kuinka suuren rakennuksen saa tehdä ilman rak.lupaa?

niin kuinka se taas olikaan?
Ilmoita


n. 5m2.
2 VASTAUSTA:
Kysyin kesämökkikuntani rakennustarkastajalta, minkä kokoisen aitan saan rakentaa.
Hän vastasi: "Ei minkään kokoista aittaa, mutta alle 12 m2 vajan saat pystyttää pelkän jälkikäteen tehtävän ilmoituksen varassa".

Naapurikunnassa max-koko on 9 m2.

Se siis vaihtelee asemakaava-alueilla contra haja-asutusalueilla. Rakennusjärjestys määrää.
Ydinvoimalan teko on huomattavasti helpompaa, sellaisia saa tehdä suomeen ilman lupaa. Ehkä jos tituleeraisit aittaasi sellaiseksi, voisi tehdä minkä kokoisen huvittaa ja odotella sille lupaa hamaan tappiin valmistumisen jälkeen.
+Lisää kommentti
rakennus vaatii aina luvan. On taas niitä rakennelmia jotka saa tehdä luvatta tai ilmoituksella.
1 VASTAUS:
Näinhän se nimenomaan on.

Ei todellakaan minkään kokoista rakennusta. Vajojen, katosten yms. vähäisten rakennelmien suhteen kuntien rakennusjärjestykset ovat hämmästyttävän erilaisia, tulkinnoista nyt sitten puhumattakaan.

Toistaiseksi en ole kuullut, että leikkimökin tai seinättömän polttopuukatoksen rakentamiseen olisi tarvittu lupaa tai ilmoitusta, mutta seinätön autokatos on vaatinut ilmoituksen ja siitäkin sitten piti oikein palaveerata. Finninaamainen poju halusi tuntea Vallankäytön ihanan tunteen, koska sukarien hankkeet ovat korkeemmas kärees.

Samaan aikaan on niitä rakennustarkastajia, jotka joka aamu työmatkallaan rukoilevat, että pöydälle ei ilmestyisi kymmentä uutta hakemusta mitättömistä asioista.

Erään sekä Espooseen että Vantaaseen rajoittuvan eteläsuomalaisen rannikkokaupungin rakennusvalvonta on muutaman kerran pyytänyt yllekirjoittanutta hakemaan pois hakemuksen, jotta virastossa voitaisiin keskittyä hiukan tärkeämpiin kysymyksiin.
+Lisää kommentti
Saa tehdä toimenpide luvalla ainakin meidän kaupungissa.
1 VASTAUS:
lienee ns rakennelma eli autovaja tms.
+Lisää kommentti
KAIPPA SITÄ ISÄN LUVALLA SAA VAIKKA KUINKA ISON RAKENTAA ...
Ilmoita
Kunnan rakennusjärjestyksessä sanotaan että 15m2 katoksen saa rakentaa ilman lupia. Seinien pinta-alasta pitää 30% olla avoinna. Mitenkä tuo lasketaan jos kyseessä on kaarihallityyppinen jutska ?
Ilmoita
Sillä lailla että haet sille kaarihallilesi luvan, jos joku nyt vielä sellaiselle rumilukselle(?) luvan antaa.
1 VASTAUS:
No rumilushan sellainen tietysti olisi, tulin jo itsekin samaan tulokseen.
Teen pienen punaisen mökin ilman päätyseiniä ja ilman lupia.
+Lisää kommentti
Käytännössä toimenpidelupa on sama kuin rakennuslupa. Näin ainakin eräässä Helsingin pohjoispuolella olevassa kaupungissa. Naapurit pitää kuulla ja julkisivu viranomainen antaa lausunnon, tarkastaa pitää ja vastaavamestari pitää olla, kuten myös pääsuunnittelija. Rakennepiirustukset pitää myös hyväksyttää rakennustarkastajalla, aivan kuten rakennuslupatyössäkin. Näin ainakin, jos ei ihan leikkimökistä ole kysymys. Eikä siinä sinänsä mitään kummaa ole, hyvä että tulee määräysten mukaan tehtyä ja riittävän vahvat rakenteet.
Ilmoita
Minulla maatila, saan rakentaa 100m² varaston ilmoittamalla, että rakennan. Lienee toimenpidelupa? Isäni asuu 5000m² kokoisella tontilla omakotitalossaan, hän sai rakentaa 30m² varastorakennuksen ilmoittamalla, että rakentaa. Mitään piirustuksia tms. rakenneselvityksiä ei tarvitse olla, riittää vain soitto puhelimella.
Ilmoita
Menkääs tekeen 2m2 kopin siirtolapuutarhaan ns mökin kylkeen ja avot johan alko pj:n kyselyt...missä luvat vaikka oli itse myöntäny luvan suullisesti 👍 Pitää olla hauskaa ja pätemistä noilla ns pj:lla 😂
Ilmoita
Se on tuo rakennuslupa hieman veteen piirretty viiva, että tarvitaanko lainkaan. https://kodinpellervo.fi/kodin-pellervossa/2017/09/20/uudisraivaajat/
1 VASTAUS:
Saahan sitä tehrä, vuan voipi olla, että joutuupi purghaa!
+Lisää kommentti
Mökillä olen rakentanut ilman lupia aitan(16m2), grillikatoksen, ja puuvajan. Kunta suoritti lentokone ilmakuvaukset 2016, jolloin jouduin peittämään maastopressuilla kyseiset rakennukset. En tiedä kävikö käry.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kuinka suuren rakennuksen saa tehdä ilman rak.lupaa?

niin kuinka se taas olikaan?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta