Joulukuussa Istanbuliin!

mapuccak

Elikkä olisin matkaamassa ensimmäistä kertaa Istanbuliin ja olisi ihan mukava saada kuulla matkakokemuksia. Onko kukaan ollut joulukuussa siellä? Mikä on hintataso? Ja olisiko hyviä vinkkejä kuinka paljon kannattaisi varata rahaa mukaan viikon reissulle?

4

1147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on lähellä

      Suomen vastaavaa ja ennenkaikkea varo erittäin agressiivisia myyjiä, sekä varaudu siihen, että joka paikassa kusetetaan. Edes postimerkkiä et saa sen oikealla hinnalla.

      • Zeynep1

        Hopsista! Hintataso suomen tasolla? No ei todellakaan ole. 20km matka taksilla n. 35 liiraa (17 euroa), bussilippu 1.4YTL eli 0.7e, tavallinen lounas keskivertopaikassa (lihapullat, riisia, salaatti, kokista ja leipaa) 10YTL eli 5 euroa.

        Ja jos et vaikuta ihan ensimmaista kertaa ulkomailla olevalta Harman tollolta ja pidat puolesi valtyt huijareilta. Heita ei muuten yleisesti ottaen ole kuin vanhan kaupungin liepeilla. Terveisin Istanbulista.


    • vaihtelee

      ihan sen mukaankin missä päin kaupunkia satut olemaan ja ostelemaan. Edullisempaa siellä on kuin Suomessa vaikka toisaalta, kaikki rahat on aina mennyt mitä on mukaan ottanut. Kaikenlaista mielenkiintoista ostettavaa ja tekemistä kun on löytynyt.

    • Istanbulissa

      Ollaan semmoisia omatoimireppureissaajia. Ostetaan netistä niin lentoliput kuin hotellitkin. Oli jännä lukea täältä netistä, että heti lentoasemalla tulee ystävällinen mieshenkilö kysymään, miten aiot tai haluat mennä keskustaan...ja niin tulikin...ja sitten tarjoaa omaa kyyditystään. No, me valittiin se 1,4 liiraa maksava metrokyyti kuitenkin, vaikka onhan se sillain tympeämpi, että pakko on vaihtaa vähintään kerran (Sultanahmetiin) ja kahdesti (Taksim) kulkuvälinettä. Ja jos on raskaita laukkuja ja metro täynnä, niin vaihdon jälkeen ei ehkä saa istuinta ja joutuu seisomaan.
      Meillä oli kiva reissu; ilmat 20 tai enemmän, ei satanut ja tapaamamme ihmiset olivat ystävällisiä. VAROITAN RAHANVAIHTAJISTA!!! Kaksi ystävällistä miestä muka kauppasi kortteja ja kirjoja Taksimissa yhden kirkon pihalla. Sitten tarjosivat kirjaa ilmaiseksi, jos vaihdetaan 2 €:n kolikoita seteleihin "kun he eivät voi vaihtaa kolikoita pankissa". OK, ollaan ystävällisiä! Yritin 10 €:n kohdalla ottaa eurot ja vaihtaa ne käteeni, mutta hän halusi antaa ne kaikki kerralla ja PUDOTTAA LAUKKUUNI (!!) ja sieltä löytyi 20 €:n sijasta vain muutama kolikko! Loput ukko ovelasti jätti tiputtamatta! Että nolotti oma tyhmyys! Sinne meni yli 30 €! Olisin mieluummin antanut kerjäläisille kuin niille koijareille! Yhdessä välissä toisen käsi oli jo minun lompakolleni menossa ja jouduin tönäisemään vähän tomerammin häntä pois! VAROKAA TÄTÄ KAKSIKKOA!
      Ruoka ei meidän paikoissa ollutmitenkään erikoista, ei hinnaltaan eikä muutenkaan. Olutta sai tosi harvassa paikassa...etsimällä sai etsiä. Nähtävyydet oli mieleenpainuvia - liput 10-3 liiraa, katseltavaa kyllä riitti!
      Metroissa, junissa, laivoissa jne kävi maksuvälineenä kätevä ladattava "avain", johon ladattiin sopiva summa rahaa ja sillä painettiin punaista nappia lipppupylvään kyljessä ja niin sai edullista kyytiä. Vaihdon sai tehdä maksutta 1 tunnin ajan. Suosittelen! Meille kahdelle riitti 30 liiraa viikoksi. Avain maksoi 6 liiraa ja sen lunastimme lähtiessämme pois.
      Uskudarassa oli ihan mukava käydä. Muutenkin reissu oli ihan mukava. Hotelli oli Best Western Antea Palace, hieman hankalan matkan takana, mutta muuten ihan mukiin menevä.
      Voisin käydä uudestaankin, oli siellä niin kiva käydä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4903
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe