Miksi isä valehtelee?

tyttö..........

Eli siis tästä on jo monta vuotta.. Sain tietää, että isäni polttaa tupakkaa.. Hän siis polttaa salaa, ei koskaan meidän nähden.. Sain tietää siitä kun kuulin sattumalta kun hän puhui siitä äidin kanssa.. Suutuin si siitä tai ennenminkin tulin surulliseksi ja petyin häneen.. Olin aina arvostanut vanhempiani siitä, että he eivät polta niinkuin niin monet muut..

Iskä sit lupasi mulle, että ei polta enää ikinä ja sanoi, että voi vaikka näyttää kun hän tuhoaa tupakkansa.. Onneksi en uskonut sitä, sillä sen jälkeen olen usein haistanut tupakan, löysin kerran tupakan tumppeja autosta ja sytkärin hänen taskustaan.. En tykännyt asiasta ja olin surullinen sen vuoksi, mutta opin sitten ajan mittaan jotenkin 'hyväksymään' asian..

Jäin sitten tässä reilu kuukasi sitten kiinni tupakasta koulussa ja kotiin tietty ilmotettiin.. En polta enää todellakaan (itse asiassa se oli ainut tupakka, sitä ennen olin polttanut kesällä jotain kaksi viikkoa ja tämän jälkeen en oo kertaakaan polttanut enkä tuu koskaan polttamaankaan, inhoon tupakkaa niin paljon)..

Ei oltu juteltu iskän kanssa mitään tupakkaan liityvää sen jälkeen kun sain tietää et se polttaa ja se oli luvannut ettei polta enää.. Puhuttiin sit iskän kanssa aiheesta.. Se ei saarnannut tai mitään mutta toivoi etten enää polttais, koska sille tulis siitä paha mieli ja muistutti vielä mua siitäkin miten paha olo mulle tuli kun sain tietää joskus neljä vuotta sitten että se polttaa.. Se myös sit sanoi, ettei ole itsekään polttanut pitkiin aikoihin.. Mietin että uskoisinko vai enkö mutta päätin sitten uskoa, koska se vaikutti niin vilpittömältä ja tosissaan olevalta.. Olin tosi iloinen siitä, ette se ei enää polta..

Sit tänään kun se tuli lenkiltä haistoin taas tupakan. Se ei ollutkaan lopettanut. Eli se oli valehdellut mulle päin naamaa! Totta kai tuntuu pahalta, että se polttaa, mutta vielä paljon pahemmalta tuntuu se, että se valehteli mulle ja oikein vannoi, että on lopettanut.. Miten saatoin olla niin tyhmä, että uskoin sitä?

En aio todellakaan sanoa sille mitään asiasta.. Se ei auttais mitään... Ei se kuitenkaan koskaan lopeta.. Omapahan on asiansa ja elämänsä vaikka pahalta se musta tuntuukin ihan oikeasti.. Tuntuu pahalta et se polttaa mut musta on vielä pahempaa ja vakavampaa se, että se valehteli ja tulee varmasti aina valehtelemaankin asiasta mulle..

Miks se sit valehtelee? Sen ei ois tarvinnut sanoa mitään et polttaako se vai ei, mut se halus näköjään valehdella mulle että ei polta.. Mutta miksi?

Oon myös miettinyt, et pitäiskö kertoo siskoille tästä? En oo koskaan kertonut eivätkä he edes tiedä.. Eivät ole tajunneet hajustakaan tai mitään.. Toisaalta ei se oo niiden asia, mut toisaalta niitten ehkä kuuluis tietää mut en haluis pahoittaa niitten mieltä, eivätä ne kyllä välttämättä uskoiskaan mua..

Kommentoikaa :) Kiitos kaikille vastanneille!

8

2455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isäsi sanoo niin

      Isäsi haluaa että et alkaisi polttamaan. Siksi hän luultavasti koittaa polttaa sinulta salassa. Isäsi tietää, että tupakointi ei ole sinulle hyväksi, ja kehoittaa tämän vuoksi sinua olemaan polttamatta. Hän ajattelee tässä asiassa sinun parastasi.

      Isäsikin on vain ihminen, ja jos hän silloin tällöin polttaa, niin turhaan siitä loukkaannut. Ole iloinen, että sinulla on sellainen isä joka välittää, ja haluaa ettet ala itse polttamaan.

      • samaa mieltä ja..

        miksi kannat "kaunaa" asiasta vielä 4 vuoden jälkeen, jos isäsi silloin "jäi sinulle kiinni" asiasta? Antaisit vain asian olla. Kuten edellinen sanoi hän luultavammin polttaa salassa koska ei halua sinun tekevän niin, eikä halua myöntää sitä sinulle koska et pidä siitä.
        Ja sitten vielä, mitä isäsi tupakointi sinulle kuuluu? Toki ei se ole terveellistä, mutta aikuinen ihminen tekee omat päätöksensä.
        Mistä tiedät, että siskosi eivät tiedä isäsi polttavan? Ihan hyvin ilman kysymättä hekin ovat voineet tajuta.
        Turhaa mielestäni kertoa heille, kuten sanoin isäsi on aikuinen ihminen ja saa polttaa jos itse tahtoo.
        Kannattaa olla iloinen siitä, että hän välittää kuitenkin sinusta.:)
        ps. tekstistäsi päätellen isäsi haluaisi lopettaa, mutta eipä se niin helppoa ole.


      • Mun mielestä
        samaa mieltä ja.. kirjoitti:

        miksi kannat "kaunaa" asiasta vielä 4 vuoden jälkeen, jos isäsi silloin "jäi sinulle kiinni" asiasta? Antaisit vain asian olla. Kuten edellinen sanoi hän luultavammin polttaa salassa koska ei halua sinun tekevän niin, eikä halua myöntää sitä sinulle koska et pidä siitä.
        Ja sitten vielä, mitä isäsi tupakointi sinulle kuuluu? Toki ei se ole terveellistä, mutta aikuinen ihminen tekee omat päätöksensä.
        Mistä tiedät, että siskosi eivät tiedä isäsi polttavan? Ihan hyvin ilman kysymättä hekin ovat voineet tajuta.
        Turhaa mielestäni kertoa heille, kuten sanoin isäsi on aikuinen ihminen ja saa polttaa jos itse tahtoo.
        Kannattaa olla iloinen siitä, että hän välittää kuitenkin sinusta.:)
        ps. tekstistäsi päätellen isäsi haluaisi lopettaa, mutta eipä se niin helppoa ole.

        Mun mielestä sun kannattaa kopioida tuo sun kirjoittama teksti ja tehdä siitä kirje isällesi. Isäsi ei taida edes tajuta kuinka ahdistunut olet asian suhteen. Monesti aikuiset ei tajua kuinka tosissaan lapset ovat. Ja koska ilmiselvästi isäsi välittää sinusta todella paljon, uskoisin sinun kirjoittamalla kirjeellä olevan hänelle TODELLA paljon merkitystä. Hän varmasti palaisi kirjeeseen aina yhä uudelleen ja näkisi sinun kokeman pahan mielen siitä konkreettisesti. Kannattaa ainakin miettiä tätä vaihtoehtoa. Aikuisen mieli on joskus unohtava, mutta heikkona hetkenä olisi mukava muistuttaa itseään siitä, että miksi polttaa? :)


    • :D 94

      Itselläni koko suvussa lähes kukaan ei polta tupakkaa. Onhan se harmillista että joku tuttu polttaa, kun kova tupakan poltto lisää keuhkosyövän riskiä ym.

      Ymmärrän kyllä isäsi tilanteen. Hän on riippuvainen tupakasta, polttamisesta on vaan niin hemmetin vaikea luopua, elimistö on jo niin tottunut poltteluun. :(

      Itse kerran olin näkevinäni isäni kädessä tupakan, mutta uskoin kuitenkin, että ei se mikään tupakka ollut. Näinhän siinä kävikin, ei ollut mitään tupakkaa.

    • Epätoivoinen

      Varmaa puol vuotta sitten, sain tietää vahingossa, että isäni on alkanut polttaa. En ole sanonut hänelle siitä. En vain uskalla. Mua pelottaa, koska mun 2 pappaa on kuollu keuhkosyöpään tupakoimisen takia. En haluu et mun isälle käy samoin! Miten voisin sanoa hänelle, että tiedän hänen tupakoivan, ja haluan hänen lopettavan sen!? AUTTAKAAA!!!

      • Sano vaa

        SANO SILLE, EI SE NIIN KAMALAAA OO


    • Anonyymi

      Moi! Kun sait tietää niin olitko epäillyt siitä ennen?
      Ja jos olit niin millä isäsi paljasti sen?
      Ja kiva kun jait sun kokemuksen muille.

    • Anonyymi

      Sain tietää että mun isä polttaa 24.6.2022 elikkä sinä päivänä kun olo mun vanhempien häät mun iskä on polttanu nuorempana mutta sit lopetti. Sain tietää että mun iskä polttaa sillee et kun kävelin sen hääpäikan pihaa ympäri niin sit näin vaan että se ja sen kaveri (joka polttaa) oli siinä molemmat tupakka kädessä. Sen jälkeen se on haissu tupakalle ja oon nähny sen polttavan kun oon vakoillu. Mun kaverin isä polttaa ja se itku kurkussa joskus kertoi mulle että sitä pelottaa että sen isä kuolee keuhkosyöpään ja olon ilomem että mun vanhemmat ei polta. Nyt en haluu että mun iskä kuolee. En tiedä tietääkö mun äiti tästä ja jos ei tietäos en haluis kertoo sille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2896
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2450
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2049
    5. 171
      1862
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1856
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      134
      1546
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe