G502 - pettymys - SE syö tulevaisuuden myyntiään !

Pettynyt_ostaja

G502 - pettymys - Sony Ericsson syö tulevaisuuden myyntiään !

Ostinpa tuossa juuri Sony Ericsson G502 puhelimen.

Odotin saavani jo entuudestaan tunnettua Sony Ericsson laatua ja osaamista, valitettavsti jouduin pettymään odotuksissani.

Tässä listaa lukuisista asioista, jotka G502:ssa ovat pielessä, vaikka samat asiat monessa muussa Sony Ericsson puhelinmallissa ovat oikein tehty.

1. Tekstin kirjoittamisen vauhditustoiminto puuttuu G502:sta, vaikka on perinteisesti ollut mukana kaikissa niissä Sony Ericssonin puhelimissa, joissa on voimakkuussäätimet laitteen kyljessä.

Tuo vauhditustoimintohan siis toimii muissa Sony Ericssoneissa (EI G502:ssa) näin:

kun tekstinsyöttötilassa (mahdollinen T9 tekstinsyöttö pois kytkettynä) painat:

pelkkä 5: tulee J

"Voimakkuus " nappia alhaalla pitäen 5 tulee K

"Voimakkuus -" nappia alhaalla pitäen 5 tulee L

tämä vauhdittaa huomattavasti tekstiviestien tai internetosoitteiden kirjoittamista (sillä G502:ssahan on myös internetselain, jossa tästä ominaisuudesta olisi iso hyöty !)

2. Kuvausvalo puuttuu vaikka laitteessa on 2 Megapixelin kamera. Ihan kun se 1 superkirkas LED maksaisi juuri mitään laitevalmistajalle, joka ostaisi niitä miljoonia kappaleita vuodessa. Sony Ericsson saa taatusti huomattavan määräalennuksen komponenttiostoksistaan ostaessaan miljoonia kpl vuodessa verrattuna kuluttajaan, jolle 1 kpl superkirkkaita ledejä maksaa tyypillisesti 1-2 euroa/kpl esim. Bebekissä...

3. Laitteella EI voi puhua videopuheluja, vaikka siinä onkin 3G !

4. Sony Ericsson -tuotetuen mukaan "myös uudella pohjaliittimellä varustettuihin puhelimiin voi kytkeä laturin ja HandsFreen yhtäaikaa, tätä varten laturissa on 2 -puolinen liitin, jonka toinen puoli kytketään puhelimeen ja toisella puolella on lisäliiton HandsFreen kytkemistä varten" - valitettavasti G502:n mukana tuli 1-puolisella liittimellä varustetttu laturi, johon siis EI voi kytkeä HandsFree -settiä !

Eli jos G502:lla haluat puhua pitkän puhelun HandsFree -settä käyttäen, niin joutuu ostamaan erikseen paremman laturin, josta tuo em. lisäliitin löytyy.

5. Datakaapeli puuttuu myyntipakkauksesta. Laitteessa tosin on BlueTooth, mutta valitettavasti Microsoft on Service Pack -päivityksellään windows XP:hen rikkonut Bluetoothin toiminnan. Erikseen ostettuna alkuperäinen datakaapeli maksaa 39 euroa, eikä senkään kanssa ilmeisesti voi kytkeä laturia yhtäaikaa !

Sinänsä tuo G502 oli varmasti yksi edullisimmista Sony Ericsson -puhelimista, sitähän myi gigantti tarjouksella, jossa puhelin maksaa 48 euroa (= 2 €/kk 24 kk ajan) kun samalla hankkii dna:n liittymän 24kk sopimuksella, halvinhan on dna Into, joka myydään erikoisehdoilla 0,90 €/kk (norm. 4,90€/kk).

En edes tiedä, onko SIM -lukittu dna:lle, mutta ainakin toimii muillakin dna:n liittymillä kuin puhelimen mukana myydyllä.

Kun tuo tekstarien vauhditustoiminto on yksi parhaista syistä valita Sony Ericsson eikä esim. Nokiaa, mitä Sony Ericsson suunnittelijat ovat oikein ajatelleet, kun ovat jättäneet tuonkin toiminnon pois ???

6. Vaikka nettiselain löytyykin, niin esim.

http://www.siirretytnumerot.fi/

sivun hakutulos ei näy järkevällä resoluutiolla.

7. edelleen nettiselaimesta ja audio streaming -tuesta: parista kokeilemastani nettiradiosta kumpikaan (128 kbps mp3 ja 70 kbps ogg) ei toiminut. Jälkimmäinen kokeilemani oli metrofm.fi

Toimisikohan tuossa myöskään pasiradio tai striimi.net ?

Palveluna nettiradiokokeilussa dna mobiilikaista 1M.
Kokeilupaikassa Helsingissä dna:lla 3G -verkko, ja näytöllä 4 palkkia max. viidestä.

8. Kameran linssiä suojaamssa ei ole erillistä suljinta/pölysuojaa kuten esim. K600i:ssä.

9. Takakansi voi ainakin teoriassa irrota vahingossa, sillä takakantta lukitsemassa ei ole erillisiä lukitusvipuja kuten K600i:ssä, jonka takakannen irtoaminen vahingossa on mahdotonta kiitos erillisten kannen lukitusvipusten.


Onko tuossa puhelimessa sitten mitään hyvää ?

on sentään jotain.

Tässä positiivisia puolia laitteesta:

1. Tyylikäs ulkonäkö. Mielestäni ei häviä yhtään esim. paljon mainostetulle Apple IPhonelle ulkonäössä. Laite on puhelinvertailu.com:n mukaan 13,5 mm paksu, mikä oli itselleni yllätys! Silmämääräisesti mittaamatta olin arvioinut puhelimen n. 9-10 mm ohueksi !

2. Puhelimen virrankulutus 3G -verkossa on enää 2-kertainen GSM -verkkoon verrattuna.

Muutaman vuoden vanhemmassa K600i -mallissa virrankulutus 3G -verkossa oli 4-kertainen GSM -verkkoon verrattuna.

Nämä kommentit siis tarkoittavat virrankulutusta puhelun aikana.

3. Sony Ericssonien perinteinen heikko kohta on lopultakin korjattu: siinä missä vanhemmissa malleissa laitteen putoaminen voi aiheuttaa SIM -kortin tärähtämisen siten, että laite ilmoittaa seuraavaksi "Syötä SIM -kortti" vaikka se on periaatteessa paikallaan, niin G502:ssa on jämäkännäköinen lukitusrauta joka menee poikittain SIM -kortin päältä juuri kontaktinastojen kohdalta.

Tämän pitäisi pitää SIM -kortti tiukasti paikallaan vaikka puhelin putoaisi. Tosin, jos puhelin putoaa, niin veikkanpa, että G502:ssa saattaa takakansi irrota vahingossa kun sen lukitusta ei ole varmistettu mitenkään.

Huonoja puolia siis löytyi 9, hyviä 3.

Tästä voi sitten jokainen tehdä omat päätelmänsä.

2

800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lauta,

      mikä friikki...

    • Asku098

      Kiitos että näit vaivaa. Ostin tosin siitä huolimatta puhelimen, mutta hieno arvostelu eli kiitos siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe