Takkaleivinuuni olisi tarkoitus hankkia, millaisia kokemuksia muilla? Lähinnä siis leipomis/ruoanlaittomielessä, mikä on toimivin merkki? Ovatko leivinuunit kunnollisia, vai vaan "koristeeksi" tehtyjä?
Takkaleivinuunit
21
8718
Vastaukset
- leipoja
Eiköhän se paras ja helpoin vaihtoehto ole ihan tavallinen sähköuuni.
Jos todellakin tarkoitit vaan ruoan laittoa (ei lämmitystä), niin et sinä sillä leivinuunilla saa mitään lisäfunktiota siihen aktiin. Ainoastaan ajan tuhlaamista, roskia, savua,hämähäkkejä,.......- jaa
No tämäpä oli mukava viesti, todella informatiivinen.
Jos takan lämmityksen yhteydessä on mahdollista saada leivät paistettua tai puuro haudutettua, niin tällaisen vaihtoehdon mieluusti hyödynnän, ja siksi halusin tietää onko takkaleivinuunista tällaiseen, onko niistä ylipäätään mihinkään. En ajatellutkaan keskikesän mansikkakakun pohjaa sellaisessa leipoa. Ja käsittääkseni aika mukava bonus on se, että eipä kulu kallista sähköä yhtään. - uunissa hyvää
Leuka putosi lukiesani ....Jos todellakin tarkoitit vaan ruoan laittoa (ei lämmitystä), niin et sinä sillä leivinuunilla saa mitään lisäfunktiota siihen aktiin. Ainoastaan ajan tuhlaamista, roskia, savua,hämähäkkejä,.. "
Laitamme erittäin paljon ruokaa leivinuunissa. Puuroa, pataruokia, herne- ja lihakeittoja. Leivomme ruis-, kaura- ja vehnäleivät sekä karjalanpiirakat. Mukava tulla hiihtolenkiltä ja ottaa karjalanpata uunista. Tulee todella kätevästi uuninlämmityksen jälkeen ja on helppoa. Ei kun tutustumaan siihen omaan uniin. Tulee parempaa kuin sähköuunissa =) Takkaleivinuunista ei ole kokemusta. Meillä on leivinuuni. - varmaan
uunissa hyvää kirjoitti:
Leuka putosi lukiesani ....Jos todellakin tarkoitit vaan ruoan laittoa (ei lämmitystä), niin et sinä sillä leivinuunilla saa mitään lisäfunktiota siihen aktiin. Ainoastaan ajan tuhlaamista, roskia, savua,hämähäkkejä,.. "
Laitamme erittäin paljon ruokaa leivinuunissa. Puuroa, pataruokia, herne- ja lihakeittoja. Leivomme ruis-, kaura- ja vehnäleivät sekä karjalanpiirakat. Mukava tulla hiihtolenkiltä ja ottaa karjalanpata uunista. Tulee todella kätevästi uuninlämmityksen jälkeen ja on helppoa. Ei kun tutustumaan siihen omaan uniin. Tulee parempaa kuin sähköuunissa =) Takkaleivinuunista ei ole kokemusta. Meillä on leivinuuni.Noi on kyllä vaan sun mielipiteitä eikä perustu mihinkään. Siis fiktiota!
Lisäksi älyttömän työlästä ja sitovaa. Ja vanhanaikaista mummojen hommaa.
Ei se ruoka uunista mitään makuja ota. Jos tykkää rapeasta pinnasta ni sen saa (paremman) myös sähköuunissa
- Tulloo
1,2 m pitkällä tulipesällä ja 3 tonnilla tulitiiliä saa laitettua erinomaista paistia , kalaa ja leipää. Tässä ei ötökät viihy lähellä, kun kerralla poltetaan 20-40 kg halkoja.
- tavallinen..
leivinuuni, heitä se takka siitä hemmettiin. Meillä on Nunna -leivinuuni. Poltetaan kerralla 25-30 kg puita, lämpö nousee 230-260 asteeseen. Talo pysyy lämpimänä 3-4 päivää, aluksi ehkä turhankin kuumana( 25 ast.) Ruuat ja pullat ym. valmistuvat hyvin.
Nunna on vähän kalliimpi kuin muut, mutta paljon parempi. Älä laita sellaista takkaleivinuunia, jossa leivinuunin lämpö saadaan puita takassa polttamalla. Etuna on, että uunia ei tarvitse koskaan siivota, mutta leipominen ei tahdo onnistua.
Sellainen takkaleivinuuni on parempi, jossa puita poltetaan leivinuunissa.
Punnitse polttamasi puut esim. henkilövaaalla, ja tee taulukko. Näin opit säätelemään uunin maksimilämpötilaa.- kerrotko vielä
Miksi leipominen ei onnistu niissä jossa puut poltetaan takassa? Ja mitkä takkaleivinuunit ovat sellaisia, jossa näin ei ole?
- leipominen
kerrotko vielä kirjoitti:
Miksi leipominen ei onnistu niissä jossa puut poltetaan takassa? Ja mitkä takkaleivinuunit ovat sellaisia, jossa näin ei ole?
voi onnistua, mutta lämpö on epätasaista, jos tulta pidetään takassa leipomisen aikana. Jos tulta ei pidetä, niin uuni jäähtyy nopeasti.
Katsopa tuolta malleja, myyjät tietävät lisää:
http://www.nunnauuni.com/suomi/tuotteet/mallisto/ - Nunnaa
paremmaksi kun et paremmasta näköjään tiedä. Tiilerin takat ja leivinuunit päihittävät tulikiviuunit mennen tullen tasaisemman lämmönantonsa takia. Ja tuo on aivan uskomatonta...Tosissasiko väität että punnitset polttopuut...HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!Ei voi kun nauraa. Kyllä aika pian tulee näppituntuma paljonko mitäkin puulajia voi polttaa ja millainen lämpö siitä muodostuu. Takkaleivinuunin etu on ainakin siinä että esim. isoja ruisleipätaikinoita tehdessä voi lämmittää uunin paistotilaa takan avulla jos lämpö uhkaa loppua kesken paiston. Mutta tietysti jokainen tyylillään... Toki jos aikoo paistaa leivinuunissa leipää niin puut poltetaan leivinuunin puolella.
- kesken paiston
Nunnaa kirjoitti:
paremmaksi kun et paremmasta näköjään tiedä. Tiilerin takat ja leivinuunit päihittävät tulikiviuunit mennen tullen tasaisemman lämmönantonsa takia. Ja tuo on aivan uskomatonta...Tosissasiko väität että punnitset polttopuut...HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!Ei voi kun nauraa. Kyllä aika pian tulee näppituntuma paljonko mitäkin puulajia voi polttaa ja millainen lämpö siitä muodostuu. Takkaleivinuunin etu on ainakin siinä että esim. isoja ruisleipätaikinoita tehdessä voi lämmittää uunin paistotilaa takan avulla jos lämpö uhkaa loppua kesken paiston. Mutta tietysti jokainen tyylillään... Toki jos aikoo paistaa leivinuunissa leipää niin puut poltetaan leivinuunin puolella.
Olipa mainio mainospuhe tiilerille.
- todella
kesken paiston kirjoitti:
Olipa mainio mainospuhe tiilerille.
vähenee,mutta ei lopu jos paistat ensin potturieskat 30kpl, sitten ruisleivät 40 kpl. Tiilerin uuni antaa kyllä lämpöä, mutta viimeiset leivät vaativat pitemmän kypsymisajan. Nunna-uunissa leivät palavat ensin ja kun uuni jäähtyy, niin se todellakin jäähtyy eikä leipä enää paistu. Siinä se salaisuus. Kokeiltu on!
- punnitseminen
Nunnaa kirjoitti:
paremmaksi kun et paremmasta näköjään tiedä. Tiilerin takat ja leivinuunit päihittävät tulikiviuunit mennen tullen tasaisemman lämmönantonsa takia. Ja tuo on aivan uskomatonta...Tosissasiko väität että punnitset polttopuut...HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!Ei voi kun nauraa. Kyllä aika pian tulee näppituntuma paljonko mitäkin puulajia voi polttaa ja millainen lämpö siitä muodostuu. Takkaleivinuunin etu on ainakin siinä että esim. isoja ruisleipätaikinoita tehdessä voi lämmittää uunin paistotilaa takan avulla jos lämpö uhkaa loppua kesken paiston. Mutta tietysti jokainen tyylillään... Toki jos aikoo paistaa leivinuunissa leipää niin puut poltetaan leivinuunin puolella.
on osoittautunut hyväksi konstiksi. Meillä kun on monta uunin lämmittäjää, niin ei tarvitse jokaisen kokeilla erikseen.
Valmiista taulukosta katsotaan, että jos halutaan uuni 250 asteiseksi... jaaha, puita poltetaan 26-27 kg. 200 astetta.... jaaha taulukko näyttää 20-21 kg. Tämä toimii 10 asteen tarkkuudella. Aivan sama, onko leppää, koivua haapaa, vai pajua; paino ratkaisee.
Punnitseminen tapahtuu helposti isossa kassissa henkilövaaalla. Pari kassillista tarvitaan uunin lämmitykseen. - nunnalla
todella kirjoitti:
vähenee,mutta ei lopu jos paistat ensin potturieskat 30kpl, sitten ruisleivät 40 kpl. Tiilerin uuni antaa kyllä lämpöä, mutta viimeiset leivät vaativat pitemmän kypsymisajan. Nunna-uunissa leivät palavat ensin ja kun uuni jäähtyy, niin se todellakin jäähtyy eikä leipä enää paistu. Siinä se salaisuus. Kokeiltu on!
Meidän nunnalla pystyy paistaan paljo paremmin ja enemmän. Ruisleipiäkin voi paistaa vaikka 120 kertalämmityksellä! Ovat vielä paremman makuisiakin kuin jotku tiileristä tulleet leivät.
- Oikeesta
Nunnaa kirjoitti:
paremmaksi kun et paremmasta näköjään tiedä. Tiilerin takat ja leivinuunit päihittävät tulikiviuunit mennen tullen tasaisemman lämmönantonsa takia. Ja tuo on aivan uskomatonta...Tosissasiko väität että punnitset polttopuut...HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!Ei voi kun nauraa. Kyllä aika pian tulee näppituntuma paljonko mitäkin puulajia voi polttaa ja millainen lämpö siitä muodostuu. Takkaleivinuunin etu on ainakin siinä että esim. isoja ruisleipätaikinoita tehdessä voi lämmittää uunin paistotilaa takan avulla jos lämpö uhkaa loppua kesken paiston. Mutta tietysti jokainen tyylillään... Toki jos aikoo paistaa leivinuunissa leipää niin puut poltetaan leivinuunin puolella.
Leivinuunista. Tahtoo poron potkasta tulla kekäleitä, kun unohtaa liian kauaksi aikaa. Se puumäärä vähintään 2 sylillistä vain.
- isä on
nunnalla kirjoitti:
Meidän nunnalla pystyy paistaan paljo paremmin ja enemmän. Ruisleipiäkin voi paistaa vaikka 120 kertalämmityksellä! Ovat vielä paremman makuisiakin kuin jotku tiileristä tulleet leivät.
parempiiii.............
- tuohon?
punnitseminen kirjoitti:
on osoittautunut hyväksi konstiksi. Meillä kun on monta uunin lämmittäjää, niin ei tarvitse jokaisen kokeilla erikseen.
Valmiista taulukosta katsotaan, että jos halutaan uuni 250 asteiseksi... jaaha, puita poltetaan 26-27 kg. 200 astetta.... jaaha taulukko näyttää 20-21 kg. Tämä toimii 10 asteen tarkkuudella. Aivan sama, onko leppää, koivua haapaa, vai pajua; paino ratkaisee.
Punnitseminen tapahtuu helposti isossa kassissa henkilövaaalla. Pari kassillista tarvitaan uunin lämmitykseen.miten kuuma uunista tulee. Raskaat puuhan lämmittävät paremmin, kuten tammi ja vaahtera.
- 3500Kg massaa
Yhden talven kokemuksella ei voi kuin suositella,malli on sellainen missä on leivinuuni keittiöön päin ja takka olohuoneeseen,eli molempia voi lämmittää,kun tekee vaikka uunipuuroa riittää kun on takassa tulet mutta leipominen vaatii tulet leivinuunin puolelle.
Uunissa on paistettu karjalanpiirakat,pizzat,kinkku,paistit ym, se ero on sähköuuniin että liha ei kuivu juuri ollenkaan vaikka pitäisi leivinuunissa puolet kauemmin kuin sähköuunissa.
Talvella emme tehneen sähköuunissa mitään vaan kaikki leivinuunissa lämmityksen ohella.
Sama fiilis kuin puilla lämmitettävässä kiukaassa eikä vain napsauta kytkimestä lämmöt päälle ja saa vielä paremman lopputuloksen vaivan palkaksi. - ruokaa tekee
Meillä on mökillä sellainen leivinuunipesä missä lämpö ei takassa uunillisen poltettua nouse kun noin 140 asteeseen. Sinänsä ihan sopiva lämpötila esim keiton valmistamiseen muttei paistamiseen.
- ajankohtainen asia
suuri merkitys itse takkaleivinuunin massalla sen paisto-ominaisuuksiin? Minkäkokoinen teillä on? Olemme juuri valitsemassa takkaleivinuunin mallia 80 - 90 neliön lämmittämiseen/paistamiseen.
Osaako kukaan kertoa miksi ihmeessä monet mallit ovat niin järkyttävän michelinukkoja ja jopa rumia? - isompi on parempi
ajankohtainen asia kirjoitti:
suuri merkitys itse takkaleivinuunin massalla sen paisto-ominaisuuksiin? Minkäkokoinen teillä on? Olemme juuri valitsemassa takkaleivinuunin mallia 80 - 90 neliön lämmittämiseen/paistamiseen.
Osaako kukaan kertoa miksi ihmeessä monet mallit ovat niin järkyttävän michelinukkoja ja jopa rumia?Mitä enemmän massaa sen kauemmin uuni pysyy kuumana,itse paisto ominaisuuten se ei vaikuta,kevyt jäähtyy äkkiä koska puskee lämmöt huoneeseen eli ei pysty sitä niin paljon varaamaan kevyen painon takia.
Joku iso takkaleivinuuni antaa 2-3Kw lämpötehoa 20-30h kun kevyt takka antaa 5-6Kw ekoina tunteina ja sitten lämmitysteho tippuu nopeasti.Lämmityskäytössä mitä enemmän massaa sen parempi koska lämpö tulee huoneeseen tasaisesti eikä aiheuta kovaa lämpöpiikkiä huoneeseen,edellisessä kämpässäni oli pieni takka jota kun lämmitti oli kämppä 5h tuntia kuin helvetti sen jälkeen lämpö tasaantui,nykyisessä iso takkaleivinuuni joka antaa sopivasti lämpöä jopa kaksi vuorokautta ilma epämielyttävää liiallista kuumuutta.
Sen takia leiviuunit ovat isoja koska savukanavisto vaatii määrätyn halkaisijan jotta uuni toimisi oikein,myös leivinuunin koko vaikuttaa ulkomittoihin. - raa'aksi, kunnollisia olekaan
isompi on parempi kirjoitti:
Mitä enemmän massaa sen kauemmin uuni pysyy kuumana,itse paisto ominaisuuten se ei vaikuta,kevyt jäähtyy äkkiä koska puskee lämmöt huoneeseen eli ei pysty sitä niin paljon varaamaan kevyen painon takia.
Joku iso takkaleivinuuni antaa 2-3Kw lämpötehoa 20-30h kun kevyt takka antaa 5-6Kw ekoina tunteina ja sitten lämmitysteho tippuu nopeasti.Lämmityskäytössä mitä enemmän massaa sen parempi koska lämpö tulee huoneeseen tasaisesti eikä aiheuta kovaa lämpöpiikkiä huoneeseen,edellisessä kämpässäni oli pieni takka jota kun lämmitti oli kämppä 5h tuntia kuin helvetti sen jälkeen lämpö tasaantui,nykyisessä iso takkaleivinuuni joka antaa sopivasti lämpöä jopa kaksi vuorokautta ilma epämielyttävää liiallista kuumuutta.
Sen takia leiviuunit ovat isoja koska savukanavisto vaatii määrätyn halkaisijan jotta uuni toimisi oikein,myös leivinuunin koko vaikuttaa ulkomittoihin.kait niissä takkaleivinuuneissa. Ei niitä ole oikeasti tarkoitettu paistamiseen eikä ruuanlaittoon, vaan enimmäkseen lämmittämiseen vaikka siinä leivinuuni nimessä onkin. Liian pienikin paistinpesä niissä pyrkii olemaan. Etsi muurari ja muurauta oikea tiilinen leivinuuni, niin saat sellaisen mitä olet etsimässäkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli642618Naisella tisulit, kuin lehemän utarehet
Oli kyllä isot tisulit naisella, kuin lehemän utarehet, vaikka paita oli päällä, niin tisulit erottui.272514Kemijärven festarit 2025
Onpas taas niin laimea meininki. Eikö tosiaan saada parempia artisteja? ☹️151694- 1021407
Johanna Tukiainen hakkasi miehen sairaalaan!
Viime päivien tiktok-keskusteluissa on tullut esiin, että Johanna Tukiainen on jatkanut väkivaltaista käytöstään. Hän h1271396- 981337
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?241173Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411106Kalateltta ja Siipiteltta
Siipiteltasta ei saa ruokaa ollenkaan ja ovatko työntekijät ihan selvin päin siellä. Kalateltassa taas lojuu käytetyt la141083Jännä tunne kun ekaa kertaa elämässään tuntuu siltä
Että on tarkoitettu jollekin. Saattaahan tuo olla että on sekaisin kuin seinäkello, mutta silti tunne yhteenkuuluvuudest59985