Sigma 70-300 mm 4-5.6 DG/APO

Objektiivi vaihtoon?

Ostin SONY Alfa 300 tuplakittinä, ja mukana tuli tuo otsikon Sigma perus DG versiona. Nettipalstoilla tuon putken APO- versio on arvioitu perusmallia paremmaksi, samoin myös netistä löytämissäni vertailuissa.

Löysin netistä myös testikuvia, mutta niiden perusteella putkien ero näyttää aika pieneltä - lähinnä täydellä 300 millillä APO näyttäisi olevan himpun verran terävämpi. Muuten erot on aika minimaalisia.

Saisin perus DG:n vaihdettua APOon 170€ välirahalla. Meinasin jo tehdä kaupat, mutta nuo verrokkikuvat nähtyäni aloin miettiä että kannattaakohan sittenkään. Jos pelaisili nyt alkuun tuolla perusputkella ja ostaisi sitten joskus tulevaisuudessa kerralla vähän paremman telen. SONY on vasta pääsemässä vauhtiin järkkärikilvassa ja jos jonkin aikaa odottaa, niin varmaan alkaa tulla uutta ja parempaa tavaraa tarjolle - niin SONYlta itseltään kuin muiltakin varustajilta.

Eihän tuo 170€ nyt järkkärimaailmassa niin iso raha ole, mutta jotenkin tuntuu että sille ei tuossa kaupassa saa kummaista vastinetta. Mieluummin pistäisin vaikka kaksi-kolme kertaa tuon summan peliin, jos sillä saisi selkeästi paremman objektiivin.

Mitä olette mieltä?

4

2433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaa,,..

      Vaihtaa APO versioon? JOs paremman haluua joskus ja enemmän sijoittaa niin SOnyn oma 70-300/4,5-5,6 SSM voisi olla hyvä. Valovoima on yhtähuono mutta muuten parempi. MIkäli käy lyhyempi polttoväli on Sigman 50-150/2.8 jo aika valovoimainen.

    • vaihtaa...

      Tuo Sigman 70-300 APO versio ei näytä testien mukaan olevan optisesti mitenkään erikoinen etenkään telepäässä. Lisäksi näissä Sigman malleissa on ollut paljon vikoja Sonyn rungon kanssa. Objektiivin sisällä olevan tarkennusmekanismin ratas ei tahdo kestää. Muista Sigman malleista en ole kuullut samaa.
      Sigmalla on optisesti erionomainen tele 100-300/4. Se on muuten hyvän tuntuinen mutta se on kookas ja painava. Näiden parin syyn takia vaihdoin omani pois ja hankin Sonyn 70-300/4.5-5.6 G SSM -optiikan tilalle. Valovoimassa hävisin, käsiteltävyydessä voitin ja kuvanlaatu on vielä hivenen parempi. Niin ja tarkennusta varten optiikassa on sisäänrakennettu ultraäänimoottori joka on äänetön ja etenkin pienissä tarkennuksen muutoksissa todella nopea. Tähänastisten kokemusten perusteella voin suositella.

    • Objektiivi vaihtoon?

      Kiitokset mielipiteistä. Kyllä minä nyt teen niin että kuvailen aikani tuolla nykyisellä pötkylällä ja vaihdan sitten joskus kerralla selvästi parempaan. Koska käytän pitempää teleä vähän - ja silloinkin hyvässä valossa - niin tuo nykyinen välttää toistaiseksi. A300 perusobjektiivi yltää 70 mm asti, ja minulle se riittää useimmissa tapauksissa. Tämä SONYn oma kittilinssi on muuten perusobjektiiviksi varsin hyvä.

      • Menettelee

        Kun vaaloa piisaa. Meikäläisellä A200 ja haaveissa olisi Sigman 10-20mm/4-5.6 ja 50-150mm/2.8, Sonyn 50mm/1.4 jo löytyy. Jos halvalla löytäisi SOnyn/Minoltan 500mm/f8 teleksi, hyvässä valossa kuvaamiseen, käyttö kyllä jäisi aika vähiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe