, maitohaposta ja glyserolista. Paaston aikana veren sokeritaso pysyy kutakuinkin samana.
SOPEUTUMINEN paastoon:
Ravinnon sokereissa on siis maksassa ja lihaksissa syntynyt glykogeenia ja maksa rasvakudos valmistavat niissä rasvoja.
2-3 h kuluttua ateriasta ravinnon imeytyminen on päättynyt ja veren sokeritaso alentunut. --> Insuliinin määrä veressä vähenee--> glukagonin ja kasvuhormonin ansiosta aminohappojen ja rasvojen käyttö energiaksi tulee glukoosia tärkeämmäksi.
Nälkiintymiselle on ominaista insuliinin vähäisyys. Nälkiintymisen alkuvaiheessa -lihasproteiinin aminohapoista- valmistetaan sokeria. Jos nälkiintyminen jatkuu, lihasproteiinien kulutus vähenee.Rasvojen kulutus alkaa. n. 10vrk paaston jälkeen rasvoista syntyneiden ketoniaineiden tuotanto on enimmillään. Esim asetonia (tarkkanenäinen tunnistaa asetonin hajun hengityksestä)
Muutaman päivän paastot ovat ihmiselle harmittomia, sillä ihminen on niihin sopeutunut.
Alkukirjoituksessa halusin painottaa sitä, että ihmiset eivät saisi kuvitella paaston olevan erityisen hyödyllinen tai hyvä laihdutuskeino.>
Oikein: ei tosiaan erityisen hyvä tai erityisen hyödyllinen. Kuitenkaan lyhyestä paastosta ei ole haittaakaan, joten olet jo kovasti muuttanut mieltäsi aloituksesi "älkää paastotko" -paatoksestasi.
Alamme siis lähestyä jonkinlaista totuudellisuutta väitteissä: ehdottomuus ja fanaattisuus paaston vastustuksessa on suorastaan puupäistä, mutta asiallinen tieto paastosta ja sen pituudesta ovat toki tervetulleita. Mitä muuten luulet, onko asiallinen argumentaatio parempi tapa vaikuttaa ihmisten terveyskäyttäytymiseen kuin (lähes uskonnollisluonteinen) vauhkoaminen ? - AP..
ollut kirjoitti:
>
Tosin lähteekö heiltäkin sama määrä lihasta kuin 2 kg laihduttaneilta. Kova treeni ja tietynlaiset harjoitusmetodit vähentävät lihasten surkastumista.
>
Jotka ovat ? Ja näitäkö ei synny kuin paastossa (kun bakteereita on vain vähän) ?
>
Miksi vitussa sitten väitit: "ravinnosta se sokeri on kuitenkin saatava", jos kerran nyt olet jo sitä mieltä, että "tiesit", että esim. aminohapot voidaan konvertoida sokeriksi ? Sellainen "asiantuntija".
>
Kerropas, missä nuo ovat julkaistu ! Anna pari linkkiä tutkimuksiin, jossa säästöliekki on todettu. Hiljaista ? Niinpä.
Taitaa olla keskustelijoiden perisynti tuo "tämä on tieteellisesti todistettu". Haetaan auktoriteettia "tieteellisesti todistetusta", auktoriteettia tietysti olisikin - siis jos vaan tuollainen tieteellinen todiste jostain löytyisi.
Jep, haluat elää uskomusmaailmassasi.
Miten tuo Sinun "säästöliekkisi" oli tieteellisesti todistettu ? Aivan, ei mitenkään - kaikki on omaa uskomustasi vai onko Sinun PAV:t mitattu eri tilanteissa jne. ?
Katsos, fysiikassa on sellainen periaate kuin energian säilymisen laki. Aina kun tehdään jotain, kuluu energiaa. Kun nostat kilon punnuksen, kulutat energiaa, mutta (nyt seuraa tärkeä oppi) koskaan et pysty nostamaan sitä punnusta pienemmällä energimäärällä samalle korkeudelle kuin sen nostaminen yksinkertaisesti vaatii. Näin toimii elimistökin: sen toiminnat vaativat tietyn määrän energiaa eikä sitä voi mitenkään yht'äkkiä puolittaa tai neljäsosittaa (tällöin myös toiminnot puolittuisivat). Yksikään asia maailmassa ei riko fysiikan lakeja - ei edes säästöliekkien kaltaiset mystiset voimat vaikka kuinka lujasti haluaisit siihen uskoa.
Artikkelissa kerrottiin, että pieniä energiakäytön vähenemiä on esim. ruuan prosessoinnin väheneminen ym. pienet seikat, jotka ilmaantuvat tietysti heti laihdutuksen alettua ja ovat pienillä miinuskaloreilla pieniä ja suuremmilla suuria, mutta aina niin, että mitä enemmän miinuksia sitä enemmän laihtuu (eli nämä elintoimintojen vähenemät eivät koskaan kumoa miinuksia). Tämän voit huomata anorektikoista: ei ole mitään säästöliekkiä - he vaan laihtuvat laihtumistaan kunnes heitetään multaa suuhun (tai heidät saadaan hoitoon).
Älä uskottele itsellesi satuja - säästöliekillä ei ole mitään tieteellistä pohjaa. Ei mitään."Miksi vitussa sitten väitit: "ravinnosta se sokeri on kuitenkin saatava", jos kerran nyt olet jo sitä mieltä, että "tiesit", että esim. aminohapot voidaan konvertoida sokeriksi ? Sellainen "asiantuntija"."
Tarkoitin sitä epäkonkreettisesti. Eli ravinnosta ne joskus on sinne mennyt...
" - AP..
aiheeseen ? kirjoitti:
>
Oikein: ei tosiaan erityisen hyvä tai erityisen hyödyllinen. Kuitenkaan lyhyestä paastosta ei ole haittaakaan, joten olet jo kovasti muuttanut mieltäsi aloituksesi "älkää paastotko" -paatoksestasi.
Alamme siis lähestyä jonkinlaista totuudellisuutta väitteissä: ehdottomuus ja fanaattisuus paaston vastustuksessa on suorastaan puupäistä, mutta asiallinen tieto paastosta ja sen pituudesta ovat toki tervetulleita. Mitä muuten luulet, onko asiallinen argumentaatio parempi tapa vaikuttaa ihmisten terveyskäyttäytymiseen kuin (lähes uskonnollisluonteinen) vauhkoaminen ?Persoonallisuuteeni vain kuuluu tietty vauhkoontuminen. Vaikka sitä en niin konkreettisesta aina tarkoitakaan. Olen huomannut, että enemmän huomiota saan näin, vaikka tietyin miinuksin eli mm. se, että joskus voidaan ymmärtää asioita väärin. Tai sitten se herättää kapinaa. Mutta ihan rehellisesti minua ei kiinnosta pätkääkään paastoavatko ihmiset vai ei. Halusin vain kirjoittaa ja tuoda esille asioita saada aikaan keskustelua.
Jos minua oikeasti kiinnostaisi niin toki olisin lähestynyt asiaa eri tavalla.
Mutta siis olen sitä mieltä, että "älkää paastotko". Mutta en nyt kiellä ketään konkreettisesti vaan yritän ohjeistaa.
Noh lyhyestä ei kaiketi ole haittaa. Mutta riippuu tosin ihmisestä , taustasta ym. Mutta jos biologisesti ajatellaan niin elimistö kyll osaa sopeutua. - mahoton !
AP.. kirjoitti:
"Miksi vitussa sitten väitit: "ravinnosta se sokeri on kuitenkin saatava", jos kerran nyt olet jo sitä mieltä, että "tiesit", että esim. aminohapot voidaan konvertoida sokeriksi ? Sellainen "asiantuntija"."
Tarkoitin sitä epäkonkreettisesti. Eli ravinnosta ne joskus on sinne mennyt...
">
Mutta ei välttämättä sokerina. Kai sitä paastossa on vähän niin kuin tarkoituskin käyttää elimistön energiavarastoja energialähteenä.
>
Bakteerit voivat tuottaa jotain haitallisia aineita, mutta ne tuottavat niitä kuitenkin (ja mitä vähemmän ruokaa, sitä vähemmän on bakteereja tuottamassa niitä haitallisia aineita).
>
Eli tuo oli Sinun perustelusi, että "tämä on tieteellisesti todistettu" ? Että oikein uskoisit sen olevan tieteellisesti todistettu ? Huh huh. Tosiaan historiallisia tuloksia on olemassa, jossa on viitteitä tuollaiseen säästöliekkikäyttäytymiseen (joka silloin oli paras arvaus ja näin päätyi kirjoihin - todisteettomana kylläkin), mutta moderneissa tutkimuksissa tämä on käsittääkseni täysin yks'kantaan romutettu (kun mittausmenetelmät ovat olleet eksakteja). Lue se antamani linkki !
>
Juu, mutta vaikka se olisi kuinka monimutkainen, se ei silti riko yhtäkään fysiikan lakia. Tosiaan energialla on aina täysin todennettavissa oleva lähde SEKÄ käyttötarkoitus. Nämä voidaan mitata ja todentaa. Ei samoja prosesseja vaan voi pyörittää puolella energiamäärällä. Ei autokaan kulje puolella bensalla vain sillä, ettei tankkaa. - ap......
mahoton ! kirjoitti:
>
Mutta ei välttämättä sokerina. Kai sitä paastossa on vähän niin kuin tarkoituskin käyttää elimistön energiavarastoja energialähteenä.
>
Bakteerit voivat tuottaa jotain haitallisia aineita, mutta ne tuottavat niitä kuitenkin (ja mitä vähemmän ruokaa, sitä vähemmän on bakteereja tuottamassa niitä haitallisia aineita).
>
Eli tuo oli Sinun perustelusi, että "tämä on tieteellisesti todistettu" ? Että oikein uskoisit sen olevan tieteellisesti todistettu ? Huh huh. Tosiaan historiallisia tuloksia on olemassa, jossa on viitteitä tuollaiseen säästöliekkikäyttäytymiseen (joka silloin oli paras arvaus ja näin päätyi kirjoihin - todisteettomana kylläkin), mutta moderneissa tutkimuksissa tämä on käsittääkseni täysin yks'kantaan romutettu (kun mittausmenetelmät ovat olleet eksakteja). Lue se antamani linkki !
>
Juu, mutta vaikka se olisi kuinka monimutkainen, se ei silti riko yhtäkään fysiikan lakia. Tosiaan energialla on aina täysin todennettavissa oleva lähde SEKÄ käyttötarkoitus. Nämä voidaan mitata ja todentaa. Ei samoja prosesseja vaan voi pyörittää puolella energiamäärällä. Ei autokaan kulje puolella bensalla vain sillä, ettei tankkaa."Mutta ei välttämättä sokerina. Kai sitä paastossa on vähän niin kuin tarkoituskin käyttää elimistön energiavarastoja energialähteenä. "
niinpä niin,niinpä niin.
"Bakteerit voivat tuottaa jotain haitallisia aineita, mutta ne tuottavat niitä kuitenkin (ja mitä vähemmän ruokaa, sitä vähemmän on bakteereja tuottamassa niitä haitallisia aineita)."
Ajattelin , että bakteerit tuottavat myös muussa käyttäytymisessään haitallisia aineita?
"Eli tuo oli Sinun perustelusi, että "tämä on tieteellisesti todistettu" ? Että oikein uskoisit sen olevan tieteellisesti todistettu ? Huh huh. Tosiaan historiallisia tuloksia on olemassa, jossa on viitteitä tuollaiseen säästöliekkikäyttäytymiseen (joka silloin oli paras arvaus ja näin päätyi kirjoihin - todisteettomana kylläkin), mutta moderneissa tutkimuksissa tämä on käsittääkseni täysin yks'kantaan romutettu (kun mittausmenetelmät ovat olleet eksakteja). Lue se antamani linkki ! "
No siis "tieteellisesti todistettu" . Nykyisissä biologian kirjoissa ei mainitakaan mitään "säästöliekistä, vaan siellä mainitaan ne vaikutukset vaikutuksina kuin kirjoitin aikaisemmin. Eli itse käytän vaan sitä sanaa. Ja tiedän, että sillä on harhaanjohtava suunta. ...
Ja ne vaikutukset nyt vaan on todet!
- kalciumia, heh
No johan oli vuodatus! Säästöliekkiä ei ole olemassakaan. Toki peruskulutus laskee ja aineenvaihdunta hidastuu, jos kalorit jäävät minimiin. Mutta ei se ole vaarallista tilapäisesti. Ylipaino on vaarallisempaa kuin lyhytaikainen paasto.
Ainoa vaara, mikä lyhytaikaiseen, paastokuuriin voi terveellä ihmisellä liittyä, on jojoilu. Paaston jälkeen ruokailu pitää aloittaa varovasti ettei paino nouse.- Kaikilla hyvä tahto
Ymmärtääkseni paaston suositeltu kesto on max. viikko, siinä ajassa tuskin mitään radikaalia tai peruuttamatonta tapahtuu vaikka vain mehuja joisikin. Paastoa suositellaan koska se ennnenkaikkea lisää hyvää oloa (yksilöllisesti tietenkin), ja eikös se ole kaikkein tärkeintä. Syököön ihminen vaikka luteita, jos hän tuntee siten voivansa paremmin. Pahoinvointi sen sijaan voi aiheuttaa pahaa myös kanssaihmisille.
- Anonyymi
Alottajan viesti ekasta sanasta viimeiseen hölynpölyä, korvat heilunu kirjottaessa ja kasvikset kutittaneet peppua. Syökää punaista lihaa ja kananmunia sekä meijerirasvaa ja paastotkaa joka viikko väh 48h. Rasva palaa ja lihakset kasvaa, syövät kuoleentuu. Voit hyvin ja jaksat. Terveysmyytit voi työntää sinne minne ei aurinko paista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1293567- 851845
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151641Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541362VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu911202Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1121182- 681079
- 65954
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k98942Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi28942