CMYK-arvoja

tarvitsisin

Olisiko jollakulla antaa Cmyk-arvoja joistain usein käytetyistä väreistä (piirrosohjelmaa varten)? Esim. veren- ja joulunpunainen, havu- ja lehtivihreä, taivaansininen, auringonkeltainen, porkkana-oranssi ja perustummanruskea, mieluusti uncoated-arvoina.
Ihan vaikka noin-arvoista olisin kiitollinen, töissäni ei ole kysymys elämästä ja kuolemasta.

Tai löytyisikö näitä jostain netistä? Yritin googlettamalla löytää, mutta ainakaan minä en siinä onnistunut.

6

3642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VäriSilmä 
    • kuvasta

      Avaa olemassa oleva kuva jollain kuvankäsittelyohjelmalla, esim Gimp ja siinä osoittimen tiedot sisältävä ikkuna niin se näyttää RGB-, HSV- ja CMYK-arvot ihan mistä kohtaa kuvaa haluat kun viet hiiren osoittimen sille kohdalle.

    • jeeeee.

      Kyseessä vain väriavaruus. Jos et osaa itse miettiä värejäsi, lopeta.

      Papukaijamerkki tolloimmasta kysymyksestä vuosiin.

      • ....

        Jos minulla ei olisi perjantaiyönä 3:n jälkeen muuta tekemistä kuin yrittää päteä suomi24:ssä asioissa joita en ymmärrä, niin harkitsisin kyllä jonkin muunkin kuin vain harrastusten lopettamista.

        Mene esittelemään papukaijamerkkejäsi tämän sivuston bb-palstalle, sieltä löydät tasoistasi seuraa. Ja jos värinhallinta kiinnostaa, niin Tiimarista löydät varmastikin puuvärejä halvalla.


    • litografi

      Kokemukseni viestintäalalla kertoo, että mainitsemasi värien nimet merkitsevät eri ihmisille eri värejä. Esim. verenpunainen voi yhdelle tarkoittaa helakkaa kirkasta valtimosta pulppuavaa verta (vaikka C0M100Y80K0), toiselle taas maksoittunutta tummaa verilammikkoa (vaikka C15M100Y100K10, siis uncoated)... ero on huikea. Unohda moiset värimääritykset, niin säästyt monelta sotkulta.

      Aivan kuten RGB-värit näkyvät eri näytöillä (ja katselutilan valaistuksilla) eri värisinä ja sävyisinä, myös CMYK-määritykset antavat erilaiset värit painomenetelmästä riippuen.

      Ohessa pari esimerkkiä:

      Sanomalehti --> alhainen maksimivärimäärä, kellanharmaa paperi suuri pisteenkasvu (so. rasteripiste leviää painettaessa) --> kuvantoisto on haalea, värit sammuneita yksityiskohtien toisto huono ja värien kohdistus epäterkka.

      Offset --> kiiltävällä taidepainopaperilla asiansa osaavien painajien toimesta saavutetaan hyvä sävyntoisto kohtuullisella pisteenkasvulla. Parhaiden paperien valkeus on ihailtavaa ja kyky ottaa vastaan väriä myös neliväripainatuksessa (märkää märälle) on ihailtavaa. Painojälki voi olla häikäisevän kaunis, jos prosessi on hallinnassa.

      Mustesuihkutulostin --> vaikka menetelmä on CMY tai CMYK, saattavat CMYK-värimääritykset aiheuttaa odottamattomia värimuunnoksia. Syy on se, että CMYK-määritykset ovat virtuaalisia kuvankäsittelyohjelman ikkunassa näkyviä arvoja. Matkallaan paperille värit kieppuvat RGB- ja CieLab-määritysten hullunmyllyssä mukaan liitettyjä väriprofiileja käyttäen tai ne hyläten.

      Parhaimmillaan osaava käyttäjä voi simuloida mustesuihkarillaan erilaisia painokoneita ja -papereita. Huonoimmillaan printtivedosten perusteella tehdyt värikorjaukset tuhoavat painotyön.

      Ja neuvo lopuksi:
      Hanki paperille painettu värikartta, joka vastaa tekemäsi työn tulevia olosuhteita: painomenetelmää ja paperilaatua. Tämmöiseltä kartalta voit koettaa arvioida väriprosenttien toistumista.

      Lue tämä linkki:
      http://www.volantis.fi/sivut/color-theory.html
      Asiallista tekstiä, lopussa hyvä ihonväriä koskeva vihjeistö (joka ei kyllä ratkaise kaikkia ihonväriongelmia, tietenkään).

      • lopuks CMYK:iin.

        En tiedä tarinan todenperäisyydestä varmuutta, kuulostaa pahasti, että voi olla tottakin.

        Lehtipainossa oli vanhempi reprotyyppi "opiskellut" kuvankäsittelyä. Oli jostain kaivanut keskimääräisen pohjoismaalaisen ihmisen CMYK-arvot esiin. Pultannut post it lapun monitoorin kylkeen ja teki sen mukaan.

        Kuulemma mielenkiintoisen näköisiä afroamerikkalaisten kuvia oli ollut lehdessä.

        En juurikään kommentoi asioita näillä palstoilla, tulee vaan veetuilua vastaan. Eikä hompussakaan tunnu välillä olevan mitään muuta kuin viisastelua.

        Nyt olen saanut neuvoteltua kaksi vuosisopimusta ensi vuodeksi. Niillä ei todellakaan elä, mutta pitää puskea....

        Hyvä kiitos siitä, että joku muukin Pro seurailee palstoja. Näissä hommissa tahtoo tulla vastaan itselläkin joskus utelemista, ihan kummallisista pikkujutuistakin. Ikuista opiskelua, hyvä sinällään, säilyypähän mielenkiinto, pian neljättäkymmenettä vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      188
      7376
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4292
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2125
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2049
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1879
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1671
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe