Mikä kissan normaalipaino?

onkaan..

Kysyisin että onko kissani ylipainoinen kun ainakin muut huomauttelee siitä..
Kissani on 2,5v sterilisoitu ja kissan maha on röllöttänyt leikkauksen jälkeen. se kai on normaalia?
Kissa punnittiin eläinlääkärillä 2kk sitten ja painoa oli 4.9kg.
Kissa ei muuten näytä lihavalta eikä muutenkaan syö liikaa.
Maha vain näyttää läskiltä ja kun paksu karvapeite nii voi näyttää lihavalta.

25

4741

  Vastaukset

  • Kissojen normaalipainoa ei voi mitenkään yleisellä tasolla sanoa. Varsinkin maatiaiskissoilla paino voi vaihdella 3 kilosta aina 8 kiloon asti.

   Sterilisoitu kissa yleensä lihoo ja usein juuri maha "röllöttää" eli on aika normaalia. Parhaiten tietää kylkiluita kokeilemalla, onko kissalla liikaa painoa. Eli niiden pitäisi tuntua hyvin kun kokeilee kissaa niiden kohdalta.

  • elikkäs varmaan hieman ylipainoa..
   Miten voisi aloittaa kissan dietin?
   Olen yrittänyt rajoittaa raksujen määrää..
   Olen ennen lisännyt aina raksuja tarpeen mukaan ja antanut lisäksi märkää ruokaa vaikka ei tämä syö sitä niin paljon. raksut kelpaa paremmin.
   Mutta vaikea sitten antaa vähemmän kissalle koska taloudessa kaksi kissaa niin toinen kissa tarvii myös ruokaa ja enemmän koska on pienempi niin miten voi seurata paljonko kumpikin syö..
   Sitten olen yrittänyt lisätä kissalle liikuntaa.
   Olen huomannut ettei jaksa paljoa koska alkaa helposti läähättään..

   • niin syömistä on mahdollista valvoa. Annat vaikka kolmesti päivässä ruokaa. Omat leikatut tyttökissat painavat 3,5 ja 3,7kg ja ne saavat ruokaa kolmesti päivässä: n. 100g märkäruokaa ja ehkä 30-40g raksuja per nassu per päivä. Ja sillä ovat omat pysyneet ok kunnossa.


   • kissoille kirjoitti:

    niin syömistä on mahdollista valvoa. Annat vaikka kolmesti päivässä ruokaa. Omat leikatut tyttökissat painavat 3,5 ja 3,7kg ja ne saavat ruokaa kolmesti päivässä: n. 100g märkäruokaa ja ehkä 30-40g raksuja per nassu per päivä. Ja sillä ovat omat pysyneet ok kunnossa.

    Jos pienempi painaa alle 3kg ja on puolivuotias.
    Ja tämä isompi sen 4.9kg.
    Yleensä olen tehnyt niin että olen antanut puoliksi ruokapussin heille.
    Illalla ja aamulla.
    Eli kaksi pussia päivässä yhteensä.
    Nytten parina päivänä olen tehnyt niin että laitan päivässä 150g raksuja yht.
    Mutta pienempi taitaa syödä enempi silti :D


   • saman verran? kirjoitti:

    Jos pienempi painaa alle 3kg ja on puolivuotias.
    Ja tämä isompi sen 4.9kg.
    Yleensä olen tehnyt niin että olen antanut puoliksi ruokapussin heille.
    Illalla ja aamulla.
    Eli kaksi pussia päivässä yhteensä.
    Nytten parina päivänä olen tehnyt niin että laitan päivässä 150g raksuja yht.
    Mutta pienempi taitaa syödä enempi silti :D

    Ainakin oma eläinlääkärini sanoo että vuoteen asti pitäisi ruokkia vapaasti eli niin paljon kuin kissaan uppoaa, koska se kasvaa vielä. Jos haluat ruokkia vain pienempää, ja se on tosiaan roimasti pienempi kuin se isompi, voi tehdä puulaatikosta "ruokintalaatikon" kumoamalla sen ja tekemällä siihen reiän josta pieni mahtuu, iso ei. Tosin tämä voi olla aika hankalaa koska kissat mahtuvat mitä omituisimpiin paikkoihin jos tosissaan haluavat...
    Yksi keino hoikistaa kissaa on hankkia leluja joihin piilotetaan ruokaa sisään; tämä on varsinkin sisäkissalle hyvä tapa voimistella aivojaan ja samalla estää hotkimisen.
    Meillä kissat ovat senverran samankokoisia ettei laatikosta olisi tullut mitään, ja ruokalelut kiinnostivat sitä valmiiksi lihavaa, ei turhan laihaa. Selvitin tilanteen niin että kokeilin lukuisia ruokamerkkejä ja löysin sellaisen josta laiha kissa pitää, lihava ei niinkään.


  • Moro! Itte oon 11 v tyttö Lappeenrannasta ja omistan 2 vuotiaan maatiaiskissan nimeltä Pörrö.
   Katsoin juuri illalla Pörrön painon ja painoa oli 4,1kg.
   Onko normaali paino??

   • Moi. Ite olen 14v ja mulla on neljä kissaa. Kaksi tyttöö ja kaksi poikaa. Tytöt painaa aika lailla nelisen kiloa, joka on suunnilleen normaalin painon verran. Nuorempi pojista painaa kans 4 kiloo ja vanhempi 5kiloo, muttaa on painanu joskus jopa 7 kiloa! Sanoisin että tuo 4.1 kiloa on normaali paino...


  • Täällä asustaa leikattu n.4-vuotias maatiaiskolli, joka painaa himpun yli 6kg..ei millään tavalla läski, iso kokoinen ja jäntevä kaveri. Raksuja on aina kupissa ja vettä myös. Märkäruokaa tai kypsennettyä kanaa annan silloin kun muistan, noin kolme-viisi kertaa viikossa.

  • En erityisemmin kehu, mutta kissani painaa 8kg.
   Aloittaja, älä ole huolissasi, annat vain kisun liikkua tarpeeksi.

  • Mulla kissa on 13v. ja painaa 7kg. Ketterä on, tuli nytkin huutamaan keittiön ovelle, kun livistin kesken leikin.

  • Vankeudessa elävillä sisäkissoilla ylipaino on varsin yleinen ongelma. Sisäkissaparoilla kun ei elämässä ole mitään iloa, niin usein se kostautuu mässäilynä. Se yhdistettynä vähäiseen liikuntaan on kissoille tuhoisaa. Ylipaino ja sen mukana monet sairaudet ovat suora seuraus vastuuttomien kissanomistajien vimmasta vangita upea eläin elämään sisätloissa.

   • Jatkan siis tuota viestiäni, olen se 4 kissan omistaja. Maatiaiskissojen paino kyllä vaihtelee. Vaikka kissani saavat olla vapaana ulkona, eivät siellä enää viihdy. Jos teillä on kissa ja asutte maalla, antakaa sen olla vapaana vaikka teidän vahdittavana! Jos ette asu maalla, käyttäkää valjaita niinkuin koirilla. näin ne saavat liikuntaa. Tietysti maalla on se uhka, että ilvekset ka muut eläimet saattavat napata kissoja, niinkuin monet kissat olen menettänyt sen takia...:(


   • Sama vika on usein meillä laiskoilla ulkokissojen omistajilla, ylipainoa yleisesti reippaasti.Elämässä ei edes kissaa ilona, kun sekin on jossain ulkona, jo kolmatta viikkoa, vai käviköhän se silloinkaan kotona.Kaikki henkiset sairaudet siihen ruumiillisten päälle ja vastuuttomuus lemmikistä saa mielen katkeraksi ja pistää miettimään onko järkeä ottaa kissaa ulos elelemään yksinään, kun ei sinne itsekkään jaksa lähteä.Ja miksi olen yksin sipsipussin kanssa jos minulla on kissa, vai eiköhän sitä enää olekkaan.Jos ei sitä olen näkynyt tai no ei kai sillä mitään hätää ole , kun ei ole luukusta tullut kertomaankaan ainakaan kuukauteen ei ole miekunut .
    Ei se ole heitteillä, se on jossain ihan onnellisena luultavammin, ja siellä vapaasti hymyilee.Se saattaa tulla takaisin, tai sitten on jo tullut mutten ole viellä käynyt toisessa huoneessa, kun sinne on ainakin neljä metriä, se voi sielläkin olla vapaana ja onnellisena kun luukusta on tullut vapaudesta.Se saa nauttia puolestani vapaudesta, kun itse olen vaan isona kotona, itse olen tärkeä, sipsipussikin on onnelinen.


  • leikkauksen jälkeen saattaa kasvaa suurimäärä arpikudosta vatsan alle takapäähän.... meidän edellinen kissa koki tämän kohtalon, näytti lihavalta kun maha roikkui. Joillekin roduille sen arpikudoksen kasvu on yleisempää kuin toisille ja sitten vielä on paljon kiinni leikanneen lääkärin ammattitaidosta.Nykyinen kisuni on 4v ja leikattu tyttö, ei ole liikoja mahan alle tullut, on hoikka tyttö muutenkin 3,2kg.

  • Mulla kotona kolme kissaa jotka kaikki leikattuja. Vanhin on 6v poika joka on aina ollu tosi luikero ja painaa nyt 3,3kg mutta sillä taitaa mennä ihan geeneissä toi koska kaverilla on sen sisko samasta pentueesta joka on vielä pienenpi ja samanlainen rääpäle. Keskimmäinen kissa on 5,5v narttu joka painaa 3,7kg vatsassa roikkuu tyhjä pussi mutta kuten tässäkin ketjussa on todettu ja eläinlääkäri mulle leikkauksen yhteydessä sano, useimmille nartuille tulee leikkauksen jälkeen sellanen. Muuten toi typy on ihan normaalin kissan näkönen, vähän sellanen löllerö ja pehmonen. Sitten onkin tää mun junnu, 4v jätkän köriläs joka painaa 4,9kg. Lihava se ei oo vaikka painoa onkin huomattavasti enemmän kun näillä kahdella muulla. Tuo jätkä on aina ollu tosi jäntevä ja lihaksikas ja oli jo luovutusikäsenä paljon isompi kun noi aikasemmat kaverit. Eli mitä halusin tällä viestillä sanoa (muutakin kun esitellä kovan kolmikkoni ;) ja vaikka alkuperäinen viesti on lähetetty monta vuotta sitten) on että kissaa näkemättä tai koskematta on kamalan vaikea sanoa onko se lihava vai ei koska tyyppejä on niin erilaisia, varsinkin näissä maatiaisissa kun koskaan ei tiedä mitä sieltä sukutaulusta löytyy.

  • Mun maatiaiskissa painaa 6,2kg. Söpö pullero

  • Taas ikivanha aloitus nostettu.

   • Minun 8 vuotia leikattu uros kissa painaa 8,2 kg on onnellinen sisäkissa ihana tapaus viihtyy hyvin sisällä pelkää mennä ulos ....


  • Oma kissa painaa 16kg

  • Ihan normaalia että kissan paino nousee leikkauksen jälkeen mulla narttu kissa painaa 4 kiloa mutta on muutenkin aika isokokoinen että ei ainakaan lihava ole. Kissalla ei ole oikeastaan mitään tiettyä paino rajaa mutta jos esimerkiksi kissan liikkuminen näyttää tavallista vaivalloisemmalta tai ei pääse hyppäämään kunnolla niin kuin kissat normaalisti hyppäävät korkeallekin niin sitten alkaisin miettimään vähän että onkohan jo vähän liikaa painoa. Mitä ruokaa kissallesi syötät? Saako jotain kastike ruokaa nappuloitten lisäksi? Jos syö kastikeruokaa niin sitä kannattaa vähentää silloin yleensä syövät sitä mielin määrin toisin kuin nappuloita vain sen mitä tarvitsevat.

   • Miksi nostelet vanhoja alotuksia?
    Ei taida aloittaja enää neuvoja odotella,on vuodet meinaa vierineet😂


   • Kuivanappulat,suurin syy kissojen virtsatieongelmiin.Eivät ole hyväksi kisoille,ei sisällöltään eikä koostumukseltaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuivanappulat,suurin syy kissojen virtsatieongelmiin.Eivät ole hyväksi kisoille,ei sisällöltään eikä koostumukseltaan.

    Kannattaa lukea tuoteselosteests hehkutusjäännös/raakatuhka/kivennäispitoisuus, sekä magnesiumin määrä. Jos korkeat, niin edistävät virtsakivien muodostumista. Halvimmat ovat usein huonoja. Virtsakivistä kärsiville kissoille on myös omia kuivamuonia, esim Hillsillä. Eläinlääkäriltä voi kysyä.


  • Minulla on kolmevuotias poikakissa ja se painaa melkein 7 kg. Siinä iässä kissojen paino useinkin nousee. Ei pidä säikähtää, vaan anna kissasi syödä , jos maittaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c

   137
  • MOT mustamaalaa ja valehtelee

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen riittää se, että joku toimittaja olettaa asian olevan mielestään jotenkin, ottamatta kuitenkaan selvää onko asia todellisuudessa niin. Kaverini yrityksen MOT mustamaalasi huijariksi ja siihen riitti vain, että joku oli soittanut ja antanut uutisvinkin MOT toimitukseen ja valehdellut kaverini firmasta ja siitähän MOT innostui ja teki nettiin jutun missä mustamaalasi kaverini yrityksen niin pahasti, että kaverillani ei ollut enää edellytyksiä jatkaa toimintaansa. On vaikea uskoa, että veronmaksajien rahoilla rahoitetaan tällaista sontaa. MOT:n toimittajat olivat olleet erittäin agressiiviä ja uhkailevia soittaessaan ja haastatellessaan ystävääni. Uhkailivat että mustamaalaavat hänet oikein huolella, tietämättä asiasta faktoja. Kaverini koitti selvittää heille miten asiat todellisuudessa olivat, mutta häntä kutsuttiin vain huijariksi ja valehtelijaksi. Tämä MOT:n toiminta on todella härskiä eikä heillä ole aikomustakaan kuunnella toista osapuolta jos he ovat päättäneet toisen huijariksi.

   210
  • Pahin myrkky parisuhteessa

   Kyllä ainakin meidän parisuhteessa se on ollut SOME. Se vei naisen eikä ole takaisin tuonut. Meillä oli oikein antoisa ja tasapainoinen elämä ennen somea, kaikkea tuli tehtyä niin makkarissa kuin sen ulkopuolella. Naisesta pursui oikein into läpi usein. Meillä oli tapana viedä lapsikin yökylään mummille jotta vaimo sai haluamansa "seksiillan" kotona ilman häiriötekijöitä. Olihan se villiä menoa usein, Sitten tuli se perkeleen SOME, jota olen kutsunut parisuhteen tappajaksi. Vaimo alkoi kiinostua somesta, pikkuhiljaa, viihtyi siellä useammin ja pidempään. Kun ehdotin seksiä vaimo sanoi et joo lopetan pian, se lopetus kesti usein tunti pari kun vaimo hipsi sänkyyn ja lopun tiedätte, hyvät yöt ja se siitä seksistä kuten monesta muustakin asiasta. Puhelinkin on siinä käden ulottuvilla sarjoja ja leffoja katsellessa, aina pitää ottaa käteen ja näplätä. Sanoin kerran vaimolle et tuntuu toi puhelinkin olevan kuin huume sulle, jukolauta et toihan oikein suuttu. Aamulla kun vie vaimon töihin välillä se puhelin on heti kädessä kun istuu penkkiin ja näpyttely alkaa, ihan sairasta. Vaimolle on tietty kova pala myöntää totuus, some on nujertanut parisuhteesta hekuman pois eikä olla ainoa pariskunta, kuultu on aika vierestäkin kuinka toista kiinostaa vain puhelin ei kumppani. Minäkin ole somessa joskus tai pelaan, teen sen kuitenkin silloin kun vaimo ei ole kotona, huomioin mielummin naisen kuin somen toki sekin on jos laantunut se into.

   105

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   135
   6084