Noitia suvussa

Anya

Hei!
Olisiko muita ihmisiä, joiden suvussa olisi noitia?
Itsellä ainakin äidin isän äiti oli noita ja lisäksi lähikylissä on ollut paljonkin noitia. Onko noituus suvussa kulkevaa?
Itse ainakin olen pienestä lähtien ollut kiinnostunut ennustamisesta, ja nyt myöhemmin olen löytänyt itselleni mieluisen uskonnon, nimittäin Wicca.
Niillä ei kauheasti taida ole mitään eroa, mutta kutsun itseäni mieluummin wiccaksi.

57

10345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valeriana

      Ns. perinnenoituudella ja wicca(-noituudella), on eroja. Wicca on rituaalimagiallista kun taas perinnenoituus ei niinkään ole kaavoihin "kangistunutta". Kaikki noituus ei ole samaa, eri kulttuureilla on oman tyyppiset menetelmät, esim. suomessa joka oli ennen erittäin "noita"-väkirikas maa niin käyttivät kalevalamittaista runoloitsintaa. Suomi oli siitä erikoinen maankolkka että täällä noituus ja loitsiminen oli kaikkien oikeus, niin sukupuoleen katsomatta kuin arvoasemaan. Joten kaikilla on jotain "noitia" jossain sukuhaarassa ja joka kylässä... Ei se ole mitenkään ihmeellistä (suosittelen lukemaan esim. Frazer, Sir James George: "Golden Bough")

      Tietyt noituus tyypit saattaa kulkea suvussa, ehkäpä se on jonkin tyyppinen "herkistymä" siihen suuntaan tai sitten se on vain kasvatuskysymys.

      Ns. heredytary eli perinnöllinen -noituus on yleensä sellainen mitä suvussa kuljetetaan, mutta se usein miten tarkoittaa sitä että suvussa on joku opettanut uutta "tulokasta", eikä se suku ole tae että on "noita".

      Wicca ei ole vain kutsumus kysymys. Kaikki noituus ei ole wiccaa ja wicca ei ole vain noituutta. Kaikki wiccat eivät kutsu itseään noidiksi ja noidat eivät ole wiccoja.

      Jos olet kiinnostunut siitä noituudesta mitä sukulaisesi harjoitti, wicca ei ole se mitä sitten etsit.
      esim. http://www.angelfire.com/wy/elfhame/meadows.html
      voi löytyä jotain ja suosittelen sitten ottamaan tietoa ja lukemaan kirjoja suomen kansanperinteistä ja suomalaisesta noituudesta ja kansanmagiasta.

      • Vierailija 8

        Jaa no minun mummini taitaaolla noita ja itsekkin
        noituudesta jonkun verran tiedän.


      • Iiris16
        Vierailija 8 kirjoitti:

        Jaa no minun mummini taitaaolla noita ja itsekkin
        noituudesta jonkun verran tiedän.

        Minun mummi on kyllä noita, siis ihan oikeasti! Se tuntee ja näkee asioita, jotka eivät ole normaaleita. Lisäksi hänellä on kaikenlaisia uskomuksia, ja linimenttejä, jotka oikeasti auttavat. Minullakin on kykyä nähdä outoja asioita ja tunnen ihmeellistä vetovoimaa kuolleisiin henkilöihin ja tunnen, että ne ovat läsnä... Olen vuoden ollut rakastunut yhteen kuolleeseen ja lähes jatkuvasti olen etsinyt kuvia hänestä......


      • Anonyymi
        Iiris16 kirjoitti:

        Minun mummi on kyllä noita, siis ihan oikeasti! Se tuntee ja näkee asioita, jotka eivät ole normaaleita. Lisäksi hänellä on kaikenlaisia uskomuksia, ja linimenttejä, jotka oikeasti auttavat. Minullakin on kykyä nähdä outoja asioita ja tunnen ihmeellistä vetovoimaa kuolleisiin henkilöihin ja tunnen, että ne ovat läsnä... Olen vuoden ollut rakastunut yhteen kuolleeseen ja lähes jatkuvasti olen etsinyt kuvia hänestä......

        Oletko tarkastanut lääkityksen?


    • Topu

      Monissa ellei jopa useimmissa perinnenoitatapauksissa kyse taitaa olla enimmäkseen siitä, että noitawannabe hakee magiauskottavuuta väittämällä jotain esi-isää (tyypillisessä tapauksessa isoäitiä) noidaksi, koska tämä osasi ja hyödynsi joitain vanhan kansan konsteja - kuten käytännössä lähes kaikki sukupolvensa ihmiset.

      Jos sukututkimusta lähtee tekemään, myös ihan oikeita noitia todennäköisesti tulee vastaan jostain sukuhaarasta luultavasti useimmilla suomalaisilla. Omasta suvustani löytyi lukuisia noitia kun sukututkimustapuuhiin aikoinani rupesin, ja sieltä periytyvästä tiedosta olen itse paljon ammentanut omassa työssäni. Minua siis voi pitää perinnenoitana, jos haluaa, en moisesta nimittelystä lainkaan pahastu.

      Onko noituus eli noituuteen tai shamaaninvirkaan liittyvä kutsumus ja erityiset taipumukset geneettisesti joillekin periytyviä ominaisuuksia, ja mikä on suvun perimätiedon osuus, siihen on vaikea sanoa ehdotonta juuta taikka jaata. Voihan se olla niinnii tai toisinneepäinkin :).

    • Anya

      Mutta jos kuitenkin haluaisin kutsua itseäni wiccaksi, mieluummin kuin perinnenoidaksi.
      En kuitenkaan ole niin varma siitä että harjoittivatko isovanhempani noituutta vai oliko kyse vaan jostain poppaskonsteista.
      Olen jo pari vuotta tutkinut wiccaa ja olisi aika radikaalia alkaa muuttaa omaia näkemyksiä. En kuitenkaan ole mikään traditionaali vaan mieluummin neowicca, koska mielenkiintoni kohteet ja osa ajatuksista ja mielipiteistä ovat hyvin muuttuvaa laatua.
      Täytyy vielä korjata että äidin isän äidin äiti oli se jota noidaksi kutsuttiin.
      Enkä todellakaan ole mikään wannabe.. Taidan olla moiseen hommaan liian vanha.. :) Seuraan vaan polkua jonka olen itselle nähnyt hyväksi.
      Täytyy vielä lisätä että myös mummoni ja äitini ovat kiinnostuneita noituudesta, vaikka siitä ei ääneen puhutakkaan. Ja äitini on kiinnostunut myös ennustamisesta, vaikkakaan ei niin avoimesti kuin minä.

    • ihminen

      olen kyllä hullu noita, kuin joku hölmö, joita täällä tuntuu olevan aika paljonkin. itse en tiedä mistään wiccoista enkä muistakaan jutuista, mutta sen voin kyllä sanoa, että mitä olen itse kokenut, niistä on wiccat kaukana, mikä nyt sitten lieneekään. en tietenkään aliarvioi ketään tai kenenkään kokemuksia. olen itse nähnyt ennenäkyjä, enneunia, jne,jne...

      • Mielityinen

        Haukuttu hulluksi noidaksi? Kuulostaa yllättävän tutulta. *naurua*

        Tuota, yliluonnollisista kokemuksista, olkoonkin ennenäkyjä, unia, etiäisiä tai vaikkapa henkiolennon tapaamisia, ei voi sanoa, että ne edustaisivat jotakin taikuuden perinnettä tai uskontoa. Se, kuinka joku näky ilmenee tai minkälaista symbolikieltä enneuni noudattaa, voi olla enemmän riippuvainen kokijan seuraamasta polusta, mutta suurin osa (ainakin henkilökohtaisesti kokemistani ja muilta kuulemistani) näyistä etc. on "perinneneutraaleja", ne voisivat olla yhtä hyvin minkä tahansa taikuusperinteen noudattajan tai täysin perinteisiin perehtymättömän kokijan kokemuksia.

        Tässä avautuu luonnollisesti vapaata tilaa pohdiskelulle, sillä mikäli näyt jne ovat perinneneutraalia tavaraa, voidaan olettaa, että niiden lähde on kokijasta riippumaton. (Vai kuinka? Siis mikäli näyt ja niiden kaltaiset kokemukset noudattaisivat jonkin perinteen asettamaa "oikean näyn kaavaa" voisi olettaa niiden olevan pikemmin "keksittyjä" tai kokijan itse luomia, kuin aitoja?) Mikäli voidaan olettaa näkyjen olevan "yhdestä lähteestä" voidaan tietysti ikuisuuksiin vääntää kättä siitä, mikä tuo lähde voi olla ja tässä luultavasti eri perinteet risteävät pahiten. Jos kuitenkin lähde jätetään "selvittämättömäksi" voidaan olettaa, että kaikilla ihmisillä, joilla on luontainen taipumus "nähdä", on perinteestä riippumatta yhtäläiset mahdollisuudet kokea näkyjä, jotka ovat yhtä oikeita ja aitoja kuin kenellä tahansa muullakin ihmisellä.

        No joo, nyt voisin tietysti laulaa teille Neon2 - bändin laulua "Ei polku tää vie mihinkään" sillä taisin itsekin hävittää punaisen lankani, mikäli sen kaltaista koskaan olikaan. :)

        M


    • verity

      Äidin isän äiti oli pohjanmaalla hyvinkin tunnettu noita, Isän äiti taas povasi ja harrasti niin sanottua "luonnon noituutta"... vaikea selittää sen tarkemmin.
      Periytymisestä voin sanoa sen verran, että kahdella äitini sisarista (kaikkiaan 5) ja itselläni on jonkinlaisia taipumuksia yliluonnollisiin juttuihin...
      Täti nro:1 on ns. meedio ja täti nro:2 harrastaa astro- ja numerologiaa ja ennustaa unista.
      Itse en ennusta vaikka mummu opettikin povaamaan enkä juttele kuolleiden kanssa.
      Jonkin sortin polttergeistiä on kuvioissa ei tosin negatiivisessa hengessä: Tavaroita tipahtelee lattialle, katoavat tai vaihtavat paikkaa. Kirjat oli pakko siirtää vitriinikappiin kun esim.500 sivuinen opus saattoi lentää kolmen- neljän metrin päähän hyllystä, sitä oli jo vaikea selittää vieraille lattian tärähtämisenä tai vetona...
      Etiäisiäkin näkyy silloin tällöin. esim. etiäinen tulevasta miehestäni puolivuotta ennen tapaamistamme.

      Suomalaisesta pakanauskonnosta ja tavoista on tullut luettua mutten uhraa ukolle vaan mielummin äiti maalle ruokkimalla lintuja ym. eläimiä ja auttamalla eläimiä noin yleensäkkin.
      Roskia tulee kerättyä pois polkujen varsilta jne.
      Mummuhan opetti, että jos jaksaa kantaa eväät metsään jaksaa myös kantaa tyhjät kääreet kotiin...
      Kumman heikkoa porukkaa nämä nyky ihmiset...

      • Anonyymi

        Rauhotu. Kaikki on hyvin🥰


    • Piippolan vaari

      Minun esivanhempani oli valittu hänen oppilaakseen,
      mutta pakeni, kun pelkäsi tuota ukkoa, Helsinkiin.

    • muisku

      isän puolelta suvussa on jossain kaukana kuulemma lapin noitia.äitini osaa parantaa käsillä ja ennustaa.siskoni on noita ja toinen siskoni on saamassa kykyjä.

      • Noita itsekin

        Vähän siistia Muisku. Onko tämä "kykyjä saamassa" siskosi nuorempi vai vanhempi sinua? :)
        Oletko itsekin noita? :)


      • niskanen.jaana
        Noita itsekin kirjoitti:

        Vähän siistia Muisku. Onko tämä "kykyjä saamassa" siskosi nuorempi vai vanhempi sinua? :)
        Oletko itsekin noita? :)

        Hei

        Olen kohta jo 50 v. Suvussani on kahdelta puolen ”noitia”. Toiset ei niin hyviä. Toiset on parantaneet iät ajat. Isoäitini lensi niin luudalla, kuin talikollakin. Ihmisten mielen kyllä saan hallintaan. En ole järin ylpeä kyvystäni, mutta se vain vahvistuu koko ajan. Yritän koko ajan vain tehdä hyvää…

        t. j.


    • Luonnonnoita

      Omassa suvussa ei noitia tietääkseni oo, mutta ite harjotan uskontona Jumalattaren palvontaa, eli luonnonnoita olen.

    • Tehya

      Näkijänkykyjä tai jonkinlaisia yliluonnollista herkkyyttä omaavia henkilöitä suvussani on ainakin äidin puolelta äidilläni, isoäidillä ja isoäidin sisarella. Itselläni ei vielä mitään huomattavaa yliluonnollista ole tapahtunut, mutta olen kumminkin kiinnostunut näistä asioista. Mitä noihin äitini suvun puoleisiin kykyihin tulee, niin on ennustettu kuolemisia, on ollut enneunia, ja näkyjä ym. muita kokemuksia.
      Mistäköhän johtuu, että naiset omaa tällaisia kykyjä miehiä enemmän? Aika vahvasti ainakin vaikuttaa sille, mitä nyt näitä kommentteja lueskelee.

    • 10+2

      Jos tutkii suomalaista noitavainojen historiaa niin siellä on enemmän miehiä kuin naisia. Myöskin perinnetietoudessa puhutaan enemmän miehistä noitina ja parantajina. Tosin voinee olla se, että Suomessa noituus on ollut sukupuolesta riippumaton taito, mutta kotityöt ovat pitäneet naiset kiireinä ja oma kotikylä ettei ole ollut aikaa juoksennella muissa kylissä parantamassa kuten miehillä. Arkielämässä noituus eli ja naiset käyttivät niitä kotitöissä mukana mm, leivän nostatusta, siivousta yms.

      Elikkä kykyjä on sekä miehillä että naisilla, sukupuolten välinen käyttäytymis ero pitää miehet omissa oloissaan ja naiset puhelevat niistä enemmän julkisesti nykypäivänä.

      • Apua tarvitseva

        Haluisko joku auttaa ku ittelläni on taipumusta nähä kaikkee outoo ja mummi on / oli noita ja haluisin tietää paljon noituudesta olkaa kilttei ja auttakaa kaikki pitää mua ouona :/


      • Olisiko ideaa
        Apua tarvitseva kirjoitti:

        Haluisko joku auttaa ku ittelläni on taipumusta nähä kaikkee outoo ja mummi on / oli noita ja haluisin tietää paljon noituudesta olkaa kilttei ja auttakaa kaikki pitää mua ouona :/

        Kysy siltä mummiltasi


    • oona1212111

      hei haluaisin selvitää onko suvussani noitia

    • susityttö

      haluaisin saada yhteyden noitaan ,joka voi muuttaa minut ihmissudeksi joka muuttuu täysikuun tulessa esiin ja toivoisin myös ,että pystyisin muuttumaan sudeksi silloin kun tahdon..ja minulle ei tarvitse tulla sanomaan että "et tiedä mitä toivot".koska tiedän mitä rajotuksia toiveestani tulisi syntymään,mutta olen hyväksynyt ne rajoitukset ..Ja tiedän prikulleen mitä haluan!

      • Juujaniinjoo

        Joo no täällä on ykw ihmis-susi, asun treellä ja voin purra sua. Vittu mitä touhua :DDD DD


      • xDD xDD
        Juujaniinjoo kirjoitti:

        Joo no täällä on ykw ihmis-susi, asun treellä ja voin purra sua. Vittu mitä touhua :DDD DD

        lol teinit


    • utelias1384

      minun mielestäni joku asiansa taitava noita voisi kertoa onko se ees mahdollista.

    • susityttö

      Haluan kuulla onko toiveeni mahdollinen loitsun/taian tai kirouksen kautta,ja mieluiten järkevältä aikuiselta joka osaa noituutta.

      • Haloo, herätys!

        Hei!

        Miksi haluaisit tehdä jotakin kirouksen kautta?

        Oletko sellainen ihminen, joka antaisi mieluusti muiden vaikka kärsiä jotta itse saisit nautintoa?

        Jos olet sellainen, otat varmasti mieluusti vastaan myös jonkun toisen sinulle langettaman kirouksen?

        Karman kauttahan se kyllä sinulle varmasti takaisin tuleekin, jos hölmöilet.


    • Noita friikki xD

      Uskon noitiin helposti! :) Leikin joskus vappusin ja pääsiäisin noitaa kun oon niin lumoutunut niihin

    • Haluantietää

      Voiko tavallinen ihminen harjoittaa/osata noituutta?

    • SukuTarinat

      Omassa suvussani (äidin puolen) on kulkenut tarina ihmisestä, jolla on ollut joitain kykyjä. Henkilö ei kuulemma ole kuulunut sukuun, mutta joku tuttava ilmeisesti. Kyseessä on ollut mieshenkilö, joka on kysynyt äitini suvun mieshenkilöltä haluaisiko tämä saada hänen kykyjään ikään kuin siirtämällä. Sukuni henkilö oli kuulemma kieltäytynyt tarjouksesta, kun siirtämisprosessiin olisi kuulunut kirkon kiertäminen useasti ympäri yöllä täysikuun aikaan ilmeisesti vastapäivään. Hieman sukututkimusta tehneenä tällaiset jutut on aina mielenkiintoisia, vaikka ei totta olisikaan. Suvussani ole mitään mielenterveydellisiä juttuja tullut vastaan.

    • Haluantietää

      Olen lähdössä noidan polulle, vaikka suvussani ei ole noitia joten olen siksi syntynyt ihan 'täysi' ihmiseksi. Haluan silti osata noituutta ja loitsuja. En ole kiinnostunut Saatanan palvomisesta vaan luonnonnoituudesta ja 'hyvästä'noituudesta. En aio olla paha ihmisille, ja käyttäisin myös loitsuja hyvään. Anteeksi, teitä tämä asia ei varmaan voisi vähempääkään kiinnostaa... En tiedä, miksi edes kirjoitin... xD

      • Kentsu6853

        Oletko päässyt tässä asiassa eteenpäin?


      • Anonyymi
        Kentsu6853 kirjoitti:

        Oletko päässyt tässä asiassa eteenpäin?

        Ne jotka kuvittelee olevansa noitia täytyy olla jotenkin henkisesti sairaita


    • Magic girl

      Ihan kiva kuulla, että on ihan tällaisia tavallisia ihmisiä (joiden suvuissa ei siis ole noitia/velhoja) on. Omassa perheessänikään ei ole ainuttakaan noitaa tai velhoa, ainakaan niin että itse tietäisin. Noituus kiinnostaa minua itseäni silti todella paljon aivan kuten sinua 'Haluantietää'.

      Itse olen ihan aloittelemassa noituuteen tutustumista, mutta mielenkiinto on kova :)

      • Kentsu6853

        Sama kommentti kuin edellisellekin, oletko päässyt tässä asiassa eteenpäin?


    • Tietääää

      Jos yliluonnollinen kiinnostaa niin toteuta sitä siinä yhteydes mihin jumala sen tarkoitti siis hänen palvelukses. Käänny jeesuksen puoleen jotta sovintoveri puhdistaa synneista ja anna koko elämä hänelle saat pyhän hengen armolahjat ihmisten hyväksi. Näet ihmeita ja elämäs on rauha. Noituus on saatanan juoni ja ei tuo siunausta sul eikä perheelle.

      • Anonyymi

        Hei ihan oikeesti ei kai nää ihmiset oikeesti usko noitiin ei ole mitään noitia ne on ihmisen mielikuvituksen tuotetta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei ihan oikeesti ei kai nää ihmiset oikeesti usko noitiin ei ole mitään noitia ne on ihmisen mielikuvituksen tuotetta

        Sana "noita" tarkoittaa ihmistä, joka harjoittaa noituutta tai noitauskontoa ja heitä on. Niin Suomessa kuin muualla maailmassa kaikilla mantereilla, joilla ihmisiä asuu. Se, että väittää ettei heitä ole, on sama asia, kuin väittäisi ettei kristittyjä, hindulaisia, buddhalaisia, shintolaisia tai taolaisia ym. olisi olemassa.


    • dkcfkrlf

      Noitia on ollut ja on vieläkin, Suomessa varsinkin.

      Huu, pelottaa, paras olla viltin alla.

    • Omenapippuri

      Äitini on noita. Ja äitini on kertonut, että jollain 1600 luvulla on ollut mun ''täti''. Mut en ny jaksa kertoo sen kuolemaa :P. Oon nähny näkyjä, ja joskus ne on liittynyt mun elämään. Kerran ku toivoin et olisin kipee (koulun liikkatunnin takia) niin heti seuraavana aamuna angiina. Loitsuja en taida vielä osata :D

    • hanna554

      itse valitsen noidan tien elämälleni. muutaman loitsunkin jo osaan muttei ole vielä toiminut.

    • nuorimetsäläinen

      Suvussa on ollut naispuolisilla useamman sukupolven ajan taipumusta etiäisten näkemiseen ja kokemiseen, todella vahvana on minullakin. Olen aina ollut luonto- ja eläinläheinen. Noituus on aina kiehtonut ja ollut osa minua, mutta wiccan ajatus jumaluuksista on työntänyt kauemmas. Ymmärrettyäni näiden olevan erotettavissa, löysin itseni. Olen luonnonnoita.

      • Anonyymi

        Näin vuosia myöhemmin muotoilisin ajatuksen toisin: En pidä itseäni luonnonnoitana vaan luontoihmisenä. Näen luonnossa kauneutta, säännönmukaisuutta, villiyttä ja vapautta siellä missä monet näkevät rumuutta, uhkaa ja tarpeetonta kaaosta.


    • johanna2728

      Isoisoäitini osasi pysättää verentulon ja karkoittaa käärmeet pelloilta. Hänet palkattiin keväällä tähän hommaan. Muuten hän oli siveä rouva jonka päätoimi oli arvostettu hienojen rouvien ompelijatar 1900-1910-luvun Siikaisissa.
      Myös Anna Rogel (ei tosin noita vaan unissasaarnaaja) on sukua minulle. Perheessämme on "unennäkijöitä". Itsekin tapaan sukulaisia unessani ja isoisäni jopa näytti mihin kätki aseensa 40-luvulla. En mitenkään voinut tietää sitä kunnes isäni vahvisti että olin oikeassa. Olen Asatru-noita koska juureni ovat Saksanmaalla ja Ruotsissa.

    • ulvovakivi

      Tavallinen ihminen ei voi alkaa noidaksi, parantajaksi, tietäjäksi noin vaan, kyllä se tulee luonnostaan eikä välttämättä periydy suoraan. Äitini ja mummoni ns. Näkivät asioita, noituutta silti harjoittanut. Isälläkin jotain kykyjä tiemmä. Minäkin näen ja tiedän asioita :) sitä kutsutaan älyksi ja viisaudeksi, ymmärrykseksi jne :D

      Joskus nuorempana olen muuttunut sudeksi täydenkuun aikana. Juoksin pitkin metsikköä ja pureskelin puun taimia ja ulvoin.. hyytävä kokemus. N:o lopetin sen siihen sitte.

      Mutta nyt pitää lopettaa. Aikanen herätys. On jeesuksen kanssa treffit aamulla :)

    • kiinnostunutnoita

      Heippa! Mun isän äiti on luultavasti jonkin sortin noita, koska hän osaa ainakin käsien avulla parantaa ja muutenkin oon saanut käsityksen että osaa ennustaa korteilla ja näkee kuolleita (?) oon ite just täyttäny 15 ja alko kiinnostaan nää jutut

      • Vanhanoitanainen

        Jos noituus kiinnostaa, niin tsekkaa www.suomennoitia.com/foorumi


    • Luontokutsuu

      Meillä tasan 200-vuotta minua ennen sukututkimuksen mukaan (päivälleen) syntynyt, oli noitana pidetty ja noitana kuollut. Minua on aina vetänyt veri riimujen pariin, meillä äiti luki riimuja isoäiti tarotteja ja riimuja. Vahvimmin vetää puoleensa luonnonuskoista Suomen- ja Aasainusko ja niiden luonnonläheisyys ja luonnon kunnioitus.

    • Anonyymi

      Mä ite oon noita

    • Anonyymi

      Hei meidän suku on oikea noita suku olen myös noita en paha sellainen vaan sellainen jolla on taika voimat

    • Anonyymi

      Jos uskoo tarpeeksi, niin voi kuvitella mitä vaan ja kääntää mielessään. Ennen vanhaan ihmisillä oli paljon "hulluja"uskomuksia ja valitettavasti aikoinaan moni on poltettu roviolla noituudesta syytettynä, vain sen vuoksi jos on poikennut jollaintavalla muista, tai on ollut toisinajattelija, joka ei ole miellyttänyt ylemmistöä.

      Itse en siis usko noituuteen, mutta sensijaan tiedän, että toisilla on hyvin herkkä vaisto, ja he huomaavat herkemmin uhkaavat vaarat ja voivat aavistaa sitä kautta tapahtumia. Mutta se perustuu mitä ilmeisemmin heidän kykyynsä tulkita ihmisiä, heidän toimiaan, ilmeitään, ja perustuu myös kokemukseen, sekä osaa arvata todennäköisyyksiä.

      Kun ennenvanhaan ei lääkäreitä ollut niin vaan saatavilla, niin ihmisillä kulki perintönä kansanlääkintää ja konsteja hoitaa sairaita, jotka usein vielä 1600 -1700 luvulla katsottiin noituudeksi. Psyykkeeseen vaikuttaminen on usein myös aika lailla, hyvää hoitoa "parantavaa" kuin myös toisinpäin se on tuhoavaa.

      Olen sitä mieltä, että jokainen saattaa nähdä unia jotka voi tulkita ja joskus sattua kohdilleen siten, että osuu ja uppoaa. Ja uuniin vaikuttaa myös alitajunta, joka voi aavistaa tapahtumia, koska merkkejä on ollut ilmassa, jota ei ehkä ole halunnut aiemmin tunnustaa itselleen.

      Minulla on ollut esi-isä joka on ollut useampia kertoja käräjillä syytettynä noituudesta, joskin hän selvisi niistä ehjänä, luultavammin jonkun lähellä olevan vaikutusvaltaisen sukulaisen tai tuttavan avustuksella. Myös tätini uskoi vaistoavansa kaikkea, ja hänen vaistonsa osui usein oikeaan, mutta se perustui enemmän aiemmin koettuihin ja sen pohjalta epäilyihin, jotka olivat realistisia. Olen itse nähnyt myös unia, jotka voisin tulkita enne uniksi, mutta olen nähnyt vielä enemmän unia jotka olisivat voineet ennustaa jotain, mutta onneksi eivät kuitenkaan sitä tehneet, joten ne ovat olllet sattumaa ja toiset perustuneet nähtyihin ja koettuihin havaintoihin.

    • Anonyymi

      Jos ei noitia,mutta selvänäkijöitä kyllä naapurissa eli sodan jälkeen semmoinen henkilö

    • Anonyymi

      Yhteen joskus tutustuin. Hänen äitinsä oli kuulema ollut selvänäkijä, parantaja, povaaja. Niitä taitoja sanoi itselläänkin olevan. Kumpikin sairasti skitsofreniaa.

    • Anonyymi

      Miun suvussani on yksi kuuluisa runonlaulaja-tietäjä. Myös maahisvaihdokas on ja ihmissusi. Noidaksi toivon tulevani minäkin ja nuo maahisveri ja ihmissusiveri on periytynyt monen sukupolven takaa minulle, mutta vielä en osaa muodonmuutosta sudeksi.

    • Anonyymi

      Minut poltettiin roviolla 1500 luvulla.

    • Anonyymi

      Luonnontavarakeskus onkin sopinut niiden kanssa asiansa.

    • Anonyymi

      Olen noita itse. Noita ei usko mihinkään, mutta tietää ja aavistaa. Sitä paitsi, noita on nimittelyä ja noituus nimittelijässä, joka uskoo vaan ei tiedä.

    • Anonyymi

      Noituus on sopimus saatanan kanssa, nainen on saastaisin ja taipuvainen sielunvihollisen juo illat. Naisen seksihalut on kyltymätön. Noidat pitää polttaa roviolla rämä on SRK n kanta. Jumala on ja on aina ollut mies. Jumalan valtakunnassa ei armoa anneta Jumala vihaa syntisiä ja tuomitsee jokaisen joka rikkoo hänen käskynsä helvettiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe