Jauhomadot

Vilttitossu ja Heinähattu

Koetin etsiä tietoja jauhomadoista. Syökö hamsterinne niitä, siis tavallinen syyrialainen ja kääpiöt?Itselläni on talvikko-pariskunta. Jauhomadot eivät ole pakollisia, mutta hyvin ravinnepitoisia. Niitä myydän eläinkaupoissa hamstereille ja akvaariokaloille. Hieman yököttäisi ostaa niitä, jos esim. herkkukinkku tai muu liha pari kertaa viikossa riittäisi niille. Ovatko ne kalliita ja miten annetaan? Siis elävänäkö? Kannattaisiko ostaa ensin yksi jauhomato kokeeksi, jos se kääpiöille maistuisi?

5

3981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jauhomadot sisältävät aika paljon rasvaa, mutta niistä saa myös proteiineja. Terveellisempiä olisi kenttäsirkat, mutta niitä on vaikeampi antaa (hyppivät).

      Jauhomadot eivät tosiaan ole pakollisia, eikä niillä voi korvata ruokavaliosta muita proteiininlähteitä. Ne ovat kuitenkin hauska lisä hamsterin ruokavalioon.

      Minulla on hamsterit syöneet niitä aika vaihtelevasti. Syyrialaiset ovat syöneet niitä paremmin kuin kääpiöt, mutta jotkut syyrialaiset ovat saattaneet jopa pelätä niitä. Ne, jotka ovat niitä syöneet, ovat niistä myös pitäneet todella paljon ja syöneet kerralla montakin toukkaa.

      En usko, että eläinkauppa myy kenellekään yhtä jauhomatoa, mutta voithan aina mennä kysymään. Yleensä niitä myydään muutama kymmenen kerralla. Hinnoittelu on hoidettu eläinkaupoissa vähän eritavoin. Joissain on kappalehinta, joissain taas rasiahinta. Nyt en muista, mitä ne maksavat, koska minun ei ole tarvinnut enää vuosiin ostaa niitä lisää. Sen verran hyvin ovat lisääntyneet. Eivät ne kuitenkaan kalliita ole.

      Jauhomatoja ruokitaan hamsterille siten, että mato ojennetaan hamsterin nenän eteen ja odotetaan, että se ottaa ja syö sen. Hamsteri kannattaa ruokinnan ajaksi ottaa pois häkistä/terraariosta, ettei käy niin että mato tippuu puruihin ja häviää sinne. Lattia, pöytä tai vaikka kuljetusboksin kansi ovat hyviä paikkoja. Hamsteri kiinnostuu madosta helpommin, kun se on vielä elävä.

    • Robo :3

      Jauhomatoja saa myös kuivatettuina purkeissa. Niitä kuuluu antaa n. 1-2 kertaa viikossa. Yleensä ne ovat hamsun lempiherkkua. (:

    • Nappi

      Jr Farm Food Hamsteri merkkisessä pussissa on sekoitettu kuivattuja jauhomatoja joukkoon. Sisältää niiden lisäksi kaikkea muutakin hamsterille hyväksi olevaa ravintoa. Saatavilla ainakin Lemmijuttu nimisestä eläinkaupasta. Varmaan netistäkin löytyy.

    • NOPSANI

      KuiMia monta matoa saa antaa hamstrille kerralla? Minulla on venäjänkääpiöhamsteri joka pitää jauhomadoista paljon.

    • Anonyymi

      Itsellä on talvikko, eläin kaupasta olen ostanut kuivattuja jauhomatoja. Anna alkuun vaikka vajaa tee lusikka per eläin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe