Maan sisäinen ääni?

vum vum vum

En tiedä onko tämä oikea foorumi, mutta etenkin kun asuin vajaan vuoden ihan korvessa mua häiritsi nukkumaan mennessä seuraava seikka: Maalla oli siis ihan hipi hiljaista, mutta nukkumaan mennessä, joka ilta kuulin todella matalan hiljaisen dieselmoottorimaisen äänen "vum vum vum vum...". Ihmettelin mistä se tulee, tarkistin, ei ollut jääkaappi, ei ajoneuvo tai mikään. Epäilin sitten naapurin navettaa jos siellä oli joku hökötys öisin päällä, joka resonoi talomme seiniin. Puolisoni ei tuota ääntä kuullut. No sitten muutimme siellä korvessa toiseen taloon ja lähin naapuri oli vajaan kilometrin päässä. Taas sama juttu, tuo matala ääni joka ilta hipi hiljaisuudessa nukkumaan mennessä. Luulin jo, että verenkiertoni korvissa humisee, mutta sydämeni löi eri tahtiin kuin tuo matala humina ja korvissani suhisi, ei humissut kuten tuo matala ääni. Tarkistin kaiken, se ei ollut mikään ajoneuvo, ei jääkaappi, ei vesipumppu, ei mikään talossa eikä talon ulkopuolella. Stereoiden johto ei ollut edes seinässä. Puolisoni ei koskaan kuullut sitä ääntä. Toisinaan, kun ulkona oli niin hiljaista ettei tuulikaan suhissut, saatoin kuulla tuon äänen, en siis jatkuvasti eli kyse ei ollut käsittääkseni tinnituksesta enkä kaupungissa sitä enää kuule. Voisiko se olla Maan sisältä tuleva ääni, koska se oli todella matala ja hiljainen mutta jotenkin aivan selkeä? Jos, niin miksi Maa pitää sellaista ääntä?

24

3475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokija

      Se on todennäköisesti sinun energiakehosi perusenergiakeskuksen ääni. Kuulen sen itsekin jos kuuntelen. Sen tunnistaa siitä että se tuntuu tulevan ikäänkuin maan alta ja ääni on matala kaukaa kuuluva dieselmoottorin jytkytys. Tämä voimala on yhteydessä maapallon omiin energioihin. Perusenergiakeskus edustaa maan energiaa meidän energiakehossamme. Joten minun mielestäni lähelle päättelit oman kokemuksesi perusteella.

      Ääni voi tulla esille silloin kun keho on hiljaa. Normaalisti sen ei pitäisi kuulua kovin selvästi. Olet tavallista herkempi, siksi se kuuluu kun ympäristön äänet ovat vaienneet.

    • Itsekin havainnut

      Aikaisemminkin, mielenkiintoinen ilmiö, itsekin olen havainnut kyseisen useaa otteeseen

    • Mui Mui

      Mielenkiintoista.. Löytäisitkö sen edellisen keskustelu ketjun?

      • Mui Mui
        einari3 kirjoitti:

        Ufo-pasltalla aiheesta on ainakin ollut joskus juttua:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001147&posting=22000000034779972#22000000034779972

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001147&posting=22000000035369455

        tattista :)


      • Mui Mui
        Mui Mui kirjoitti:

        tattista :)

        myös useita netti sivustoja jossa tästä huminasta puhutaan.
        Tuossa jonkinmoinen "ääninäyte" huminasta.

        http://www.eskimo.com/~bilb/freenrg/taos.wav

        Itse kuulen vain sellaista korkea taajuista ääntä joka koventuu kun siihen keskittyy. Sen taajuutta voi jopa hiukan säädellä. Muistan lapsena kun astuin tupaan sisään niin kuulin aina esim jos tv oli päällä ja tämä ääni on hyvin samantapainen. Se ehkä auttaa minua jopa keskittymään/"hiljentymään" Mikähän ilmiö sitten lie. Oompa joskus kuullu että muitakin tälläisen korkeen äänen kuulijoita on. Joskus sitä olen jäänyt kuuntelemaan mutta sitten alkaa pelko tinnityksestä hiipiä mieleen ja on pakko lopettaa :D

        http://www.eskimo.com/~bilb/freenrg/taos.wav


    • vaan teille

      Kiitos valaisevista tiedoistanne.

    • louhitaan?
    • Ihmettelevä...

      Kuulen myös samaa huminaa jatkuvasti. Olen monesti luullut että joku käyttää autoa parkkipaikalla mutta ei johdu siitä. Asun kyllä kerrostalossa mutta mikään ei voi humista niin...

      • E Normaali

        Samaa ilmiötä ihmetelty täälläkin, maaseudulla asun enkä ole onnistunut äänen lähdettä selvittämään.. Olisikohan sitä "tähtien hyminää, maailman akselin jyminää"?


    • Etäinen

      Sydämen lyönnit kuuluu korvassa, kun vaan on pää oikeassa kulmassa ;) Siinä vois olla yks syy sun "vum vum vum" äänille :) Mutta miksei maakin... En ole perehtynyt, työ sydämen syke tuli nyt ekana mieleen :) (Älä ota loukkauksena! Tuo oli VAIN YKSI mahdollinen vastaus...)

      • E Normaali

        Kiitos vastauksesta, ja mielenkiinnosta. Tiedän, mitä tarkoitat noilla ihmisen "sisäisillä" äänillä, olen niitä ehtinyt jo jonkun tovin kuunnella ja tunnistan ne kyllä... Melkoista jytinää ja ryskettähän ihminen pitää, vaikkei tekisi mitään, mutta tässä linkissä taitaa olla kyse jostain ihan muusta? Vaikeaa selittää, miltä se kuulostaa, mutta yritetään: ääni on erittäin matala ja on varmaan kuulokynnyksen rajamailla, ja se tuntuu ikäänkuin resonointina jostain kaukaisuudesta tulevasta, taas kerran: erittäin matalasta äänestä joka jollain lailla muistuttaa tosi ison diesel-koneen ääntä, joka tulee jostain hyvin kaukaa ja aikaansaa resonointia asunnossa...


    • ******

      Verenpaine voi olla korkealla vaikka pulssi ei olisi. Ja silloin kuuluu juuri tuollainen ääni, korvissa jos verenpaine nousee, kannattaa myös vaikut tutkituttaa korvista ja sitten tietenkin kuuluu kaikennäköisiä ääniä jos on niskalihakset jäykkinä. Eli ääni tulee sinun sisältä ei maansisältä. Minulla näet on kokemusta noista kaikista ja siihen kun vielä flunssan lykkää, niin kuuluu jopa huokauksia.

    • yui8oyui

      Kuulen sen äänen juuri nyt, kun aloin keskittymään! Todellakin kuulostaa joltain koneelta. Matala, kumiseva ääni. Kuuluu "vum-vum-vum-vum-vum......vum-vum-vum-vum-vum......" :S

      • 13+7

        äänistä. Esimerkiksi joku sähkökeskus kauempanakin voi tuottaa matalataajuisia ääniä, jotka häiritsevät hermostoa. Jotkut ovat tosi herkkiä tällaisille ilmiöille. Esim. yksi tuttu tulee niistä melkein raivopäiseksi.

        Entäpä telemastojen humina??? Niitähän on aivan joka paikassa, pitkin metsiä?

        Maatiloilla voi olla koneita jotka tuottaa em. matalataajuista ääniä. Se ei ole ihmiselle hyväksi, vaan väsyttää ja voi aiheuttaa masentuneisuutta.
        Kaupungeissa voi esimerkiksi sähkö- ja lämpökeskuksissa ja kerrostalojenkin jossain lämmityssysteemeissä kai syntyä em. ääntä. Tunnen ihmisen joka on tosi herkkä melulle, hän menee kuin suunniltaan jo pölynimurin äänestä ja kuulee pyykkikoneen ääneen kellarissa vaikkei asu edes alakerrassa.


      • *****
        13+7 kirjoitti:

        äänistä. Esimerkiksi joku sähkökeskus kauempanakin voi tuottaa matalataajuisia ääniä, jotka häiritsevät hermostoa. Jotkut ovat tosi herkkiä tällaisille ilmiöille. Esim. yksi tuttu tulee niistä melkein raivopäiseksi.

        Entäpä telemastojen humina??? Niitähän on aivan joka paikassa, pitkin metsiä?

        Maatiloilla voi olla koneita jotka tuottaa em. matalataajuista ääniä. Se ei ole ihmiselle hyväksi, vaan väsyttää ja voi aiheuttaa masentuneisuutta.
        Kaupungeissa voi esimerkiksi sähkö- ja lämpökeskuksissa ja kerrostalojenkin jossain lämmityssysteemeissä kai syntyä em. ääntä. Tunnen ihmisen joka on tosi herkkä melulle, hän menee kuin suunniltaan jo pölynimurin äänestä ja kuulee pyykkikoneen ääneen kellarissa vaikkei asu edes alakerrassa.

        Itsekin olen kärsinyt huminaa muistuttavasta jatkuvasta äänestä jo useita vuosia, joskus enemmän joskus vähemmän. Jonkunlaisen ärsytyshuipun tämä sai noin kuukausi sitten pari päivää ennen jouluaattoa jolloin meni pari yötä putkeen valvoen. Ensin ajattelin että kyseessä on lumenauraus koska humina alkoi puolenyön aikaan ja jatkui läpi yön enemmän ja vähemmän tasaisena. Ääni muistutti auton tyhjäkäyntiä mutta niin matalana että tuntui kuin talon kellarin parkkihallissa joku tyhjäkäyttäisi autoaan.

        Pari päivää sitten aloin kaahlaamaan nettiä ja katsomaan onko muilla vastaavia kokemuksia. En tiedä helpottiko vai alkoiko ahdistaa enemmän kun löysin tämän :

        http://www.youtube.com/watch?v=7FMkbAqQE7c

        Ääni joka öisin kalvaa on juurikin tämä, tuntuu aavemaiselta yhteensattumalta. Jyrinä alkaa videossa 0:40 kohdalla. Jos jollekin ääntä kuulemattomalle pitäisi kuvailla miltä tuntuu, niin tuo video antaa hyvän käsityksen. Läpi yön kestävä murina joka vain pahenee korvatulppia käyttämällä sillä bassot tulee läpi mutta muut äänet suodattuvat joten jäljelle jää pelkkä humina.


    • pään sisästä

      Philip K. Dickin eräässä novellissa mies menee lääkäriin jonkun syyn takia en muista minkä. lääkäri toteaa miehelle, että tämä on robotti. mies järkyttyy koska hän ei ollut tiennyt sitä, vaan oli pitänyt itseään ihmisenä. lääkäri kehottaa miestä menemään johonkin oikein hiljaiseen paikkaan, ja kuulostelemaan oikein tarkasti; hammasrattaat ym. mekaaniset osat aiheuttavat pientä hurinaa jonka voi kuulla... en muista miten novelli jatkuu.

    • lookinfor.
    • talkkari99

      Kerrostaloissa (varsinkin ne vähäv vanhemmat) esiinyuu matalaa vum-vum- ääntä, kun ilmanvaihto napsahtaa päälle. Itsekin tästä hieman ärsyynnyin, mutta kun ilmanvaihtoa uusittiin, ja kaverit kävivät puhdistamassa talon kaikkien asuntojen ilmanvaihtokanavat, niin tuo matala humina loppui.

      Tämä matala humina kuului oikeastaan ainoastaan kun meni pitkälleen, eli lattian tasossa.

    • ketuttaa

      Helpottavaa lukea, että muutkin kuulevat kumisevaa ääntä asunnossaan. Olen asunut tässä ok.-talossa 25 vuotta ja noin 2 vuotta sitten havaitsin tämän matalan häiritsevän äänen talossani. Joskus se on kovempaa ja joskus taas hieman hiljaisempaa. Illalla 23 jälkeen se saattaa voimistua, eikä siihen auta korvatulpat eikä kuulosuojaimet. Muut äänet kyllä häviää, muttei tämä matala kumiseva ääni. Kyseessä ei ole ilmastointilaite eikä mikään muukaan sähköllä toimiva laite, ei sähkömittarin releet yms. Vaihdoin jopa ikkunatkin talossani( oli kyllä jo muutoinkin tarpeen)sekä ulko-ovet. Ulkoa se ääni ei tule eikä mikään laite aiheuta sitä ääntä. Ei verenpaine eikä tinnitus. Olen miettinyt josko ääni johtuisi langattomien puhelin yms. tuki-asemien sijainnista, entäs sitten nämä etäluettavat sähkömittarit? Äänen alkaminen kun ajoittuu etäluettavan laitteen asennus ajankohtaan. Toivottavasti joku joskus keksii mistä tämä ääni tulee ja senkin millä konstilla sen saisi poistettua. Ei ole kiva nukkua keskisormi korvassa, käsi puutuu. Se tosiaan on aika hyvä konsti.

      • Muriseva.sähkömittari

        "Ei ole kiva nukkua keskisormi korvassa, käsi puutuu. Se tosiaan on aika hyvä konsti."

        Miksi se keskisormi auttaa siihen ääneen kun korvatulpat ja kuulosuojaimet ei auta?
        Ettei vaan olisi ns. sisäinen ääni.


      • ketuttaa

        Jos se olisi sisäinen ääni niin miksi en kuule sitä matalaa ääntä muualla ollessani? Matkustelen jonkinverran ja vietän toki aikaa muuallakin kuin kotona. HEI HALOO korvan sulkemalla sormella sen sisäisen äänenhän pitäisi kuulua joten ei se voi olla ehdottamasi sisäinen ääni!
        Henkimaailman juttuihin en ihan äkkiseltään usko, joku maailmallisempi selitys siihen täytyy olla.


      • Muriseva.sähkömittari
        ketuttaa kirjoitti:

        Jos se olisi sisäinen ääni niin miksi en kuule sitä matalaa ääntä muualla ollessani? Matkustelen jonkinverran ja vietän toki aikaa muuallakin kuin kotona. HEI HALOO korvan sulkemalla sormella sen sisäisen äänenhän pitäisi kuulua joten ei se voi olla ehdottamasi sisäinen ääni!
        Henkimaailman juttuihin en ihan äkkiseltään usko, joku maailmallisempi selitys siihen täytyy olla.

        Et usko henkimaailman juttuihin mutta päätit kuitenkin kirjoittaa rajatieto palstalle, heh heh.


    • TaosHum

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe